Un bărbat a refuzat să-și vadă fiica dupa naștere până nu a făcut un test de paternitate

Un bărbat a refuzat să-și vadă fiica dupa naștere până nu a făcut un test de paternitate

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Încrederea între partenerii unui cuplu este esențială, mai ales când este vorba și despre un copil. Din păcate, unul dintre parteneri își poate exprima brusc neîncrederea în celălalt, fără a avea motive bine întemeiate, punând relația în pericol. Prin așa ceva a trecut un cuplu în momentul în care tatăl a refuzat să-și vadă fetița până când nu s-a efectuat un test de paternitate. 

Un bărbat a refuzat să-și privească fiica nou-născută și să se implice în îngrijirea ei

Apelând la o rețea de socializare, o femeie de 32 de ani a povestit prin ce a trecut după ce soțul ei a refuzat să o vadă pe fiica lor după naștere. Comportamentul acestuia s-a schimbat brusc și radical după venirea pe lume a fetiței, așa cum a fost dezvăluit pe Reddit:

„Sunt alături de soțul meu, Matt, de șapte ani și suntem căsătoriți de trei ani. Eu sunt bisexuală, dar Matt este singurul bărbat cu care am avut o relație romantică. Fetița noastră are două luni. Pe parcursul sarcinii, Matt a fost foarte atent și grijuliu cu mine, dar după naștere a început să fie mai distant, nu mă ajuta cu îngrijirea copilului și nici nu dorea să se conecteze cu fiica noastră. Nu mi-am făcut griji, știam că Matt este o fire foarte independentă și credeam că își va reveni. Viața noastră sexuală a revenit la normal, ieșeam seara împreună de două ori pe săptămână, dar simțeam că el era tot mai ostil.

După ce a refuzat să-și privească fiica timp de o săptămână, m-am hotărât să-l întreb ce se întâmpla de fapt. Credeam că poate era copleșit din cauza serviciului sau poate că avea depresie sau ceva similar. În loc să îmi dea un răspuns, el a început să țipe la mine și să mă acuze că l-am mințit, mi-a spus că sunt o femeie ușoară, a spus despre fetița noastră lucruri oribile...”

cuplu-care-sta-in-pat-in-tensiune-dupa-o-cearta-si-mama-care-tine-in-brate-un-bebelus

Pentru a se implica în creșterea copilului său, a solicitat un test de paternitate

Proaspăta mamă a explicat, în postarea de pe Reddit, că soțul ei i-a pus o condiție pentru a se implica în creșterea fiicei lor:

„...în final a cerut să se efectueze un test de paternitate și a spus că refuză să se implice în îngrijirea copilului până când testul nu va dovedi că este într-adevăr al lui.

I-am susținut 100% ideea, nu l-am înșelat niciodată și nici nu am avut comportamente care ar fi putut trezi suspiciuni în acest sens. Cu toate acestea, mă doare faptul că nu are încredere în mine, că ne-a insultat și pe mine și pe copilul nostru. A plecat de acasă și s-a mutat la sora lui...”

proba-de-sange-pentru-un-test-de-paternitate

Soția sa a fost de acord cu testul de paternitate, dar i-a cerut și ea ceva

Femeia a fost de acord cu solicitarea soțului ei, dar a pus câteva condiții, după cum se poate vedea și din postarea sa:

„Dacă îți dorești un test de paternitate, nu voi refuza. Nici nu te-am înșelat, nici nu ți-am dat motive să bănuiești că aș fi făcut așa ceva, dar dacă te vei liniști și te vei implica și tu în creșterea fiicei noastre, îți susțin dorința de a face testul. Banii pentru el vor veni din partea ta și tu vei organiza totul. Eu voi face o programare la un consilier matrimonial ca să vedem de ce nu mai ai încredere în mine și de ce ai simțit nevoia să ne jignești pe mine și pe fiica noastră. Vino curând acasă pentru a putea discuta detaliile.”

„Matt a venit la câteva ore după ce a primit mesajul meu. Părea șocat că eu am fost de acord cu testul de paternitate și nu dorea să-l achite el integral (el susținea că este vorba despre copilul amândurora, așa că ar fi trebuit să plătim amândoi) și după aceea să mergem și la ședințele de terapie de cuplu. 

La câteva zile după asta, am trimit probele pentru test și l-am plătit, la un moment dat Matt a spus că nu mai era nevoie să vadă rezultatul pentru că a hotărât să aibă iar încredere în mine, dar după ce i-am amintit că urma să mergem și la terapia de cuplu și că nu voi anula programarea făcută, s-a înfuriat și mi-a spus să nu mă gândesc la asta și că vrea totuși să vadă rezultatele.

Nu știu ce să fac. Matt a rămas în continuare reticent la solicitarea mea de a merge la ședințele de terapie de cuplu și a spus că era irațional și nedrept față de el întrucât dorea să se asigure că este într-adevăr tatăl fiicei noastre. Înțeleg ce vrea să spună, dar din punct de vedere emoțional, dacă el susține că nu are încredere în mine, știu că ar fi mai bine să mergem la consilierul matrimonial ca să aflăm cum el își poate redobândi încrederea. De asemenea, nu mă simt deloc în largul meu din cauza jignirilor pe care el le aduce în continuare atât mie, cât și fetiței noastre. Oare ar trebui să anulez programarea la ședințele de terapie? Cumva nu am fost corectă față de soțul meu? Orice sfat îmi este de ajutor.”

