Contributors
Manute Creative

Mămici vedetă: interviu cu Andreea Perju-Dociu

Andreea Perju-Dociu este o mămică împlinită, care se bucură de momentele petrecute alături de fiicele sale, Mara și Ada. Programul său zilnic din prezent implică coordonarea restaurantului Arezzo, precum și prezența la diverse evenimente, dar mai ales creșterea și educația fetițelor. Despre ele spune că, deși sunt firi diametral opuse, formează un întreg și își dorește să crească cu încredere în sine. Dacă ești curios să afli și mai multe detalii despre frumoasa lor familie, citește interviul următor.

1. Cum poți descrie viața de mamă a două fete, Mara și Ada? Care sunt cele mai mari provocări cu care te confrunți și cine te ajută?

Viața de mamă e la fel ca oricare viață a unei femei care a ales să facă acest pas: sunt mereu în mișcare, am zile formidabile, dar și zile mai puțin bune, mă bucur de momentele petrecute cu ele, de realizările lor, de tot ce are legătură cu ele. Mă ajută soțul și bunicii lor. Andreea Perju-Dociu

2. Cât timp reușești să petreci alături de fiicele tale?

Petrec mult timp cu ele, iar când nu sunt eu cu ele este tatăl lor. Am renunțat la bonă, chiar dacă nu ne este ușor, special ca să ne "disciplinăm" în așa fel și să petrecem timp cu ele.

3. Ești genul de părinte autoritar sau prietenos? La ce capitol din viața copiilor ești mai exigentă?

Cred că există un echilibru între autoritar și prietenos. Mi se pare important să acționez în funcție de situație. Încerc să le fac să înțeleagă că obiceiurile dobândite în copilărie le vor urmări toată viața. Acum punem bazele viitorului adult.

4. Povestește-ne despre cum decurge programul tău zilnic. Știm că te ocupi îndeosebi de restaurantul Arezzo. Ce alte proiecte dragi mai ai în prezent?

Programul meu începe foarte dimineață, la 6.30, când le pregătesc pe fetițe pentru școală, respectiv grădiniță. După ce pleacă ele, mă apuc de organizat lucruri pentru Arezzo, fac plăți, bag nir-uri, dau comenzile, vorbesc cu furnizorii etc. Uneori, îmi permit să iau prânzul cu o prietenă, iar seara, de cele mai multe ori, merg la evenimente. După închiderea restaurantului, mă apuc de organizat listele pentru a doua zi și îmi organizez și programul. Când toată casa doarme, îmi fac un ceai și, ori mă uit la un serial, ori citesc o carte.

5. Ai un aspect fizic de invidiat. Cum ai reușit după două sarcini să îți recapeți silueta?

Mulțumesc pentru compliment. Din fericire, am făcut parte din categoria femeilor care n-au făcut mari eforturi ca să își recapete silueta. Pur și simplu, kilogramele s-au topit. Mi-am păstrat același stil de viață și niciodată nu mi-am înfrânat poftele.

Andreea Perju-Dociu

6. Cum le poți descrie pe fiicele tale? Care sunt pasiunile lor?

Fetițele mele sunt diametral opuse dar, uitându-mă la ele, formează un întreg. Deocamdată pasiunile lor se schimbă periodic, dar le susțin, de fiecare dată, în alegeri.

7. Sunt încântate de grădiniță și școală? Ce activități/materii le fac plăcere?

Mara este un copil foarte cuminte și exemplar, fără ca vreunul din noi să punem presiune pe ea. Ada e un pic mai artistă și deocamdată nu e prea încântată de reguli. Anul viitor va intra la școală, vom vedea atunci cum se va adapta.

8. Cum reacționezi când Mara sau Ada au vreo problemă de sănătate? Ești Andreea Perju-Dociugenul de mamă calmă sau panicară?

Sunt genul de mamă calmă. Am trecut prin tot felul de boli ale copilăriei, viroze, laringite etc. Am un medic pediatru în care am încredere deplină și este singurul de care ascult în situații de genul acesta.

9. Ai fost campioană națională la gimnastică ritmică. Ți-ar plăcea ca fetele tale să urmeze un sport de performanță? Ce sporturi practică sau ți-ar plăcea să practice?

Da, sunt pro sport pentru copii. Anul acesta mi-am propus să le duc la balet și să vedem exact dacă au înclinație spre asta. Marei îi place handbalul și mă bucur că idolul ei este Cristina Neagu. Cred că e important să crească cu astfel de imagine în cap și nu cu idoli de carton.

10. Pentru că restaurantul vostru reprezintă o parte importantă din rutina voastră zilnică, te rog să ne spui care sunt preparatele voastre preferate. Ce gătiți în familie?

Suntem gurmanzi, iar în restaurantul nostru toate preparatele din meniu au trebuit să treacă de noi:)) Avem niște preparate autentice italienești și mă mândresc cu faptul că am reușit să pun pe picioare o afacere fără să am pic de experiență, doar pasiune și fler. Acasă nu prea apucăm să gătim, ne face mamaie tot felul de mâncăruri și ni le trimite.

