Nu mi s-a dat mâncare în maternitate pentru că nu mi-am alăptat gemenii

Bianca Geica - Redactor Senior

O mamă din Sydney susține că nu i-au dat de mâncare în spital timp de 24 de ore pentru că nu și-a alăptat bebelușul! Aceasta povestește că nu a fost informată despre regula spitalului la momentul internării.

Nu i s-a dat mâncare în spital pentru că nu și-a alăptat gemenii

Atunci când Mary, o femeie din Sydney, Australia, și-a adus pe lume gemenii, Alana și Liam, a făcut tot posibilul să îi poată alăpta. Născuți cu icter, gemenii aveau nevoie de mult mai mult lapte decât putea să le ofere mama lor - astfel că această a trebuit să ia rapid decizia agonizantă de a-i trece la lapte praf.

„Îmi doream atât de mult să îi alăptez... Am încercat chiar să îmi scot lapte, dar nu era nimic. Pur și simplu nu am putut și m-am gândit: Nu pot continua să fac asta - va fi un iad cu gemeni”, povestește femeia de 37 de ani pentru Kidspot.

colaj de doua fotografii cu bebelusul femeii din Australia

Foto: Kidspot

În dimineața zilei de 12 februarie, startul deja tumultuos al lui Mary în viața de părinte a devenit și mai dificil atunci când Alana, pe atunci în vârstă de trei luni, a fost internată în secția de pediatrie a Spitalului Campbelltown cu o infecție urinară și febră 40.

„Tremuram din tot corpul, habar nu aveam că o infecție urinară o poate îmbolnăvi atât de tare”, povestește femeia.

La spital, în timp ce aștepta cu nerăbdare rezultatele analizelor fiicei sale, a observat că mamei cu care împărțea aceeași cameră i s-a oferit prânzul. Pe ea, în schimb, nu o întrebase nimeni dacă îi este foame și nici măcar nu i s-a spus de unde își poate lua ceva de mâncare.

Citește și: Mâncare de spital după naștere: ce primesc mămicile din România comparativ cu cele din alte țări

„Am văzut căruciorul cu mâncare trecând chiar pe lângă patul nostru, așa că m-am gândit: Ce se întâmplă? De ce nu mă întreabă pe mine? Oare nu știu că sunt aici?”, povestește Mary. Prea jenată să vorbească, Mary s-a bazat în schimb pe cele două batoane cu cereale care se aflau pe fundul genții sale pentru a rezista până când a căzut într-un somn adânc, târziu în acea noapte. Dar în dimineața următoare, după ce nu a luat micul dejun și pe lângă faptul că nu luase nici prânzul și nici cină în ziua precedentă, Mary a abordat politicos o asistentă, întrebând de ce membrul personalului responsabil de catering nu îi oferise mâncare în cele 24 de ore de când se afla în spital. Răspunsul a fost ceva la care nu s-a așteptat.

„A fost destul de agitată și a spus: Îți dau mâncare doar dacă alăptezi. Asta e regula spitalului”, povestește mama. „Am fost șocată! Nu auzisem niciodată să se întâmple așa ceva în Australia. Eram foarte, foarte confuză și mi-a luat o oră să procesez ceea ce spusese”, mai spune ea.

Câteva minute mai târziu, asistenta și-a cerut scuze s-a întors la Mary cu un sandviș rămas de la o altă pacientă. Soțului ei, care aștepta în hol, i-au dat niște biscuiți și o felie de brânză. Femeia a fost dezgustată, mai ales că era internată într-un spital privat, unde teoretic astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple.

colaj de doua poze - in cea din stanga sunt un pachet de biscuiti si un pachet de felii de branza, iar in dreapta un sandvis

Foto: Kidspot

Citește și: Alte povesti de mamici: maternitate de stat sau privata?

Mary spune că nu a fost informată despre regula spitalului la momentul internării și nici măcar nu a fost întrebată în scris dacă bebelușul ei a fost alăptat sau nu. Această experiență a făcut-o pe mămica deja epuizată să se simtă „rușinată” și și mai mult „vinovată” că nu a putut să își alăpteze bebelușîi de patru luni.

„Am avut probleme cu refluxul de când aveau două luni și asta le-a afectat somnul. Țipau ore întregi și mă întreb adesea dacă ar fi fost mai ușor dacă nu ar fi luat lapte praf, așa că asta m-a făcut să mă simt mai rău”, spune ea. „Politica spitalului le face de rușine pe mamele care nu pot alăpta. Cu siguranță nu mă voi mai duce niciodată acolo, nu merită. Dacă o să fie nevoie, mă voi deplasa la un alt spital, chiar dacă va fi mai departe”, a mărturisit supărată mama.

Citește și: Cariera, maternitate sau amandoua?

 • Surse: kidspot.com.au

Surse foto: Kidspot

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 taţi celebri care sunt gemenii propriilor fii
  10 taţi celebri care sunt gemenii propriilor fii

  Chiar dacă se spune că mai ales fetele seamănă foarte bine cu taţii lor, nu este exclus ca şi între fii şi taţi să existe o asemănăre incredibilă. Parcurge cu atenţie...

  Îmi dau gemenii cu ojă pe unghii pentru a-i deosebi
  Îmi dau gemenii cu ojă pe unghii pentru a-i deosebi

  Asemănarea dintre gemeni poate fi atât de mare, încât chiar și mamele pot avea dificultăți în a-i deosebi în primele săptămâni de la naștere....

  Un cuplu din India au vrut să-și boteze gemenii născuți în plină pandemie, Corona și Covid! Vezi ce i-a făcut să se răzgândească
  Un cuplu din India au vrut să-și boteze gemenii născuți în plină pandemie, Corona și Covid! Vezi ce i-a făcut să se răzgândească

  Viața continuă chair și sub amenințarea Sars-CoV-2. Doi tineri din India au devenit părinți de gemeni și au dorit să-i boteze "Corona" și "Covid".

  Cum va naște Laura Cosoi: „Am purtat deja o discuţie cu cei de la maternitate”
  Cum va naște Laura Cosoi: „Am purtat deja o discuţie cu cei de la maternitate”

  Mult îndrăgita vedetă, Laura Cosoi, este pe cale să devină mămică pentru a doua oară. Lunile au trecut cu pași repezi, iar Laura urmează să își strângă...

  Lili Sandu, probleme cu bebeluşul în maternitate: au fost externaţi abia după 10 zile
  Lili Sandu, probleme cu bebeluşul în maternitate: au fost externaţi abia după 10 zile

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi, Lili Sandu, a devenit de curând mamă. Iată ce a dezvăluit despre experienţa trăită după naştere!

  Caz șocant! Un bebeluș a fost răpit din maternitate și folosit la cerșit
  Caz șocant! Un bebeluș a fost răpit din maternitate și folosit la cerșit

  Caz de-a dreptul revoltător în Hunedoara: un bebeluș în vârstă de 4 luni a fost răpit dintr-un spital pentru a fi folosit la cerșit!

  Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora
  Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora

  Samantha Gadsden are 50 de ani și are o carieră prolifică de ... doică. Mai precis, timp de 6 ani, cât și-a alăptat cei trei copii, a alăptat și alți zeci de copii.

  Cristina Bălan și-a retras gemenii de la școală. „A început să devină un mediu nociv pentru ei.”
  Cristina Bălan și-a retras gemenii de la școală. „A început să devină un mediu nociv pentru ei.”

  Cristina Bălan a vorbit de fiecare dată deschis despre problemele cu care se confruntă în creşterea gemenilor ei, Matei și Toma, care s-au născut cu sindromul Down....

  © 2022 Qbebe