Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Top 10 rase de câini care nu latră

Lătratul câinilor este un semn de avertizare pentru stăpânii lor sau un semn că vor atenția, însă nu toate rasele de câini sunt la fel de zgomotoase. Unii cățeluși scot anumite zgomote care aduc a lătrat, iar adulții latră de-adevăratelea dar doar uneori. Dacă-ți plac câinii și vrei să-ți cumperi un companion liniștit, care nu face prea mare gălăgie, iată care sunt cele mai cunoscute rase de câini care nu latră decât foarte rar.

Care sunt cei mai silențioși câini?

În principiu, aproape orice câine poate fi dresat să latre cât mai puțin și doar în situațiile care chiar sunt absolut necesare. Dacă este crescut într-o atmosferă liniștită și armonioasă și nu se simte amenințat, niciun câine nu te va deranja foarte tare cu lătratul său. De obicei, câinii latră când se tem (fie de oameni sau alte animale) sau când vor să-și avertize stăpânul de ceva. Totuși, există anumite rase de câini care nu latră atât de mult ca altele, află în continuare care sunt acestea!

Basenji

rase-de-caini-care-nu-latra-basenji

Această rasă este cunoscută în principal datorită faptului că nu latră. Câini basenji au o formă neobișnuite a laringelui care poate face practic imposibil ca aceștia să latre. Totuși, ei comunică în alte moduri, și anume, prin niște sunete sau urlete pe care le scoate doar atunci când este foarte entuziasmat. Prin urmare, nu trebuie să-ți faci griji deoarece el nu va urla non-stop. În mod normal, această rasă de câini este liniștită și inteligentă. De asemenea, un basenji este foarte energic și va avea nevoie de antrenamente pozitive și de exerciții adecvate pentru a fi un tovarăș fericit.

Dog german

rase-de-caini-care-nu-latra-great-dane

Acest uriaș este un câine blând și latră, dar foarte rar. Atunci când o face, lătratul său este tare și puternic, dar norocul este că nu se întâmplă acest lucru decât uneori. Dogul german este de obicei foarte calm, este un câine excelent de familie și este foarte ușor de dresat. Are nevoie de dresaj de când este mic, trebuie să vorbești cu el pe un ton calm și ferm, iar la dresaj nu trebuie folosită violența sau constrângerea. Trebuie să facă multă mișcare zilnică pentru a fi apoi linștit.

Newfoundland

rase-de-caini-care-nu-latra-caine-in-apa

Acest câine uriaș este una din rasele de câini care nu latră. Este blând și liniștit, îi place foarte mult să stea în brațele stăpânului, iar atunci când nu este răsfățat, fuge repede în apă. Sunt înotători de prim rang și adoră să stea în apă. Datorită temperamentului său, câinele din rasa Newfoundland nu lătră prea mult, o trăsătură binevenită dacă ai deja o casă cu copii zgomotoși. Se descurcă foarte bine cu cei mici și are un instinct natural de a salva vieți. Este un câine sociabil, plin de energie și se spune că sunt una dintre cele mai prietenoase rase.

Buldogii englezi și francezi

rase-de-caini-care-nu-latra-english-bulldog

Ambele rase sunt liniștite, jucăușe și cu o dispoziție blândă. Au o greutate destul de mare și, chiar dacă sunt foarte puternici nu sunt violenți. Nu latră decât foarte rar și atunci când sunt deranjați de ceva, au o fire sensibilă, sunt supuși stăpânului şi foarte grijulii cu copiii. La maturitate devin foarte sedentari, comozi şi greoi. Nu au nevoie de multă mişcare şi iubesc să-și petreacă timpul pe canapea. 

Shar Pei

rase-de-caini-care-nu-latra-shar-pei

Această rasă este cunoscută pentru cutele sale de pe față, dar și pentru faptul că nu latră. Câinii Shar Pei sunt de obicei foarte calmi, le place să petreacă mult timp, sunt inteligenți și se descurcă de minune cu copiii. Trebuie socializat de mic deoarece nu tolerează străinii.

Câini care nu latră decât foarte rar

Fiecare câine are o anumită personalitate, unii sunt mai jucăuși și latră de fericire, alții ca să le acorzi mai multă atenție etc. Este felul lor de comunicare și, de cele mai multe ori, nu deranjează. Totuși există anumite rase care latră mai mult și altele care latră mai puțin. Află în continuare care sunt cei mai puțin zgomotoși câini!

Setter irlandez

rase-de-caini-care-nu-latra-setter-irlandez

Această rasă iese în evidență prin eleganța sa și frumusețea blănii sale roșii strălucitoare. Setterii irlandezi sunt foarte activi și inteligenți și au o personalitate foarte plăcută și veselă. Trebuie totuși să-și consume energia, altfel va lătra. De aceea dacă ai un setter irlandez trebuie să ai grijă să facă multă mișcare. Atâta timp cât face suficient exercițiu (fizic și mental), această rasă de câine nu va lătra decât foarte rar. Du-l des în natură, lasă-l să alerge cât de mult poate și va fi liniștit și fericit. 

