Tătici vedetă: interviu cu DaddyCool

Irina Olteanu - Redactor Senior

Daddy Cool sau Robert Diaconeasa este cu adevărat un tătic cool. Pe lângă faptul că își iubește enorm familia, formată din Ingrid și soția sa Ana, este și o fire nemaipomenit de pozitivă, care reiese imediat cum îl cunoști. Fire veselă și expresivă, extrem de săritor, altruist și serios (dovadă fiind chiar faptul că a răspuns la întrebările Qbebe fiind plecat într-o proiect desfășurat în străinătate), nu ai cum să nu îl îndrăgești. Recunoaștem că ne-am străduit să excludem emoticoanele presărate de el printre răspunsuri. Am păstrat doar zâmbetele în semn de mulțumire că ne-a îngăduit să îi cunoaștem frumoasa familie :)

1. Ești implicat în mai multe proiecte, fiind cunoscut drept tăticul cu multă energie pozitivă și cool, sub numele DaddyCool. Știm că fiica ta Ingrid a fost cea care te-a inspirat în acest sens. Povestește-ne despre modul în care te-a schimbat paternitatea și despre blogul tău. Care sunt planurile de viitor?

DaddyCool: Salutare, tuturor! Da, este adevărat că fiecare întâlnire cu oameni noi se lasă cu o serie de complimente la adresa personalității și a atitudinii mele pozitive în majoritatea situațiilor. Mă bucur tare mult că e așa și că pot înveseli ziua celor de care sunt înconjurat:) Paternitatea m-a făcut să vreau să fiu un om din ce în ce mai bun, să ajut oamenii din jurul meu, să fiu un exemplu pozitiv pentru fiica mea. Vreau să fie mândră de mine, iar eu de faptul că am putut crește și educa un copil relaxat, încrezător în propriile forțe, cu valori umane foarte bine dezvoltate. Mie îmi place felul în care se conturează personalitatea lui Ingrid și cred că și ea va fi mândră de mine în viitor. Blogul a fost inspirat de venirea ei pe lume și le spune oamenilor cine sunt eu, cu bune și cu mai puțin bune.

interviu daddycool

2. Proiectul Amintiri din copilărie, inițiat de tine, a fost recent premiat. Felicitări! Povestește-ne puțin despre el și ce anume te-a inspirat să îl creezi.

DaddyCool: Așa este, proiectul „Amintiri din copilărie", singurul VLOG 100% CARITABIL din România, m-a ajutat să obțin trofeul „Vlogger Responsabil", în cadrul galei Romanian CSR Awards 2018, ceea ce a fost o mare surpriză pentru mine. Am vizualizat acest moment încă de când mi-a venit ideea, dar nu mă așteptam să se întâmple atât de repede, la doar 5 luni de la lansare. Totul a pornit din dorința de a ajuta copiii cu probleme, din medii defavorizate. Simt că asta e menirea mea în viață, iar odată ce am simțit cu tot sufletul treaba asta, m-am apucat să pun lucrurile în mișcare. Nu e deloc o misiune ușoară și muncesc foarte mult ca să pot face lucrurile frumoase pe care le oferă proiectul oamenilor. Dar când văd că munca nu este în zadar și unele vieți se schimbă în bine datorită mie și celor care cred în mine, merită fiecare zi în care mă stresez și mă lupt să găsesc sponsori pentru copii. După primul sezon am reușit să ajut aproximativ 100 de copii cu bani sau produse în valoare de 19.000 de euro, iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine. Și în special pentru ei sau familiile lor. Chiar azi (nr. 21.04.2018) mi-a scris mama unui băiat pe care l-am ajutat și mi-a spus că nici nu-mi închipui ce bine am făcut familiei. Mi-a scris un mesaj emoționant și mi-a spus că își dorește tare mult să mă cunoască în persoană pentru că sunt OM. Uite, pentru astfel de momente merită fiecare efort depus. 

3. Ținând cont de faptul că ești o persoană extrem de activă, cum reușești să te împarți între viața profesională și cea personală? Cum îți organizezi programul?

DaddyCool: La mine ține mai mult de voință, decât de organizare. Încerc să fiu cât pot de organizat, dar am impresia că se poate mult mai bine. În general, caut soluții să și beau cafeaua cu iubita mea, să merg și la întâlniri, să și răspund la mail-uri, dar să și petrec timp cu fiica mea, Ingrid. Până acum m-am descurcat bine. Sper să o țin tot așa :)

4. Pentru că ai experiență îndelungată în scris te rugăm să ne descrii viața ta în calitate de tătic al lui Ingrid.

DaddyCool: Nu e nevoie de multe cuvinte ca să descriu relația noastră. E bazată pe dragoste pură, pe respectul pe care i-l port ca ființă umană, pe recunoștința faptului că a venit în viața noastră, pe admirația pentru faptul că e deja o persoană cu o personalitate extrem de puternică, pe încrederea că va crește un OM cu o coloană vertebrală de admirat, pe siguranța că vom avea o relație de invidiat.

