Mămici vedetă: interviu cu Cristina Soare

Irina Olteanu - Redactor Senior

Cristina Soare este recunoscută de către public pentru profesia de jurnalist senior la postul de televiziune TVR 1, îndemnându-ne să credem că întotdeauna există soare dincolo de nori. Modul său de a fi optimist și veșnic cu o vorbă bună la îndemână, ne-a îndemnat să îi adresăm câteva întrebări și despre viața de mamă, a Anastasiei, fetița sa minunată și la fel de energică ca și ea. În primul rând își dorește pentru ea să aleagă ce o face fericită.

1. Cu toate că ai o viață profesională activă, te ocupi singură de creșterea fetiței tale, Anastasia. Cum reușești să faci față provocărilor zilnice? Ce rol joacă soțul tău și bunicii?

Anastasia este o minune de la Dumnezeu, dar și sotul meu care a venit în viața mea la momentul potrivit. Sunt o norocoasă! Ne implicăm foarte mult în tot ce ține de copilul nostru, suntem trup și suflet atât atunci când e bine, cât și când e bolnavă. Suntem 2 persoane foarte ocupate, dar găsim mereu timp pentru a sta toți trei. Diminețile sunt cele mai frumoase, avem ritualul nostru de tandrețe.

cristina soare

2. Povestește-ne cum decurge o zi obișnuită din viața voastră de familie. Care sunt proiectele ce îți ocupă cel mai mult timp?

Fiecare zi începe cu "bună dimineața" primit de la Anastasia. Apoi cornul și cafeaua și abia apoi, agitația de dimineață. Mic dejun, pregătire geantă grădiniță, fuga la grădiniță, întâlniri, TVR și emisiunea "E vremea ta", luat de la grădiniță și acasă, unde pregătim cina, băița de seară și nani. Fiecare zi e la fel, diferă oamenii. Cel mai important proiect e Anastasia. Viața s-a schimbat mult de când a apărut.

3. Ești o mămică extrem de grijulie și implicată. Ce alte calități ai observat în comportamentul tău de când ai devenit mamă?

Da, cred ca sunt ca orice mamă! Numai cine nu e mamă nu înțelege ce spun aici. Eu simt tot la Anastasia. Este o conexiune atât de puternică între noi, încât știu tot ce se întâmplă cu ea. E ceva ce nu pot explica. Și daca nu sunt fizic lângă ea, simt când e fericită sau când se simte rau; și, culmea, în următoarele minute primesc telefon și aflu vești despre ea (când e la grădiniță sau la mama mea). Anastasia m-a ajutat să mă schimb mult. O săgetatoare din fire, mereu pusă pe fugă, destul de agitată, visătoare, expansivă... am devenit o femeie și o mamă liniștită, înțelegătoare, am învățat să ascult înainte de a răspunde, am învățat că dragostea nu are limite, am învățat că fiecare secundă este importantă, am învățat că și oamenii mari greșesc și, cel mai important, am învățat să mă bucur de ai mei, sunt cea mai mare bogăție a mea. 

4. Fetița ta are un nume deosebit. Cum v-ați hotărât asupra numelui său?

Anastasia înseamnă înviere. Poate vă e greu să mă credeți, dar eu am născut și încă nu alesesem numele. Variante existau, dar nu știam ce și cum. Cumva, cred că ea și-a ales numele. Soțul meu a zis că îi place Anastasia, iar eu am făcut o promisiune, dacă e fată o va chema Maria.

cristina soare

5. Te rugăm să ne-o descrii pe fiica ta într-un paragraf.

Anastasia este un copil plin de viață, iubitoare, calmă, înțelegătoare, expansivă, jucăușă, inimoasă, sensibilă și, așa cum zice ea, "Sia e superbă!"

6. Anastasia este o fire activă și are foarte multă energie. Cum reușești să o temperezi?

Anastasia este exact copilul pe care mi l-am dorit. Plină de viață! Trăiesc prin ea, zâmbetul, bucuria și energia ei mă fac să plutesc. De mult ori zic: "Domne, nici nu știi cât de mult îți mulțumesc că mi-ai dat-o!" Cu Anastasia trebuie să ai inima bună (râd). Nu prea este copilul care să stea într-un loc, cu ea explorez lumea nonstop. Învăț lucruri noi în fiecare zi, îmi stimulează inteligența și curiozitatea tot timpul. Suntem în etapa "ce e asta?", haha, mă înțelegeți.

7. Care sunt desenele sale preferate? Dar culorile? Cu ce îi place să se joace cel mai mult?

Anastasia nu se uită la desene. Nu cred că are încă preferințe de culori, imagini, este într-o perioadă când asimilează tot. Cel mai mult îi place să se joace cu copiii. Este o fetița care îi place să ofere afecțiune și, evident, să primească.

cristina soare

8. Care este stilul tău de parenting? Cum îl poți descrie?

Sunt o mamă bună pentru copilul meu și tin cont de ce e bine și de ce are nevoie în dezvoltarea lui. Fiecare copil este unic și nu poate fi încadrat într-un singur stil parental. Răbdarea, ascultarea, înțelegerea, încrederea sunt câteva din cheia succesului relației mele cu Anastasia.

