Gradinita Gina

Grădiniţa Gina funcţionează neîntrerupt din 1985. Generaţii de copii au absolvit grădiniţa având excelente cunoştinţe de limba engleză şi o temeinică pregătire pentru şcoală. S-a perfecţionat continuu îmbogăţindu-şi metodele şi tehnicile de predare. Accentul se pune pe atenţia acordată copilului, care este înconjurat de dragoste şi creşte într-un mediu care îi conferă siguranţa şi nelimitate posibilităţi de dezvoltare. În această atmosferă creată de o relaţie educator-copil bazată pe afecţiune, copilul este încurajat să se exprime neîngrădit, să-şi expună ideile şi opiniile, să fie pozitiv, să înveţe să ia decizii, să fie activ, operativ şi îndrăzneţ, să-şi iubească şi să-şi respecte familia şi prietenii, să-şi dezvolte toate calităţile şi aptitudinile care îl vor ajuta să devină adultul de mâine.

Şi grija pentru o locaţie cât mai potrivită ne-a urmărit de-a lungul anilor. După ani de eforturi, acum grădiniţa beneficiază de o clădire nouă proprie cu săli de grupă luminoase şi dotate cu mobilier modern şi adaptat nevoilor de învăţare şi joc ale copiilor, de un parc de joacă de 250 m2 cu iarbă naturală şi flori şi amenajări diverse: balansoare, tobogan, căsuţa de lemn, telefonul copiilor, groapă de nisip

Noi, la grădiniţa Gina, ne considerăm norocoşi şi fericiţi să ne aflăm zilnic implicaţi în această minunată aventură care este modelarea discretă, atentă şi inteligentă a acestor mici comori care sunt copiii.

Suntem o grădiniţa unde accentul se pune pe calitate şi profesionalism.

Activităţile extracurriculare ocupă un loc important în programul nostru; ele sunt o modalitate de a înscrie grădiniţa în viaţa comunităţii, de a lărgi orizontul de cunoaştere al copiilor, de a le stimula curiozitatea şi sentimentul de apartenenţă.

Câteva exemple:


Vizite la Grădina Botanică în diverse anotimpuri, la Muzeul Etnografic, la Muzeul de Istorie Naturală, la Grădina Zoologică din Tg. Mureş.

 

Tabere de schi (vezi albumul foto).
Participarea la spectacole de teatru de păpuşi.
Participarea la spectacole de circ şi magie.
Întâlniri cu părinţii.
Serbări de Crăciun şi de vară, cu ocazia încheierii anului de grădiniţă.

 

O GRĂDINIŢĂ DINAMICĂ ŞI IMPLICATĂ ÎN VIAŢA COMUNITĂŢII

În semestrul II grădiniţa noastră a avut o activitate bogată şi variată:

2 tabere şi un week-end lung de schi în Pasul Bucin, când copiii au profitat din plin de zăpadă şi distracţiile de tabără
rezultate remarcabile la concursul judeţean Primăvara copiilor: locul I la secţiunea pictură ocupat de Andrei Mânzat, grupa mică; locul II la secţiunea recitări ocupat de grupa mare-pregătitoare cu colajul de poezii Children Around The World; locul III ocupat de echipa de dansuri Steluţele cu dansul tematic Fun in the Jungle, coordonat de prof. de dans Flavia Pop
parteneriat cu grădiniţa Happy Kids, Să fim prieteni, cu vizite reciproce şi multiple activităţi de împrietenire
participare la concursul de artă plastică Happy Spring Rainbow, iniţiat de grădiniţa Happy Kids, unde s-au prezentat lucrări minunate ale copiilor din 32 de grădiniţe din judeţ şi unde copiii grădiniţei noastre au ocupat locuri de frunte.


2 educatoare, Adela Andrei şi Mirela Leach au participat cu lucrări la simpozionul naţional cu tema Activităţile extracurriculare-modalităţi de abordare în grădiniţă, organizat de CCD, Inspectoratul şcolar judeţean şi grădiniţa Castelul piticilor din Dej.

2 minunate serbări de vară unde copiii sub coordonarea educatoarelor şi a profesorilor de specialitate au prezentat un program variat de poezii, cântece şi dansuri
participare la Baby Expo în data de 7 iunie, ora 12:15 cu programul Disney Hit Parade, cântece şi un dans pe teme cunoscute din lumea personajelor lui Disney.

