Soțul meu mi-a spus că dacă nu-mi găsesc job o să le ceară chirie copiilor mei majori

Qbebe.ro

Un bărbat de peste Ocean povestește, pe Reddit, că este prins între ciocan și nicovală când vine vorba de soția sa și cei doi copii mari ai acesteia. Acesta spune că este căsătorit de aproximativ cinci ani și a fost mai mult decât fericit când copiii soției sale, pe atunci adolescenți, au venit să locuiască cu ei.

Acum, ani și facturi mai târziu, bărbatul spune că simte cu adevărat presiunea financiară a patru adulți care locuiesc sub același acoperiș, așa că i-a dat soției sale un ultimatum: Fie ea își găsește un loc de muncă pentru a contribui la plata facturilor casei, fie copiii trebuie să înceapă să plătească chirie. Din păcate, această conversație nu s-a încheiat cu bine...

„Sunt căsătorit cu soția mea de 5 ani. Ea are doi copii din căsătoria anterioară, Jason (22 de ani) și Carla (19 ani). Când ne-am căsătorit, soția mea avea încă împărțea custodia copiilor cu fostul ei soț și a vrut să se mute la mine acasă. Am transformat mansarda într-un dormitor, astfel încât atât copiii ei, cât și noi să putem avea propriile noastre camere. Tatăl lor era și este în continuare prezent în viața lor, așa că eu am fost întotdeauna „tipul care s-a căsătorit cu mama lor” și sunt de acord cu asta.

Am subestimat foarte mult cât de mult ar crește facturile dacă am avea doi adolescenți în casă. Când eram singur, puteam să-mi permit să plătesc singur facturile și ipoteca. După căsătorie, totul, cu excepția ipotecii, a crescut, fără a include banii de buzunar pentru copii și pentru activitățile lor extracurriculare. Soția mea a primit pensie alimentară de la fostul ei soț și un ajutor suplimentar pentru cheltuielile lor, ceea ce a ajutat un pic la vremea respectivă, dar tot a trebuit să apelez la economiile mele. Pentru soția mea a fost foarte important să fie o mamă casnică până când copiii ei terminau liceul. A fost greu, dar am făcut să meargă. Jason s-a mutat după absolvirea liceului pentru a urma o facultate în afara statului, iar când Carla a absolvit anul trecut am convenit că ar putea avea un an pentru a se gândi dacă se va muta sau dacă va aplica la școli din apropiere. În prezent, nu lucrează și nici nu studiază.

cuplu care discuta in fata laptopului

Cu câteva zile în urmă am intrat în bucătărie și soția mea vorbea la telefon cu Jason, fiul ei, și i-a spus că este mai mult decât binevenit să se mute înapoi și că este încântată să îl vadă când va ajunge aici. După ce a închis, i-am spus că ar fi trebuit să discute cu mine mai întâi despre asta. Nu m-am opus, dar i-am spus că ar trebui să știe cu ce se așteaptă să contribuie dacă se mută aici. Ea a răspuns că mereu le-a spus copiilor ei că vor fi întotdeauna bineveniți acasă oricând vor dori și că nu trebuie să își facă griji în privința cheltuielilor.

I-am spus soției mele că a fost foarte drăguț din partea ei, dar ea a făcut acest aranjament cu fostul ei soț când erau căsătoriți, nu a făcut acest aranjament cu mine. Dacă Jason se mută înapoi, ar trebui să plătească o „chirie” și probabil că ar trebui să fie la fel pentru Carla, astfel încât să nu fie un frate care plătește și celălalt nu. Ea a spus că sunt copiii ei și că nu ar trebui să plătească pentru a locui acasă, așa că i-am spus că dacă este atât de hotărâtă să nu-și ajute copiii, acum că sunt adulți, ar putea să se întoarcă la muncă. S-a enervat și nu am dormit împreună în acea noapte. Ea s-a mutat în vechea cameră a lui Jason, iar părinții ei au spus că nu ar trebui să-i fac pe copii să plătească pentru a locui acasă.

Ideea este că nu mai sunt copii! Când vor avea 40 de ani vor fi tot copiii ei, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i tratez ca pe niște minori! Mai ales dacă asta înseamnă ca altcineva să plătească toate facturile”, a scris bărbatul, întrebându-se dacă nu cumva a exagerat cerându-i soției sale ca ai săi copii să contribuie la cheltuielile casei.

