Tătici vedetă: interviu cu Pepe

Irina Olteanu - Redactor Senior

Ionuț Pascu sau, după cum este cunoscut de către public, Pepe, este nu doar un artist pasionat, ci și un tătic dedicat pentru fiicele sale, Rosa și Maria. Ne-a împărtășit că paternitatea l-a făcut să fie mai responsabil și că cea mai mare schimbare pe care o conștientizează de când a devenit tătic a fost aceea că ordinea lucrurilor, acțiunilor, trăirilor a fost schimbată complet. Cu privire la cariera fetelor, își amintește o vorbă a bunicului său, că nu contează ce vrea să facă când va fi mare, ci sa fie respectat pentru ceea ce face și să încerc să ajung unul dintre cei mai buni în ceea ce fac. Află în continuare alte detalii interesante despre frumoasa sa familie.

1. Ești implicat într-o mulțime de concerte și evenimente artistice. Povestește-ne despre proiectele tale prezente. Cum reușești să te împarți între viața interviu Pepeprofesională și cea de familie? Cum îți organizezi programul?

De curând am încheiat filmările pentru Scena Misterelor, nebunia frumoasă din fiecare joi de la Antena 1. Nu știu exact unde și când ne vom revedea "pe TV", fiindcă noile proiecte sunt în acest moment în stadiul discuțiilor, însă ceea ce știu este că pauza "de pe sticlă" care urmează mă ajută să mă concentrez mai mult pe partea muzicală a lucrurilor, care este de fapt prioritară, mai ales că după ce am lansat în februarie "Îmi pasă", așteptările sunt foarte mari. Mă bucur că noul single este aproape gata și sunt convins că o să fie primit excelent de către toată lumea. De ce sunt atât de sigur? Este prima piesă pe care o fac împreună cu nașa și este o colaborare pe care toți o așteaptă de mult. Abia aștept să lansăm piesa.

Cum reușesc să mă împart între viața profesională și cea de familie? Păi, chiar daca sună ciudat, fiindcă nicio zi sau o săptămână nu seamănă cu cealalată, pentru mine a devenit o rutină, cumva. Sunt zile în care lipsesc de acasă doar câteva ore, altele în care "sunt liber", concerte pentru care trebuie să fiu plecat câteva zile sau turnee pentru care lipsesc chiar și o săptămână. Cumva, totul se așază de la sine și poate că este mai bine așa fiindcă ne bucurăm la maximum de momentele împreună și totul este parcă mai intens.

2. Ești tătic de aproximativ 7 ani. Care sunt schimbările memorabile prin care ai trecut în această perioadă de timp?

Cea mai mare schimbare pe care o conștientizez de când am devenit tătic a fost aceea că ordinea lucrurilor, acțiunilor, trăirilor a fost schimbată complet. Prioritățile sunt cu totul altele. Cumva, acum știu de ce fac tot ceea ce fac și totul se învarte în jurul fetelor. Râd eu împreună cu alți prieteni deveniți și ei părinți, spunându-le că înainte ne întâlneam la club, acum ne găsim la locurile de joacă și este mult mai frumos așa. Cam despre aceasta este totul, nu?!

3. Cum este viața de tătic cu 2 fete, Maria și Rosa?

Nu mă plictisesc niciodată. Nu am cum cu Maria și cu Rosa și mă consider binecuvântat pentru aceasta. Nu știu dacă datorită faptului că sunt fete și se zice că fetele sunt mai apropiate de tați am devenit prieteni înainte de toate, dar este o distracție continuă tot timpul la noi. Relația părinte - copil apare doar în cazul năzbâtiilor inerente, când este nevoie și de un pic de autoritate.

4. Cum o ajuți pe soția ta în îngrijirea copiilor? Tu și Raluca aveți roluri bine stabilite în acest sens?

În primul rând, ascultând și făcând ceea ce mi se cere atunci când sunt acasă. Chiar sunt dedicat familiei și acest lucru eu zic că se și simte, se și vede. Nu avem roluri stabilite, dar ca și exemplu, dacă nu sunt plecat, eu o duc pe Maria la școală, la tenis și la alte activități, iar Raluca merge cu Rosa la grădiniță, la mami la serviciu. De multe ori seara, merg cu fetele în oraș fiindcă mami mai are nevoie și de clipe de respiro, ea zilnic stând între copii de la 9.00 la 18.00, la ROSAMARIA. Practic, eu sunt cel care le răsfață și se joacă cu ele mai mult, iar Raluca este cea care are grijă de restul și alături de care își petrec cea mai mare parte a timpului.

interviu Pepe

5. Le-ai schimbat vreodată scutecele fetelor? Cum a fost această experiență?

Am schimbat scutecele fetelor dar, pur și simplu, s-a întâmplat să fie nevoie și atât. Abia acum îmi dau seama că nu s-a ivit ocazia de multe ori. Cred că experiență este mult spus. Este doar o chestiune care trebuia făcută, neapărat făcută, și atât. Nici nu am prea fost lăsat.

interviu Pepe

6. Crezi că paternitatea te-a făcut un bărbat mai bun?

Cred că da. Mai responsabil, cu siguranță.

