Povestea incredibilă a mamei care a slăbit 30 de kilograme și a ajuns pe coperta unei reviste

Irina Olteanu - Redactor Senior

O mamă a doi copii a reușit o performanță incredibilă: nu doar a slăbit un număr impresionant de kilograme, ci a ajuns pe coperta unei reviste de profil. Prin multă determinare, alimentație echilibrată și mișcare și-a dovedit singură că poate este capabilă să arate așa cum își dorește. Iată povestea ei incredibilă, alături de toate detaliile care o însoțesc.

Povestea incredibilă a unei mame care a ajuns model pentru slăbit

Ediția din luna iulie 2019 a publicației Slimming World o are pe copertă pe mămica Jenna Bell din Saltash, proprietară a unui salon de înfrumusețare, cu titlul "Mi-am recăpătat strălucirea". Aceasta și-a început călătoria de a slăbi la aproape 99 kg, după ce s-a observat singură oferind zâmbete forțate în timp ce ajuta alte femei să fie frumoase, pe când ea era dezamăgită de propriul său aspect fizic. 

În perioada școlii a participat la o competiție de alergare și nu a fost niciodată nevoită să fie atentă la alimentație, însă după ce a renunțat la sport kilogramele au început să se acumuleze din nou. Până la vârsta de 19 ani s-a îndrăgostit de logodnicul său, Adam, și a început să ia masa în oraș apărând probleme cu greutate. Cât era copil termina întotdeauna ce avea în farfurie, însă după 18 ani a început să mănânce cinele bogate preparate de mama sa și tot felul de gustări nocturne. Logodnicul său era un mecanic arătos și cu suflet bun de care s-a îndrogostit. După ce și-a pornit afacerea a început să pregătească mese pentru serviciu și pentru a scuti timp a ajuns să se bazeze pe sandvișuri, ciocolată și pachete de biscuiți. Seara ajungea să încălzească alimente semipreparate sau să comande mâncare cum ar fi pizza.

În timp ce își tundea clientele realiza că se forța să zâmbească - meseria ei era să facă oamenii frumoși, însă ea nu se simțea astfel. Iar într-un salon de înfrumusețare sunt pretutindeni oglinzi, așa că prefera să nu se uite la reflexia propriului corp. Pe lângă zâmbetul forțat, genunchii și spatele o dureau îngrozitor și o forțau să stea așezată. Gândindu-se la modul în care arăta în trecut, nu-și dorea decât să plângă, simțindu-se extrem de nesigură pe sine. Nu era doar mai suplă, ci și mai tonifiată și mai plină de energie. Ajunsese să lucreze în industria frumuseții, dar ea se simțea inconfortabil și epuizată, ascunzându-se sub niște haine supradimensionate.

povestea incredibila

Pe măsură ce corpul său se mărea, ajunsese să râdă singură de el, cum ar fi de colăceii de pe burtă. Simțea că dacă aceste comentarii provin de la ea ceilalți nu vor mai iniția glumele răutăcioase. Însă nu își dorea să se dezbrace în fața partenerului său. Deși Adam a susținut-o și a iubit-o, evitând să facă comentarii asupra greutății sale, știa că nu arată cum ar trebui. Când îl întreba cum arată, el îi răspundea că o iubește indiferent cum arată. Însă ea începuse să se îndoiască de propria persoană, ascunzându-se pentru a se schimba în pijama și evitând chiar să se privească singură.

La vârsta de 22 de ani a rămas însărcinată și a continuat să crească în greutate după nașterea primei fiice, Roxanne. Bucuria de a deveni mamă era amestecată cu îngrijorarea că se va îngrășa și mai mult. Deoarece depășise greutatea normală raportată la înălțime, a fost monitorizată îndeaproape pentru diabet în perioada sarcinii. Își amintește cum la un control o moașă a încercat să îi ia tensiunea și a trebuit să folosească o manșetă suplimentară. Atunci a simțit cu adevărat umilința. După naștere prioritatea a devenit fiica sa, așa că a continuat să consume snacks-uri în mod curent. De fiecare dată când făcea o poză, se acoperea cu fiica sa pe care o așeza pe genunchi.

Viața mamei s-a schimbat după ce a decis că este momentul să facă ceva pentru a slăbi

Acum mămica de 31 de ani cântărește 67 kg și s-a îndrăgostit din nou de viață. S-a alăturat grupului Kelly Andrew (un grup care lucrează cu Colegiul Regal al Moașelor și susține viitoarele și proaspetele mame) și a început să gătească de la zero, mergând cu caserole cu paste și salată la muncă. Însă la scurt timp după ce s-a înscris în program a descoperit că este din nou însărcinată, cu fetița Ronnie-May. A colaborat cu moașa sa permenent și a menținut alimentația recomandată, introducând alimente cu calciu și fibre în plus. La această sarcină nu mai exista niciun risc de diabet sau de hipertensiune, iar fiica sa a venit pe lume la 3.5 kg.

