1. Uiți de protecția împotriva razelor arzătoare ale soarelui
Cum siguranța trebuie să fie principala ta preocupare, este extrem de important să ai la tine destulă cremă de soare cu factor de protecție ridicat, destinată copiilor. De asemenea, nu uita să îl dai cu cremă în toate zonele care vor fi expuse soarelui, pentru a evita arsurile, iar aici ne referim și la mâini, ceafă și urechi. Acest proces trebuie repetat la fiecare două ore, dar și de fiecare dată după ce va ieși din apă, atunci existând cel mai mare risc pentru producerea arsurilor. Nu uita că trebuie să îl ștergi imediat de apă după ce iese din mare, pentru a nu deveni o țintă a razelor UV mult prea puternice.
2. Nu iei în calcul frica de apă
Una este să facă baie într-o cadă, alta este să se întâlnească pentru prima oară cu marea. Frica de apă poate fi reală, deși mulți copii tind să fie mai aventuroși decât e cazul când ajung pentru prima oară pe plajă. Pentru a tempera frica de apă a celui mic, pentru o siguranță sporită și pentru a vă juca mai ușor, poți apela la saltele gonflabile de aici, care îl vor ajuta pe cel mic să ia contact cu apa în siguranță, desigur, și însoțit, dar fără să se expună mai mult decât și-ar dori.
3. Îl duci pe plajă când încă e sugar
Primul an de viață este perioada în care cel mic ar trebui ferit de plajă și de soarele puternic, altfel există riscul ca acesta să fie expus unui șoc termic. De asemenea, mergeți pe plajă doar la prima oră a dimineții, pentru 30 de minute, iar dacă este foarte mic, atunci copilul trebuie să stea în camera de hotel sau undeva la adăpost, dar nu sub umbrele.
4. Nu ești pregătită cu mâncarea celui mic
Dacă ai fi crezut că hainele vor ocupa o mare parte a bagajului pentru vacanța de vară la mare, s-ar putea să ai parte de o surpriză. E important să ai la dispoziție o bucătărie în miniatură și o ladă frigorifică portabilă, pentru ca mâncarea celui mic să poată fi transportată și pregătită în cele mai bune condiții. În acest fel poți să îi prepari atât laptele, dar și piureurile cu care este obișnuit și acasă.
5. Mergeți la mare în plin sezon
Evită această greșeală și alege pentru primii ani din viața celui mic să mergeți cu toții în extrasezon sau în perioadele în care temperaturile sunt mai blânde, iar nivelul de radiații mai scăzut.
6. Uiți trusa de prim ajutor
Trebuie să ai de fiecare dată la îndemână o trusă cu termometru, antidiareic, atihistaminic, pansamente, dezinfectante și antiinflamatoare pentru copii.
7. Lași toate hainele mai groase acasă
Gândindu-te că este vară și cel mai probabil va fi foarte cald, poți ignora importanța hainelor mai groase. Nu uita că seara poate fi foarte răcoare pe faleză sau pe plajă, dacă aveți de gând să faceți câteva plimbări relaxante, iar cel mic poate fi expus unei răceli.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: oneinchpunch
