Mai sinceri ca niciodată. Părinții spun de ce regretă că au făcut un copil

Mai sinceri ca niciodată. Părinții spun de ce regretă că au făcut un copil

Bianca Geica - Redactor Senior

Parentingul nu e numai lapte și miere! Mai mulți părinți au împărtășit, pe Reddit, motivele pentru care regretă că au făcut copii. Unele mărturii sunt de-a dreptul amuzante, în timp ce altele te vor răscoli.

„24/7. Fără weekenduri libere, fără concediu medical, fără nimic”

„În primii ani de viață, copiii au nevoie de MULTĂ atenție. Dacă ești norocos, găsești un loc la grădiniță, altfel cineva trebuie să aibă grijă de ei 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Chiar dacă dorm, cineva trebuie să fie prin preajmă  în caz că „se întâmplă ceva”. Fără weekenduri libere, fără concediu medical, fără nimic. Unul dintre cei doi părinți TREBUIE să fie acolo.

În plus, trebuie să te duci la serviciu, să faci curat în casă, să speli hainele (și chiar mai multe, pentru că bebelușii mudăresc multe haine), să mănânci, să gătești, să dormi, etc. etc. etc. etc. și majoritatea acestor lucruri sunt greu de făcut cu un copil prin preajmă. Să-ți împăturești hainele? Să gătești? Să speli pe jos? Greu de făcut cu un copil alergând pe lângă tine.

Să dormi? Ei bine, așteptați-vă să fiți treziți în mijlocul nopții. Timp de un an, în fiecare noapte. Să dormi în weekenduri? Să fim serioși! Ar fi bine să nu vii acasă beat la 5 dimineața dacă copilul tău se trezește la 6 sau 7...”, scrie o mămică.

„Copiii mei mi-au distrus cariera”

„Am devenit tată când aveam 19 ani. Copilul mi-a distrus viața profesională. Acum am 25 de ani, sunt blocat într-o slujbă fără ieșire. Aveam un plan, eram în armată când prietena mea a rămas însărcinată, după care m-am angajat ca ghid la o agenție de turism, urma să-mi iau câțiva ani de pauză de la școală pentru a călători prin lume, apoi urma să mă întorc la studii.

Încă iubesc copilul și am mai făcut încă doi. M-am gândit că dacă tot intrat în această horă devreme, să joc până la capăt”, a scris un tătic.

„Mi-aș fi dorit să fi făcut mai multe înainte să devin mamă”

„Singurul lucru pe care îl regret este că nu am făcut unele lucruri înainte de a deveni mamă. Să plec în vacanțe, de exemplu. Acum costă de două ori mai mult și nu poți face jumătate din lucrurile pe care probabil ai vrea să le faci. Să merg în pub-uri. Nu e ca și cum aș fi renunțat la băutură... Încă mai beau, doar că nu la baruri. Înainte îmi doream o motocicletă, acum nu mă gândesc decât la cât de nesigure sunt și cât de nepractice sunt.

Per total, nu regret că am copii, dar cred că deja mă paște o criză de vârstă mijlocie”, a scris cineva.

„Regret că am fost egoistă și am făcut proprii copii, în loc să adopt”

„Știu că sună ciudat, dar regret că am făcut copii și nu am adoptat. Atât de mulți copii din lume au nevoie de părinți, iar eu am fost în mod clar egoistă încercând să transmit gena mai departe (nu la asta mă gândeam în mod conștient la momentul respectiv, dar cred că acesta este instinctul/cauza principală) când aș fi putut adopta în schimb.

Îmi iubesc copiii. Sunt atât de fericită să fiu părinte. Am abordat problema de a deveni părinte într-un mod greșit. Ar fi fost superior din punct de vedere moral, din punctul meu de vedere, să îi ajut pe cei care există deja și care au nevoie decât să fac ceea ce am făcut eu”, a scris o mamă.

„Îmi iubesc copiii, dar m-au făcut să rămân captivă într-o relație”

„Regret că am făcut copii pentru că acum sunt într-o relație cu cineva de care nu-mi pasă. Nu plec pentru că nu vreau ca ai mei copii să fie o povară pentru societate. Nu vreau ca doi mici diavoli neadaptați să fie lăsați liberi în societate, eu am făcut greșeala, așa că e responsabilitatea mea să mă ocup de ea.

De asemenea, nu plec pentru că știu că, dacă o fac, atunci calitatea vieții lor va scădea foarte mult. Așa că aștept. Mă descurc cu țipetele nesfârșite din partea ei, cu argumentele ilogice, cu casa murdară (aruncă gunoiul pe jos, mă scoate din sărite) și cu creșterea dezgustătoare în greutate.

