Cristina Cioran, interviu exclusiv despre noul statut de mămică: "Știu că mă așteaptă zile și nopți foarte grele"

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Doar ce am primit răspunsurile întrebărilor mele de la Cristina Cioran și după ce le-am citit dintr-o răsuflare, mi-a rămas în minte o parte dintr-un răspuns de-al ei care chiar este memorabil: Fericirea poate fi chiar după colț! Cristina chiar este cea mai clară confirmare a acestei afirmații. Din momentul în care am urmărit primul interviu cu ea când a anunțat că este însărcinată, până la momentul acestui interviu (și probabil că și după) singurul atribut pe care i-l pot asocia ei ca fiind 100% real este ”fericire”. Emană fericire prin fiecare cuvânt rostit, prin fiecare gest, zâmbet și story în Social Media. Kiki este dovada clară că iubirea schimbă vieți și că întruparea ei într-un copil aduce fericire și împlinire. Kiki este însărcinată cu primul copil la 43 de ani. Și este neînfricată, hotărâtă și entuziasmată de noul ei statut, cel de mămică. O adorăm ca actriță, este talentată, naturală și de o frumusețe incontestabilă și abia așteptăm să o vedem și să o susținem în postura de mămică. Unde eu una sunt absolut convinsă că va excela. M-am bucurat foarte tare că și-a făcut timp să ne răspundă la întrebări și să descoperim, astfel, o mică parte din emoțiile și așteptările ei. 

Se spune că atunci când găsești dragostea adevărată ai certitudinea că vei întemeia o familie destul de repede. Așa s-a întâmplat și la tine?

Nu știu ce se spune, știu doar ce s-a întâmplat la mine. Simt că sunt iubită, iubesc și vom fi o familie. Ne dorim să fim pe viață, să ne înțelegem bine și să fim fericiți!

Prin 2009 spuneai, când ai fost întrebată de copii și de faptul că nu poți rămâne însărcinată: „Am 31 de ani, sunt sănătoasă, iar timp este berechet. Nu mi-am pierdut speranța, chiar dacă până acum nu s-a întâmplat. Am o prietenă care are 42 de ani și este însărcinată”. Parca ai prezis ce urmează să se întâmple, nu-i așa? Cum s-a schimbat viziunea ta asupra maternității fata de acea perioada?

Waw! Chiar că am prezis...
Mi-am dorit de mică să fiu mămică și am sperat să se întâmple cât mai repede... doar că viață îți rezervă surprize. Iată că s-a întâmplat acum și cred că momentul potrivit acum este!

cristina cioran

Te-ai luptat cu infertilitatea? Ce s-a schimbat acum, față de acum 12 ani? 

Nu am avut probleme de fertilitate, din fericire, doar că nu s-a întâmplat să rămân însărcinată. În urma verificărilor și a controalelor am ieșit perfect. Cred că bărbatul nu era cel potrivit, sincer.

Care a fost primul gând care ți-a trecut prin minte când ai văzut testul pozitiv de sarcina? Dar când i-ai auzit bătăile de inimoara ale bebelușului la prima ecografie?

M-a cuprins un val de fericire când am văzut testul pozitiv, mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, m-am lăsat dusa de sentimente și le-am împărtășit cu iubitul meu. Am știut că sunt însărcinată. Nu știu cum. Am simțit... ne-am dorit prea tare ca să nu se întâmple. Am plâns de emoție când i-am auzit inimioara și ne-am bucurat fantastic atunci când am aflat că totul e bine. Am stat cu mari emoții primele 3 luni.

Este demonstrat științific că exista strălucirea de sarcina, dar tu chiar radiezi. Cum simți că te schimbă sarcina, fizic și psihic?

Mulțumesc mult de tot. Mă simt foarte bine, sunt foarte fericită și sunt copleșită de toate sentimentele. Cred că orice om fericit radiază. Mă simt extraordinar în postura de graviduță.