Fiind o mamă care muncea, cu un obiectiv stabilit de a slăbi, și-a propus să își planifice din timp toate mesele pentru a reuși să rămână pe drumul corect. Rețeta sa preferată din regim era carne de vită slabă cu chips-uri făcute în casă, roșii, ciuperci și mazăre la grătar. După ce greutatea a început să dispară, mămica s-a înscris și la o sală de fitness. Sala Plymouth este una care permite și accesul bebelușilor și al adolescenților. De multe ori își spunea că detestă să meargă la sală, însă după ce a început să vadă rezultatele, a ajuns să se bucure de activitățile fizice. 

povestea incredibila

În scurt timp alimentația sănătoasă și exercițiul fizic regulat au ajuns să devină rutină, iar cu sprijinul grupului Kelly Andrew și al prietenilor, kilogramele au început să dispară. Jenna și-a propus să atingă greutate visată înainte ca Sophie, cea care o consilia în greutate să intre în concediu de maternitate, însă faptul că nu a reușit a devastat-o. Era o diferență de 2 kg, însă pusese prea multă presiune pe ea însăși. Ajunsese la 1.5 kg care nu reușeau să dispară. Sophie i-a spus că este mândră de ea și că este o inspirație. 

Iată însă că a venit și ziua mult dorită în care a văzut pe cântar greutatea la care visa. Jenna a declarat că "dacă cei dragi au crezut în mine, pot și eu să fac asta. M-am implicat 100% în ultima săptămână pentru a atinge ținta propusă, iar când am văzut cântarul am simțit cel mai frumos sentiment din lume. Nu îmi venea să cred că am reușit. Ceilalți membri ai grupului m-au îmbrățișat și am sărbătorit împreună, ei știind mai bine ca oricine cât de mult însemna pentru mine". În prezent Jenna conduce propriul grup de scădere în greutate în Biserica St. Aidan.

Surse: www.plymouthherald.co.uk; www.onenewspage.com; www.slimmingworld.co.uk

Sursă foto: www.plymouthherald.co.uk/ 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Povestea incredibilă a mamei din Argeș care a dat naștere la 20 de copii
  Povestea incredibilă a mamei din Argeș care a dat naștere la 20 de copii

  Super mămica din România cu 20 de copii declară că familia ei s-ar putea extinde. Ea este femeia cu cei mai mulți copii din țară și a devenit mamă încă de la...

  Povestea incredibilă a unei mame care a născut 10 băieți la rând! A veni și al 11-lea, dar...Surpriză!
  Povestea incredibilă a unei mame care a născut 10 băieți la rând! A veni și al 11-lea, dar...Surpriză!

  O femeie din Marea Britanie, care a născut 10 băieți la rând, a devenit și mama unei fetițe.

  Povestea mamei de 38 de ani, care a fost gravidă timp de un deceniu. A născut cu 3 luni în urmă și este însărcinată cu cel de-al 16-lea copil.
  Povestea mamei de 38 de ani, care a fost gravidă timp de un deceniu. A născut cu 3 luni în urmă și este însărcinată cu cel de-al 16-lea copil.

  Patty Hernandez din Carolina de Nord (SUA) este mama a 15 copii, iar în prezent este însărcinată cu cel de-al șaisprezecelea. Descoperă din articolul de mai jos cum se...

  Povestea incredibilă a celui mai faimos tablou cu o femeie alăptând! Până unde ajunge compasiunea umană!
  Povestea incredibilă a celui mai faimos tablou cu o femeie alăptând! Până unde ajunge compasiunea umană!

  Cultura romană a lăsat moştenire numeroase legende inedite, care impresionează oricând. Printre acestea se numără şi cea inclusă de istoricul Valerius Maximus în "Cele 9...

  Povestea incredibilă a fetiței din Gorj adusă în spate la școală de bunica ei pentru că nu poate să meargă
  Povestea incredibilă a fetiței din Gorj adusă în spate la școală de bunica ei pentru că nu poate să meargă

  O fetiță de doar 7 ani, din Gorj, are un singur vis: vrea să meargă! Maria este elevă în clasa întâi la Liceul Tehnologic Roșia-Jiu și suferă de o malformație...

  Minunile există! Povestea mamei de 52 de ani care și-a pierdut fiul în incendiul Colectiv și care a născut după 2 ani o fetiță perfectă
  Minunile există! Povestea mamei de 52 de ani care și-a pierdut fiul în incendiul Colectiv și care a născut după 2 ani o fetiță perfectă

  Există miracole după Colectiv. Soții Bucă și-au pierdut unicul fiu în incendiul nemilos, dar au reușit să-și umple golul din suflet. Au devenit din nou părinți!

  Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort
  Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort

  O mamă din Florida a adoptat o fetiță care a supraviețuit unei tentative de avort la doar 10 săptămâni și jumătate. Femeia a povestit, intr-o emisiune TV, ca mama bebelușului...

  Povestea mamei care nu putea să râdă cu copiii ei pentru că își punea viața în pericol
  Povestea mamei care nu putea să râdă cu copiii ei pentru că își punea viața în pericol

  „O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută”, spunea celebrul Charlie Chaplin. Ei bine, pentru o mamă de peste granițe, lucrurile stau fix invers. Pentru ea, o zi...

  © 2022 Qbebe