Top 10 rase de câini care nu latră

Lătratul câinilor este un semn de avertizare pentru stăpânii lor sau un semn că vor atenția, însă nu toate rasele de câini sunt la fel de zgomotoase. Unii cățeluși scot anumite zgomote care aduc a lătrat, iar adulții latră de-adevăratelea dar doar uneori. Dacă-ți plac câinii și vrei să-ți cumperi un companion liniștit, care nu face prea mare gălăgie, iată care sunt cele mai cunoscute rase de câini care nu latră decât foarte rar.

Care sunt cei mai silențioși câini?

În principiu, aproape orice câine poate fi dresat să latre cât mai puțin și doar în situațiile care chiar sunt absolut necesare. Dacă este crescut într-o atmosferă liniștită și armonioasă și nu se simte amenințat, niciun câine nu te va deranja foarte tare cu lătratul său. De obicei, câinii latră când se tem (fie de oameni sau alte animale) sau când vor să-și avertize stăpânul de ceva. Totuși, există anumite rase de câini care nu latră atât de mult ca altele, află în continuare care sunt acestea!

Basenji

rase-de-caini-care-nu-latra-basenji

Această rasă este cunoscută în principal datorită faptului că nu latră. Câini basenji au o formă neobișnuite a laringelui care poate face practic imposibil ca aceștia să latre. Totuși, ei comunică în alte moduri, și anume, prin niște sunete sau urlete pe care le scoate doar atunci când este foarte entuziasmat. Prin urmare, nu trebuie să-ți faci griji deoarece el nu va urla non-stop. În mod normal, această rasă de câini este liniștită și inteligentă. De asemenea, un basenji este foarte energic și va avea nevoie de antrenamente pozitive și de exerciții adecvate pentru a fi un tovarăș fericit.

Dog german

rase-de-caini-care-nu-latra-great-dane

Acest uriaș este un câine blând și latră, dar foarte rar. Atunci când o face, lătratul său este tare și puternic, dar norocul este că nu se întâmplă acest lucru decât uneori. Dogul german este de obicei foarte calm, este un câine excelent de familie și este foarte ușor de dresat. Are nevoie de dresaj de când este mic, trebuie să vorbești cu el pe un ton calm și ferm, iar la dresaj nu trebuie folosită violența sau constrângerea. Trebuie să facă multă mișcare zilnică pentru a fi apoi linștit.

Newfoundland

rase-de-caini-care-nu-latra-caine-in-apa

Acest câine uriaș este una din rasele de câini care nu latră. Este blând și liniștit, îi place foarte mult să stea în brațele stăpânului, iar atunci când nu este răsfățat, fuge repede în apă. Sunt înotători de prim rang și adoră să stea în apă. Datorită temperamentului său, câinele din rasa Newfoundland nu lătră prea mult, o trăsătură binevenită dacă ai deja o casă cu copii zgomotoși. Se descurcă foarte bine cu cei mici și are un instinct natural de a salva vieți. Este un câine sociabil, plin de energie și se spune că sunt una dintre cele mai prietenoase rase.

Buldogii englezi și francezi

rase-de-caini-care-nu-latra-english-bulldog

Ambele rase sunt liniștite, jucăușe și cu o dispoziție blândă. Au o greutate destul de mare și, chiar dacă sunt foarte puternici nu sunt violenți. Nu latră decât foarte rar și atunci când sunt deranjați de ceva, au o fire sensibilă, sunt supuși stăpânului şi foarte grijulii cu copiii. La maturitate devin foarte sedentari, comozi şi greoi. Nu au nevoie de multă mişcare şi iubesc să-și petreacă timpul pe canapea. 

Shar Pei

rase-de-caini-care-nu-latra-shar-pei

Această rasă este cunoscută pentru cutele sale de pe față, dar și pentru faptul că nu latră. Câinii Shar Pei sunt de obicei foarte calmi, le place să petreacă mult timp, sunt inteligenți și se descurcă de minune cu copiii. Trebuie socializat de mic deoarece nu tolerează străinii.

Câini care nu latră decât foarte rar

Fiecare câine are o anumită personalitate, unii sunt mai jucăuși și latră de fericire, alții ca să le acorzi mai multă atenție etc. Este felul lor de comunicare și, de cele mai multe ori, nu deranjează. Totuși există anumite rase care latră mai mult și altele care latră mai puțin. Află în continuare care sunt cei mai puțin zgomotoși câini!

Setter irlandez

rase-de-caini-care-nu-latra-setter-irlandez

Această rasă iese în evidență prin eleganța sa și frumusețea blănii sale roșii strălucitoare. Setterii irlandezi sunt foarte activi și inteligenți și au o personalitate foarte plăcută și veselă. Trebuie totuși să-și consume energia, altfel va lătra. De aceea dacă ai un setter irlandez trebuie să ai grijă să facă multă mișcare. Atâta timp cât face suficient exercițiu (fizic și mental), această rasă de câine nu va lătra decât foarte rar. Du-l des în natură, lasă-l să alerge cât de mult poate și va fi liniștit și fericit. 

