Vedete din România care au adoptat copii

Vedete din România care au adoptat copii

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fie că este vorba despre cupluri care aveau deja copii, fie că este vorba despre mame singure, se poate vorbi despre numeroase vedete care au adoptat copii. Din articolul de mai jos vei descoperi câteva exemple de vedete din România şi de la Hollywood, ce au decis, la un moment dat, să-şi îndeplinească visul de a deveni părinţi prin intermediul adopţiei.

Ce vedete de la noi au adoptat copii

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur

Cei doi avea deja doi copii biologici (pe Sofia şi pe Kadri) când au hotărât să şi adopte un copil. În anul 2017, au adoptat o fetiţă, India Roxana. După adopţie nu au vrut să discute prea mult pe acest subiect, Dana Nălbaru declarând: "...Scrie despre noi că am adoptat o fetiţă. Da, e adevărat. Ne bucurăm de ceva timp de acest lucru, nu vrem să vorbim despre el."

Aceasta a precizat şi ce le-a influenţat decizia de a adopta: "Eu am trecut prin tot felul de greutăţi de-a lungul vieţii, dar pe lângă asta, viaţa mi-a dat înapoi extraordinar de multe. Şi atunci am simţit că vreau să dau cuiva, la modul real, ceva înapoi. Aşa a apărut ideea adopţiei, pentru că atunci când adopţi un copil, schimbi real viaţa lui. E clar că Roxana ar fi avut o cu totul altă viaţă dacă noi nu am fi adoptat-o. Am vorbit cu Dragoş, care a rezonat la această idee. Când am încheiat procesul de adopţie, puteam aştepta să ni se genereze un copil, dar noi am ales să ne ducem la lista copiilor greu adoptabili şi să găsim o fetiţă pe care nu o vrea nimeni. Nu suntem singurii oameni. Sunt o grămadă de oameni care fac lucruri mult mai frumoase decât noi."

Dragos-Bucur-mancand-un-sandvis-cu-gem-in-timp-ce-se-afla-un-picnic-alaturi-de-Dana-Nalbaru-si-de-copiii-lor

Sursă foto: instagram.com/dananalbaru/

Elena Cârstea

Artista a vorbit despre decizia de a adopta copii: "Am făcut întreruperi de sarcină, pentru că era pe vremea lui Ceauşescu şi nu puteai să ai copii la 20 de ani, pentru că era o inconştienţă. De atunci, nu am mai putut face copii. Eram mica şi proastă. Mai târziu, când aveam 30 de ani, am rămas însărcinată, dar nu am putut ţine sarcina. Atunci m-am decis să înfiez şi am luat două fetiţe."

Primul copil pe care l-a adoptat Elena Cârstea a fost Sanda, în 1998 (a fost luată dintr-un centru de plasament). În 1999, a fost adoptată şi Adriana. După anul 2000, cântăreaţa a plecat alături de ele în SUA. Se va căsători cu americanul Glenn Muttart.

În prezent, cele două fete adoptate urmează o carieră militară, mama lor adoptivă mândrindu-se cu ele: "Sanda a ales să intre în Garda Naţională, unde poate fi solicitată să salveze americanii, în caz de situaţii de urgenţă, precum cutremure sau uragane...Cea mică va merge tot pe urmele Sandei. Vrea şi ea să fie în Garda Naţională, ceea ce m-a surprins. Nu mă amestec, le las pe ele să decidă ce vor să facă în viaţă."

Elena-Carstea-cele-doua-fete-pe-care-le-a-adoptat-si-sotul-ei-Glenn-Muttart

Sursă foto: facebook.com/elecarstea/

Horia Brenciu

Este una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi care au adoptat copii. Astfel, în urmă cu câţiva ani, Horia Brenciu şi soţia sa, Alice Dumitrescu, au adoptat un băieţel. Despre adopţia lui Toma, cântăreţul a povestit că: "Adopţia este un proces complex. El are darul de a sonda cât de mult doreşte un cuplu să iubească un copil. E greu, dar nu imposibil, iar când vezi copilul, nimic nu mai contează. Uiţi de orice efort, supărare sau frustrare."

Cuplul se bucură de patru copii (Andreea, Maria, Mina- copilul lor biologic şi Toma), iar despre Toma Horia Brenciu a menţionat că: "...Este o minune de copil, este inteligent, talentat la cântat şi la fotbal şi extrem de iubitor. Este dragostea noastră şi a tuturor celor care-l cunosc. Dumnezeu este mare şi ne-a dat acest dar minunat, pe lângă celelalte trei fete. Mina şi Toma sunt de nedespărţit, iar Alice sta cu ei aprope tot timpul. Sunt un om bogat şi-i mulţumesc, din tot sufletul meu, lui Dumnezeu pentru comorile mele."