Oh și am discutat cu părinții mei cu ceva timp în urmă că vreau să o părăsesc. Am primit sprijin? Oh, nu. Ba chiar au sunat-o și i-au spus ceea ce le-am spus, în timp ce au spus că o vor sprijini în legătură cu orice decizie pe care o voi lua. M-am simțit atât de trădat din cauza asta”, a scris un tătic.

„E scump să crești un copil”

„Știți cât costă formula de lapte praf? Noi cheltuim cam 30 de dolari pe săptămână. Mâncarea la borcan este doar aproximativ 0,70 dolari/borcan. Scutece? O cutie de 40 de dolari ar putea ține o lună, cu excepția cazului în care copilul este bolnav sau bea o mulțime de lichide. Șervețele aproximativ 20 de dolari pe lună. Suntem norocoși că are doi bunici cărora le place să-l răsfețe cu haine, așa că am reușit să ne limităm achizițiile de haine.

Spun toate acestea, dar vreau să precizez că nu am regretat NICIODATĂ că mi-am născut fiul. Zâmbetele lui, râsetele, bâlbâielile și faptul că l-am văzut crescând au fost unele dintre cele mai satisfăcătoare experiențe din viața noastră și ceva ce voi prețui până la moarte”, a scris o mămică.

„Primul meu copil m-a făcut să vreau mai mulți... ceea ce a fost dureros”

„Am avut o sarcină perfectă cu primul meu copil și, ulterior, am pierdut 4 copii în timp ce încercam să-i oferim un frate sau o soră. Uneori mă gândesc că pierderea lor ar fi durut mai puțin dacă nu aș fi avut-o pe ea ca dovadă a cât de minunat este să ai un copil. Poate că aș putea renunța să mai încerc și să am viață în loc să mi-o petrec dorindu-mi mai mulți copii și plângând.”, a mai scris o mămică. 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: Reddit

Articolul urmator
Confesiuni: Ce spun mamele despre a face al doilea copil. „Mai degrabă îmi tai o mână”
Confesiuni: Ce spun mamele despre a face al doilea copil. „Mai degrabă îmi tai o mână”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cei mai sinceri nativi din zodiac. Nu pot ascunde nimic, niciodată
    Cei mai sinceri nativi din zodiac. Nu pot ascunde nimic, niciodată

    Fie pentru a nu fi criticate, fie pentru a nu fi respinse sau ridiculizate, anumite persoane preferă să nu fie întotdeauna sincere. În schimb, pentru altele tot ceea ce...

    Ei sunt cei mai sinceri campioni. Ce înseamnă victoria pentru un copil cu sindromul Down
    Ei sunt cei mai sinceri campioni. Ce înseamnă victoria pentru un copil cu sindromul Down

    În ultimii ani, auzim tot mai mult despre sportivi care au câștigat premii importante la competiții internaționale și care au sindrom Down. Printre aceștia se află și...

    Părinții răspund mai sincer ca niciodată: care sunt avantajele de a avea un singur copil?
    Părinții răspund mai sincer ca niciodată: care sunt avantajele de a avea un singur copil?

    Părinții cu un singur copil fac declarații surprinzătoare, despre avantajele de a avea o familie restrânsă. Mărturiile sunt cu adevărat unice, pline de înțeles și de...

    Andreea Bănică, mai sinceră ca niciodată. Ce mărturisiri a făcut despre familia ei
    Andreea Bănică, mai sinceră ca niciodată. Ce mărturisiri a făcut despre familia ei

    Andreea Bănică este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Ea a reușit să câștige admirația fanilor săi nu numai prin muzica sa, dar și datorită...

    Studiu: 99% din femeile care au făcut un avort spun că au luat cea mai bună decizie
    Studiu: 99% din femeile care au făcut un avort spun că au luat cea mai bună decizie

    Avortul este o experiență de viață resimțită în mod diferit de fiecare femeie. Șoc, negarea experienței, furie, depresie, vinovăție și regret sunt printre cele mai...

    Părinții au tendința să citească mai mult pentru a le oferi copiilor lor un exemplu. Ce spun studiile recente
    Părinții au tendința să citească mai mult pentru a le oferi copiilor lor un exemplu. Ce spun studiile recente

    Aproape opt din zece (78%) părinți le citesc copiilor lor aceleași cărți care le-au fost citite și lor în copilărie, sugerează un nou studiu. Un sondaj recent efectuat...

    Există copii în România care nu au făcut niciodată școală online! Unde sunt tabletele promise de Minister?
    Există copii în România care nu au făcut niciodată școală online! Unde sunt tabletele promise de Minister?

    Accesul la educație a devenit un lux pentru foarte mulți copii, în perioada pandemiei de coronavirus. Un studiu realizat de IRES între 27 și 30 aprilie 2020 arată că doar...

    © 2023 Qbebe