"Niciodată nu m-am gândit că-mi voi îngropa copilul perfect sănătos", mărturia cutremurător de dureroasă a unei mame

"Niciodată nu m-am gândit că-mi voi îngropa copilul perfect sănătos", mărturia cutremurător de dureroasă a unei mame

Mariana Voinea

Sindromul morții subite la bebeluși (SMSS) este cauza numărul unu a deceselor copiilormai mici de un an. De ce apare? Nimeni nu știe cu exactitate, dar părinții care trec prin aceste episoade trăiesc adevărate drame. Iată povestea zguduietoare și greu de descris în cuvinte, a unei mame care a fost nevoită să-și învelească copilul de numai opt luni în mai multe pături pentru a nu-i simți răceala corpului din momentul decesului inexplicabil.

Copiii sunt nemuritori în ochii noștri, ai părinților, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Natura ne arată că de cele mai multe ori, părinții își lasă copiii în urmă la o vârstă onorabilă, după ce aceștia ajung la maturitate, sunt cât de cât pe picioarele lor și se descurcă. Din păcate, viața nu este atât de blândă cu toți.

Povestea tulburătoare a protagonistei noastre, Courtesy Krystin Johnson, începe într-un mod cât se poate de pozitiv. Deși planurile ei de viitor la vârsta adolescenței erau mărețe, fata dorind să călătorească și să viziteze locuri necunoscute, Dumnezeu a avut un alt plan. Divinitatea a binecuvântat-o cu trei copii frumoși. Din momentul în care a devenit mamă, a simțit că aceasta este menirea ei.

"Am devenit pentru prima dată mamă pe data de 10 octombrie 2015. Am adus pe lume două fetițe gemene minunate, Violet Ann și Lilah Nicole. Deși la început bucuria a fost imensă, primele luni s-au dovedit a fi cu adevărat dificile. Gemenele s-au născut cu greutate de doar 1 kilogram 800 de grame fiecare și și-au pentru petrecut primele trei săptămâni și jumătate la terapie intensivă. După ce am venit acasă, eram atât de temători", declară mamă.

Gemenele erau atât de micuțe și existau atât de mulți factori de risc pentru sindromul morții subite încât femeia aflată la prima naștere abia putea să ațipească câteva minute pe noapte, dar părea că a trceut cu bine peste frici și probleme. "Acum am două fetițe minunate în vârstă de trei ani care sunt atât de inteligente și de frumoase încât mă fac cea mai mândră mămică", relatează ea.

Pe data de 15 decembrie anul 2016 a adus pe lume și un băiețel. Mândria familiei, mezinul a completat perfect dorințele, viața și așteptările părinților. Mayson Michael a venit pe această lume cu cel mai mare zâmbet pe față și cu fiecare zi ce trecea, demonstra tuturor că iubea viața și învăța foarte repede multe lucruri.

"Își iubea foarte mult surorile și nu le pierdea din ochi nicio clipă. Pentru Michael vedeam un viitor atât de strălucit! Îmi imaginam fiecare petrecere de ziua lui, cum o să-l învăț să meargă pe bicicletă, cum o să se îmbrace la balul de absolvire și cum o să fac față atunci când se va îndrăgosti de o fată.", declară Krystin.

Cu patru zile înainte de a împlini vârsta de opt luni, fără niciun fel de altă problemă medicală, având în vocabular deja cuvântul "mama", Michael a decedat în mod neașteptat.

"A fost de ajuns să primesc un singur telefon să mi se rupă sufletul în mii de bucățele pe care niciodată nu le voi mai putea reface. Fiul meu nu mai respira și era dus la spital de urgență. Îmi amintesc cum am ajuns și eu acolo și cum întrebam printre lacrimi ce se întâmplă cu băiatul meu", povestește îndurerată femeia. Atunci când doctorul le-a dat tragica veste printr-un simplu „îmi pare rău„ părinții au știut că niciodată nimeni nimic nu va mai fi la fel.

Doctorul a condus-o apoi într-o camera unde băiețelul stătea fără suflare pe un pat, ca și cum ar fi dormit.

„Îmi amintesc că în momentul în care m-am așezat lângă el, mi-am spus că niciodată nu vom aprecia o persoană până când nu îi vom mai simți căldura corpului și a sufletului cu adevărat. Era atât de rece trupul lui Michael, încât a trebuit să-l înfășor în mai multe pături", descrie mama afectată.