Cavalier King Charles Spaniel

rase-de-caini-care-nu-latra-cavalier-king-charles

Cavalier King Charles spaniel este un câine mic și dulce care nu te va deranja cu lătratul lui prea des. Această rasă adoră să fie în preajma oamenilor, așadar va fi de acord să stea cu tine pe canapea sau să ieși afară la plimbare. Își iubesc stăpânii foarte mult și, dacă îi lași singuri, acest lucru s-ar putea transforma într-o oarecare problemă. Această situație îi poate provoca îngrijorări de separare și astfel va începe să latre de supărare. Așadar, dacă vrei s-l faci fericit și să nu fie zgomotos, trebuie să-l ții aproape tot timpul cu tine.

Shiba Inu

rase-de-caini-care-nu-latra-Shiba-Inu

Originari din Japonia, acești câini sunt rapizi și inteligenți. Sunt foarte loiali stăpânului lor, se înțeleg bine cu copiii, dar pot fi foarte rezervați cu străinii. Sunt, în general, independenți, motiv pentru care este posibil să nu simtă nevoia de foarte multă atenție și astfel să nu latre mult. În schimb, când sunt supărați, pot scoate un sunet puternic.

Chow-chow

rase-de-caini-care-nu-latra-chow

Acesta este un câine rezervat, calm, independent, care poate fi uneori foarte încăpățânat. Nu latră decât atunci când se simte amenințat sau vrea să-l avertizeze pe stăpânul său de ceva. Trebuie dresat și socializat de mic și nu necesită foarte multă mișcare. Preferă să se plimbe afară prin curte și să intre la adăpost atunci când vremea este prea caldă. 

Ogar (Greyhound)

rase-de-caini-care-nu-latra-greyhound

Cunoscuți pentru viteza și agilitatea lor, ogarii sunt câini de vânătoare Un lucru extrem de interesant este că vânează în tăcere. Dacă sunt ținuți în apartament, sunt chiar foarte liniștiți și destul de inactivi în interior. În general, ogarii sunt câini blânzi și independenți, care au un temperament dulce și, chiar dacă se joacă cu jucării și aleargă prin casă, o fac fără zgomot și fără să latre. Inteligenți și afectuoși, acești câini sunt întotdeauna fericiți să-și petreacă ziua relaxându-se cu stăpânii lor. 

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci dacă-ți cumperi un câine din aceste rase este să faci tot posibilul ca el să fie fericit. Atâta timp cât primește atenția necesară și-și consumă energia, aceste rase de câini care nu latră pot fi companionii perfecți. 

6 insecte care îţi pot strica vacanţa de 1 MAI. La ce să fii atent

Surse foto: Pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Studiu: Posesorii de câini sunt mai sănatoși, mai sociabili și câștigă mai mulți bani
  Studiu: Posesorii de câini sunt mai sănatoși, mai sociabili și câștigă mai mulți bani

  Dacă îți e frică de perioada din viața copilului tău în care tot ce vei auzi va fi: „Vreau un câine!", află că cercetătorii spun că un câine...

  Ciorbă de murături
  Ciorbă de murături

  Iarna este perioada cea mai potrivită pentru a ne întări imunitatea și pentru a ne încălzi. În aceste condiții, o ciorbă de murături este oricând binevenită....

  Invenții de mamă: sandvișul pe care și cel mai mofturos copil îl va devora
  Invenții de mamă: sandvișul pe care și cel mai mofturos copil îl va devora

  O mamă din Marea Britanie a creat un tip de sandviș bazat pe o bagheta cu usturoi, umplută cu chifteluțe, cu sos de roșii și brânză. Iată cum poate fi pregătit și cât...

  10 lucruri pe care copilul și le va aminti despre tine pentru totdeauna
  10 lucruri pe care copilul și le va aminti despre tine pentru totdeauna

  Parcă ieri-alaltăieri te luptai cu nopțile nedormite și încercai să descoperi noi modalități de a-ți adormi bebelușul, iar astăzi, micuțul tău este un tânăr în...

  Întrebări de logică pe care oricine trebuie să le rezolve măcar o dată în viață
  Întrebări de logică pe care oricine trebuie să le rezolve măcar o dată în viață

  Întrebările de logică sunt o minunată variantă de învățare, mai ales pentru copii, prin care pot să-și dezvolte gândirea și agilitatea. Plus că îi mențin...

  Florile de salcâm: doza de sănătate a naturii de care ai nevoie
  Florile de salcâm: doza de sănătate a naturii de care ai nevoie

  Florile de salcâm ar trebui să fie nelipsite din casa ta deoarece au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ele sunt folosite pentru tratarea mai multor afecțiuni, de la o...

  Top 5 ceaiuri care tratează constipația copiilor
  Top 5 ceaiuri care tratează constipația copiilor

  Constipația este una dintre cele mai frecvente probleme digestive ale copiilor și poate apărea la orice vârstă. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, constipația la...

  © 2019 Qbebe