9. Știm că Anastasia este la grădiniță. Care sunt activitățile sale preferate? S-a acomodat ușor cu colectivitatea?

Anastasia iubește grădinița din pădure. De când am auzit că s-a deschis o grădiniță care oferă educație în natură, am simțit că acolo e și locul ei. Copilul trebuie să își trăiască copilăria frumos, lipsit de griji și "trebuie" să faci ceva, "trebuie" să știi o poezie, "trebuie" să.... Este locul unde plăcutul se întâlnește cu utilul, unde joaca se întâlnește cu învățarea, unde Anastasia asimilează atât de multă informație prin joc și joacă încât în fiecare zi există dorința de a merge la grădi. Am fost o norocoasă în ceea ce privește acomodarea pentru că Lidia, educatoarea ei, are tot ce își dorește o mamă pentru copilul ei: blândețe, tandrețe, educație, studii, frumusețe, implicare, dorință și dragoste. Și da, cred cu putere că cele 8 ore petrecute la grădi o vor ajuta pe Anastasia să devină femeia de mai târziu. 

10. Ați înscris-o la activități extrașcolare? Ce activități realizați împreună?

Grădinița le oferă foarte multe activități și fiind la program lung, nu pierde nimic. Ora de engleză și dansul sunt printre preferatele ei. Timpul petrecut cu mami este foarte important, așa că în fiecare săptămână mergem la înot. Este un sport pe care îl îndragește din ce în ce mai mult, iubește apa ca un veritabil Rac, de altfel și zodia ei.

11. Cât de importanți consideri că sunt primii 7 ani din viața unui copil?

Primii 7 ani sunt extrem de importanți pentru că cel mic este într-o continuă cunoaștere, dezvoltare. El caută modele în tot ce vede. De aceea, așa cum am spus mai sus, cred cu tărie că grădinița este cel mai important loc după casa noastră. Și da, mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a scos în cale oameni minunați, talentați și implicați care își doresc și în România dacă învățământ de calitate, bazat pe studii, și nu pe înmulțirea banilor.

cristina soare

12. Cu ce probleme te-ai confruntat până în prezent în ceea ce privește creșterea sa? A suferit vreo problemă de sănătate? (daca da, cum ai gestionat-o și ce sfaturi ai pentru mămicile puse în astfel de situații?)

Pediatra Anastasiei are o vorbă: "copiii răcesc și nu e nimic grav în asta". Am învățat să fiu mai detașată, să nu mă alarmez la primul strănut, prima tuse, primul 37,5. În funcție de starea ei acționez; dacă e bine, o las în pace. În plus, fiecare mamă simte când ceva nu este în regulă cu puiul ei. Acum să știți, noaptea mă trezesc să mai iau o temperatura, de control.

13. Ești admirată pentru silueta ta deosebită. Urmezi o alimentație sau un sport anume? Ce sfaturi le poți oferi mămicilor Qbebe în acest sens?

Genetica își spune cuvântul și aici. Mama mea e slabă și la 60 de ani. Deși am luat destul de mult în sarcină, vreo 18 kg, alăptatul m-a ajutat să slăbesc foarte mult. Odată cu diversificarea, am fost și mai atentă la ce mâncăm. Zic eu, am citit și am învățat să avem un stil de viață sănătos. Mâncăm echilibrat și întotdeauna lângă friptură există legume verzi, roșii și galbene. Fructele le savurăm la micul dejun, Anastasia iubește afinele. De puțin timp, m-am apucat de sport, este foarte important pentru coloană, care are întotdeauna de suferit după o sarcină și o naștere naturală.

cristina soare

14. Ți-ar plăcea ca Anastasia să urmeze cariera ta sau pe a tatălui său?

Mi-ar plăcea ca Anastasia să aleagă ce o face fericită. V-am spus că Dumnezeu mă iubește! Și la acest capitol, am ales exact ce am vrut sa fac, am încercat să-mi urmez visul și iată-mă după 14 ani încă în televiziune. Muncesc cu drag, pentru mine plecatul la TVR e o bucurie imensă, abia aștept să ajung și să discut cu telespectatorii mei. În fiecare seară, de la 18.45 ne dăm întâlnire pe TVR 2 într-un program informativ "E vremea ta". De mâine, te aștept și pe tine!

15. Apreciați foarte mult vacanțele și timpul petrecut în familie. Unde vă place să călătoriți? Ce locuri vă place să vizitați?

Grea întrebare! Îmi place orice înseamnă plecat de acasă. Ador să călătoresc, aș sta cu bagajele făcute nonstop. Am călătorit foarte mult cu Anastasia și nu o să încetez să o facem în trei. Călătoria are farmecul ei, vedem locuri noi, interacționăm cu oameni noi, învățăm despre noi culturi, descoperim gustul altor mâncăruri și mai ales respirăm aer nou. Ne-au plăcut foarte mult Barcelona, Praga, Berlin, Londra și America. Pe listă mai sunt mult și facem planuri de vacanță.