 interviu daddy cool interviu daddy cool

5. Cum o ajuți pe Ana în îngrijirea lui Ingrid? Care sunt sarcinile cele mai plăcute? Dar cele mai puțin plăcute?

DaddyCool: Nu pot să spun că am făcut prea multe chestii „tehnice" de-a lungul timpului. Recunosc, eu sunt responsabilul cu dragostea. Dar atunci când stau cu Ingrid fac de toate: îi dau să mănânce, o îmbrac, o dezbrac, merg cu ea la toaletă, ies cu ea la plimbare, îi fac baie, dansăm, cântăm, facem puzzle-uri, ne uităm împreună la desene și tot ce mai e nevoie să facem. Eu, oricum, nu-i refuz lui Ingrid nicio cerință :)

6. I-ai schimbat vreodată scutecele? Cum a fost această experiență?

DaddyCool: Sigur că i le-am schimbat. A fost o experiență nouă la început, apoi m-am obișnuit. E în fișa postului. 

7. Cum a fost pentru voi etapa diversificării alimentației?

DaddyCool: Relaxată și deloc stresantă. A venit atât de natural totul încât nu mi se pare că a fost o perioadă de care să povestim. Am mers mult pe autodiversificare și am lăsat-o să aleagă ce vrea sau nu să mănânce. Ne urmează exemplul și mănâncă sănătos, cu foarte puține lucruri pe care nu vrea să le guste.

interviu daddycool

8. Care a fost cel mai dificil sau derutant moment în creșterea copilului de până acum?

DaddyCool: Cele mai grele momente au fost cele în care a avut probleme de sănătate. Nu a fost nimic grav, slavă Domnului, dar fiecare moment de acest gen este sfâșietor pentru orice părinte. Ai face orice să-i fie bine copilului tău.

9. Ingrid merge la grădiniță? Îi face plăcere această activitate?

DaddyCool: Va merge de la începutul lunii mai. Ea spune mereu că vrea să meargă la grădiniță și i-a plăcut atunci când a fost în vizită. Urmează să vedem cât de ușor se va adapta.

10. La ce trucuri apelezi când Ingrid este supărată?

DaddyCool: Ori râd mult și o fac și pe ea să râdă, ori îi distrag atenția cu diverse lucruri. Depinde mult de motivul pentru care este supărată. 

interviu daddy cool
 interviu daddy cool

11. Ce preferințe are Ingrid în materie de: desene animate, mâncare, culori, cântece? Ce activități o atrag?

DaddyCool: Noi ne uităm foarte mult la Jim Jam pentru că mi se pare un post excelent pentru copii. Absolut toate desenele sunt pur educative și îmi plac și mie la nebunie.  Dar ea preferă și Scooby Doo, Prințesa Sofia, Eroi în pijamale etc. În materie de mâncare, Ingrid este îndrăgostită de paste.  În privința muzicii, acum e amorezată de piesa „Vals" a lui Smiley. „Dansez u ea, numa u ea, viața e a meaaaa". Așa cântă ea. Și îi place extrem de mult să danseze. De o lună încoace, atunci când e în casă, stă îmbrăcată doar într-o fustiță de tulle și încălțată în niște balerini, pe care îi numește „pantofi de dans". Este mega grațioasă și dansează extrem de firav, cu mișcări de dans contemporan și cu niște piruete care m-au lăsat mască. 

12. Descrie în 3 cuvinte viața voastră de familie.

DaddyCool: Activă, relaxată, naturală.

13. Este evident faptul că ești o persoană prietenoasă și blândă. Îți dorești să fii cel mai bun prieten al fiicei tale? Sau ai o atitudine autoritară față de ea?

DaddyCool: Mulțumesc. Vreau să fiu cel mai bun prieten al ei. Sunt rar autoritar (sau cred că sunt), doar atunci când e cazul :)

14. La ce capitol din educația copilului nu te lași înduplecat?

DaddyCool: Nu știu sincer ce să răspund la această întrebare. Eu cred în echilibru din orice punct de vedere, deci și la capitolul educație procedez la fel. Nu îmi plac extremele. 

15. Ești implicat în multe acțiuni caritabile. Cum reușești să insufli pasiunea de a face bine fiicei tale?

DaddyCool: Îi povestesc de fiecare dată când am ocazia despre cât de bine ne face nouă să facem bine celor din jur. Despre cum e minunat să respectăm oamenii și natura. Să iubim ceea ce avem în jur. Îi ofer puterea exemplului, iar ea o urmează natural. În privința lucrului cu copiii din medii defavorizate și cu cei bolnavi, am preferat să mai aștept până să o expun unor astfel de situații. Cred că e prea mică pentru acest lucru.

interviu daddy cool
interviu daddy cool

16. În afară de călătorii, care este pasiunea voastră principală, ce activități vă place să realizați în familie?

