Și-a abandonat familia pentru altă femeie și s-a întors după 10 ani pentru a primi iertarea lor

Și-a abandonat familia pentru altă femeie și s-a întors după 10 ani pentru a primi iertarea lor

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Relațiile dintr-o familie sunt complexe și uneori complicate, mai ales când se produc rupturi care duc la întreruperea legăturilor pentru o perioadă îndelungată. Când unul dintre părinți decide să se îndepărteze de copiii săi pentru a-și construi o nouă familie va lăsa în urmă multă suferință, ce nu va fi depășită nici după trecerea anilor. Prin așa ceva a trecut un tânăr de 25 de ani, al cărui tată a revenit după 10 ani în încercarea de a fi iertat de familia pe care o abandonase. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi care a fost decizia tânărului în legătură cu modul în care se va raporta pe viitor la familia sa.

Un bărbat tânăr a dezvăluit că tatăl său își părăsise familia în urmă cu 10 ani

Un tânăr ajuns la vârsta de 25 de ani a apelat la o rețea de socializare pentru a vorbi despre greutățile prin care a trecut după ce tatăl său îl părăsise pe el, pe surorile sale și pe mama lui cu 10 ani în urmă. A vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut în adolescență pentru a-și întreține familia, despre faptul că mama sa devenise alcoolică după ce soțul ei plecase de-acasă.

În condițiile în care tatăl său, bolnav de cancer, se străduia să revină în viața sa și a surorilor sale, dar fără a-și asuma greșelile făcute, tânărul nu știa cum ar fi bine să procedeze. De aceea, nu a ezitat să ceară sfaturi utilizatorilor de „Reddit”: 

„Tatăl meu ne-a părăsit și și-a făcut o nouă familie pe când eu aveam vârsta de 14 ani. Acest lucru a avut un impact major asupra mea și asupra familiei mele. Viața unui copil cu un singur părinte a fost mai dificilă decât v-ați putea imagina. Sprijinul financiar venit de la stat era insuficient pentru susținerea a trei copii. Am trăit sub limita sărăciei. Mama mea a devenit alcoolică. Am început să lucrez încă de când am avut vârsta legală de care se putea munci pentru a-mi sprijini financiar familia. Mi-am sacrificat copilăria pentru a avea curent electric și gaze acasă. Am început să lipsesc de la școală și am plătit din buzunarul meu un meditator. Am mers la o facultate din zonă, chiar dacă erau oferte mai bune în altă parte. 

Acum am ajuns să am o carieră stabilă. Familia mea locuiește cu mine, dar simt că ei nu mă respectă.

Recent, tatăl meu a luat legătură cu sora mea mai mică pe Facebook. Apoi s-a întâlnit cu el și l-a adus în casa noastră. El nu mi-a cerut scuze pentru suferința pe care mi-a provocat-o. A vorbit numai despre el și încerca să obțină compasiune plângându-se. 

Oare eu sunt o persoană rea pentru că nu îmi pasă de el și pentru că i-am spus că nu îl vreau în viața mea? I-am spus să plece din casa mea. Mama și sora mea au încercat să-i ia apărarea tatălui meu. Ne-am certat și am început să-mi evit familia. Nu ne-am vorbit de zile întregi, iar casa mea a devenit ostilă. Cum ar trebui să procedez?”

barbat-tanar-si-tatal-sau-certandu-se-in-timp-ce-stau-pe-o-canapea

Tânărul nu a fost criticat pentru că și-a respins tatăl când l-a revăzut

Cei care au văzut postarea celui care a povestit că tatăl său și-a părăsit familia în urmă cu 10 ani și că revenise pentru a avea parte de iertarea lor i-au susținut punctul de vedere. Comentariile de pe „Reddit” reprezintă dovada în acest sens:

 • „Ai dreptate că i-ai spus să plece și că ești furios. Familia ta are dreptul de a avea iar legături cu tatăl tău, dar nu ar trebui să-l aducă la voi acasă fără a-ți cere permisiunea”
 • „Persoanele ticăloase rămân ticăloase. Persoanele care au cancer rămân ticăloase dacă așa sunt ele...Există un obicei, în situația în care o persoană moare sau se îmbolnăvește, să se treacă peste anumite comportamente rele și să se ierte doar pentru că se spune că acea persoană trece prin clipe grele sau pentru că nu va mai avea o altă șansă. Nu trebuie să se întâmple așa. Dacă tatăl vrea să se împace, ar fi trebuit să facă un demers în acest sens înainte să aibă nevoie de ceva. Are cancer și, așa cum este cazul și cu alte boli grave, are de înfruntat obstacole emoționale și financiare. Tatăl tău s-a întors numai pentru că are nevoie de ajutorul tău...A revenit în viața ta pentru că vrea să-ți ceară ceva.”
 • „Ești îndreptățit să ai asemenea sentimente. El a fost egoist. Este în regulă să-i spui surorii tale să nu-l mai aducă în casă. Nu ești respectat? Asta nu este în regulă”
 • „Este casa ta, este dreptul tău să alegi cine vine acolo. Nu îi ești dator cu nimic celui care ți-a provocat doar suferință și care ți-a răpit copilăria”