Cavalier King Charles Spaniel

rase-de-caini-care-nu-latra-cavalier-king-charles

Cavalier King Charles spaniel este un câine mic și dulce care nu te va deranja cu lătratul lui prea des. Această rasă adoră să fie în preajma oamenilor, așadar va fi de acord să stea cu tine pe canapea sau să ieși afară la plimbare. Își iubesc stăpânii foarte mult și, dacă îi lași singuri, acest lucru s-ar putea transforma într-o oarecare problemă. Această situație îi poate provoca îngrijorări de separare și astfel va începe să latre de supărare. Așadar, dacă vrei s-l faci fericit și să nu fie zgomotos, trebuie să-l ții aproape tot timpul cu tine.

Shiba Inu

rase-de-caini-care-nu-latra-Shiba-Inu

Originari din Japonia, acești câini sunt rapizi și inteligenți. Sunt foarte loiali stăpânului lor, se înțeleg bine cu copiii, dar pot fi foarte rezervați cu străinii. Sunt, în general, independenți, motiv pentru care este posibil să nu simtă nevoia de foarte multă atenție și astfel să nu latre mult. În schimb, când sunt supărați, pot scoate un sunet puternic.

Chow-chow

rase-de-caini-care-nu-latra-chow

Acesta este un câine rezervat, calm, independent, care poate fi uneori foarte încăpățânat. Nu latră decât atunci când se simte amenințat sau vrea să-l avertizeze pe stăpânul său de ceva. Trebuie dresat și socializat de mic și nu necesită foarte multă mișcare. Preferă să se plimbe afară prin curte și să intre la adăpost atunci când vremea este prea caldă. 

Ogar (Greyhound)

rase-de-caini-care-nu-latra-greyhound

Cunoscuți pentru viteza și agilitatea lor, ogarii sunt câini de vânătoare Un lucru extrem de interesant este că vânează în tăcere. Dacă sunt ținuți în apartament, sunt chiar foarte liniștiți și destul de inactivi în interior. În general, ogarii sunt câini blânzi și independenți, care au un temperament dulce și, chiar dacă se joacă cu jucării și aleargă prin casă, o fac fără zgomot și fără să latre. Inteligenți și afectuoși, acești câini sunt întotdeauna fericiți să-și petreacă ziua relaxându-se cu stăpânii lor. 

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci dacă-ți cumperi un câine din aceste rase este să faci tot posibilul ca el să fie fericit. Atâta timp cât primește atenția necesară și-și consumă energia, aceste rase de câini care nu latră pot fi companionii perfecți. 

Surse foto: Pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Studiu: Posesorii de câini sunt mai sănatoși, mai sociabili și câștigă mai mulți bani
  Studiu: Posesorii de câini sunt mai sănatoși, mai sociabili și câștigă mai mulți bani

  Dacă îți e frică de perioada din viața copilului tău în care tot ce vei auzi va fi: „Vreau un câine!", află că cercetătorii spun că un câine...

  Top 10 mame de la Hollywood care pierd nopțile prin cluburi
  Top 10 mame de la Hollywood care pierd nopțile prin cluburi

  Fie că sunt actrițe, fie că sunt cântărețe sau modele, numeroase celebrități continuă să aibă o viață socială activă și după ce au devenit mame. În acest context,...

  Top 10 nume de copii care vor avea noroc la bani
  Top 10 nume de copii care vor avea noroc la bani

  Ești în căutarea unui nume pentru viitorul tău copil sau nepot, care să-l influențeze cu noroc și bani în viață?

  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand
  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand

  Stiai ca o persoana normala are in jur de 1460 de vise pe an? Acesta echivaleaza cu 4 vise pe noapte. Potrivit The Dream Encyclopedia, cuvantul vis vine din germanul draugmas care inseamna...

  Top 10 cele mai amuzante poze cu elevi care învaţă online
  Top 10 cele mai amuzante poze cu elevi care învaţă online

  Pentru a înţelege mai bine cum reacţionează copiii din întreaga lume la învăţarea în sistem online, parcurge şi articolul de mai jos. Cu siguranţă că te vei...

  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor
  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor

  Daca urmeaza sa ai baiat si esti in cautare de nume baieti cu litera L, ai ajuns unde trebuie. Iata top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor.Nume de baieti cu litera...

  Top 10 alimente bogate în seleniu pe care trebuie să începi să le consumi
  Top 10 alimente bogate în seleniu pe care trebuie să începi să le consumi

  Dacă simți că a venit momentul să faci o schimbare în alimentația ta și a familiei tale, începe prin a adauga în dietă alimente bogate în seleniu. Alimentele...

  Ziua Cărților pentru Copii la Editura DPH: Top cărți care contribuie la dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor
  Ziua Cărților pentru Copii la Editura DPH: Top cărți care contribuie la dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor

  Numeroase studii arată că expunerea copiilor la cărți încă din primele luni de viață contribuie la dezvoltarea lor cognitivă, dar și emoțională. Unul dintre factorii...

  © 2021 Qbebe