Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Vrei să afli mărimea pentru inele? Iată 3 pași simpli prin care poți face asta la tine acasă

Mărimea pentru inele este ușor de luat dacă știi să urmezi câteva sfaturi simple. Ai nevoie de această informație mai ales dacă vrei să faci cadou un inel sau dacă vrei să îți cumperi un inel online. Iată cum să iei măsura pentru inele pentru degetele de la mâinile tale ușor, chiar la tine acasă.

Atunci când vrei să faci cadou un inel sau când vrei să îți cumperi online un inel este foarte important să știi exact mărimea pentru inele a degetelor tale. Așa te asiguri că inelul pe care îl cumperi se potrivește degetelor celui care se va bucura de frumusețea lui. În general, poți să afli mărimea pentru inele apelând la serviciile unui bijutier. Însă, când acest lucru nu este posibil, poți să afli această mărime la tine acasă.

Iată trei moduri prin care poți afla mărimea pentru inele:

Măsoară-ți degetul pe care vrei să porți inelul

Cea mai ușoară metodă prin care să îți iei mărimea pentru inele este să îți măsori degetul cu o fâșie de hârtie sau cu o ață.

Ai nevoie de:

 • o foarfecă
 • o hârtie sau o ață
 • o riglă, o ruletă sau un centimetru de croitorie

marime ineleDecupează o fâșie de hârtie cu o lățime de 19 mm și o lungime de 100 mm. Înfășoară fâșia de hârtie la baza degetului, acolo unde va sta inelul pe deget, și, cu ajutorul unui creion, însemnează locul unde hârtia ajunge la capătul celălalt. Lungimea pe care o măsori apoi, de la capătul fâșiei de hârtie până la semnul făcut cu creionul este circumferința degetului tău. Apoi, pe un convertor de mărimi de inele, folosind acest număr astfel obținut, află care este măsura de inel corespunzătoare circumferinței degetului tău. Același lucru îl poți face și cu o ață, pe care să o înfășori în jurul bazei degetului, și să măsori apoi câți milimetri sunt de la capătul aței până la locul unde capătul de ață se întâlnește cu restul de ață. Apoi rezultatul obținut asociază-l în tabelul de mai jos cu cifra corespunzătoare mărimii de inel.

 • Exemplu:
 1. Dacă circumferința degetului tău este de 53 de centimetri, atunci mărimea de inel este 6.5, conform tabelului de mai jos.
 2. Dacă circumferința degetului tău este de 53 de centimetri, dar circumferința încheieturii degetului este de 57 centimetri, atunci mărimea de inel trebuie să fie între cele două, adică 7.

Tabel de mărimi pentru inele

Circumferința în mm Mărimea de inel Circumferința în mm Mărimea de inel
44.2 3 59.5 9
45.5 3.5 60.8 9.5
46.8 4 62.1 10
48 4.5 63.3 10.5
49.3 5 64.6 11
50.6 5.5 65.9 11.5
51.8 6 67.2 12
53.1 6.5 68.4 12.5
54.4 7 69.7 13
55.7 7.5 71.0 13.5
56.9 8 72.3 14
58.2 8.5 73.5 14.5

 

Măsoară un inel pe care îl ai deja

marime de inel cu alt inelDacă ai un inel care se potrivește perfect pe degetul tău, sau ai un inel al persoanei cărei vrei să faci cadou un inel, poți folosi o riglă pentru a măsura diametrul inelului. Cu ajutorul riglei măsoară de-a lungul inelului, de la un capăt la altul, pe latura din interior. Ia măsura în milimetri, și apoi folosește tabelul de mai jos pentru a afla, în funcție de circumferința măsurată, care este mărimea de inel:

Diametrul în mm Mărimea de inel Diametrul în mm Mărimea de inel
14.0 3 19.0 9
14.4 3.5 19.4 9.5
14.8 4 19.8 10
15.2 4.5 20.2 10.5
15.6 5 20.6 11
16.0 5.5 21.0 11.5
16.45 6 21.4 12
16.9 6.5 21.8 12.5
17.3 7 22.2 13
17.7 7.5 22.6 13.5
18.2 8 23.0 14
18.6 8.5 23.4 14.5

Folosește un măsurător tipizat de inele

Poți printa un măsurător de inele tipizat pe care îl găsești aici. Atunci când printezi această pagină, asigură-te că ai print scale la 100% și că este bifată căsuța de “fit to page” pentru ca măsurătorul să se printeze la dimensiunile corecte. Decupează apoi măsurătorul și pune-l în jurul degetului și vezi ce măsură își indică fâșia de hârtie decupată.

