Mi-au spus că totul e bine, dar fetița mea a trăit numai 12 zile

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pierderea unui copil este una dintre cele mai dure experiențe și, din păcate, este o situație ce poate surveni oricând în cazul bebelușilor microprematuri. Prin așa ceva a trecut un cuplu din Australia, care a avut o fetiță ce s-a născut la 25 de săptămâni. Micuța a trăit doar 12 zile, dar în prezent părinții ei au șansa de a se bucura de un băiețel sănătos, care a venit pe lume la începutul acestui an. 

A născut prematur o fetiță

Natasha a povestit prin ce experiență dificilă a trecut după nașterea primului ei copil. Era foarte entuziasmată că urma să devină mamă și își dorea să aleagă cel mai potrivit nume pentru acesta, după cum a dezvăluit într-un interviu pentru „Kidspot” :

„Ne doream să fie surpriză dacă vom avea băiat sau fată, dar de când ne-am întâlnit- Leila a fost mereu numele care mi-a plăcut. Celălalt nume al copilului ar fi trebuit să fie Joan, după numele străbunicii partenerului meu, Jacob. Chiar și când momentul nașterii se apropia, nu știam ce vom face dacă vom avea un băiat.

femeie-insarcinata-stand-pe-o-canapea-cu-un-carnet-in-care-doreste-sa-noteze-ceva

Copilul Natashei și al lui Jacob ar fi trebuit să se nască pe 12 mai 2021, dar lucrurile au luat o întorsătură cu totul neașteptată.

Într-o zi, în luna februarie a anului trecut, viitoarea mamă, însărcinată în 24 de săptămâni plus 6 zile, a început să aibă crampe. Deși ecografiile efectuate au arătat că totul era în regulă, că nu erau riscuri, ea a insistat să meargă la spital. Acolo, medicii și-au dat seama că intrase deja în travaliu. Pentru sursa citată, Natasha a relatat că: „Aveam inițial o dilatație de 4 cm, dar după ce am așteptat 20 de minute transferul la un alt spital, dotat cu o unitate de terapie intensivă pentru nou-născuți, dilatația ajunsese la 10 cm.”

Medicii au intervenit pentru ca nașterea să nu aibă loc în acele momente. Când a ajuns însă la 25 săptămâni plus 3, a venit pe lume Leila. S-a născut prin naștere naturală și a cântărit mai puțin de 1 kg (896 g). Natasha și-a amintit acele momente și a venit cu detalii pentru sursa citată anterior: „Între contracții, erau nevoiți să-i mute mânuțele... era atât de mică. După un minut, ea a țipat și apoi a fost luată pur și simplu pe sus...nu am mai văzut-o decât după câteva ore.”

Proaspeții părinți credeau că bebelușul își va reveni, știind că, în afară de faptul că era prematur, era sănătos.

Starea fetiței s-a deteriorat la câteva zile de la naștere

În primele zile de după naștere, lucrurile mergeau tot mai bine pentru Leila. Natasha și Jacob stăteau pe rând cu ea, începuse să fie hrănită cu lapte matern cu seringa, iar medicii luau în calcul transferul la un alt spital. 

În ziua a zecea de la naștere, bebelușul a contactat o infecție și starea sa a început să se deterioreze. Despre ce s-a întâmplat atunci mama a povestit tot pentru sursa menționată anterior: „Culoarea pielii ei nu mai era cea de dinainte și nu mai putea respira singură. Nu mai era veselă și puteam să o ținem tot mai puțin lângă noi întrucât fluctuațiile de temperatură îi dăunau.”

cadru-medical-ce-monteaza-un-pulsoximetru-la-piciorusul-unui-bebelus-prematur-aflat-in-incubatori-la-terapie-intensiva

Fetița a murit la vârsta de 12 zile

Din cauza infecției care se agravase și care se transformase în septicemie, Natasha și Jacob au fost chemați de cadrele medicale pentru a rămâne lângă Leila. Natasha a rememorat cu durere acele clipe și a vorbit, pentru Kidspot, despre ceea ce a simțit atunci: „Asistenta a ciocănit în ușă și a zis: „Nu se simte bine. Trebuie să veniți”. Până atunci, nici nu ne-a trecut prin minte faptul că aveam să plecăm acasă fără bebelușul nostru. Infecția pe care o avea era de origine virală, așa că nu i s-a dat un tratament anume. Corpul ei trebuia să lupte cu infecția, dar nu s-a putut. Era total dependentă de aparate.”

Medicii i-au anunțat pe părinții Leilei că aceasta murise, așa că fiecare și-a dorit să o mai țină o dată în brațe, după cum a dezvăluit Natasha pentru sursa menționată: „Jacob mi-a dat-o mie în brațe, iar eu o țineam în timp ce stăteam în poala lui și am stat așa toți trei.”

