Un bărbat a refuzat să-și vadă fiica dupa naștere până nu a făcut un test de paternitate

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Încrederea între partenerii unui cuplu este esențială, mai ales când este vorba și despre un copil. Din păcate, unul dintre parteneri își poate exprima brusc neîncrederea în celălalt, fără a avea motive bine întemeiate, punând relația în pericol. Prin așa ceva a trecut un cuplu în momentul în care tatăl a refuzat să-și vadă fetița până când nu s-a efectuat un test de paternitate. 

Un bărbat a refuzat să-și privească fiica nou-născută și să se implice în îngrijirea ei

Apelând la o rețea de socializare, o femeie de 32 de ani a povestit prin ce a trecut după ce soțul ei a refuzat să o vadă pe fiica lor după naștere. Comportamentul acestuia s-a schimbat brusc și radical după venirea pe lume a fetiței, așa cum a fost dezvăluit pe Reddit:

„Sunt alături de soțul meu, Matt, de șapte ani și suntem căsătoriți de trei ani. Eu sunt bisexuală, dar Matt este singurul bărbat cu care am avut o relație romantică. Fetița noastră are două luni. Pe parcursul sarcinii, Matt a fost foarte atent și grijuliu cu mine, dar după naștere a început să fie mai distant, nu mă ajuta cu îngrijirea copilului și nici nu dorea să se conecteze cu fiica noastră. Nu mi-am făcut griji, știam că Matt este o fire foarte independentă și credeam că își va reveni. Viața noastră sexuală a revenit la normal, ieșeam seara împreună de două ori pe săptămână, dar simțeam că el era tot mai ostil.

După ce a refuzat să-și privească fiica timp de o săptămână, m-am hotărât să-l întreb ce se întâmpla de fapt. Credeam că poate era copleșit din cauza serviciului sau poate că avea depresie sau ceva similar. În loc să îmi dea un răspuns, el a început să țipe la mine și să mă acuze că l-am mințit, mi-a spus că sunt o femeie ușoară, a spus despre fetița noastră lucruri oribile...”

cuplu-care-sta-in-pat-in-tensiune-dupa-o-cearta-si-mama-care-tine-in-brate-un-bebelus

Pentru a se implica în creșterea copilului său, a solicitat un test de paternitate

Proaspăta mamă a explicat, în postarea de pe Reddit, că soțul ei i-a pus o condiție pentru a se implica în creșterea fiicei lor:

„...în final a cerut să se efectueze un test de paternitate și a spus că refuză să se implice în îngrijirea copilului până când testul nu va dovedi că este într-adevăr al lui.

I-am susținut 100% ideea, nu l-am înșelat niciodată și nici nu am avut comportamente care ar fi putut trezi suspiciuni în acest sens. Cu toate acestea, mă doare faptul că nu are încredere în mine, că ne-a insultat și pe mine și pe copilul nostru. A plecat de acasă și s-a mutat la sora lui...”

proba-de-sange-pentru-un-test-de-paternitate

Soția sa a fost de acord cu testul de paternitate, dar i-a cerut și ea ceva

Femeia a fost de acord cu solicitarea soțului ei, dar a pus câteva condiții, după cum se poate vedea și din postarea sa:

„Dacă îți dorești un test de paternitate, nu voi refuza. Nici nu te-am înșelat, nici nu ți-am dat motive să bănuiești că aș fi făcut așa ceva, dar dacă te vei liniști și te vei implica și tu în creșterea fiicei noastre, îți susțin dorința de a face testul. Banii pentru el vor veni din partea ta și tu vei organiza totul. Eu voi face o programare la un consilier matrimonial ca să vedem de ce nu mai ai încredere în mine și de ce ai simțit nevoia să ne jignești pe mine și pe fiica noastră. Vino curând acasă pentru a putea discuta detaliile.”

„Matt a venit la câteva ore după ce a primit mesajul meu. Părea șocat că eu am fost de acord cu testul de paternitate și nu dorea să-l achite el integral (el susținea că este vorba despre copilul amândurora, așa că ar fi trebuit să plătim amândoi) și după aceea să mergem și la ședințele de terapie de cuplu. 

La câteva zile după asta, am trimit probele pentru test și l-am plătit, la un moment dat Matt a spus că nu mai era nevoie să vadă rezultatul pentru că a hotărât să aibă iar încredere în mine, dar după ce i-am amintit că urma să mergem și la terapia de cuplu și că nu voi anula programarea făcută, s-a înfuriat și mi-a spus să nu mă gândesc la asta și că vrea totuși să vadă rezultatele.

Nu știu ce să fac. Matt a rămas în continuare reticent la solicitarea mea de a merge la ședințele de terapie de cuplu și a spus că era irațional și nedrept față de el întrucât dorea să se asigure că este într-adevăr tatăl fiicei noastre. Înțeleg ce vrea să spună, dar din punct de vedere emoțional, dacă el susține că nu are încredere în mine, știu că ar fi mai bine să mergem la consilierul matrimonial ca să aflăm cum el își poate redobândi încrederea. De asemenea, nu mă simt deloc în largul meu din cauza jignirilor pe care el le aduce în continuare atât mie, cât și fetiței noastre. Oare ar trebui să anulez programarea la ședințele de terapie? Cumva nu am fost corectă față de soțul meu? Orice sfat îmi este de ajutor.”

