Și-au pierdut părinții într-un accident. Povestea celor 7 frați orfani care și-au găsit o nouă familie pe Facebook

Alina Nedelcu - Redactor Senior

După ce părinții lor au decedat într-un accident de mașină, șapte frați din SUA s-au bucurat de o nouă șansă: au ajuns să aibă din nou parte de dragostea unei familii. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi cum Adelino, Ruby, Aleecia, Anthony, Aubriella, Leo și Xander au fost primiți cu brațele deschise de familia Willis din California. 

Familia Willis a aflat de pe Facebook povestea celor 7 frați rămași orfani

Pam și Gary Willis din Menifee (California, SUA) sunt părinții biologici a cinci copii adulți și sunt și bunicii a șase nepoți. Ei s-au îngrijit încă din anul 2013 de copii aflați în centre de plasament, dar au recunoscut faptul că, până în 2019, nu plănuiseră să recurgă la o adopție. 

Planurile lor s-au schimbat radical după ce Pam a aflat, de pe Facebook, povestea a șapte frați care erau orfani după ce își pierduseră părinții într-un accident rutier, în anul 2018. După decesul părinților (Christina Fassett și Adelino Anjos), copiii au ajuns în spitale pentru a fi tratați, iar ulterior au fost duși într-un centru de plasament din San Diego (California), unde au rămas pentru aproximativ 1 an. 

Pam Willis a dezvăluit, pe Instagram, cum a descoperit ce se întâmplase cu cei șapte copii: „Într-o zi de ianuarie, mă uitam pe Facebook, când o nouă postare m-a lovit direct în inimă. „7 frați sunt în căutarea unei case permanente” se spunea. Chiar în acea clipă, fețele lor zâmbitoare au părăsit parcă ecranul și au ajuns direct la inima mea.” I-a arătat și soțului ei ce descoperise, iar acesta i-a spus, așa cum reiese și din confesiunea de pe Instagram, că: „Ar trebui să-i adoptăm.

sapte-copii-zambitori-stand-unul-langa-altul-cu-spatele-la-ferestre

Sursă poză: instagram.com/second.chance.7/

Soții Willis au simțit că trebuie să realizeze acest demers, chiar dacă inițial au avut temeri și îndoieli, după cum a mărturisit Pam într-o postare de pe Instagram: 

„...Cum îi vom putea ține pe toți la un loc? Vom avea suficient spațiu pentru ei? Vom avea timp, vom putea avea suficientă dragoste și răbdare pentru a-i ajuta să depășească traumele? Răspunsul era clar...aveam. De ce aveam o casă cu șase dormitoare, ultimul dintre ele urmând să fie curând eliberat? De ce „cuibul” nostru, în care crescuserăm cei cinci copii, să ajungă să fie gol? Trebuia doar să le facem loc noilor noștri copii. Au fost ai noștri încă din clipa în care le-am văzut chipurile...”

Primele luni alături de cei 7 copii au fost pline de provocări

Cei șapte frați rămași orfani aveau numeroase traume, dat fiind faptul că părinții lor biologici se confruntaseră cu diverse dependențe și ajunseseră să locuiască împreună chiar și în adăposturi pentru oamenii străzii. Din informațiile oferite de „People”, cel mai mare dintre frați, Adelino, a mărturisit că de multe ori avea el grijă de frații săi: „Când eram alături de părinții noștri biologici, îmi trăiam viața de pe o zi pe alta, încercând să supraviețuiesc, încercând să mă duc la școală, dar trebuia să rămân și acasă pentru a-mi supraveghea frații și pentru a le face mâncare. Renunțasem la gândul că aș mai putea să îmi fac un viitor.”

Mama adoptivă a celor șapte copii care au ajuns să aibă o familie, a explicat, potrivit „7NEWS.com.au”, că primele luni petrecute alături de ei au fost dificile, în condițiile în care copiii nu se simțeau încă în siguranță, aveau temeri și îndoieli: 

„A fost ușor să ne conectăm cu cei mai mici. Tânjeau permanent după stabilitate. Cu cei mai mari a fost mai dificil. Într-o noapte, unul dintre copii, care avea șapte ani, a venit în dormitorul nostru. L-am întrebat: „Ai visat urât?” Mi-a răspuns: „Nu, voiam doar să mă asigur că mai sunteți încă aici”. Cred că nu le venea să creadă faptul că eram reali. Probabil că au crezut că vom dispărea. Cred că este foarte dificil să mai ai încredere când ai pierdut atât de multe în viață...”

Cei 7 frați rămași orfani au fost adoptați de familia Willis

Într-o intervenție pentru „People”, Pam și Gary Willis au precizat că au avut parte permanent de susținerea celor cinci copii biologici pe parcursul procesului de adopție ai celor șapte copii rămași orfani după ce părinții lor își pierduseră viața într-un accident. Pam nu s-a ferit să menționeze că au existat și momente în care proprii ei copii și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu schimbarea majoră ce intervenea în viața lor: „Wow, mamă, tată, nu mai aveți 25 de ani...Vă veți descurca, dat fiind faptul că sunteți la pensie, veți putea să faceți față din punct de vedere financiar?...”

