Nimeni nu mi-a spus că a fi mamă înseamnă să mă mulg în baia unui avion

Bianca Geica - Redactor Senior

„Oare voi putea să mă mulg cum trebuie în baia minusculă a acestui avion?”. Iată o întrebare pe care nu îmi imaginam că mi-o voi pune vreodată. Dar viață îți rezervă o mulțime de surprize, așa că iată-mă pe mine, la aproape 10.000 de metri deasupra Oceanului Atlantic, în toaleta unui avion, cu un sân într-o mână și cu pompa de muls în cealaltă, încercând să găsesc cea mai buna poziție pentru a extrage lapte. Asta da provocare!

Nimeni nu mi-a spus că a fi mamă înseamnă să mă mulg în baia unui avion!

Era primul meu zbor fară bebelușul meu de 18 luni și prima mea călătorie în scop de serviciu după mai bine de doi ani. Zburam de la Londra la New York pentru a-i lua un interviu lui Venus Williams, în cadrul unei conferințe de presă. Eram entuziasmată. Biletul de avion era rezervat. Perspectiva de a petrece ore neîntrerupte deasupra oceanului, fără wifi și cu nimic altceva decât un teanc de reviste care să-mi atragă atenția era tentantă. Inutil să mai spun că primul meu zbor fără copil nu a fost așa cum am visat.

femeie intr-un avion care se uita pe geam

În dimineața călătoriei, aveam un plan clar. Taxiul trebuia să mă ia la 5:30 dimineața. Aș fi hrănit bebelușul cu 30 de minute înainte de a pleca, astfel încât: a) să nu îmi simtă prea tare lipsa la micul dejun și b) să-mi las sânii să se relaxeze cum trebuie înainte de călătoria transatlantică.

Dar, când m-am furișat în camera copilei mele, ea dormea atât de liniștită, ca un îngeraș, în pătuțul ei și nu am avut curajul să o trezesc. Mai ales că, în caz că nu s-ar fi culcat la loc, l-aș fi lăsat pe soțul meu singur să încerce să o liniștească. Mă simțeam deja destul de prost că urma să fiu plecată 72 de ore de acasă, așa că nu am trezit-o și am închis ușa dormitorului ei.

La început, totul a decurs destul de bine, chiar și în condițiile stresului suplimentar de a călători în timpul pandemiei. Am reușit să trec de securitate la timp, am intrat într-un salon de aeroport și am reușit să mă prioritizez pe mine și să mănânc ceva, ceea cepentru o mamă obișnuită să se pună adesea pe ultimul loc în detrimentul copilului, este un mare câștig. Am urcat în avion și totul era minunat. M-am folosit de bonsurile pe care le aveam în cont pentru a-mi rezerva bilete la clasa întâi, m-am așezat în scaunul meu cu un pahar de ceva vag spumos și am suspinat de bucurie când pilotul ne-a dat o estimare de zbor de aproximativ opt ore. Opt ore de timp neîntrerupt pentru MINE! Fericire, m-am gândit, în timp ce mi-am conectat căștile, mi-am pornit playlistul cu muzică de la Lizzo și am început să mă apuc să devorez revistele glossy și să mă pun la curent cu ultimele bârfe din showbiz.

Citește și: 5 motive pentru a alege o pompă de sân manuală

Dar, după cinci ore de zbor nu numai bârfele erau fierbinți, ci și eu! Pentru că nu îmi alăptasem copilul de dimineață, sânii mei au început să se umfle și să devină foarte sensibili și dureroși la atingere. Eu îmi bebelușul de opt ori pe zi, iar acum trecuseră câteva ore bune de când nu mai făcusem asta, iar sânii mei începuseră să fie la fel de umflați precum pectoralii lui Arnold Schwarzenegger în vremurile sale bune.

Mă așteptam să fiu nevoită să extrag puțin lapte în timpul călătoriei mele și aveam o pompă de sân portabilă, fără baterii, din silicon, ascunsă în bagajul de mână. În mod normal, funcționează de minune. Așa că am băgat mâna în dulapul de deasupra capului, mi-am scos geanta cu plasă în care se aflau accesoriile mele de pompare și m-am îndreptat spre baie - încercând să fiu cât mai discretă posibil.

M-am strecurat în cabina mică și am încercat să sterilizez zona chiuvetei cu dezinfectantul de mâini pe care mi l-au dat în pachetul de „bun venit la bord”. Mi-am așezat pompa pe blatul de la toaletă și am început să mă dezbrac de cele cinci straturi de haine pe care le purtam pentru a mă feri de aerul condiționat din avion. Când sânii mei au fost în sfârșit eliberați, am atașat pompa și am lăsat-o să-și facă magia.

Dar cred că anxietatea mea de a încerca să mă mulg și de a scăpa de presiunea pe care o simțeam din cauza laptelui acumulat, au făcut ca pompa să nu aibă un debit așa cum m-aș fi așteptat. Am scos pompa și am atașat-o din nou de trei ori, dar nimic. Trecuseră deja 20 și ceva de minute de când eram în toaleta avionului așa că trebuia să grăbesc lucrurile cumva.

