Sunt o mamă leneșă: nu îmi spăl copiii în fiecare zi, nu îi duc la școală și spun DA mai mereu

Bianca Geica - Redactor Senior

Regulile au un rol extrem de important în viața copiilor noștri. Îi pregătesc să devină adulți responsabili, îi învață cum să se comporte în societate și le dezvoltă autodisciplină. Prea multă libertate, fără nicio limită, poate face mai mult rău decât bine copilului, care are nevoie de unele restricții pentru a înțelege ce se cere de la el și ce consecințe pot avea faptele sale.

O mămică din SUA nu are, însă, aceeași părere. Ea a dezvăluit, pe blogul ei personal, că nu este deloc o mamă strictă. Nu își spală copiii în fiecare zi, nu îi duce la școală și nu își amintește când a fost ultima oară când le-a refuzat ceva micuților ei.

Sunt o mamă leneșă și nu îmi este rușine să recunosc!

Amanda Melrose, o mămică de 41 de ani, cu trei copii, din SUA, a fost numită o „mamă leneșă”, dar nu are nicio problemă cu acest lucru. Mai mult decat atât, ea recunoaște deschis că fix așa este! Ea a împărtășit un exemplu de „parenting leneș”, în care copiii ei se certau, iar ea a filmat interacțiunea în loc să intervină.

Faptul de a nu se implică decât dacă este absolut necesar, este unul dintre punctele pe care Amanda le enumeră într-o postare recentă pe blogul ei ca fiind „lucruri pe care le fac ca mamă și care ar putea fi numite cu siguranță leneșe”. Alte puncte de pe listă includ faptul că nu-și trimite copiii la școală, nu le face baie în fiecare zi, nu îi învață să stea pe oliță și spune le „da” mai des decât ar recomanda orice specialist în parenting.

Amanda recunoaște că a primit destul de multe reacții negative din partea altor părinți, pentru stilul ei de parenting, dar spune că nu se simte deloc vinovată pentru felul în care a ales să își crească copiii. Mai mult decât atât, dacă asta o face să fie considerată o mama leneșă, cu atât mai bine!

Citește și: Ce înseamnă mamă leneșă și de ce trebuie să fii una

„Probabil că aș putea scrie o carte despre toate motivele pentru care nu-mi voi trimite copiii la școală. Îmi pasă foarte mult de modul în care copiii mei învață anumite lucruri, poate mai mult decât de ce învață. Cu siguranță nu este ușor să nu faci școală”, a declarat Amanda pe blogul ei personal. 

„Cu toate acestea, există o parte leneșă din mine care spune că în niciun caz nu aș putea să-mi pregătesc copiii și să-i scot pe ușă în fiecare dimineață pentru a merge la școală. Ca să nu mai vorbim de temele pentru acasă, de activitățile de după școală, de implicarea părinților, de evenimentele școlare și de toate celelalte moduri în care viața multor familii pare să se învârtă în jurul școlii. Pur și simplu nu am energie pentru toate astea”, a mai adaugat mămica.

Ea a continuat să explice și că simte că are energia necesară pentru a le crea copiilor săi o rutină sau un program, cum ar fi o rutină de somn sau un program de masă. De învățatul la oliță nici nu se pune problema. De asemenea, mama împărtășește cum își lasă fiica să facă singură anumite lucruri pe care poate sa le facă, nu își ține copiii într-un anumit program de somn sau de masa și spune „da” la majoritatea lucrurilor pe care acestia si le doresc, deoarece nu crede în a spune „nu doar de dragul de a spune nu”.

Citește și: Este dovedit! Mamele dezordonate nu sunt leneșe, sunt mai inteligente

„Fie că este vorba de antrenamentul la oliță, programul somn sau de masa, nu funcționează pentru mine. Poate pentru că sunt leneșă și nu mă deranjează să depun un astfel de efort", a spus Amanda. „Dacă nu există niciun motiv întemeiat pentru care să refuz cererea fiicei mele, spun pur și simplu „da”! Dacă asta mă face leneșă, așa să fie”, mai explică mămica.

La lista de motive pentru care Amanda este considerară un „părinte leneș” se adaugă si faptul că nu umple timpul copiilor ei cu tot felul de activitati sau cursuri si nici nu le face baie in fiecare zi.

