Îi cer iertare fiicei mele în fiecare zi pentru numele trăznit pe care i l-am pus la 18 ani, când am născut-o

Bianca Geica - Redactor Senior

Samantha Anderson are trei copii și povestește, într-o postare pe Quora, că nu există zi în care să nu îi ceară iertare fiicei sale mai mari pentru numele ciudat pe care i l-a pus. Ea scrie că fata a avut numai de suferit din această cauză și le-a cerut sfaturi celorlalți părinți care la rândul lor regretă numele pe care le-au ales pentru copiii lor.

„Nu există zi în care să nu îi cer iertare fiicei mele pentru numele ciudat pe care i l-am pus”

Nu sunt deloc puțini părinții care regretă numele pe care l-au ales pentru copiii lor. Printre ei se numără și Samantha Anderson, o mamă cu trei copii din SUA, care povestește pe Quora că regretă numele pe care l-a ales pentru fiica ei mai mare, care acum îi cauzează acesteia numai probleme.

mama care isi impaca fiica suparat

Citește și: De ce un tată și-a numit copilul HTML

„Mereu îi spun fiicei mele că îmi pare rău pentru numele pe care l-am ales pentru ea. I-a făcut viața un calvar, iar eu chiar nu mi-am dorit asta”, a explicat femeia. Ea a împărtășit apoi numele celor trei copii ai ei, începând cu cel al fiicei sale mai mari. „Pe fiica mea cea mare o cheamă Cairo Persefona, iar pe cea mică Aria Valyrie. Pe singurul meu fiul îl cheamă Alexander Hale. Am avut 18 ani când am născut-o pe fata cea mare așa că mi s-a părut o idee bună să îi pun numele personajului meu preferat dintr-un roman de dragoste pe care îl citeam la acea vreme. Pe eroină o chema „Persefona” și i se spunea „Sefo” în carte. Persefona este zeița greacă a primăverii și a renașterii și, da, regina morții, dar nu poți scăpa de ea, așa că mai bine să o domini, nu? În plus, numele este atât de drăguț. Acesta urma să fie numele ei. Toată lumea îl ura”, povestește femeia.

Dar în loc să renunțe la ideea de a-și numi fiica „Persefona”, ea a decis să îl folosească ca al doilea prenume pentru fiica ei, după „Cairo”. Deși mama a crezut că „Cairo” ar fi un mult mai ușor de pronunțat decât „Persefona” - fiica ei s-a confruntat în mod constant cu probleme pe această temă.

Citește și: Nu mi-a plăcut numele ales de soția mea pentru copil, așa că am pus altul pe certificatul de naștere fără să îi spun

„Nu am crezut că toată lumea va crede că Cairo este un nume de băiat. Nu am crezut că oamenii îl vor pronunța greșit CONSTANT. Este Cairo - un oraș foarte cunoscut din Egipt. Nu este „Karo” ca siropul de porumb, oameni buni! Nu este „Curio”, nici „Cheerio”, nici „Churro”, mai spune femeia. 

Nici prenumele fiicei sale mai mici nu este mai prejos. Mama explică faptul că și aceasta a fost botezată după un personaj fictiv, la fel ca sora ei mai mare. „IUBIM Game of Thrones și unul dintre personajele noastre preferate este Arya Stark. Al doilea prenume a fost un compromis după ce soțul meu a vrut numele Valkyrie, dar a optat pentru Valyrie”, explică femeia.

Comentariile internauților nu au întârziat să apară. Unul dintre ei a scris: „Părinții care le dau copiilor lor nume inventate, în stil hippy, pentru că li se pare drăguț pentru un copil mic, nu se gândesc la viitor, când copiii lor vor merge la școală, iar „Mickie” va fi inevitabil corectat în Michael. Sau când copilul va crește și va deveni adult și va trebui să aibă o slujbă.”.

Citește și: Le-am pus celor 3 fetițe ale mele același prenume și sunt blamată pentru asta

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: thesun.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sora mea e furioasă pe mine pentru că râd de ea că i-a pus numele unei bacterii copilului ei
  Sora mea e furioasă pe mine pentru că râd de ea că i-a pus numele unei bacterii copilului ei

  O femeie a recunoscut că a izbucnit în râs când a auzit cum plănuiește sora ei să o numească pe fiica ei. Aceasta a povestit, într-o postare pe Reddit, că sora...

  Am anulat petrecerea fiicei mele și am pus-o pe ea să-și sune colegii să le spună motivul
  Am anulat petrecerea fiicei mele și am pus-o pe ea să-și sune colegii să le spună motivul

  Să îți disciplinezi copiii poate fi extrem de dificil. Deși nu vrei să fii un părinte foarte strict, adevărul este că cei mici au nevoie de limite clare și de multă...

  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine
  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine

  O femeie însărcinată povestește pe internet că socrilor ei nu le place numele ales pentru copilul ei nenăscut, așa că în fiecare zi aceștia insistă să aleagă altul.

  Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe

  Relația noră-soacră este mai mereu conflictuală, altfel nu ar fi devenit subiect de emisiuni TV. Iar când apar și copiii în peisaj, totul se complică. Mama soacră are...

  De ce i-am spus fiicei mele de 10 ani despre avortul meu
  De ce i-am spus fiicei mele de 10 ani despre avortul meu

  Printre subiectele delicate pe care trebuie să le abordezi la un moment dat cu fiica ta se află și avortul. Cu atât mai dificil este să recunoști, în fața ei, că și tu ai...

  Le-am pus celor 3 fetițe ale mele același prenume și sunt blamată pentru asta
  Le-am pus celor 3 fetițe ale mele același prenume și sunt blamată pentru asta

  O mămică de peste granițe este criticată de cei din jur pentru că a ales să le pună același prenume celor trei fetițe ale sale. Femeii i-a plăcut atât de tare prenumele pe...

  Mama fiicei mele vitrege s-a supărat că i-am cumpărat fetei un sutien
  Mama fiicei mele vitrege s-a supărat că i-am cumpărat fetei un sutien

  O mămică din SUA a creat o dispută cu mama fiicei sale vitrege de 10 ani atunci când i-a cumpărat fetei un sutien. Toată povestea în articol.

  © 2023 Qbebe