Răspunsul minunat al unui tătic despre ce face soția lui când stă acasă toată ziua cu bebelusul

Răspunsul minunat al unui tătic despre ce face soția lui când stă acasă toată ziua cu bebelusul

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Deși mentalitățile au cunoscut evoluții importante în ultimele decenii, prejudecățile cu privire la mamele care stau acasă pentru a se ocupa de copii încă există. Din articolul de mai jos veți afla despre un tată care, prin intermediul unei intervenții de pe o rețea de socializare, încearcă să demonteze asemenea prejudecăți, prin exemplul propriei sale familii. Astfel, vom vedea că soția sa este o mamă casnică, iar el o respectă și o apreciază pe deplin, pentru tot ceea ce face în fiecare zi.

Răspunsul unui tată când a fost întrebat ce face soția lui care stă acasă și se ocupă de copil

Matt Walsh este unul dintre bărbații care susține ideea că mamele pot sta acasă pentru a avea grijă de copii. Dovada cea mai clară în acest sens este că soția sa face acest lucru, iar el o apreciază foarte mult pentru ceea ce face.
Dintr-o postare a sa pe o rețea de socializare veți afla ce le-a răspuns Matt unor femei care l-au întrebat ce face soția sa toată ziua acasă. Mesajul său nu se adresează însă numai acestora, ci tuturor celor care consideră că o mamă casnică nu face mai nimic.
La prima întrebare pe care a primit-o tatăl  în legătură cu soția sa, el a răspuns aceasta muncește din greu acasă. De asemenea, când femeia cu care discuta l-a întrebat dacă soția sa se va întoarce curând la serviciu, Matt a răspuns sincer că aceasta va rămâne în continuare acasă.
Următoarea întrebare primită l-a provocat pe tată să dea un răspuns care ne va uimi, în sensul cel mai bun însă. Astfel, când altă femeie l-a întrebat direct „Ce face soția ta toată ziua acasă?", lăudându-se totodată că ea nu ar suporta să fie o mamă casnică, Matt i-a spus că soția sa „Face absolut de toate".
Tatăl este surprins de reacția celor două femei cu care s-a întâlnit și își dă seama că și în societatea actuală continuă „războiul" dintre mamele ce lucrează și acelea ce stau acasă și au grijă de copii. El nu înțelege cum femeile pot fi atât de răutăcioase și cum prejudecata conform căreia o femeie ce stă acasă nu face mai nimic continuă să fie atât de des vehiculată.
În acest context, Matt încearcă să vină cu lămuriri pentru toți cei ce adoptă această prejudecată, spunând că a fi mamă este un job permanent, ce nu este cu nimic inferior unui job remunerat. Mai mult decât atât, el consideră că meseria de mamă este de neînlocuit, spre deosebire de celelalte, în care pot exista oricând fluctuații de personal. În schimb, o mamă trebuie să fie mereu prezentă, ea este stâlpul familiei, iar fără grija pe care ea o poartă acesteia societatea ar avea de suferit pe termen lung.
De asemenea, tatăl nu se abține să adauge faptul că a fi ocupat nu înseamnă că se întreprinde și o muncă de mare valoare. În opinia sa, esențial este ca munca pe care o facem să fie importantă, să le ofere ce-i mai bun celor din jur. Ori meseria de mamă aduce așa ceva.
Nu în ultimul rând, Matt insistă asupra următoarelor idei: soția sa este„ Doar Mamă, ea are grijă de tot ceea ce este în casă, de copiii ce se bazează pe ea pentru tot, îi învață de toate, de la valorile morale la reguli de igienă, literele alfabetului etc".. Ea este cea care „este Totul pentru oricine".
Tatăl nu se ferește nici în a spune că este conștient de faptul că soția sa este „Fundamentul său spiritual și temelia întregii  familii". Din acest motiv, ea are misiunea, ca toate mamele de altfel, de a nu da greș în sarcinile ei.