Sursă foto: facebook.com/horiabrenciu/

Luminiţa Anghel

În anul 1996, în perioada în care era căsătorită cu Marcel Puşcaş, Luminiţa Anghel a adoptat un băiat, David. După ce s-a despărţit de soţul ei, în urma unui proces care a durat mai mulţi ani, băiatul a rămas în custodia ei.

În ultimii ani, între Luminiţa Anghel şi David au existat numeroase tensiuni, cei doi ajungând la un moment dat să nu îşi mai vorbească. Tânărul a avut în ultimii ani diferite locuri de muncă pentru a se întreţine, dar a ţinut să precizeze că muzica este marea lui pasiune şi că a învăţat foarte multe lucruri din acest domeniu de la mama sa: "Eu mi-am dorit de mult să fac muzică, iubesc muzică de când eram copil. De la mama am învătat tot, de la tonalitate, respirație, expresie, mai ales că am fost cu ea peste tot când eram mic, și când trăgea voci, și la spectacole, repetiții, în culise, peste tot."

Anul trecut, David a lansat o piesă, intitulată "Îmi pare rău", pe care a dedicat-o mamei sale.

Luminiţa Anghel este şi mama unui copil biologic, tatăl acestuia fiind cel de-al soţ al ei, Silviu Dimitriade.

Sursă foto: youtube.com

Oana Sârbu

A luat decizia să devină mamă adoptând un copil în perioada în care forma un cuplu alături de fostul ei partener, Robert Turcescu. La scurt timp după ce l-a adoptat pe Stelian Alexandru, povestea: "Este o minune de copil. Mi-a schimbat radical viaţa."

Anii trecuţi, a vorbit şi despre pasiunile fiului ei: "De trei ani, el face pian în regim intens, la Liceul Enescu. Îl îndrum, îl susţin pentru că nu este uşor să te aşezi la pian în fiecare zi să studiezi...Deocamdată face înot, face atletism, învaţă foarte bine şi scrie bine."

Oana Sârbu nu s-a ferit să spună ce fel de mamă îşi doreşte să fie pentru Stelian Alexandru: "...Desigur, mami e o artistă pentru el, un exemplu și din punctul ăsta de vedere. Dar nu vreau să incomodez dezvoltarea personalității lui. (…) Și el ia premii, trofee. Și el ia medalii, la schi, de exemplu. Și mami ia medalii și premii. Și avem un perete unde le etalăm pe toate… Mami nu e cu nimic mai presus ca el decât prin experiențele acumulate. Și încerc să fiu o mamă-prietenă."

oana-sarbu-alaturi-de-fiul-ei

Sursă foto: instagram.com/oanamadalinasirbu/

Teo Trandafir

Face şi ea parte dintre cele mai renumite vedete de la noi care au luat decizia de a adopta copii. În cadrul mai multor interviuri, Teo Trandafir a explicat cum a ajuns în viaţa ei Maia: "L-am întrebat pe Dumnezeu dacă trebuie să fac pasul acesta, iar la scurt timp acesta mi-a răspuns și așa a apărut Maia."

Îndrăgita personalitate de televiziune a dezvăluit că i-a spus fiicei sale că este adoptată: "I-am spus-o sub formă de poveste: că, inainte de a veni ea în casa mea era trist, eu plângeam mereu. Iar Dumnezeu mi-a trimis-o pe ea, şi, de cum a intrat în casă, s-a facut lumină, eu nu am mai plans…
La un moment dat a venit la mine şi m-a intrebat ce înseamnă adoptat, cum îi spuneau copiii răutăcioşi. Eu i-am răspuns că adoptat înseamnă adorat, dorit. Că ea a fost dorita foarte mult şi că a venit la mine exact atunci când am dorit-o mai mult şi mai mult."

Maia are 16 ani şi a vorbit despre pasiunile sale, explicând de ce nu doreşte să aibă o carieră în televiziune, ca mama ei: "E un subiect pe care l-am atins, pentru că nu am prea avut de ales. Am crezut că menirea mea este în televiziune și mi-am dat seama – după atâta timp în care am visat asta – că nu sunt făcută așa.
„Mă atrage arhitectura cel mai mult, pentru că îmi plac mult și partea matematică și fizica și cum se îmbină cu arta în același timp."