DaddyCool: Ne place să călătorim, să ne iubim, să ne exprimăm sentimentele în acest sens și să inspirăm oamenii să devină cele mai bune versiuni ale lor, chiar dacă vin din medii în care nu li s-au acordat prea multe șanse. 

17. Atât tu, cât și soția ta sunteți implicați în domeniul frumosului. Ți-ar plăcea ca Ingrid să urmeze cariera ta sau pe a Anei?

DaddyCool: Mi-ar plăcea să facă exact ceea ce va simți. Dar am un feeling puternic și cred că va fi artistă, la cum cântă, dansează și se exprimă în tot ceea ce face. 

18. Cum îți imaginezi că va fi Ingrid ca adult?

DaddyCool: Ah, îmi place tare mult să o vizualizez ca adolescentă și sunt sigur că va fi echilibrată, bună, empatică, filantroapă, puternică, relaxată, curioasă, corectă, iubibilă și super expresivă.

19. Care sunt lecțiile importante de viață pe care încerci să le predai fiicei tale?

DaddyCool: Fiecare situație prin care trecem vreau să fie o lecție de viață pentru ea. Însă principala ei lecție cred că va fi puterea de a merge înainte și de a lupta pentru visurile noastre, indiferent de problemele care apar în jur.

interviu daddycool

20. Ce sfaturi ai pentru proaspeții tătici Qbebe?

DaddyCool: Să fie relaxați. Să își respecte și să își iubească la nebunie familia. Sunt binecuvântați să o aibă și ar fi bine să aprecieze acest dar la adevărata lui valoare. 

Mulțumim DaddyCool pentru amabilitatea de a răspunde la întrebările noastre. 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Șerban Copoț, tată pentru a treia oară: „În astfel de momente, noi bărbatii ne dăm seama cât de puternice sunteți voi femeile"
  Șerban Copoț, tată pentru a treia oară: „În astfel de momente, noi bărbatii ne dăm seama cât de puternice sunteți voi femeile"

  În urmă cu câteva zile, Șerban Copoț mărturisea, pe Instagram, că este leșinat de nerăbdare să devină tată pentru a treia oară. Ei bine, iată că ieri, soția lui...

  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu
  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu

  La premiile GOPO din 2020, una dintre cele mai talentate actrițe, Ada Condeescua surprins publicul și chiar și colegii purtând o rochiță care i-a evidențiat burtica de gravidă,...

  Hai să fim clari, tătici: se numește parenting, nu babysitting!
  Hai să fim clari, tătici: se numește parenting, nu babysitting!

  Cu toate că mamele ajung să se ocupe de tot ceea ce înseamnă creșterea copilului, începând de la schimbatul scutecelor și până la participarea la ședințele cu...

  Fiica Andei Adam este o mică vedetă pe Instagram! La doar 5 ani este copia fidelă a mamei sale!
  Fiica Andei Adam este o mică vedetă pe Instagram! La doar 5 ani este copia fidelă a mamei sale!

  Anda Adam este extrem de mândră de fetița ei, Evelin. Și pe bună dreptate! Micuța e copia fidelă a mamei sale - frumoasă, talentată și extrem de cochetă. Unde mai pui și...

  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă
  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă

  Simona Halep vorbește deschis despre perioada copilăriei sale și cum era ea atunci în turnee, cum făcea față competițiilor de tenis și cum a evoluat în acești ani. La...

  Momente teribile pentru o vedetă din România. Fiul ei a ajuns la terapie intensivă: ”Urlu, Doamne, la tine, sfâșiată de durere, și cu inima aproape moartă!”
  Momente teribile pentru o vedetă din România. Fiul ei a ajuns la terapie intensivă: ”Urlu, Doamne, la tine, sfâșiată de durere, și cu inima aproape moartă!”

  Vedeta trece prin momente cumplite, pe care nicio mamă nu și-ar dori vreodată să le trăiască! Andreea Podărescu a ajuns de urgență cu fiul ei la spital, după ce acesta s-a simțit...

  Adevărata față a maternității. Cum s-a pozat vedeta la 5 zile după ce a născut
  Adevărata față a maternității. Cum s-a pozat vedeta la 5 zile după ce a născut

  La nici o săptămâna după ce a născut, Katy Perry a postat pe contul ei de Instagram o fotografie care a stârnit deja controverse în rândul fanilor săi.

  Fosta vedetă Abracadabra, Oana Tache, este însărcinată
  Fosta vedetă Abracadabra, Oana Tache, este însărcinată

  “Cred din tot sufletul că un copil este genul de experiență care îți schimbă complet viața, dar în același timp contează foarte mult cum te raportezi la...

  © 2023 Qbebe