Rugăciunea pentru sporul casei: ce rugă să spui ca să îți meargă bine și să ai noroc în cămin

Bianca Stanescu - Contributor

Pentru că fiecare dintre noi lucrează și are o sursă de venit, este important să cunoaștem cele mai bune modalități de a ne gospodări, astfel încât traiul nostru să poată fi pe măsura muncii depuse. Pe lângă munca pe care o facem noi, fizic, există și ceea ce în termeni populari se numește „sporul casei”, practic, o credință din străbuni, conform căreia, modul în care îți așezi lucrurile în casă și atitudinea ta în gospodărie vizavi de bani contribuie la înmulțirea sau, dimpotrivă, la micșorarea veniturilor. Tot pentru ”sporul casei” există și o rugăciune care, dacă este rostită așa cum trebuie, cu credință în suflet, avem noroc în cămin.

Poate că nu vă este străină expresia: „Mi s-a furat sporul casei”, vorbă care, conform credințelor populare, atunci când sporul ne este furat, pierdem bani, cheltuim fără rost și fără măsură, în cele din urmă scopul fiind de a nu mai beneficia de sumele agonisite. Sporul casei poate fi furat sau legat, pentru a servi intereselor unei alte persoane (cel mai adesea fiind vorba chiar despre interesele persoanei care fură, în cauză).

Se spune că dacă ți se cere o sumă de bani cu împrumut, iar la restituire ți se returnează cu exactitate aceleași bancnote, atunci sporul casei tale a fost furat. În acest caz vorbim despre o persoană rău intenționată, care cunoaște foarte bine ritualul menționat anterior. Este important ca atunci când suspectați că sporul casei v-a fost furat, să vă adresați duhovnicului, să rostiți o rugăciune și să încercați să gândiți pozitiv la adresa banilor. Niciodată nu se recomandă să vorbim adesea într-un sens negativ atunci când ne referim la veniturile noastre. Nu vă gândiți frecvent că nu aveți suficient de mulți bani și nici nu rostiți blesteme la adresa acestui subiect!

Legarea sporului casei

Credințele străvechi spun că legarea sporului casei presupune schimbarea soartei unei persoane cu a alteia. Practic, atunci când ni se cere o bancnotă și ni se restituie exact aceeași bancnotă, persoana care ne-a cerut inițial banii va schimba soarta sa, cu a noastră, din punct de vedere financiar. Se consideră că bogăția este nativă, fiecare om având deja o cale bine determinată, de către spiritul/ îngerul care îl protejează și ghidează (în acest caz, acesta poartă denumirea de Sporul casei). Odată cu schimbarea banilor, spiritul se poate lega de o altă persoană, pentru a-i servi interesele, în vreme ce noi rămânem într-o situație nefavorabilă din punct de vedere al veniturilor.

Ce facem pentru a recupera sporul casei?

Parintele Argatu ne învață:

„Dacă ai de primit o sumă de bani de la vrăjitor o pui separat, nu o amesteci cu ceilalți bani, până nu îi dezlegi.

 • Îi speli cu apă și detergent, îi clătești cu apă, apoi îi treci prin Agheasma pe care o ai într-un castron. După folosire, Agheasma aceasta o dai la plante în grădină, nu la canal. Banii îi aliniezi frumos, întinși, ca să se usuce. Să știi că dacă mergi deasupra robinetului cu mâinile doar umede de Agheasmă, toată apa care trece peste mâinile tale și merge la canal, se transformă în Agheasmă și e păcat de spurcare a Duhului Sfânt. Deci curățire (spălare), sfințire (cu Agheasma) + dezlegare (prin rugăciuni și post negru vinerea până la ora 24:00).

Dacă ai relații, de dat, de cumpărat, de vândut și trebuie sa dai o sumă de bani vrăjitorului, mai întâi îi ștregi cu Agheasmă, astfel nu va putea să lege vrăji pe ei. Dacă simți că în timp ce numeri banii vrăjitorul îți menește vrăji cu privirea și cu gândul, fără să se atingă de banii tăi, se dezleagă astfel:

 • Post negru vineri pana la ora 24:00 + rugăciuni + rugăciunea de dezlegare urmatoare: Dezleagă, Doamne, tot ce a legat acesta asupra banilor mei.