Femeia s-a bucurat de susținere în mediul online

După ce postarea tinerei mame, legată de faptul că soțul ei refuza să se implice în creșterea fiicei lor și să participe la ședințele de terapie de cuplu, a fost cunoscută, s-a bucurat de susținere. Exemple în acest sens pot fi regăsite chiar pe Reddit:

 • „El a acuzat-o că l-a înșelat și a jignit-o. El este cel care a adus neîncredere și suferință în relație. Are noroc că urmează să ajungă la un consilier matrimonial și nu în fața unui avocat specializat în divorțuri”
 • „Să nu cumva să anulezi programarea la consilierul matrimonial!!! Ai nevoie de ea cât mai repede. Iar testul trebuia făcut doar pentru că el nu dorea să renunțe la această idee... Ai idee de ce a început să aibă ideea că nu este el tatăl copilului? Acesta nu-i seamănă deloc?”
 • „În mod cert că trebuie să păstrezi programarea la consilier după comportamentul său bizar. El ar putea foarte bine să arunce vina asupra ta pentru ceva ce el a făcut, ca de exemplu să-ți fie infidel” 
 • „Se comportă așa fie pentru că se simte prizonier în căsnicie și crede că dacă te va jigni pe tine și pe fiica noastră veți pleca și îl veți elibera, fie pentru că vrea să arunce pe tine povara unei căsnicii nereușite. De altfel, acesta din urmă ar putea fi și motivul pentru care refuză ședințele de consiliere. Să nu cumva să anulezi programarea, îți doresc succes...”
 • „În mod clar nu trebuie să renunți la programarea la ședințele de consiliere. Este ceva ce nu este în regulă  cu comportamentul său, mai ales că vă jignește pe tine și pe copil. Cerințele tale privind testul de paternitate au fost mai mult decât rezonabile și corecte”
 • „Indiferent ce a stat la baza suspiciunilor lui, comportamentul său față de tine și față de fetiță este inacceptabil. Acest bărbat are nevoie de consiliere. Dacă mai speră că va avea o relație sănătoasă cu tine, ar trebui să știe de unde provine atitudinea sa pentru ca așa ceva să nu se mai repete vreodată”

Surse: news.amomama.com, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dana Rogoz despre nașterea fetiței ei:”Mi se face test de Covid cu o zi înainte, iar după naștere, Radu nu va putea să își vadă fetița decat la ieșirea din spital”
  Dana Rogoz despre nașterea fetiței ei:”Mi se face test de Covid cu o zi înainte, iar după naștere, Radu nu va putea să își vadă fetița decat la ieșirea din spital”

  Anul trecut, de Crăciun, Dana Rogoz anunța că este însărcinată cu al doilea copil, o fetiță. Bucuria ei era nemărginită și declara că abia așteaptă să o...

  Artista s-a ascuns în vestiar ca să îşi vadă fiica: "Mi-a spus că nu doreşte să mă vadă şi să o las în pace"
  Artista s-a ascuns în vestiar ca să îşi vadă fiica: "Mi-a spus că nu doreşte să mă vadă şi să o las în pace"

  Fosta membră a formaţiei "Trident" a dezvăluit recent cât îi este de greu pentru că nu îşi poate vedea fiica provenită din mariajul anterior, care a rămas în...

  Andreea Bălan nu își lasă fostul soț să își vadă fetele fără test Covid negativ
  Andreea Bălan nu își lasă fostul soț să își vadă fetele fără test Covid negativ

  În urmă cu o lună, George Burcea fusese diagnosticat cu noul coronavirus. Un rezultat pozitiv a primit și actuala lui iubita, Viviana Sposub, alături de care actorul a și stat...

  Iulia Albu nu îl mai lasă pe Mihai Albu să își vadă fiica pentru că este penibil
  Iulia Albu nu îl mai lasă pe Mihai Albu să își vadă fiica pentru că este penibil

  Apele nu par să se calmeze între Iulia Albu și fostul ei soț, Mihai Albu, nici la ani buni după divorț. Acesta a făcut plângere penală impotriva fostei sale soții, după...

  Un bărbat se vaită pe net că soția lui i-a dat cadou un test de sarcină pozitiv în loc de o consolă de gaming
  Un bărbat se vaită pe net că soția lui i-a dat cadou un test de sarcină pozitiv în loc de o consolă de gaming

  Un test de sarcină pozitiv reprezintă un adevărat motiv de bucurie pentru cuplurile care își doresc nespus copii. Ei bine, nu și pentru un bărbat din Statele Unite, care atunci...

  Ce nu a avut voie să facă fiica Iuliei Albu până la 11 ani
  Ce nu a avut voie să facă fiica Iuliei Albu până la 11 ani

  Iulia Albu este un personaj monden despre care se discută intens, iar fiica sa a ajuns recent în atenția publicului. Astfel, odată cu recenta sa aniversare, fiica vedetei a primit...

  Partenerul meu nu mai este atras de mine, după naștere. Ce-i de făcut?
  Partenerul meu nu mai este atras de mine, după naștere. Ce-i de făcut?

  Sarcina schimbă corpul majorității femeilor din cauza creșterii în greutate, vergeturilor și celulitei. Majoritatea femeilor acceptă cu mare greutate schimbările postpartum, iar...

  Ne vizităm familia de Crăciun cu test de COVID făcut? Ce spun medicii
  Ne vizităm familia de Crăciun cu test de COVID făcut? Ce spun medicii

  Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și, în absența pandemiei de coronavirus, perioada următoare ar fi fost un bun prilej pentru a petrece timp cu familia și...

  © 2022 Qbebe