16. Ce principii te ajută în viață și în educația fetiței tale?

Dacă ești un om bun, educat, corect, curajos și implicat, vei reuși întotdeauna chiar dacă viața are suișuri și coborâșuri. Vreau să o învăț pe Anastasia că întotdeauna există soare dincolo de nori, e doar o chestiune de timp.

cristina soare

17. Cum reușești să o ferești de expuneri nedorite în mass-media?

E simplu. Nu o implic în activități pe care nu mi le doresc. Eu am viața mea și îmi asum toate aparițiile, însă, Anastasia are copilăria de care trebuie să se bucure în liniște.

18. Dacă ai putea schimba ceva în viața ta, care ar fi acel lucru?

Sincer, nu aș schimba nimic! Am avut perioade frumoase, perioade foarte grele cu decizii ce mi-au schimbat viața, însă curajul și crezul că ce e al meu e pus deoparte m-a adus aici, lângă omul meu, prietenul și soțul meu pentru o viață. Iar Anastasia este dovada vie că sunt în locul potrivit în această viață!

19. Ce sfaturi le poți oferi mămicilor Qbebe de fete?

Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, însă v-aș ruga să învățați să fiți răbdătoare cu copiii voștri, să învățați să îi ascultați pentru că ei întotdeauna au ceva de spus important pentru ei, să le oferiți multă dragoste, să învățați să le spuneți vorbe frumoase de 100 de ori, să învățați să le dați curaj, să-i lăsați să descopere chiar dacă își murdăresc hainele. Oferiți ce are nevoie copilul vostru ca să devină adultul fericit și împlinit de mâine! Trăim vremuri tare ciudate, iar dragostea și încrederea îi vor face să simtă că se pot descurca în orice situație de viață! Love always, Cristina ❤️

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum arată prima soție a lui Mădalin Ionescu, pe care prezentatorul a părasit-o pentru a forma o familie cu Cristina Șișcanu
  Cum arată prima soție a lui Mădalin Ionescu, pe care prezentatorul a părasit-o pentru a forma o familie cu Cristina Șișcanu

  Fostul prezentator de la Național TV, Mădălin Ionescu, a mai fost căsătorit înainte de relația cu Cristina, cu Mihaela. Mădălin a divorțat de fosta soție în anul 2011,...

  De ce nu folosesc și nu voi folosi vreodată crema de soare pentru copiii mei
  De ce nu folosesc și nu voi folosi vreodată crema de soare pentru copiii mei

  În timp ce majoritatea părinților nici nu concep să își lase copiii să se joace în soare fără să le aplice pe piele creme cu cel mai ridicat factor de protecție...

  Începe eclipsa de Soare! Iată cum o poți vedea și ce să îl înveți pe copilul tău
  Începe eclipsa de Soare! Iată cum o poți vedea și ce să îl înveți pe copilul tău

  Joi, 10 iunie, va avea loc prima eclipsă de Soare din 2021 și va fi vizibilă parțial și în România. Află de la ce oră se va produce acest fenomen spectaculos și cum poate...

  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu
  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu

  La premiile GOPO din 2020, una dintre cele mai talentate actrițe, Ada Condeescua surprins publicul și chiar și colegii purtând o rochiță care i-a evidențiat burtica de gravidă,...

  Imagini inumane în Vaslui: o mamă și-a legat cu lanțuri fiul de un copac, gol, fără apă, în plin soare
  Imagini inumane în Vaslui: o mamă și-a legat cu lanțuri fiul de un copac, gol, fără apă, în plin soare

  O serie de imagini care înfățișează un tânăr de 28 de ani, cu afecțiuni psihice, legat cu lanțul de un copac chiar de către mama sa șochează întreaga țară.

  Atenție, părinți! Săptămâna aceasta vor fi 45 de grade la soare! Cum vă protejați copiii de caniculă
  Atenție, părinți! Săptămâna aceasta vor fi 45 de grade la soare! Cum vă protejați copiii de caniculă

  Potrivit meteorologilor, azi este în continuare alertă de caniculă în România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă în...

  Fiica Andei Adam este o mică vedetă pe Instagram! La doar 5 ani este copia fidelă a mamei sale!
  Fiica Andei Adam este o mică vedetă pe Instagram! La doar 5 ani este copia fidelă a mamei sale!

  Anda Adam este extrem de mândră de fetița ei, Evelin. Și pe bună dreptate! Micuța e copia fidelă a mamei sale - frumoasă, talentată și extrem de cochetă. Unde mai pui și...

  VIDEO-Cristina Bălan de la Vocea României agresată de polițiști în parc când copiii ei nu au părăsit locul de joacă: ”Unul dintre indivizi m-a tot hărțuit, m-a luat de braț să mă ducă la secție”
  VIDEO-Cristina Bălan de la Vocea României agresată de polițiști în parc când copiii ei nu au părăsit locul de joacă: ”Unul dintre indivizi m-a tot hărțuit, m-a luat de braț să mă ducă la secție”

  Cristina Bălan, câștigătoarea de la Vocea României, și mamă a doi copii cu sindromul Down a fost agresată și amenințată de polițiștii locali de față cu băieții ei,...

  © 2023 Qbebe