Nu vreau să trec în testament copiii soțului meu. Sunt o persoană rea?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Realizarea unui testament poate să conducă, în anumite situații, la conflicte într-o familie. Acestea pot fi mai serioase pentru partenerii dintr-un cuplu aflați la a doua căsătorie, cu atât mai mult cu cât unul dintre ei are copii dintr-o căsătorie anterioară. Printr-o asemenea situație trece o femeie care, căsătorită a doua oară, a luat decizia de a nu-i trece în testament pe cei trei copii ai soțului ei. 

Căsătorită a doua oară, o femeie a refuzat să-i treacă în testament pe copiii soțului ei

O femeie căsătorită a doua oară a explicat, pe o rețea de socializare, de ce în căsnicia ei au survenit tensiuni după ce și-a exprimat intenția de a-și schimba testamentul. Schimbarea pe care o dorește este ca în testament să fie trecuți fiul ei vitreg, cei doi copii ai acestuia și soțul ei. Femeia nu își dorește ca în testament să fie trecuți și cei trei copii ai soțului ei, Jack. După ce și-a exprimat această dorință, partenerul ei de viață a devenit furios și o acuză că nu îi pasă nici de el, dar nici de copiii săi.

„M-am căsătorit cu Jack mai târziu- atât eu, cât și el, suntem în jurul vârstei de 50 de ani. Amândoi suntem la a doua căsătorie. El are trei copii. Eu nu am copii biologici, dar sunt foarte apropiată de fiul meu vitreg Thomas, pe care practic l-am crescut.

Atât eu, cât și soțul meu, ne descurcam foarte bine din punct de vedere financiar- soțul meu chiar mai bine decât mine. Jack avea propria sa afacere și intenționa să o lase copiilor lui. Înainte să ne căsătorim am semnat un contract prenupțial în care, în esență, se stabilea că fiecare putea să păstreze ceea ce fusese contribuția sa în timpul căsătoriei. Ne-am ocupat separat de finanțele noastre, chiar dacă am stabilit un fond comun pentru cheltuielile casei- pe care le-am împărțit în mod egal. Atunci ne-am făcut fiecare propriul testament- Jack lăsa totul copiilor săi, iar eu îi lăsam totul lui Thomas. Fiecare știam ce a făcut celălalt și eram împăcați cu asta.

barbat-care-completeaza-un-formular-pentru-testament

Jack a început să aibă probleme cu afacerea lui acum patru ani. Era disperat să încerce să o salveze și de aceea a investit în ea toate economiile sale. Afacerea fusese a bunicului său, apoi ajunsese la tatăl său și el intenționa să o lase copiilor lui. Până la urmă a ajuns să piardă aproape totul. A fost distrus. Standardele noastre de viață nu s-au modificat prea mult, cu excepția faptului că doar eu contribuiam la cheltuielile casei. Dar îl iubesc și am fost de acord cu asta. 

Acum aproximativ o lună am avut o problemă gravă de sănătate și mi-am dat seama că, dacă aș fi murit, lui Jack nu i-ar fi rămas nimic întrucât eu îi lăsasem totul lui Thomas. Atunci i-am spus lui Jack că intenționez să-mi schimb testamentul. Planul meu era să pun o treime din economiile mele pe numele celor doi copii ai lui Thomas (aceștia obișnuiesc să îmi spună „bunico”), o treime pe numele lui Thomas, iar restul pe numele lui Jack. M-am gândit la asta pentru ca Jack să poată dispune în fiecare lună de o sumă generoasă, iar după ce va muri și el sumele rămase să ajungă la Thomas. M-am gândit la toate acestea pentru ca lui Jack să îi fie bine cât va fi în viață, iar după aceea toți banii să ajungă la Thomas- nu la copiii lui Jack. 

Jack este furios întrucât copiii lui nu vor primi nimic. El insistă asupra faptului că mai am trei copii vitregi, nu doar unul. De ce Thomas să primească totul, iar copiii lui nimic? Trebuie să menționez faptul că, de când ne-am căsătorit, copiii lui Jack au devenit adulți. Unul dintre ei are un copil, iar altul a fost căsătorit deja. În afară de perioadele de sărbători, eu nu am trăit niciodată alături de copiii lui Jack. Chiar dacă nu este copilul meu biologic- Thomas este precum fiul meu adevărat. Deși mă înțeleg bine și cu copiii lui Jack, nu pot spune că suntem apropiați. 

Jack mă amenință și îmi spune că mă va părăsi. Insistă asupra ideii potrivit căreia, dacă nu mă gândesc la copiii lui, înseamnă că nu îmi pasă nici de el. I-am spus că nu are sens ceea ce zice și că eu nu reacționez bine în fața unui ultimatum. Hotărâsem să ne ținem separat rezervele financiare încă de dinainte de căsătorie, dar acum, întrucât el a rămas fără bani, își dorește ca eu să le las copiilor lui banii mei. Sunt o persoană rea pentru că nu îmi doresc așa ceva?”