Maia-si-Teo-Trandafir

Sursă foto: instagram.com/maiatrandafir/

Vedete de la Hollywood care au adoptat copii

Angelina Jolie

Fără îndoială, este una dintre cele mai faimoase care au adoptat copii. Primul copil adoptat de Angelina Jolie a fost Maddox, pe care l-a găsit în Cambodgia: "În anul 2001, mă aflam într-un program al unei şcoli din Samlout jucându-mă pe podea cu un copilaş şi foarte clar mi-a venit în minte: "Fiul meu este aici..."

După Maddox, actriţa a mai adoptat alţi doi copii: pe Zahara (în anul 2005) şi pe Pax (în anul 2007). Despre experienţa de a avea copii adoptaţi, a declarat următoarele: "Toţi copiii adoptaţi vin cu un frumos mister al lumii care îl întâlneşte pe al tău. Când sunt din rase şi de pe pământuri diferite, acel mister, acel dar, este pe deplin...Onorează-i. Învaţă de la ei. Este cea mai uimitoare călătorie de împărtăşit..."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Angelia Jolie şi fostul ei soţ, Brad Pitt, sunt şi părinţii a trei copii biologici: fiica lor cea mare, Shiloh (născută în anul 2006 în Namibia) şi gemenii Vivienne şi Knox (născuţi în anul 2008).

Charlize Theron

Are doi copii adoptaţi: Jackson (născut în anul 2012, după adopţia sa actriţa declarând că "s-a îndrăgostit să fie mamă") şi August (născut în anul 2015 şi adoptat din SUA).

Întrebată cum a decis să adopte copii, frumoasa actriţă a venit cu această explicaţie: "Sunt un copil unic, ce nu are fraţi. Mama mea are o scrisoare pe care i-am scris-o când aveam 8 ani şi în care am întrebat-o dacă nu am putea merge de Crăciun la orfelinat ca să adoptăm o surioară sau un frăţior pentru mine...Am fost legată de ideea de a avea o familie prin adopţie de când aveam opt ani..."

Charlize-Theron-cu-un-tort-alaturi-de-copiii-ei

Sursă foto: instagram.com/charlizeafrica/

Katherine Heigl

Şi această actriţă se regăseşte printre vedetele care au adoptat copii acum câţiva ani. Cuplul format din Katherine Heigl şi Josh Kelley (muzician) a adoptat primul lor copil în anul 2009. Atunci în familia lor a venit o fetiţă, Naleigh, de origine coreeană (adoptată din Coreea). Despre decizia de a adopta, vedeta a precizat: "Eu şi Josh am vorbit despre asta de dinainte de a ne căsători...Am vorbit şi despre faptul că ne doream copii biologici, dar mai întâi am decis să adoptăm. Tot ce îmi doream era să devin mamă..."

După câţiva ani, în 2012, cuplul a adoptat tot o fetiţă, de această dată din SUA. Despre această a doua adopţie, fericita mamă a declarat: "...Adopţia a fost o parte a familiei mele şi a vieţii mele, aşa că de aceea am hotărât să adopt. Mi se părea natural şi corect."

În decembrie 2016, Katherine Heigl şi soţul ei au devenit părinţii primului lor copil biologic, Josh.

Katherine-Heigl-in-oras-stand-pe-o-banca-alaturi-de-copiii-ei

Sursă foto: instagram.com/katherineheigl/

Sandra Bullock

Când a realizat prima adopţie a ţinut să păstreze totul secret. În anul 2006, a început procesul de adopţie, finalizat în anul 2010, când şi-a îndeplinit visul de a deveni mamă datorită lui Louis, originar din New Orleans.

Mai târziu, în anul 2012, a început procesul prin care va reuşi să o adopte pe Laila, fiica ei.

Într-un interviu acordat anii trecuţi, Sandra Bullock a vorbit despre cum i s-a schimbat viaţa datorită celor doi copii: "Totul este despre cum să procedez ca să le fie bine, să îi duc la şcoală, să aibă ceea ce au nevoie...Vreau să fiu acolo în orice moment...Nu mai plec atât de mult şi nici nu mai lucrez atât de mult...Prin urmare, prioritatea mea sunt copiii mei, copiii mei..."

Sandra-Bullock-alaturi-de-familia ei

Sursă foto: instagram.com/sandra.bullock.official/

Sharone Stone

O altă vedetă cu copii adoptaţi este şi această actriţă deosebit de apreciată. Prima dată a adoptat un copil (pe Roan, fiul ei cel mare) pe când era căsătorită cu Phil Bronstein. Întrucât au divorţat în anul 2004, a fost deschis şi un proces pentru custodia băiatului. Iniţial a fost vorba despre o custodie comună, dar în anul 2006 cei doi părinţi au decis că era mai bine ca acesta să stea cu tatăl lui pe parcursul anilor de şcoală, de aceea custodia i-a revenit lui Phil Bronstein.