Adopția celor șapte frați s-a finalizat în august 2020. Fericitul moment a fost sărbătorit în familie, cei cinci copii biologici ai familiei Willis (Matthew, Andrew, Alexa, Sophia, Sam) le-au fost alături părinților și noilor frați. Pentru „TODAY”, familia a relatat cum s-au desfășurat lucrurile în acea zi: „A fost minunat. Am adus un ecran mare în parc astfel încât toată lumea să poată privi, să se poată bucura și să fie în siguranță în vreme de pandemie. A fost atât de multă dragoste.” 

familie-stand-in-fata-Curtii-de-Justitie-din-San-Diego-California

Sursă poză: instagram.com/second.chance.7/

Anul trecut, la aproape doi ani de când i-a cunoscut pe copiii orfani și de când a hotărât să le devină mamă adoptivă, Pam Willis a ținut să precizeze, pentru „People”, că noua ei familie este una ca toate celelalte și că au depășit dificultățile pe care le-au avut: „Am scăpat de primul an, care a fost incredibil de plin de provocări pentru fiecare dintre noi. Faptul că ne-am așteptat la asta și că știam ceea ce aveam de făcut nu a făcut ca lucrurile să fie mai ușoare.”

Pam-si-Gary-Willis-fericiti-alaturi-de-cei-sapte-copii-pe-care-i-au-adoptat

Sursă poză: instagram.com/second.chance.7/

Surse: 7news.com.au, metro.co.uk, people.com, today.com

Sursă poză principală: instagram.com/second.chance.7/

Surse foto: instagram.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Îngeri pe Pământ! Un cuplu a adoptat 7 frați după ce părinții lor au murit într-un accident de mașină
  Îngeri pe Pământ! Un cuplu a adoptat 7 frați după ce părinții lor au murit într-un accident de mașină

  Deși aveau deja cinci copii, Pam și Gary Willis, din Menifee, California, nu au stat pe gânduri și au adoptat încă șapte copii, după ce părinții acestora și-au pierdut...

  Legendarul Kobe Bryant și fiica sa și-au pierdut viața într-un accident de elicopter
  Legendarul Kobe Bryant și fiica sa și-au pierdut viața într-un accident de elicopter

  Tragedie pentru fanii baschetului din toată lumea: legenda Kobe Bryant s-a stins din viață alături de fiica sa, în vârstă de 13 ani, în urma unui accident de...

  O mamă și-a părăsit cei 6 copii pentru că și-a găsit iubit pe Facebook
  O mamă și-a părăsit cei 6 copii pentru că și-a găsit iubit pe Facebook

  Caz halucinant în Suceava! Șase frați au fost lăsați în voia sorții dupa ce mama lor. Femeia și-a găsit un iubit pe Facebook, și-a făcut bagajele și a plecat cu acesta,...

  Minunile există! Povestea mamei de 52 de ani care și-a pierdut fiul în incendiul Colectiv și care a născut după 2 ani o fetiță perfectă
  Minunile există! Povestea mamei de 52 de ani care și-a pierdut fiul în incendiul Colectiv și care a născut după 2 ani o fetiță perfectă

  Există miracole după Colectiv. Soții Bucă și-au pierdut unicul fiu în incendiul nemilos, dar au reușit să-și umple golul din suflet. Au devenit din nou părinți!

  Mama Tatiana: povestea femeii care şi-a pierdut viaţa în incendiul din Neamţ. A crescut 25 de copii abandonaţi
  Mama Tatiana: povestea femeii care şi-a pierdut viaţa în incendiul din Neamţ. A crescut 25 de copii abandonaţi

  Printre victimele incendiului devastator de sâmbătă, de la Piatra Neamţ, se află şi o femeie care şi-a dedicat viaţa copiilor orfani. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla...

  7 copii răniți într-un accident, în Poiana Brașov! Află ce s-a întâmplat!
  7 copii răniți într-un accident, în Poiana Brașov! Află ce s-a întâmplat!

  Accident grav pe drumul către Poiana Brașov în această dimineață! Șapte copii au ajuns de urgență la spital și trei adulți au fost grav răniți!

  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile
  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile

  Copilăria ar trebui să fie cea mai frumoasă etapă din viață unui om, o perioada lipsită de griji, dar plină de jocuri și zâmbete. Din păcate, însă, nu toți copiii au...

  Studiu global: peste 1 milion de copii și-au pierdut părinții din cauza pandemiei
  Studiu global: peste 1 milion de copii și-au pierdut părinții din cauza pandemiei

  Mai mult de 1 milion de copii de peste tot din lume și-au pierdut unul dintre părinți din cauza pandemiei de Covid-19 și un total de 1.5 milioane de copii și-au peirdut un printe, un...

  © 2022 Qbebe