Contact

Oras Cluj-Napoca

Zona Cluj-Napoca

Adresa Str. Iuliu Moldovan 39, Cluj-Napoca Jud. Cluj

E-mail office@gradinitagina.ro / adela@gradinitagina.ro / gradinitagina@yahoo.com

Telefon Tel.   :0264-431 620 Mobil: 0723-307830

Site www.gradinitagina.ro

PROGRAM

Programul nostru încearcă să se adapteze nevoilor impuse de orarul de activitate şi muncă ale părinţilor astfel:

 
     
                       
Programul scurt:      7:30-13
                        Programul prelungit:  7:30-17:30
                        Vacanţe: Crăciun, Paşti, luna august

ACTIVITATI

We are so little we do so much

Grădiniţa Gina, urmează curriculumul naţional pentru grădiniţe al Ministerului Educaţiei.
În grădiniţă funcţionează 4 grupe a câte maximum 15 copii. Pe lângă activităţile comune înscrise în orar, sunt selectate cu grija activităţile alese şi jocurile didactice care consolidează procesul de instruire şi educare a copiilor. Munca educatoarelor se sprijină pe material didactic extrem de bogat şi metodologie de ultima ora. Muzica şi educaţia plastică sunt activităţi cărora li se acordă atenţie specială fiind susţinute de profesori de specialitate.
Toată grădiniţa noastră este o oglindă a muncii noastre. Fiecare sală are afişat orarul detaliat al săptămânii, cu tema, obiectivele şi modul lor de realizare. Lucrările copiilor, executate sub îndrumarea educatoarelor şi a personalului de specialitate, sunt expuse spre admirare şi decorează grădiniţa într-o nota cu totul specială. Când deschideţi uşa grădintei noastre, universul copilăriei active şi creative vă va bucura ochii într-un caleidoscop de forme şi culori.

Centrele de activităţi

Aşa cum spunea părintele grădiniţelor, Friedrich Froebel, dezvoltarea naturala a copiilor trebuie să se bazeze pe joc şi experiment. Copilului îi este oferită posibilitatea de a cunoaşte şi explora universul înconjurător, de a-şi dezvolta aptitudini, de a-şi crea noi deprinderi care să-i definească personalitatea şi să-l pregătească pentru viaţă. În acest scop, şi urmând cerinţele programei naţionale, grădiniţa noastră are organizate centre de activităţi cum ar fi: biblioteca, casa păpuşii, centrul de construcţii cu lego şi cuburi, centrul de artă plastică şi modelaj, şi nu în ultimul rând centrul de activităţi pe calculator. Toate aceste centre sau arii de stimulare se găsesc în fiecare grupă, cu excepţia centrului de artă aflat într-o încăpere separată.

English, please!

Preocuparea noastră constantă este însuşirea limbii engleze, formarea unui vocabular cât mai bogat, şi dobândirea unei cît mai mari fluenţe în vorbire. Tot personalul didactic şi de îngrijire este selectat cu grijă, şi posedă atestat de vorbitor de limba engleză. Programa de grădiniţă este abordată în limba engleză, cu excepţia activităţilor de educaţie a limbajului şi matematică. Încă de la înfiinţarea ei, grădiniţa şi-a creat o metodă proprie de predare a limbii engleze, iar succesul copiilor la şcoală, rezultatele lor remarcabile la concursuri şi olimpiade vorbesc limpede despre eficacitatea ei.

CURSURI OPTIONALE

Activităţi opţionale
Programul grădiniţei include un opţional de mişcare ritmică şi dans, condus de un profesor de specialitate şi cursuri săptămânale de iniţiere în tenis, care se desfăşoară în parcul sportiv „Iuliu Haţieganu" al Universităţii „Babeş-Bolyai".

 

Toata activitatea noastră se bazează pe o strânsa colaborare cu părinţii şi bunicii care sunt ţinuţi la curent în permanenţă cu progresele şi rezultatele copiilor.
Urmărind acelaşi scop de a-i echipa pe copiii noştri cu solide cunoştinţe de limba engleză oferta noastră educaţională mai include şi un program de predare intensiva a limbii engleze pentru şcolarii claselor I-IV, "Afternoon English Club", program de consolidare a cunoştinţelor dobândite în grădiniţă.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2023 Qbebe