Mama ce face mai multe lucruri simultan

Care sunt avantajele pe care le poate avea o mamă ce stă acasă

O mamă care alege să rămână acasă pentru a se ocupa de copii are mai multe avantaje, care se vor răsfrânge însă mai ales asupra copiilor ei.
Specialiștii spun că o mamă ce stă acasă se poate bucura de:

Va putea să aibă grijă mai bine de copiii ei

Dacă vei sta acasă cu copilul tău te poți asigura că este mai în siguranță și îl poți oferi de neplăcerile care pot apărea dacă îl lași în grija unor persoane străine.
De asemenea, vei putea să ai un control mai bun asupra alimentației sale și asupra tututor activităților sale din rutina zilnică și nu vei rata momente importante din etapele de dezvoltare ale copilului tău.

O mamă casnică poate avea mai mult timp pe care să-l poată petrece alături de familie

Chiar dacă ești foarte ocupată, nu vei avea mereu un program fix. Din acest motiv, vei avea ocazia să te organizezi astfel încât să-ți rămână mai mult pe care să-l poți petrece alături de cei dragi. În acest context,  relațiile dintre voi se pot consolida și puteți deveni o familie mai unită.

O mamă ce stă acasă va fi mai atentă la cheltuieli

Întrucât ieși mai puțin din casă și ești conștientă de faptul că în familie nu există mai multe surse venituri, vei învăța să fii mai riguroasă în materie de cheltuieli.

Vei cheltui mai puțin când vine vorba despre îngrijirea copilului

Pentru că tu vei fi cea care va sta cu copiii, nu va mai fi nevoie să angajezi o persoană străină pentru a se ocupa de ei.
Chiar dacă te hotărăști, de pildă, să-ți duci copiii la grădiniță, poți să optezi pentru un program mai scurt pe care aceștia să-l petreacă acolo, fapt care va duce la o reducere a cheltuielilor.

Care sunt dezavantajele pe care le va avea o mamă ce va sta acasă

Psihologii sunt de părere că o mamă ce se hotărăște să rămână acasă pentru a se ocupa de copii trebuie să ia în calcul faptul că va avea parte și de o serie de dezavantaje, precum:

O mamă ce stă acasă nu va avea o stabilitate financiară

În special dacă ai lucrat înainte să decizi să rămâi acasă pentru a sta cu copiii îți va fi mai greu din punct de vedere. Nu-ți va fi ușor să vezi că nu mai poți dispune de banii pe care-i aveai înainte și care-ți ofereau o anumită stabilitate financiară.
În plus, poți avea momente în care să ajungi să te gândești serios la ce te-ai face dacă relația cu soțul tău s-ar deteriora și ar trebui să-ți iei viața în propriile mâini. Astfel de frământări nu sunt ușor de gestionat și te pot face mai nesigură pe tine și deprimată uneori.
O soluție de compromis ar fi, ca la un moment dat, să optezi pentru un job part-time sau pentru unul ce-ți va permite să lucrezi de acasă. Așa ți-ai mai recăpăta din independența financiară și ți-ai spori stima de sine.

Mamele care stau acasă nu vor avea mari șanse să dobândească abilități profesionale

Odată ce hotărăști să fii mamă casnică, poți avea perioade mari de timp în care nu vei mai avea ocazia să mai acumulezi noi abilități profesionale. Acest lucru poate constitui un dezavantaj, cu atât mai mult cu cât plănuiești ca la un moment dat să te reîntorci la lucru.

Femeie casnica ce viseaza la o cariera

Mamele ce stau acasă vor avea de făcut mai multe treburi casnice

Când stai acasă, toate treburile casnice vor fi în seama ta și poți ajunge adesea să te simți epuizată din acest motiv. Nu de puține ori se poate întâmpla să nu te simți bine, dar să fii totuși nevoită să faci treburi și să ai grijă de copii.
Pentru a-ți fi mai ușor, de tine va depinde cum vei reuși să te organizezi în fiecare zi, astfel încât să nu ajungi să ai zile în care să fii mult prea copleșită de treburi.