Atunci când băiețelul i-a fost smuls din brațe pentru a fi dus la morga, mămica susține că nu își mai amintește nimic. Bunica băiatului, în schimb, a mărturisit că nu a auzit niciodată un strigăt atât de sfâșietor precum cel pe care l-a scos.

Sindromul morții subite la bebeluși: informații vitale

"Îmi amintesc cum toți vecinii din catier s-au strâns și se uitau cum am căzut în genunchi pe peluza din fața casei mele, plângând și implorând pe cineva să mă ducă la spital. Tot drumul m-am rugat la Dumnezeu să mă ia pe mine și să îmi lase copilul să trăiască sau să mă trezească din acest coșmar. Cum se poate să adoarmă un băiețel perfect sănătos și să nu se mai trezească niciodată? " se întreabă Krystin.

Din păcate, specialiștii susțin că aceasta este realitatea cruntă a morții subite a bebelușului. Părinții indoliați vorbesc cu greu despre această întâmplare din viața lor. Personalul medical din spital a fost minunat și a oferit tot sprijinul de care au avut nevoie, inclusiv pozele de rămas bun. Această durere inimaginabilă prin care părinții trec în fiecare secundă a fiecărei zile le sfâșie sufletul. "Trăim cu credința că ai noștri copii sunt sunt nemuritori și ar trebui să trăiască mult mai mulți ani decât noi, părinții. Din păcate, această realitate nu mi se potrivește și mie", declară Krystin.

https://www.qbebe.ro/bebelusul/sanatate/poti_sa_iti_protejezi_bebelusul_de_sindromul_mortii_subite__q__

În ultimele cinci luni, familia a trăit într-un șoc continuu și sănătatea mintală a părinților devenit alarmantă. Din păcate, s-a ajuns chiar la un moment delicat, în care mama a fost internată în spital pentru că nu a mai putut să mai facă față durerii. Ea știe că trebuie să fie sănătoasă pentru a-și crește fetițele, de aceea a luat medicamente doar pentru a se putea ridica din pat în unele zile.

Stadiile durerii sunt ca valurile mării: nu vin toate odată și nu au aceeași intensitate
"În unele zile sunt furioasă, alteori sunt depresivă. În unele zile pot să îmi iau mintea de la șocul prin care am trecut și învăț să trăiesc din nou. De multe ori am plâns gândindu-mă cum ar fi fost prima lui aniversare și cum ar fi arătat primului tortuleț. Gândindu-mă intens la acest lucru, într-o zi mi-a venit ideea să îi celebrăm lui Mayson aniversarea an de an", afirmă protagonista noastră.

Momentul revelației a coincis cu contactarea unui celebru fotograf, Megan Nutter care s-a arătat mai mult decât bucuroasă să le ofere părinților o ședință foto pentru prima aniversare a băiețelului lor, devenit îngeraș.

Ședința foto în studio sau acasă? 4 motive pentru care să mergi pe mâna specialistului

Privind pozele făcute la prima lui aniversare, părinții ne asigură că în acest fel pot să treacă mai ușor prin trauma pierderii copilului mult iubit. În acest fel, ei încearcă să arate tuturor părinților îndoliați că nu sunt singuri. Deși la înmormântare toate rudele și prietenii se arată dispuși să ajute și să le fie alături părinților, după câteva luni, viața merge înainte și oamenii la fel, iar aceștia uită să îi mai sune. Prin decizia de a celebra an de an ziua de naștere a băiețelului, mama a reușit să treacă mai ușor prin provocările vieții și speră ca într-o bună zi să afle răspunsuri la întrebarea care îi macină sufletul zi de zi.

Părinții lui Michael continuă și acum să posteze în social media în speranța că astfel ajută alți părinți îndoliați și că bebelușul nu va fi uitat niciodată. Ei ne sfătuiesc să fim mai buni, mai iertători și mai blânzi cu cei din jur, pentru că nu se știe niciodată prin ce trece persoana de lângă noi.