7. Descrie în 3 cuvinte viața voastră de familie. Cum poți descrie pe scurt pe fiecare dintre copiii tăi?

Nu știu dacă armonie este cel mai potrivit cuvânt care ar descrie ceea ce se întâmplă acasă, dar în mare despre aceasta este vorba. Oricât de multă "debandadă" ar fi, de când suntem patru, paradoxal, totul este mult mai liniștit sau din ce în ce mai liniștit. Eu și cu Raluca ne acordăm din ce în ce mai multă atenție, ne respectăm unul pe altul și avem încredere deplină în tot ceea ce face sau zice celălalt. Responsabilitatea aceasta de a fi părinți a venit la pachet și cu un plus de maturizare.

Cât despre fete, Maria este sensibilă, ambițioasă și încăpățânată. Este o leoaică adevărată. Este introvertită de multe ori, mai ales atunci când simte sau are impresia că nu mai este în centrul atenției. Rosa, pe de altă parte, este la polul opus. Nu știu dacă am văzut-o vreodată să se închidă. Este mult mai posesivă și "luptă" pentru tot ceea ce consideră ea ca îi aparține sau că ar trebui să dețină. Am zis mai sus că nu ai cum să te plictisești cu el și acest lucru se întâmplă și poate pentru că sunt foarte diferite.

8. Ai declarat la un moment dat că îți dorești și un băiat. Mai este valabilă această dorință?

Ca și tată de două fete, nu mai am în niciun caz dorința aceea de a avea un băiat neapărat. Mă bucur că Maria și Rosa cresc frumos și, mai ales, sunt sănătoase  și aceasta este tot ceea ce contează pentru mine și pentru Raluca. Întotdeauna mi-am dorit copii și trăind bucuria aceasta de a fi părinte, îmi doresc parcă și mai mult. Pe de altă parte, mă gândesc că pentru Raluca este un pic cam mult fiindcă ea a dus tot greul și nu știu dacă se va mai întâmpla. Trebuie să încercăm să avem grijă și de noi ca și cuplu și, cine știe, de aici poate să mai apară încă un bebe. 

interviu Pepe

9. Ai vreo metodă prin care să treci mai ușor peste nopțile nedormite specifice părinților cu copii de vârstă mică?

Trebuie să recunosc că am fost un "norocos" din punctul acesta de vedere. Bineînțeles că au existat nopți nedormite, dar au fost mult prea puține pentru mine în comparație cu Raluca. Au fost prea puține în mod sigur ca să ajung să vorbesc eu despre vreo metodă de a trece mai ușor peste. Mami ar fi mult mai în măsură să vorbească despre aceasta.

10. La ce trucuri apelezi când copiii tăi sunt supărați?

Le acord și mai multă atenție și nu știu cum, dar de fiecare dată le trece orice supărare când ajungem să discutăm ca niște oameni mari.

11. Care a fost cel mai greu sau derutant moment în creșterea copiilor de până acum?

Nici nu mai vreau să îmi amintesc și am încercat să trec totul într-un folder al uitării. Au fost acele momente când am ajuns la urgență pentru că s-au lovit sau au avut febră foarte mare pentru o perioadă lungă de timp. Știu că nu este anormal să se întâmple și acestea, dar mie îmi este greu să și vorbesc despre eleinterviu Pepe

12. Care sunt chestiunile favorite ale copiilor tăi: desene, mâncare, culori, cântece? Ce le face plăcere?

Atenția mea totală este tot ceea ce vor fetele mele de la mine. Restul contează prea puțin pentru ele sau sunt detalii. Nu contează că mergem la mare sau la munte, la zoo, în parc sau la locul de joaca sau stăm în curte ... interviu Pepeatâta timp cât le acord toată atenția mea. Am observat că individual au preferințe diferite. Ca și exemplu, uneia îi place Frozen, cealaltă este îndrăgostită de Rapunzel, dacă Maria se uită la Vampirina, Rosa vrea neapărat PJ Masks, dar dacă tati se uită cu ele nu au nicio problemă să ne uităm la Tom și Jerry sau la Masha fiindcă oricum nu mai are nicio importanță.

Ca și desene, amândouă au luat toate prințesele la rând. Ca și mâncare, Rosa mănâncă și ar mânca orice, din orice poziție, deci nu poți nominaliza un lucru ca fiind favorit pe când Maria, dacă s-ar putea, nu ar mânca nimic. Ca și cântece, tot ceea ce este de la Gașca Zurli este binevenit, mai ales pentru Rosa, iar, mai nou, Maria a adăugat de la școală, în playlist, Iuliana Beregoi, 5Gang, Dorian Popa. 

13. Ce activități vă place să faceți în familie?

Am observat că fetelor le place enorm să fim plecați de acasă pentru câteva zile cu tot ceea presupune aceasta. Se implică total în pregătiri, le place pe drum și sunt încântate că există de fiecare dată un program bine stabilit.