A vorbit despre evenimentul care l-a determinat să ia o decizie în legătură cu familia sa, cu tatăl său

După ce a cerut sfaturi în legătură cu atitudinea pe care ar trebui să o aibă față de tatăl său, bărbatul de 25 de ani a vorbit despre un eveniment care l-a determinat să o hotărâre fermă legată de viitorul relațiilor cu familia sa.

„...După postarea de ieri, am fost „invitat” să iau cina cu familia mea. Nu a fost nicio surpriză faptul că acolo se aflau tatăl meu și noua lui familie. Am ales două dintre cele mai scumpe feluri de mâncare din meniu și am stat de vorbă. L-am auzit exprimându-se în legătură cu faptul că a fost un tată absent, dar nu am adus vorba despre dificultățile prin care am trecut din cauza absenței sale. 

barbat-matur-care-vorbeste-cu-familia-sa-care-il-asculta-in-timp-ce-se-afla-impreuna-intr-o-cafenea

Sora și mama mea au încercat de mai multe ori să mă convingă să îl iert. Așa am și făcut, l-am iertat, dar asta nu înseamnă că îmi doream să mai am o relație cu el. Din nou, familia mea a susținut că sunt crud și nemilos. Nu sunt așa, sunt persoane care suferă de cancer și supraviețuiesc, iar cancerul său pulmonar este în stadiu incipient. Le-am spus tuturor că nu voi mai fi prezent la niciun eveniment de familie dacă va fi și el prezent.

Sora mea a început să țipe la mine spunând: „Este tatăl tău. Ești un ticălos.” Da, este tatăl meu, dar am răspuns că el ar trebui să-și asume responsabilități de tată. Le-am spus că am renunțat la închirierea casei și că era necesar să se mute de acolo până la sfârșitul lunii. Lecțiile de condus urmau să fie anulate, la fel și abonamentul la sala de fitness și de altfel toate serviciile pentru care eu eram cel ce plăteam. Acum acestea urmau să fie responsabilitatea tatălui meu. Mi-am terminat cina și am plecat lăsându-i pe ei să achite nota, încercând astfel să mă răzbun puțin. 

Acum stau cu iubita mea și nu mai răspund telefoanelor și mesajelor venite din partea familiei. Am nevoie de o pauză. 

Am terminat. Am terminat cu rolul de tată. Am terminat cu asumarea responsabilităților financiare sau să mă comport precum un părinte. Am 25 de ani și trebuie să am și eu viața mea. Nu cred că am depășit limitele. Cred că pur și simplu le-am dat un semnal să se „trezească”. 

A fost susținut în mediul online pentru decizia luată

Cei mai mulți dintre cei care au văzut postarea tânărului de 25 de ani care a relatat prin ce a trecut după ce tatăl său și-a părăsit familia l-au apreciat pentru eforturile sale și pentru decizia luată în final. Iată câteva exemple în acest sens, disponibile pe „Reddit”:

 • „Te respect foarte mult. Înțeleg durerea pe care ai resimțit-o când tatăl tău te-a abandonat. Nici nu vreau să mă gândesc la suferința avută după ce mama ta a devenit alcoolică, în afară de faptul că aveați o situație materială dificilă. A fost greu, dar tu ai reușit să muncești din greu și să-ți susții mama și frații mai mici. Dacă tatăl tău vrea să recâștige respectul tău, trebuie să facă un pas în față și să-și asume pe deplin rolul de părinte”
 • „Cred că a venit timpul ca familia ta să înceapă să se descurce singură. A trecut deja mult timp de când mama ta ar fi trebuit să-și asume responsabilitățile unei persoane adulte. Nu îmi pot imagina cât de mult ai nevoie și tu să te odihnești. Tu ești pur și simplu fratele mai mare. Nu este ca și cum ei ar fi copiii tăi. Nu este responsabilitatea ta să ai în continuare grijă de ei și să-i susții financiar. Mai ales dacă ei nu apreciază ceea ce faci pentru ei. Cred că a sosit timpul să ai grijă și de tine...”
 • „Ești un adevărat erou. Nu trebuie să regreți deciziile tale. Ei merită asta. Ți-ai sacrificat cei mai frumoși ani pentru a avea grijă de ei și iată care este reacția lor. Ai luat decizia corectă”
 • „Ai dreptate 100%, suntem cu toții mândri de hotărârile pe care le-ai luat”
 • „Familia ta este gata să-l ierte pe tatăl tău pentru că nu au dus ei greul, tu ai fost cel care a făcut asta. Mama ta ar fi trebuit să facă așa ceva în loc să-ți cheltuiască banii pe băutură. Ai făcut foarte bine că ți-ai lăsat familia nerecunoscătoare să se descurce singură...”