În termeni medicali, o sarcina după vârsta de 35 de ani se consideră sarcină geriatică. Ce părere ai despre aceasta ștampilă pusa de comunitatea medicală? Medicul care îți urmărește sarcina s-a arătat îngrijorat?

Și termenii medicali se mai schimbă. Noi facem parte din altă generație, din fericire, o generație care nu mai ține cont de anumite reguli, care nu se înscrie în reperele altor generații. Acum ICON sunt femei de 50 de ani sau trecute de 50 de ani, sunt femei care fac copii mai târziu. Am o doctoriță foarte deșteaptă și lipsită de prejudecăți, așa că nu pot spune decât că încurajările ei au fost fantastice și m-au ajutat enorm.

Sunt multe femei care au ajuns la vârsta ta, nu au făcut copii din diverse motive, precum cariera sau partenerul nepotrivit, și își doresc copii, dar le este teamă să facă acest pas din cauza vârstei dar și a prejudecăților oamenilor. Ce sfat le dai?

cristina cioran portretEu nu dau sfaturi dar pot vorbi din propria mea experiență și pot spune că fericirea poate fi chiar după colț, chiar acolo unde se așteaptă mai puțin, că tristețea trebuie învinsă cu orice preț, să nu le fie teama de singurătate sau să cunoască alți oameni, să-și deschidă sufletul și să se iubească.

Când pui capul pe pernă seara și îți imaginezi viața ta de viitoare mamă, vezi o cameră roz sau una albastră?

Mereu mi-am imaginat că am cel puțin doi copii, bineînțeles fetiță și băiețel, așa că indiferent ce va fi, ne dorim ca bebelușul să fie sănătos. Știu că mă așteaptă zile și nopți foarte grele, încerc să mă pregătesc emoțional, stiu că va fi greu dar sper să mă descurc...

Cum te pregătești pentru maternitate? Citești cărți, îți întrebi sora? Vei solicita ajutor de la mama ta?

Sunt pusă în tema de prieteni și de familie, sora mea, deși are băiatul mare mă sfătuiește și mama desigur.
Mai citesc pe net, dar nu mă grăbesc, o să am timp să mă documentez și mai încolo.

Ai decis cum vei aborda nașterea și alăptarea?

Am indicație medicală de naștere prin cezariană, așadar e clar. Alăptarea, abia aștept momentul, sper să nu întâmpin probleme...

Dacă ai face o listă cu trei lucruri pe care vrei să le moștenească de la tine copilul tău care ar fi acelea?

Atât eu cât și tatăl suntem două persoane foarte optimiste și vesele, așa că vreau să fie un copil vesel și optimist.
Amândoi suntem altruiști, așa că ne dorim să fie la fel, de la mine aș vrea să ia și talent și de la tata memoria.

cristina cioran

Îmi amintesc că ai fost invitată la emisiunea lui Teo Trandafir demult, când era la ProTV, și ai imitat-o pe Cameron Diaz, actriță cu care semeni extraordinar de bine. (Apropo, și ea a făcut primul copil după 40 de ani). Știu că primele minute chiar am crezut că ești ea. Ești o actriță foarte talentată. Cum a fost anul acesta de pandemie pentru tine și ce proiecte viitoare ai?

Mulțumesc mult de tot, a fost un moment memorabil acela. Mi-a plăcut tare mult, îmi aduc aminte fiecare moment... ce amintiri... Anul de pandemie a fost greu din punct de vedere al meseriei, dar asta este.
Am planuri de joc, dar acum mă concentrez la bebeluș.

Orice plan aveam, totul s-a schimbat. Oricum eu cred că a-ți face planuri este modalitatea de a-ți demonstra că nu este bine să-ți faci planuri.

Acum parentingul modern are o mulțime de tendințe, autoritar, permisiv, democratic. Voi ce fel de părinți vreți să fiți?

Permisiv și democratic, cu argument: cred că este cea mai buna metodă. Dar până la democrație... trebuie să trecem cu bine de primele luni. Cred că fiecare copil trebuie lasat să aleagă, să se dezvolte să-și dezvolte personalitatea fară să fie intimidat, comandat sau umilit. Noi suntem liberi, așa că ne dorim ca și copilul nostru să fie liber și să-și dezvolte personalitatea fară a i se impune anumite standarde.