Ca mamă singură, Sharon Stone a adoptat doi copii: Laird (acum are 15 ani) şi Quin (14 ani). Într-un interviu mai vechi, starul american a explicat ce înseamnă pentru ea să fie mamă: "Să fii mamă nu este la îndemână, dar maternitatea a venit cu dragoste la mine datorită îngerilor...Sunt recunoscătoare pentru că ai mei copii m-au ales să le fiu mamă, sunt o mamă norocoasă."

Sharone-Stone-la-o-aniversare-alaturi-de-fiii-ei

Sursă foto: instagram.com/sharonstone/

Surse: adevarul.ro, agentiadepresamondena.com, cancan.ro, click.ro, fabiosa.com, hellomagazine.com, harpersbazaar.com,  impact.ro, playtech.ro, popsugar.co.uk, sheknows.com, scholastic.com, thesun.co.uk, viva.ro, unica.ro

Sursă foto principală: instagram.com/maiatrandafir/

Surse foto: facebook.com, instagram.com, youtube.com

Articolul urmator
Poze din copilărie cu vedete din România

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Povestea americancei care s-a mutat în România și a adoptat 10 copii bolnavi
  Povestea americancei care s-a mutat în România și a adoptat 10 copii bolnavi

  Neînfricată. Acesta este cuvântul care o descrie cel mai bine pe Sarah Nicole Smith, o tânără din Statele Unite ale Americii, care în urmă cu 14 ani venea pentru...

  Vedete din România care au primit diagnosticul crunt de endometrioză. „Nu e normal ca o astfel de durere fizică să existe în viața unei femei”
  Vedete din România care au primit diagnosticul crunt de endometrioză. „Nu e normal ca o astfel de durere fizică să existe în viața unei femei”

  Endometrioza este un diagnostic care provoacă panică în sufletele pacientelor. Femeile care suferă de endometrioză se confruntă cu dureri, menstruații abundente, simptome care...

  Povestea cuplului cu 6 copii care a adoptat încă 7 frați orfani din Ucraina
  Povestea cuplului cu 6 copii care a adoptat încă 7 frați orfani din Ucraina

  Dragostea față de copii și generozitatea sunt uimitoare în unele familii. Un exemplu în acest sens este și o familie din SUA care, deși avea deja șase copii, nu a stat pe...

  O mamă care a adoptat 4 copii află că este însărcinată cu cvadrupleți
  O mamă care a adoptat 4 copii află că este însărcinată cu cvadrupleți

  Crezi că viața cu unul, doi sau trei copii e grea? Ei bine, această mămică a aflat că este însărcinată cu cvadrupleți la scurt timp după ce ea și soțul ei au adoptat 4...

  „Familia mea este din suflete rupte. Dar tot familie este”. Povestea mamei singure care a adoptat 6 copii
  „Familia mea este din suflete rupte. Dar tot familie este”. Povestea mamei singure care a adoptat 6 copii

  Visul de a deveni mamă poate fi atât de mare, încât adopția este o variantă luată în calcul chiar și de o mamă singură. Așa s-a întâmplat și...

  Caz cutremurător! Un bărbat care fusese adoptat a descoperit că soția lui, cu care are și doi copii, îi este soră
  Caz cutremurător! Un bărbat care fusese adoptat a descoperit că soția lui, cu care are și doi copii, îi este soră

  Atunci când a aflat că soția lui s-a îmbolnăvit și are nevoie de un transplant de rinichi, acest bărbat nu a mai stat pe gânduri și a început să caute donatori...

  4 zodii care sunt născute să strălucească. Au carismă și stofă de vedete
  4 zodii care sunt născute să strălucească. Au carismă și stofă de vedete

  Anumite persoane îi cuceresc pe cei din jur fără efort, știu cum să se facă plăcute și devin rapid cele mai populare dintr-un grup. Dacă te numeri și tu printre asemenea...

  1 din 4 copii din România nu au ajuns niciodată în vacanță la mare
  1 din 4 copii din România nu au ajuns niciodată în vacanță la mare

  Litoralul românesc, și nu numai, este plin de familii cu copii care se bucură din plin de mare, soare și nisip. Ai putea crede că în zilele noastre sunt foarte puțini...

  © 2024 Qbebe