„Nici măcar o dată la două zile, nici măcar o dată la trei zile nu le fac baie. La patru-cinci zile functioneaza cel mai bine pentru fiica mea cea mare. Cu excepția cazului în care se joaca afară și se murdărește, chiar nu este nevoie sa ii fac baie zilnic. Ca sa nu mai zic ca are un par foarte lung, cum ar fi sa stau sa i-l spal zilnic? În ceea ce-i privește pe bebeluși, ei fac baie ceva mai des, dar lucrurile merg ceva mai repede la ei. Băile sunt grozave, dar nu avem nevoie de ele în fiecare zi. Sunt mult prea leneșă ca să încerc să realizez o asemenea performanță”, incheie Amanda.

Tu ce părere ai despre felul în care procedează această mămică?

Citește și: Tendinţa de parenting în 2021: cum te poate ajuta minimalismul să fii un părinte mai bun

 • Surse: mirror.co.uk, twentytinytoes.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Reguli pe care medicii le respectă când își duc copiii la școală
  Reguli pe care medicii le respectă când își duc copiii la școală

  Toți părinții au experimentat un stres major cu privire la revenirea copiilor la școală, iar medicii nu fac excepție. În contextul unor scenarii diverse care trebuie luate...

  Copiii se intorc la sat. În Ciugud se construiește o nouă școală smart. Imaginile spun totul!
  Copiii se intorc la sat. În Ciugud se construiește o nouă școală smart. Imaginile spun totul!

  Acum ceva timp îți dezvaluiam cum arată prima școală smart de stat din România, care culmea, nu se află într-un oraș mare, ci într-o comună. În comuna...

  Sunt mamă și am 20 de ani. Toate mamele vor să îmi fie prietene, până află cum îmi cresc copilul
  Sunt mamă și am 20 de ani. Toate mamele vor să îmi fie prietene, până află cum îmi cresc copilul

  Una dintre cele mai mari bucurii ale lui Annais Bolton, mama unei fetițe de 1 an din Marea Britanie, este faptul că atunci când fiica ei va avea 18 ani, ea va avea 38. Asta...

  Sunt nutriționist și mamă și iată de ce îmi las copiii să mănânce dulciuri când vor ei
  Sunt nutriționist și mamă și iată de ce îmi las copiii să mănânce dulciuri când vor ei

  Atacul dulciurilor! O mamă nutriționist spune că le lasă mână liberă copiilor săi să mănânce dulciuri oricând doresc ei. Un coș plin de dulciuri este prezent tot...

  Primul interviu cu Andreea Esca: „Eu atât am putut să duc. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt robot, sunt un om”
  Primul interviu cu Andreea Esca: „Eu atât am putut să duc. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt robot, sunt un om”

  Andreea Esca a apărut pentru prima dată după mai multe zile în cadrul Știrilor ProTV din această dimineață, dar nu ca prezentator, ci oferindu-le un interviu colegilor ei. Iată...

  „Oamenii îmi spun să îmi omor copilul !” Iubirea unei mame și lupta ei cu societatea
  „Oamenii îmi spun să îmi omor copilul !” Iubirea unei mame și lupta ei cu societatea

  O mamă din SUA a fost sfătuită de mai multe persoane, prin intermediul unor mesaje de pe rețele de socializare, să-și omoare chiar ea fetița, care s-a născut cu malformații și cu...

  George Clooney despre viaţa de tată: "Spăl vase, fac curat. Mă simt ca mama mea în 1964. Înţeleg acum de ce şi-a ars sutienul"
  George Clooney despre viaţa de tată: "Spăl vase, fac curat. Mă simt ca mama mea în 1964. Înţeleg acum de ce şi-a ars sutienul"

  Unul dintre cei mai faimoşi actori americani este tată de gemeni. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi ce a dezvăluit George Clooney despre schimbările care au survenit...

  Îmi ador copilul dar nu-mi mai doresc încă un mic "monstruleț" ca el. Sunt o mamă egoistă?
  Îmi ador copilul dar nu-mi mai doresc încă un mic "monstruleț" ca el. Sunt o mamă egoistă?

  ”Deci, când îl faci pe al doilea?” m-a întrebat prietena mea.”Al doilea ce?” am întrebat eu confuză. ”Al doilea copil”, aproape...

  © 2022 Qbebe