Articolul reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe site-ul reddit.com

Se bucură de susținere în mediul online pentru hotărârea ei

După ce femeia care a mărturisit că nu vrea să îi treacă în testament pe copiii soțului ei și-a făcut cunoscută povestea în mediul online, numeroase persoane și-au exprimat susținerea pentru hotărârea ei. Printre mesajele primite pe Reddit se numără și cele de mai jos:

 • „Acum soțul tău și-a schimbat punctul de vedere întrucât situația lui s-a schimbat. El era cel care câștiga cel mai mult, de aceea nu îi păsa de banii tăi.  Dar acum, că are puțini bani, îi pasă de banii TĂI. Oare el l-ar fi adăugat și pe fiul tău vitreg în testament și l-ar fi împărțit în patru dacă situația ar fi fost invers? Mă îndoiesc, având în vedere care este atitudinea lui”
 • „Sincer, eu cred că l-aș părăsi. Aveți un contract prenupțial, dacă vă despărțiți el va primi doar ce se menționează în acest contract, s-ar putea găsi în situația de a depinde de copiii lui pentru a se putea descurca. Amândoi ați fost de acord să aveți rezerve financiare separat, iar acum el încearcă să te șantajeze prin solicitarea lui. Iar lui nu i se pare că te șantajează cu solicitările sale, iar eu sincer nu aș mai putea rămâne alături de un om care încearcă să mă șantajeze”
 • „Nu înțeleg care este de fapt problema lui. Dacă vrei, poți să-ți lași banii pentru a fi utilizați în scop caritabil, sunt AI TĂI, poți face orice vrei cu ei”
 • „Este o problemă care nu se rezolvă complicat. Lasă-ți testamentul așa cum este, adică îi lași totul lui Thomas, iar soțul tău să plece sau să-și găsească o slujbă. La vârsta ta, nu ai nevoie să ai alături o asemenea persoană”
 • „Înțeleg faptul că Jack s-a schimbat atât de mult întrucât și-a pierdut afacerea, întrucât a devenit dependent de tine și consider că este ceva egoist faptul că și-a dorit un contract prenupțial, dar amenințarea că te va părăsi este tot o schimbare bruscă a atitudinii sale sau dintotdeauna a încercat să te controleze amenințându-te? Îți pun această întrebare întrucât ceea ce se întâmplă nu pare rațional, iar dacă este vorba despre o schimbare totală de atitudine poate că Jack ar trebui să meargă la un medic pentru investigații. Sunt numeroase boli care conduc la comportamente instabile, iar unele dintre aceste boli sunt deosebit de serioase”
 • „Copiii lui Jack nu au dreptul la nimic. Este vorba despre TESTAMENTUL TĂU și poți să treci acolo pe oricine dorești. Este egoist și ridicol pentru că face atât de mult caz pe această temă”

parteneri-de-cuplu-maturi-intre-care-exista-tensiuni-si-care-stau-separati-pe-o-canapea

Surse: reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Eu în această situație nu vreau să imi alăptez copilul, îl trec pe lapte praf
  Eu în această situație nu vreau să imi alăptez copilul, îl trec pe lapte praf

  Sunt mămică de 11 ani și tare fericită sunt! Probabil mă înțelegeți. Îmi amintesc cu drag, bucurie și emoții perioada sarcinii, apoi mă duc cu gândul la naștere,...

  Da! Eu sunt mama aceea ”rea”. Pentru că în zilele noastre este vital să fii sever cu copiii
  Da! Eu sunt mama aceea ”rea”. Pentru că în zilele noastre este vital să fii sever cu copiii

  Ești o mamă rea. Ești prea dură, pre exigentă, prea severă! Ca mamă a patru copii școlari am auzit asta foarte des. Mi s-a spus că sunt nedreaptă de mai multe ori decât aș...

  Soacra mea a anunțat pe Facebook că sunt însărcinată. Nu apucasem să îi spun nici soțului meu
  Soacra mea a anunțat pe Facebook că sunt însărcinată. Nu apucasem să îi spun nici soțului meu

  Nu voi fi siropoasă, nu voi face pe victima și nici nu mă voi ascunde de soacra mea cu ceea ce voi scrie mai jos. Știe și ea că a greșit și chiar îmi doresc să citească tot....

  I-am spus soțului meu că poate să se culce cu alte femei
  I-am spus soțului meu că poate să se culce cu alte femei

  Bănuiesc că v-ați dat seama, dacă ați citit primul meu articol, că nu sunt tocmai o persoană normală. Cel puțin nu după standardele societații noastre. Am crescut 4 băieți, deci...

  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”
  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”

  Celebra cântăreață de muzică rap, Nicki Minaj, este gravidă! Artista a făcut anunțul prin intermediul unei serii de fotografii postate pe contul său de Instagram!

  Școlile trec la catalogul electronic. Care sunt indicațiile de la Ministerul Educației
  Școlile trec la catalogul electronic. Care sunt indicațiile de la Ministerul Educației

  În curând școlile nu vor mai folosi cataloage clasice pentru notarea și absențele elevilor, ci doar catalog electronic. Astfel, consilierul Ministerului Educației, Radu...

  Cum îți ajuți copiii să se bucure de vremea rea
  Cum îți ajuți copiii să se bucure de vremea rea

  Imaginează-ți că ți-ai putea lăsa copiii afară să se joace și să exploreze, fără să îți faci nici un fel de griji, chiar dacă, ploua torențial sau cade burnița, noroiul...

  Mi-am ajutat cea mai bună prietenă să nască copilul soțului meu, fără să știu
  Mi-am ajutat cea mai bună prietenă să nască copilul soțului meu, fără să știu

  Viața bate filmul! Ai spune că este doar o vorbă, dar, să recunoaștem, majoritatea filmelor chiar sunt inspirate din viața reală a oamenilor normali de pretutindeni. Și povestea lui...

  © 2022 Qbebe