Din păcate aceste povești sunt prezente și reale peste tot în întreaga lume. Copiii mor an de an din cauza sindromului morții subite al bebelușului. Nu se cunosc cauze exacte și nici metode de prevenție nu există. Ce putem face noi ca părinți? Să îi iubim pe cei mici zi de zi și să fim alături de cei din jurul nostru care trăiesc trec prin momente extrem de dificile.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: cafemom.com,  people.com

Articolul urmator
Avertismentul unei mame în durere! „Copilul meu a murit pentru că am dormit împreună. Nu am crezut că ni se poate întâmpla asta”
Avertismentul unei mame în durere! „Copilul meu a murit pentru că am dormit împreună. Nu am crezut că ni se poate întâmpla asta”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Nu mi-am imaginat că-mi voi îngropa copilul...”. Povestea acestei mame te va lăsa profund emoționat
  „Nu mi-am imaginat că-mi voi îngropa copilul...”. Povestea acestei mame te va lăsa profund emoționat

  Doi părinți de peste Ocean trec prin momente cumplite după ce băiețelul lor de doar 8 ani s-a înecat cu o minge de cauciuc, la școală. În ciuda eforturilor medicilor de...

  „Mi-am imaginat adesea că-mi voi îneca bebelușul”. Mărturia cutremurătoare a unei mame care a trecut prin psihoză postpartum
  „Mi-am imaginat adesea că-mi voi îneca bebelușul”. Mărturia cutremurătoare a unei mame care a trecut prin psihoză postpartum

  O mamă care trăiește în Thailanda povestește despre gândurile intruzive din psihoza postpartum, o tulburare de care suferă multe femei și care se „activează”...

  Mărturia sinceră a unei mame: "Mi-a fost frică să mai am un copil după ce l-am pierdut pe primul"
  Mărturia sinceră a unei mame: "Mi-a fost frică să mai am un copil după ce l-am pierdut pe primul"

  Pierderea unei sarcini este o traumă pentru orice femeie și nu e de mirare că dacă cineva se confruntă cu așa ceva, îi este teamă să mai facă alt copil, tocmai pentru a nu-l...

  „Mi-au spus că risc un avort care mi-ar pune viața în pericol”. Mărturia unei mame care a refuzat cu orice preț să facă întrerupere de sarcină și acum are un copil sănătos
  „Mi-au spus că risc un avort care mi-ar pune viața în pericol”. Mărturia unei mame care a refuzat cu orice preț să facă întrerupere de sarcină și acum are un copil sănătos

  O mamă și-a dorit mai mult decât orice să-și aducă copilul pe lume, chiar dacă medicii i-au spus că șansele să facă asta sunt foarte mici. Și a reușit. Atât ea,...

  Realitatea dură a endometriozei. Mărturia sinceră și dureroasă a unei femei care a trecut prin această boală
  Realitatea dură a endometriozei. Mărturia sinceră și dureroasă a unei femei care a trecut prin această boală

  O mămică ne împărtășește prin ce experiențe dificile a trecut de când se luptă cu endometrioza – o boală care reprezintă cea mai comună cauză a infertilității...

  „Mi-au spus că bebelușul meu este incomplet”, mărturia unei mame care a fost sfătuită să avorteze. A născut o fetiță sănătoasă
  „Mi-au spus că bebelușul meu este incomplet”, mărturia unei mame care a fost sfătuită să avorteze. A născut o fetiță sănătoasă

  În anumite cazuri, intuiția și dorința de a deveni mamă sunt atât de puternice, încât sfidează inclusiv sfaturile medicilor. Un exemplu în acest sens este...

  „Femeile care își iau concediu maternal sunt leneșe”. Mărturia unei mame care a scandalizat internetul
  „Femeile care își iau concediu maternal sunt leneșe”. Mărturia unei mame care a scandalizat internetul

  O mamă care s-a întors la muncă la doar cinci zile după ce a născut este de părere că femeile care își iau un concediu de maternitate prelungit sunt leneșe. Tânăra...

  „ADHD-ul nu este la fel la toată lumea”. Mărturia unei mame cu doi copii diagnosticați, care au simptome complet diferite
  „ADHD-ul nu este la fel la toată lumea”. Mărturia unei mame cu doi copii diagnosticați, care au simptome complet diferite

  Deși ADHD-ul are aceleași simptome, ele se manifestă diferit la fiecare om în parte. Acești doi frați, care au primit același diagnostic reprezintă un exemplu clar în...

  © 2023 Qbebe