Articolul reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Surse: news.amomama.com, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
După lupta cu infertilitatea, am aflat că voi fi mamă, dar și că soțul meu a lăsat o altă femeie gravidă...
După lupta cu infertilitatea, am aflat că voi fi mamă, dar și că soțul meu a lăsat o altă femeie gravidă...

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O femeie de 26 de ani a murit subit în timpul unei ieșiri de seară. O altă femeie, mamă a doi copii, a murit subit după ce a ieșit la alergat
  O femeie de 26 de ani a murit subit în timpul unei ieșiri de seară. O altă femeie, mamă a doi copii, a murit subit după ce a ieșit la alergat

  Jessica Whaley, din Marea Britanie, a murit subit la vârsta de 26 de ani și a fost găsită inconștientă pe stradă. Paramedicii nu au reușit să o resusciteze. O altă femeie,...

  O femeie însărcinată a salvat mai multe vieți după ce familia a acceptat să îi doneze organele
  O femeie însărcinată a salvat mai multe vieți după ce familia a acceptat să îi doneze organele

  O tânără însărcinată din Iași a dat o șansă la viață mai multor persoane, printre care și un copil, după ce familia a fost de acord să-i doneze organele. Aceasta avea...

  O femeie recunoaște că a încercat să aibă un copil de la vârsta de 14 ani: „Familia mi-a spus că o să-mi distrug viața”
  O femeie recunoaște că a încercat să aibă un copil de la vârsta de 14 ani: „Familia mi-a spus că o să-mi distrug viața”

  Unele persoane vor să profite cât mai mult de „libertate” sau de un stil de viață fără prea multe responsabilități, în timp ce altele își doresc să se...

  O femeie din Texas care a fost răpită acum 51 de ani, s-a reunit în sfârșit cu familia sa, datorită unei noi tehnologii de testare a ADN-ului
  O femeie din Texas care a fost răpită acum 51 de ani, s-a reunit în sfârșit cu familia sa, datorită unei noi tehnologii de testare a ADN-ului

  O femeie din Texas care a fost răpită când era bebeluș, în urmă cu peste 50 de ani, s-a reîntâlnit cu membrii familiei sale datorită unui kit de testare al...

  Abandonat de mamă, un băiețel de doar nouă ani a locuit singur timp de doi ani. A îndurat frigul și foamea, dar nu a lipsit nici măcar o zi de la școală
  Abandonat de mamă, un băiețel de doar nouă ani a locuit singur timp de doi ani. A îndurat frigul și foamea, dar nu a lipsit nici măcar o zi de la școală

  Unele mame pun mai presus de toate binele suprem al copilului, așa cum ar fi și normal. Altele, însă, se gândesc la binele lor, la iubiri, relații, distracție, lăsând...

  Un bebeluș a fost abandonat în aeroport după ce părinții au aflat că trebuie să plătească un bilet de avion în plus
  Un bebeluș a fost abandonat în aeroport după ce părinții au aflat că trebuie să plătească un bilet de avion în plus

  Angajații de la un aeroport din Israel au rămas înmărmuriți când au găsit un bebeluș pe banda de transport a bagajelor. Se pare că părinții nu au vrut să plătească...

  O femeie, care a aflat abia la spital că este însărcinată, a născut și s-a întors la serviciu a doua zi!
  O femeie, care a aflat abia la spital că este însărcinată, a născut și s-a întors la serviciu a doua zi!

  Orice viitoare mămică așteaptă cu nerăbdare să își țină pentru prima data bebelușul la piept. Nu și pentru o femeie de peste granițe, care a aflat că urmează să devină...

  Bebeluș găsit în viață, abandonat după naștere într-o pungă de cumpărături și lăsat pe asfaltul rece, la minus 3 grade Celsius
  Bebeluș găsit în viață, abandonat după naștere într-o pungă de cumpărături și lăsat pe asfaltul rece, la minus 3 grade Celsius

  În ultimii ani, auzi tot mai des despre bebeluși abandonați de părinți la scurt timp de la naștere. Un asemenea caz a fost semnalat luna trecută și în Marea Britanie....

  © 2024 Qbebe