Majoritatea internauților l-au felicitat pe bărbat pentru faptul că a pus piciorul în prag și spun că sunt ferm convinși că soția lui nu are nici cea mai mică intenție de a se reîntoarce la muncă:

„Este clar că soția ta nu vrea sau nu intenționează să mai lucreze vreodată. A insista să fie o mamă casnică în timp ce copiii sunt la liceu este ridicol, iar în acest moment sunt cu ani buni peste absolvire. Este „amuzant” cum tatăl lor nu se ocupă deloc de copiii săi și că tu ești cel care îi întreține, practic”, a scris cineva.

„Sunt destul de sigur că soția știe că a greșit. Ea doarme în celălalt dormitor și fuge la părinți pentru a-i determina să facă presiuni asupra ta, în loc să vină cu propriile argumente, pentru că nu prea are argumente valabile”, a mai scris o persoană.

„Rămâi ferm pe poziții! Spune-i soției tale să înceteze să te trateze așa și să aleagă: fie ei plătesc chirie,fie ea își găsește un loc de muncă. Și, sincer, cred că ar trebui să fie ambele. Nu vrei să-ți sacrifici pensia pentru niște oameni cărora nu pare să le pese foarte mult de tine. Discută serios cu soția ta”, a mai scris altcineva.

Tu ce ai face într-o astfel de situație delicată?

Surse foto: Freepik

Surse articol: Reddit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tatăl meu a murit în ziua în care le-am spus copiilor mei că am cancer
  Tatăl meu a murit în ziua în care le-am spus copiilor mei că am cancer

  Anul trecut a fost unul dificil pentru un bărbat de peste granițe, care la scurt timp după ce a aflat că are cancer, a trebuit să își înmormânteze tatăl, precum și...

  Soțul meu m-a înșelat, dar nu le voi spune niciodată copiilor mei. O fac pentru ei, nu pentru el!
  Soțul meu m-a înșelat, dar nu le voi spune niciodată copiilor mei. O fac pentru ei, nu pentru el!

  Ascultând radioul în timp ce îmi duceam copiii la școală la începutul acestei săptămâni, am auzit o actualizare a ultimelor informații despre statusul...

  Eu şi soţul meu avem exact acelaşi job. Însă numai eu mă ocup de copii şi de casă
  Eu şi soţul meu avem exact acelaşi job. Însă numai eu mă ocup de copii şi de casă

  Mama a doi copii a dezvăluit ce se întâmplă în familia ei în privinţa distribuirii sarcinilor din gospodărie şi a grijii faţă de cei mici. Descoperă ce a...

  Mi s-a spus că „e păcat” să divorțez de soțul meu
  Mi s-a spus că „e păcat” să divorțez de soțul meu

  O femeie explică de ce despărțirea de soț a fost cea mai bună decizie, în ciuda părerii Bisericii. „Biserica a spus: „Chiar dacă el continuă să păcătuiască, tu...

  Soțul meu mi-a spus că vrea să avem o căsnicie deschisă. Eu am refuzat, așa că ne-am despărțit.
  Soțul meu mi-a spus că vrea să avem o căsnicie deschisă. Eu am refuzat, așa că ne-am despărțit.

  O femeie a povestit recent pe Reddit că a decis să se separe de soțul ei, după ce acesta i-a spus că vrea o căsnicie deschisă. Parcurge articolul pentru restul poveștii.

  Da, le-am spus copiilor mei că nu există Moș Crăciun
  Da, le-am spus copiilor mei că nu există Moș Crăciun

  Inflația își spune puternic cuvântul în special acum, în luna cadourilor! O mămică de peste granițe le-a spus copiilor săi că nu există Moș Crăciun, din...

  Când mergem în vizită, părinții mei îmi interzic să dorm cu soțul meu în aceeași cameră
  Când mergem în vizită, părinții mei îmi interzic să dorm cu soțul meu în aceeași cameră

  O tânără în vârstă de 24 de ani, căsătorită și mamă a doi copii, a trecut printr-o experiență mai puțin obișnuită când și-a vizitat părinții alături...

  © 2023 Qbebe