 

Citește și: Surpriză fabuloasă! Cristina Cioran este însărcinată la 43 de ani cu primul copil

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv
  Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv

  O să ating un subiect pe cât de delicat și intim, pe atât de sensibil pentru mine.

  Streinu-Cercel, "diagnostic" dur pentru români în perioada de pandemie: "Virusul rezistă 50 de zile în corp. Ne apucă toamna în casă"
  Streinu-Cercel, "diagnostic" dur pentru români în perioada de pandemie: "Virusul rezistă 50 de zile în corp. Ne apucă toamna în casă"

  Nicio zi fără informații noi despre pandemia de coronavirus. Profesorul Adrian Streinu-Cercel este dezamăgit de măsurile luate de guvern împotriva răspândirii visului....

  Mesajul lui Raed Arafat pentru elevi: "Nu vrei să porţi mască, ieşi din clasă, aşteaptă pe hol !"
  Mesajul lui Raed Arafat pentru elevi: "Nu vrei să porţi mască, ieşi din clasă, aşteaptă pe hol !"

  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a avut mai multe intervenţii în cadrul unor emisiuni de televiziune şi a vorbit despre cât de important...

  Dr. Mihai Craiu avertizează părinții: "noul coronavirus nu a luat dreptul altor microbi de a îmbolnăvi un copil mic"
  Dr. Mihai Craiu avertizează părinții: "noul coronavirus nu a luat dreptul altor microbi de a îmbolnăvi un copil mic"

  Dr. Mihai Craiu atenționează părinții asupra pericolului panicii și a exagerării prevenției. Existența coroavirusului nu exclude apariția altor virusuri, bacterii și alet boli care...

  George Burcea i-a aruncat cuvinte grele Andreei Bălan de Paște: „Să mai credeți în sfintele care jură că boul a fost de vină"
  George Burcea i-a aruncat cuvinte grele Andreei Bălan de Paște: „Să mai credeți în sfintele care jură că boul a fost de vină"

  Se pare că Sărbătoarea Sfântă a Paștelui nu a fost la fel de liniștită pentru toată lumea. Actorul George Burcea nu i-a dat pace Andreei Bălan nici în această zi...

  Drama într-un parc din București: "Caut mămica băiatului ce mi-a împins ieri copilul. Băiatul meu e în spital, cu traumatism cerebral"
  Drama într-un parc din București: "Caut mămica băiatului ce mi-a împins ieri copilul. Băiatul meu e în spital, cu traumatism cerebral"

  Joaca în parc poate deveni o adevărată aventură în parcurile din București. Iar dacă sensul de aventură poate să fie unul pozitiv pentru copiii care se joacă și aleargă...

  Dr. Mihai Craiu:"Dragi părinți, în aceste zile, puteți folosi ibuprofen EXACT la fel ca înainte de pandemie, la un copil febril ce are și altă suferință"
  Dr. Mihai Craiu:"Dragi părinți, în aceste zile, puteți folosi ibuprofen EXACT la fel ca înainte de pandemie, la un copil febril ce are și altă suferință"

  De când s-a instaurat pandemia de coronavirus la nivel global, foarte multe știri și păreri controversate au apărut cu privire la administrarea de ibuprofen în cazul febrei....

  Cum arată prima soție a lui Mădalin Ionescu, pe care prezentatorul a părasit-o pentru a forma o familie cu Cristina Șișcanu
  Cum arată prima soție a lui Mădalin Ionescu, pe care prezentatorul a părasit-o pentru a forma o familie cu Cristina Șișcanu

  Fostul prezentator de la Național TV, Mădălin Ionescu, a mai fost căsătorit înainte de relația cu Cristina, cu Mihaela. Mădălin a divorțat de fosta soție în anul 2011,...

  © 2022 Qbebe