Așa că, în mijlocul zborului transatlantic, am luat problema în propriile mâini - la propriu - și am început să încerc să mă mulg cu mâna în chiuveta minusculă din baie. Oglinda din baie era acoperită de stropi de lapte. Podeaua toaletei era deja lipicioasă.Uitându-mă în oglindă, mi-am dat seama că eram un dezastru: obosită și cu o mască de ochi așezată în păr, pe post de bentiță, un sân într-o mână și o pompă de muls în cealaltă. Și credeți-mă, nu e deloc ușor să îndrepți jetul de lapte din sân spre o țintă precisă.

Citește și: Cum se pastreaza laptele matern?

Când am ajuns la conferință, după alte două reprize de muls, am dat peste un director executiv care mi-a spus că și-a petrecut dimineața mulgându-se în toaleta hotelului în timp ce se uita la fotografiile copilului ei de 12 luni pentru a încerca să obțină un flux constant, astfel încât să-și poată scuti bluza de mătase de scurgeri evidente.
În timp ce ne compătimeam una pe cealaltă, am căzut de acord că mamele sunt nevoite să se mulgă în cele mai nepotrivite locuri pentru că nu există locuri special amenajate pentru astfel de situații.

Imaginați-vă dacă mamele ar proiecta avioane. În loc să ocupe spațiul prețios al avionului cu o zonă de bar fantezistă și rar folosită, destinată exclusiv pasagerilor de la clasa întâi, ar exista covorașe și bănci de joacă pentru copii, canapele de pluș în care mamele s-ar putea strecura pentru a alăpta, o zonă dedicată pompării cu prize pentru pompele de san cu baterii, o mulțime de șervețele pentru bebeluși la îndemână... dar ce spun eu aici. Astea-s doar fantezii care își fac veacul prin capul meu, în timp ce mă înghesui într-o altă baie mică în avionul care mă duce înapoi acasă.

Citește și: Iată de câte ori trebuie să folosești pompa de sân când alăptezi

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul scarymommy.com.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un nou-născut a fost descoperit în toaleta unui avion în timpul unui control de rutină
  Un nou-născut a fost descoperit în toaleta unui avion în timpul unui control de rutină

  O mamă este cercetată penal pentru că și-a lăsat bebelușul nou-născut în coșul de gunoi al toaletei unui avion. Cel mic a fost transportat de urgență la spital pentru...

  Șoc în avion: o mamă a început să taie unghiile copilului în timpul unui zbor
  Șoc în avion: o mamă a început să taie unghiile copilului în timpul unui zbor

  Uneori, pur și simplu nu găsim timp pentru a face activitățile pe rând, iar această mămică a reușit să combine zborul alături de copilul său cu toaletarea celui mic.

  13 femei au fost controlate ginecologic cu forța după ce un nou-născut a fost descoperit în baia unui aeroport
  13 femei au fost controlate ginecologic cu forța după ce un nou-născut a fost descoperit în baia unui aeroport

  Scene de neconceput într-un aeroport din Doha. Mai multe pasagere au fost controlate ginecologic cu forța după ce, într-o toaletă, a fost găsit abandonat un bebeluș născut...

  Un artist publică o filmare cu țipetele unui copil în avion și internetul explodează
  Un artist publică o filmare cu țipetele unui copil în avion și internetul explodează

  Un celebru artist a fost taxat dur de fanii săi după ce a postat un clip, pe TikTok, în care apare vizibil deranjat de un bebeluș care plângea încontinuu în timpul...

  Scandal in avion: o însoțitoare de zbor i-a spus unei mame că îi dă lipici să lipească masca de fața fetiței ei de 2 ani care plângea
  Scandal in avion: o însoțitoare de zbor i-a spus unei mame că îi dă lipici să lipească masca de fața fetiței ei de 2 ani care plângea

  Să călătorești cu un copil mic este extrem de dificil, mai ales cu avionul. Și asta poate să confirme orice părinte care a avut de-a face cu micile tantrumuri și sperieturi ale...

  O mamă nu reușea să își calmeze bebelușul în avion. Ce a făcut însoțitorul de zbor a uimit pe toată lumea
  O mamă nu reușea să își calmeze bebelușul în avion. Ce a făcut însoțitorul de zbor a uimit pe toată lumea

  Într-o lume ca cea prezentă uneori avem nevoie și de gesturi de bunătate care să ne aducă aminte că suntem oameni. Gestul unui însoțitor de zbor este un astfel de exemplu.

  Fetița ei de 2 ani nu voia să poarte mască. Așa că o mama și cei 6 copiii ai ei au fost dați afară din avion
  Fetița ei de 2 ani nu voia să poarte mască. Așa că o mama și cei 6 copiii ai ei au fost dați afară din avion

  O femeie din Brooklyn, SUA, a fost obligată să se dea jos din avion pentru că unul din cei șase copii ai săi nu purta mască.

  Ce se întâmplă când bebelușul alăptat preferă numai un sân? Șocul unei mame: ”Nimeni nu mi-a spus asta”
  Ce se întâmplă când bebelușul alăptat preferă numai un sân? Șocul unei mame: ”Nimeni nu mi-a spus asta”

  Postarea unei mame de pe TikTok a devenit virală după ce a arătat ce se întâmplă când bebelușul preferă să fie alăptat numai dintr-un singur sân.

  © 2022 Qbebe