Femeia s-a bucurat de susținere în mediul online

După ce postarea tinerei mame, legată de faptul că soțul ei refuza să se implice în creșterea fiicei lor și să participe la ședințele de terapie de cuplu, a fost cunoscută, s-a bucurat de susținere. Exemple în acest sens pot fi regăsite chiar pe Reddit:

 • „El a acuzat-o că l-a înșelat și a jignit-o. El este cel care a adus neîncredere și suferință în relație. Are noroc că urmează să ajungă la un consilier matrimonial și nu în fața unui avocat specializat în divorțuri”
 • „Să nu cumva să anulezi programarea la consilierul matrimonial!!! Ai nevoie de ea cât mai repede. Iar testul trebuia făcut doar pentru că el nu dorea să renunțe la această idee... Ai idee de ce a început să aibă ideea că nu este el tatăl copilului? Acesta nu-i seamănă deloc?”
 • „În mod cert că trebuie să păstrezi programarea la consilier după comportamentul său bizar. El ar putea foarte bine să arunce vina asupra ta pentru ceva ce el a făcut, ca de exemplu să-ți fie infidel” 
 • „Se comportă așa fie pentru că se simte prizonier în căsnicie și crede că dacă te va jigni pe tine și pe fiica noastră veți pleca și îl veți elibera, fie pentru că vrea să arunce pe tine povara unei căsnicii nereușite. De altfel, acesta din urmă ar putea fi și motivul pentru care refuză ședințele de consiliere. Să nu cumva să anulezi programarea, îți doresc succes...”
 • „În mod clar nu trebuie să renunți la programarea la ședințele de consiliere. Este ceva ce nu este în regulă  cu comportamentul său, mai ales că vă jignește pe tine și pe copil. Cerințele tale privind testul de paternitate au fost mai mult decât rezonabile și corecte”
 • „Indiferent ce a stat la baza suspiciunilor lui, comportamentul său față de tine și față de fetiță este inacceptabil. Acest bărbat are nevoie de consiliere. Dacă mai speră că va avea o relație sănătoasă cu tine, ar trebui să știe de unde provine atitudinea sa pentru ca așa ceva să nu se mai repete vreodată”

Surse: news.amomama.com, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Un bărbat și-a scos fiica din testament după ce aceasta a decis să renunțe la sarcină
Un bărbat și-a scos fiica din testament după ce aceasta a decis să renunțe la sarcină

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O femeie din Florida nu poate avorta, conform noii legi, și este nevoită să-și vadă copilul murind după naștere
  O femeie din Florida nu poate avorta, conform noii legi, și este nevoită să-și vadă copilul murind după naștere

  O femeie din Florida nu poate face avort, așa că este nevoită să-și vadă copilul murind, câteva ore după naștere. Mai multe detalii în articol.

  Tripleții abandonați după naștere în Baia Mare și-au găsit o casă! O femeie și fiica acesteia i-au adoptat
  Tripleții abandonați după naștere în Baia Mare și-au găsit o casă! O femeie și fiica acesteia i-au adoptat

  O mamă și-a abandonat tripleții de doar câteva zile, născuți prematur, dar perfect sănătoși, din cauza situației materiale precare. Din fericire, Gabriela, Gabriel și Mihail...

  „Au făcut greșit tăietura la cezariană. Aș fi putut să mor în acea zi”. O mamă a rămas cu traume pe viață după cea de-a doua naștere
  „Au făcut greșit tăietura la cezariană. Aș fi putut să mor în acea zi”. O mamă a rămas cu traume pe viață după cea de-a doua naștere

  O mămică de peste hotare a fost pe punctul de a-și pierde viața în urma unei operații de cezariană făcute greșit. Ani mai târziu, încă se confruntă cu probleme...

  Părinții au refuzat să accepte că băiețelul lor a murit. Au început să se roage până ce micuțul a deschis ochii!
  Părinții au refuzat să accepte că băiețelul lor a murit. Au început să se roage până ce micuțul a deschis ochii!

  Într-o vacanță de familie, un băiețel a dispărut de lângă părinții lui. După mai multe căutări, mama sa l-a găsit inconștient, într-o apă înghețată,...

  Aveam doar 26 de ani când copilul meu a fost diagnosticat cu sindromul Down după naștere. Cum am făcut față provocărilor
  Aveam doar 26 de ani când copilul meu a fost diagnosticat cu sindromul Down după naștere. Cum am făcut față provocărilor

  Încă din primele momente în care afli că urmează să devii mamă, tot ce îți dorești este să aduci pe lume un copil sănătos. Din păcate, uneori, viața are cu...

  O mamă a făcut un scenariu pentru persoanele care au vrut să o ajute după naștere: „M-a ajutat să setez niște limite clare”
  O mamă a făcut un scenariu pentru persoanele care au vrut să o ajute după naștere: „M-a ajutat să setez niște limite clare”

  Unele persoane sunt reticente în a primi ajutorul celorlalți. Fie se gândesc că nu vor să îi deranjeze, fie că ceilalți îi ajută doar din complezență,...

  Am avut o aventură cu un bărbat căsătorit. Acum fiica noastră are 7 ani
  Am avut o aventură cu un bărbat căsătorit. Acum fiica noastră are 7 ani

  Este greu de crezut că în 2013 voiam să mor. A început totul când am cunoscut un bărbat căsătorit online, un blogger spiritual care m-a acostat pe Facebook și cu care...

  Un bărbat din Chiajna își ține ostatică fiica de 5 ani. Se poartă negocieri de aproape 24 de ore
  Un bărbat din Chiajna își ține ostatică fiica de 5 ani. Se poartă negocieri de aproape 24 de ore

  Un bărbat din Chiajna, județul Ilfov, își ține ostatică fetița de 5 ani de joi după-amiază, după ce s-a certat cu soția sa, a bătut-o și a alungat-o din casă, informează...

  © 2024 Qbebe