Atenție! Uneori îți cere pentru o oră sau pentru câteva minute o suma neînsemnată, ca să îți lege vrăji pe bani. Ți-i dă înapoi, iar tu îi pui lângă ceilalți bani ai tăi și începi să ai pagube: uiți tot timpul să iei restul și termini salariul în câteva zile. Vrăjitorul va face la fel și cu salariul următor și tot așa”, se arată în acest articol.

Rugăciunea pentru sporul casei

„Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuieşti şi spre cele smerite priveşti, binecuvântează casa noastră şi cu puterea Ta, întăreşte-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea.

Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane şi ne rugăm Ţie. Binecuvântează, Doamne, găspodăria noastră şi înmulţeşte în ea toate bunătăţile, ca să uităm de grijile şi nevoile pământeşti şi să putem lucra mai cu osâdrie pentru dobândirea vieţii cele veşnice şi pentru a ajunge în locaşurile Tale cele sfinte.

Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmaşului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească şi să ne ferească de toată răutatea şi să ne povăţuiască spre lucrarea tuturos faptelor celor bune şi spre împlinirea sfintelor porunci.

Că ţie ţi se cuvine a ne milui şi a ne mântui, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

sporul casei rugaciune

Rugăciuni pentru liniște în familie

Alături de această rugăciune, mai poți rosti și alte rugăciuni recomandate pentru restabilirea liniștii în familie, dacă aceasta a fost tulburată de probleme financiare sau de altă natură. Atunci când simți că apar certuri tot mai dese și căminul este zdruncinat, este momentul să te îndrepți către duhovnicul tău și să rostești aceste rugăciuni. Ele te vor ajuta să regăsești liniștea și să se restabilească pacea în familia ta.

Rostește și: Rugăciunea părinților pentru luminarea minții copiilor

Surse: realitatea.net, libertateapentrufemei.ro

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Joia Mare, ca să îți fie bine și să fii sănătos
  Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Joia Mare, ca să îți fie bine și să fii sănătos

  Ne aflăm în Săptămâna Luminată, iar acest lucru înseamnă că rugăciunile au o putere mai mare. Conform tradiției, se pare că atunci când rostim rugăciuni...

  Pe 6 ianuarie românii sărbătoresc Boboteaza! Rugăciunea care îți ocrotește familia
  Pe 6 ianuarie românii sărbătoresc Boboteaza! Rugăciunea care îți ocrotește familia

  Românii sărbătoresc astăzi, pe 6 ianuarie, Boboteaza sau Botezul Domnului. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul...

  Rugăciunea de Sfinții Constantin și Elena: îți protejează căsnicia
  Rugăciunea de Sfinții Constantin și Elena: îți protejează căsnicia

  Astăzi, pe data de 21 mai sărbătorim Sfinții Constantin și Elena. Tot astăzi, ni-i amintim printr-o rugăciune specială și îi rugăm să ne ajute, să ne protejeze și să ne...

  Astăzi este Sfântul Isidor, protectorul familiei. Spune rugăciunea care îți ajută familia
  Astăzi este Sfântul Isidor, protectorul familiei. Spune rugăciunea care îți ajută familia

  Biserica Ortodoxă Română îl serbează astăzi pe Sfântul Isidor, protectorul familiei. Astăzi și numai astăzi vom rosti această rugăciune, care ne va menține...

  7 fraze care îți vor distruge copilul. Tu i le spui?
  7 fraze care îți vor distruge copilul. Tu i le spui?

  Fiecare părinte dorește binele copilului său și cu toate acestea în practică ajung să acționeze nepotrivit. Furia, oboseala și frustrarea care apar în urma problemelor cu...

  8 motive științifice să îți lași copilul să meargă în picioarele goale
  8 motive științifice să îți lași copilul să meargă în picioarele goale

  Mersul desculț este unul dintre demersurile ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi de ce este benefic pentru...

  Rugăciunea Sfintei Rita: de ce este bine să o rostim și cum ne ajută copiii
  Rugăciunea Sfintei Rita: de ce este bine să o rostim și cum ne ajută copiii

  Sfânta Rita face parte din panteonul sfinților catolici, dar minunile înfăptuite de ea au făcut înconjurul lumii. De aceea, Sfânta Rita este considerată...

  6 lucruri pe care să nu le spui copilului tău când îți spune: “Nu pot!”
  6 lucruri pe care să nu le spui copilului tău când îți spune: “Nu pot!”

  Tuturor părinților le este dificil să își privească copiii când au inima frântă și sunt triști din cauză că au pierdut un concurs sau că nu reușesc să facă un...

  © 2023 Qbebe