Sfaturi utile

 • Bijutierii recomandă să măsurăm în mai multe feluri și de mai multe ori mărimea de inel, deoarece rezultatul obținut poate să fluctueze în funcție de temperatură, dar și de momentul zilei. Dacă este frig, atunci este mai mică, dacă este cald, atunci rezultatul este mai mare. După mai multă măsurători în diferite condiții și momente ale zilei, poți face o medie, astfel încât să nu ai neplăceri când achiziționezi inelul.
 • Dacă circumferința încheieturii degetului este mult mai mare decât cea a bazei degetului, atunci este bine să alegi o mărime de inele care să se afle între cele două, pentru a te asigura că inelul va trece peste încheietură atunci când îl pui pe deget.
 • Dacă ai dubii, alege mereu o mărime mai mare. Este mult mai ușor să strâmtezi un inel la bijutier, decât să îl lărgești.
Revolta unei mame către un profesor: „ASTA face o mamă care nu crede în capul plecat, în frica de notă și în terorizarea copilului să-și ia unul salariul!”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  3 pași simpli pentru a crește un copil inteligent
  3 pași simpli pentru a crește un copil inteligent

  Orice părinte își dorește un copil inteligent, nu-i așa? Ei bine, inteligența se cultivă și se dobândește pe parcursul dezvoltării, nu este o calitate pe care micuții o...

  NU face asta în Vinerea Mare dacă nu vrei să ai ghinion
  NU face asta în Vinerea Mare dacă nu vrei să ai ghinion

  Vinerea Mare este o zi cu mare însemnătate pentru credincioșii ortodocși, fiind cunoscută și sub numele de Vinerea Patimilor, ziua în care a fost răstignit și a murit pe...

  3 întrebări la care trebuie să răspunzi ca să afli care este pompa de sân potrivită pentru tine
  3 întrebări la care trebuie să răspunzi ca să afli care este pompa de sân potrivită pentru tine

  Fără doar și poate, alăptarea este un proces natural esențial în buna dezvoltare a bebelușului. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a copiilor...

  Sfatul psihologului: greșeli pe care le poți face când vrei să înțarci copilul
  Sfatul psihologului: greșeli pe care le poți face când vrei să înțarci copilul

  Procesul de înțărcare se poate dovedi cu adevărat anevoios, mai ales când micuțul sau micuța ta se află într-o perioadă de maxim atașament față de tine. Există...

  Vrei sex fierbinte? Iata 8 miscari care il vor innebuni de placere
  Vrei sex fierbinte? Iata 8 miscari care il vor innebuni de placere

  Doamnelor, daca vreti sa va surprindeti iubitul (sotul), aceste sfaturi sunt pentru voi. Scapati de monotonia din dormitor si aplicati aceste trucuri pentru un sex fierbinte recomandate de...

  Vrei din nou scantei in dormitor? Iata 5 sfaturi de la sexologi
  Vrei din nou scantei in dormitor? Iata 5 sfaturi de la sexologi

  Pe masura ce timpul trece, rutina se poate instala in dormitor, iar viata sexuala a cuplului sa aiba serios de suferit. Daca vrei sa reapara din scanteile de odinioara, iata 5 sfaturi...

  Testul bebelusului! Îți dai seama care dintre cei patru micuți este fetiță? Vezi ce spune asta despre tine!
  Testul bebelusului! Îți dai seama care dintre cei patru micuți este fetiță? Vezi ce spune asta despre tine!

  De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă întâlniți în parc cu o cunoștință pe care nun ați mai văzut-o de ceva vreme și să uitați dacă nu cumva...

  © 2019 Qbebe