La scurt timp după moartea fetiței, părinții îndurerați au aflat că vor avea un alt copil

După aproape 15 săptămâni de când Leila trecuse în neființă, Natasha și Jacob au aflat că vor deveni iar părinți. În cea de-a 19-a săptămână de sarcină, a survenit o problemă, pe care cea care avea să devină mamă pentru a doua oară a depășit-o. Pentru „Kidspot”, a venit cu următoarea precizare: „Dacă s-a întâmplat, înseamnă că așa a fost să fie...Am avut o contracție în săptămâna 19 de sarcină, dar s-a intervenit, mi s-a recomandat repaus la pat și medicamente pentru ca bebelușul să rămână în siguranță.”

În luna ianuarie a acestui an, la 37 de săptămâni de sarcină, a venit pe lume Lachlan, un băiețel perfect sănătos. Fericita mamă nu s-a ferit să dezvăluie, în cadrul intervenției sale pentru „Kidspot”, că, deși ea și partenerul ei sunt extrem de fericiți că au devenit iar părinți, nu încetează să se gândească și la primul lor copil, Leila:

„A fost o experiență dulce- amară să putem veni acasă cu un bebeluș. Îi vorbim mereu lui Lachlan despre sora lui. El știe că aceasta îl veghează de sus, din cer. Când el începe să râdă de el însuși în timp ce stă pe podea, ne imaginăm că ea îi șoptește la ureche ce năzdrăvănii să mai facă. El va avea șansa să știe cât de curajoasă și de luptătoare a fost sora lui în cele 12 zile de viață. O să știe cât de puternică a fost.”  

Sursă: kidspot.com.au

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fetița mea a trăit o săptămână și 4 zile. Am nevoie de susținerea voastră, să mă întărească. Plâng în fiecare zi
  Fetița mea a trăit o săptămână și 4 zile. Am nevoie de susținerea voastră, să mă întărească. Plâng în fiecare zi

  Nu există durere mai mare pentru o femeie decât pierderea copilului ei. O spun pentru că sunt pățită, pentru că am fost nevoită să întrerup o sarcină pe care mi-o doream...

  Cum a salvat un medic din Iași viața unui bebeluș de 10 luni. Copila mai avea doar câteva zile de trăit
  Cum a salvat un medic din Iași viața unui bebeluș de 10 luni. Copila mai avea doar câteva zile de trăit

  Eroii nu poartă întotdeauna pelerină! Un medic din Iași a reușit să salveze de la moarte o fetiță de numai 10 luni cu malformațîi cardiace, care mai avea doar...

  Medicii i-au spus ”păpușă de cârpă”. Cum a reușit fetița mea să învingă obstacolele bolii ei
  Medicii i-au spus ”păpușă de cârpă”. Cum a reușit fetița mea să învingă obstacolele bolii ei

  În timpul sarcinii, analizele au ieșit normale. Însă după naștere, la 3 luni, am observat că era ceva în neregulă cu fetița mea – stătea cu picioarele...

  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut
  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut

  Am devenit mamă acum o lună! Viața mea s-a schimbat total. Nu știu cum de alte mame intră în depresia postnatală, că eu sunt într-un extaz continuu. Sunt atât de...

  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt
  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt

  Aveam 4 ani când tatăl meu a murit. Era polițist. Nu a murit la datorie, dar a fost un erou pentru comunitatea din Buzău. L-am iubit. Era un om bun. Și mama mea l-a iubit. A fost...

  Am fost însărcinată de 12 ori, dar am un singur copil. Povestea mea ar fi putut să fie tristă, dar nu e
  Am fost însărcinată de 12 ori, dar am un singur copil. Povestea mea ar fi putut să fie tristă, dar nu e

  Pierderea unei sarcini este una dintre cele mai dificile experiențe prin care poate trece o femeie. Cu atât mai mult cu cât acest eveniment trist se repetă, situația devine...

  Medicul care mi-a supravegheat sarcina mi-a spus că fetița are un chist, cât tot abdomenul ei
  Medicul care mi-a supravegheat sarcina mi-a spus că fetița are un chist, cât tot abdomenul ei

  Nașterea poate uneori sa devieze de la planul pe care îl faci chiar în momentul în care afli ca vei fi mamă. 8 luni de zile îmi imaginam cum va decurge nașterea...

  Am leșinat când soția mea mi-a spus că nu sunt tatăl fetiței noastre de 10 ani
  Am leșinat când soția mea mi-a spus că nu sunt tatăl fetiței noastre de 10 ani

  Am decis să încep prima mea confesiune de parenting cu cel mai mare șoc al vieții mele de tată: momentul când soția mea mi-as spus că nu sunt tatăl biologic al fetiței...

  © 2022 Qbebe