Citește și: Sacrificii de mama

Mamele ce stau acasă se pot confrunta mai mult cu singurătatea

Specialiștii în domeniu consideră că femeile ce aleg să stea acasă pentru a avea grijă de copii se pot afla frecvent în situația de a se simți singure.
Dacă o mamă care lucrează are șansa să cunoască oameni noi și să aibă frecvent ocazia de a participa la tot felul de evenimente sau la simple discuții de la locul de muncă, mamele casnice pot avea doar compania copiilor lor.
Poți ajunge astfel să te simți mai izolată, cu atât mai mult cu cât nu ieși suficient din acasă, iar copiii tăi sunt mici și necesită prezența ta permanentă.

Voi credeți că este mai bine să alegem să stăm acasă și să ne ocupăm de copii sau să nu renunțăm sub nicio formă la viața profesională?

Citește și: Războiul Mama de Carieră Vs. Mama Casnică

Surse:
www.creativemomsweb.com, www.playfulnotes.com, www.sunnyskyz.com

Articolul urmator
În sfârşit am înţeles de ce soţia mea stă până târziu, noaptea
În sfârşit am înţeles de ce soţia mea stă până târziu, noaptea

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar
  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar

  Una dintre cele mai cunoscute personalități de radio și de televiziune de la noi se mândrește cu o familie frumoasă, pe care a dezvăluit-o fanilor și prin intermediul...

  Reacția unui artist când i s-a spus că bebelușul lui este urât: „Cei care se iau de un copil nevinovat ...”
  Reacția unui artist când i s-a spus că bebelușul lui este urât: „Cei care se iau de un copil nevinovat ...”

  Tu cum ai reacționa dacă cineva ți-ar spune că bebelușul tău este urât? Jake Quickenden, cântăreţ britanic şi star de reality show, a izbucnit în momentul în...

  Marcel Pavel, un cântăreț foarte discret cu viața lui de familie. Este împreună cu soția lui de 33 de ani și o iubește ca în prima zi
  Marcel Pavel, un cântăreț foarte discret cu viața lui de familie. Este împreună cu soția lui de 33 de ani și o iubește ca în prima zi

  Făcând parte dintr-o familie de muzicieni și pasionat de muzică încă din primii ani ai copilăriei, Marcel Pavel a ajuns în atenția publicului de la noi după ce a...

  Nu mai e singur acasă! Macaulay Culkin a devenit tătic la 40 de ani!
  Nu mai e singur acasă! Macaulay Culkin a devenit tătic la 40 de ani!

  Macaulay Culkin are un nou rol de îndeplinit - pe cel de tată cu acte-n regulă! Actorul în vârstă de 40 de ani și iubita lui, Brenda Song, au devenit părinți la...

  Ștefan Stan a devenit tătic!
  Ștefan Stan a devenit tătic!

  Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon al emisiunii ”Vocea României”, a devenit tătic pentru prima oară anul trecut. Artistul a povestit cum s-a pregătit...

  Laptele praf făcut acasă este sigur pentru bebeluși? Răspunsul specialiștilor
  Laptele praf făcut acasă este sigur pentru bebeluși? Răspunsul specialiștilor

  Din ce în ce mai mulți părinți iau în considerare varianta de a prepara laptele praf acasă. Însă este o hrană sigură pentru bebeluși? Aflați mai jos.

  Mama mea m-a dat unui străin când aveam 4 ani. Ziua aceea este și acum o rană sângerândă
  Mama mea m-a dat unui străin când aveam 4 ani. Ziua aceea este și acum o rană sângerândă

  Am 31 de ani. Sunt născută în Vaslui (da, de acolo vin toate tragediile poporului român), într-o zi posomorâtă de noiembrie din 1991. Viața mea este ceea ce...

  Cele mai drăgălașe amenințări! Ce răspunde fetița lui Vladimir Drăghia când acesta își exercită autoritatea de tătic
  Cele mai drăgălașe amenințări! Ce răspunde fetița lui Vladimir Drăghia când acesta își exercită autoritatea de tătic

  În zadar încearcă Vladimir Drăghia să își exercite autoritatea de tătic în fața fiicei sale! La nici 4 anișori, pe lângă faptul că este extrem de...

  © 2023 Qbebe