11. Unde vă place să călătoriți în familie? Ce locuri vă place să vizitați?

Calatoriile sunt sursa mea pentru încărcat bateriile. Orice escapadă și plecare îmi dă restart. Nu suntem genul de familie care să puncteze toate obiectivele turistice. Ne place să ne relaxăm și să ne bucurăm de timpul acela fără să punem presiune.

12. Ce părere au fiicele tale despre faptul când te văd în reviste sau la televizor? Le-ai luat cu tine pe platourile de filmare? Ce cariere își doresc să aibă? Ți-ai dori să urmeze cariera ta sau pe a soțului?Andreea Perju-Dociu

Fetițele s-au obișnuit cu faptul că mi-am ales o meserie care implică și aparițiile acestea publice. Nu li se pare nimic ieșit din comun, au mers cu mine pe platourile de filmare și au fost încântate, însă nu vreau să aleg eu pentru ele, au timp să își aleagă propriul drum. Voi fi mereu în spatele lor să le sprijin, dar nu voi alege pentru ele. Niciodată.

13. Care ți se pare cel mai frumos detaliu cu privire la creșterea unui copil?

E o întrebare destul de delicată. Cred că răspunsul acesta se mulează pe personalitatea fiecărui copil în parte. Eu vreau ca ele să crească cu încredere în sine.

Andreea Perju-Dociu

14. Cât de importanți consideri că sunt primii 7 ani din viață?

Cred că sunt primordiali. Piatra de existanță a viitorului adult.

15. Cum îți imaginezi că vor fi Mara și Ada ca adulți?

Andreea Perju-DociuNu îmi imaginez. Nu vreau să proiectez pe viitorul lor nici fricile, nici dorințele mele. În fiecare zi descopăr lucruri noi la ele, sper ca toată viața să mă bucur de această continuă descoperire.

16. Care sunt lecțiile de viață pe care le predai copiilor tăi? Ce principii urmezi în creșterea și educarea lor?

Îmi doresc să fie educate, respectuoase, să învețe că nimic nu li se cuvine și pentru fiecare lucru dorit e necesar și un mic efort.

17. Dacă ai putea schimba ceva în viața ta care ar fi acel lucru?

Mi-ar plăcea să fie mama lângă mine și să ne bucurăm împreună de acești doi minunați copii.

18. Ce sfaturi ai pentru proaspetele mămici Qbebe?

Să își asculte propriul instinct și să nu plece urechea în prea multe părți pentru că se vor bulversa foarte tare.

Surse poze: arhiva personală și Lilebuba photography

Mămici vedetă: interviu cu Cristina Soare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Andreea Bălan, declarații de pe patul de spital: ”M-am internat cu dureri abdominale foarte mari”. Ce a pățit, de fapt, vedeta
  Andreea Bălan, declarații de pe patul de spital: ”M-am internat cu dureri abdominale foarte mari”. Ce a pățit, de fapt, vedeta

  Andreea Bălan a fost internată, zilele trecute, în spital, după ce a acuzat dureri abdominale severe. Medicii se temeau de ce-i mai rău, mai ales că artista a suferit un stop...

  Andreea Bălan despre Andreea Antonescu: tatăl ei o bătea cu furtunul
  Andreea Bălan despre Andreea Antonescu: tatăl ei o bătea cu furtunul

  Cred că fiecare dintre noi își mai amintește celebra melodie „Lasă-mă, papa, la mare!". Trupa Andre, care s-a reunit de curând pentru a lansa o nouă piesă, a...

  Andreea Mantea nu își va duce copilul la școală
  Andreea Mantea nu își va duce copilul la școală

  Perioada pandemiei a fost și este, încă, dificil de traversat pentru cei mai mulți dintre noi, în special acum, când școala este pe cale să înceapă din nou. Cu...

  Andreea Marin uimește cu un nou look, care a stârnit un val imens de reacții printre fani
  Andreea Marin uimește cu un nou look, care a stârnit un val imens de reacții printre fani

  Luna aceasta, Andreea Marin a fost surprinsă la un eveniment monden cu o schimbare radicală a look-ului.

  Andreea Bălan a trecut prin clipe de coșmar: Ce a pățit fetița ei!
  Andreea Bălan a trecut prin clipe de coșmar: Ce a pățit fetița ei!

  Weekend-ul care tocmai a trecut nu a fost unul tocmai ușor pentru Andreea Bălan. Artista a trecut prin clipe de coșmar, că orice mama căreia i se îmbolnăvește copilul. Vedeta...

  Andreea Bălan din nou la urgențe la spital în această dimineață
  Andreea Bălan din nou la urgențe la spital în această dimineață

  Andreea Bălan a născut acum două săptămâni cel de-al doilea copil și a suferit un stop cardio-respirator pe masa de operație, în timpul nașterii prin cezariană. Artista...

  Este oficial! Andreea Bălan și George Burcea divorțează. Ce mesaj a postat artista pe Facebook
  Este oficial! Andreea Bălan și George Burcea divorțează. Ce mesaj a postat artista pe Facebook

  După zile întregi în care s-a tot speculat, acum este oficial! Andreea Bălan și soțul său, George Burcea, vor divorța la doar câteva luni de la nuntă. Artista a...

  © 2021 Qbebe