14. Obișnuiești să le cânți copiilor? Sau să cânți împreună cu ei? Care sunt cântecele voastre preferate?

Mai mult ele îmi cântă. Oricât ar părea de ciudat, tati lipsește din playlist. "Îmi pasă" a fost o excepție și pentru Maria și pentru Rosa. Au și învățat piesa și am tot cântat-o împreună. Dar, în rest ... de la "Am o căsuță mică" și "A Ram Sam Sam" și până la SOS, Panamera, a trebuit să ma updatez și cu partea aceasta a lucrurilor. 

15. Te-ai gândit să-ți iei o pauză de la carieră pentru a sta mai mult acasă, alături de familie?

Nu, niciodată. Partea profesională îmi oferă destul de multă libertate și ca timp și ca oportunități să mă pot ocupa și de ceea ce ține de familie. Și nu aș accepta oricum proiecte care să se întindă pe luni de zile, în care să fiu departe de casă.

16. Îți dorești să fii cel mai bun prieten al copiilor? Sau ai o atitudine autoritară față de ei?

Sunt cel mai bun prieten al fetelor mele și poate că de aceea lucrurile funcționează atât de bine. De prea puține ori a trebuit să fiu autoritar fiindcă nici ele nu vor să mă supere și sper să se păstreze această stare. Dacă va fi cazul vreodată să trebuiască să mă impun mai mult, ceea ce eu sper să nu se întâmple, voi vedea în acel moment ce este de făcut.

 

interviu Pepe

 

17. La ce capitol din educația copiilor ești mai exigent?

Cred că, în acest moment, peste un singur lucru nu pot trece și putem vorbi de exigență și fetele știu și simt că mă supără și se conformează. Nu vreau ca ele să epateze în vreun fel, începând cu chestiuni simple ce țin de vestimentație sau gadgeturi sau mai știu eu ce și terminând cu atitudine și comportament.

18. Ce spun copiii tăi când te văd la televizor? I-ai luat cu tine pe platourile de interviu Pepefilmare?

Fetele spun că tati este la serviciu. De multe ori, când văd distracția din platou, pe la diferite emisiuni, chiar râd de mine spunându-mi că mă joc la serviciu și acesta a fost și motivul pentru care a trebuit, la cererea lor, bineînțeles, să le iau cu mine pe la emisiuni. Voiau și ele "la joacă", la tati la muncă.

19. Cum eviți expunerea nedorită a copiilor în mass-media?

Nu evit. În sensul în care nu îmi bat capul foarte mult fiindcă este totul asumat. La mine, faptul că am devenit o persoană care este în atenția și a altor persoane a adus cu sine și un pachet de reguli de bună purtare în public, de altfel, absolut normal pentru toată lumea. Bunul simț ar trebui să fie regula de bază și mă bucur că fără prea mari discuții și fetele au înțeles aceasta. Nu este frumos, în general, să nu te comporți civilizat atunci când ieși afară, darămite când toți se uită la tine. Acum, răutățile pot apărea oricum. Important este să treci mai departe și să nu te consumi.

20. Ce cariere îți dorești pentru copiii tăi? Ți-ar plăcea să urmeze o carieră muzicală?

Îmi doresc să facă exact ceea ce le place lor și să fie fericite. Nu are nici cea mai mică importanță. Bunicul meu îmi spunea că nu contează ce vreau eu să fac când voi fi mare, ci sa fiu respectat pentru ceea ce fac și să încerc să ajung unul dintre cei mai buni în ceea ce fac. Și exact același lucru vreau să le insuflu și fetelor. Oricum, eu voi fi acolo să le sprijin.

21. Cum îți imaginezi că vor fi copiii tăi ca adulți?

Sincer, nu m-am gandit niciodată la aceasta. Cred că este un pic prea devreme, chiar și pentru mine, să îmi dau seama ce și cum, cum mi-ar plăcea. Mariei îi place școala, îi place să învețe, este implicată și dedicată și totodată este îndrăgostită de tenis unde este la fel de ambițioasă. Rosa este mai artistă, cântă, dansează, face spectacole prin casă, dar cred că toți copiii de patru ani fac aceasta. 

interviu Pepe

23. Ce sfaturi ai pentru proaspeții tătici Qbebe?

Nu știu dacă sunt în poziția în care să dau sfaturi, dar pot să le spun că dacă vor retrăi copilăria împreună, în același timp cu cei mici, vor câștiga momente și vor crea amintiri de neuitat. Din punctul meu de vedere, este și cel mai important lucru pe care îl pot oferi copiilor mei.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Șerban Copoț, tată pentru a treia oară: „În astfel de momente, noi bărbatii ne dăm seama cât de puternice sunteți voi femeile"
  Șerban Copoț, tată pentru a treia oară: „În astfel de momente, noi bărbatii ne dăm seama cât de puternice sunteți voi femeile"

  În urmă cu câteva zile, Șerban Copoț mărturisea, pe Instagram, că este leșinat de nerăbdare să devină tată pentru a treia oară. Ei bine, iată că ieri, soția lui...

  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu
  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu

  La premiile GOPO din 2020, una dintre cele mai talentate actrițe, Ada Condeescua surprins publicul și chiar și colegii purtând o rochiță care i-a evidențiat burtica de gravidă,...

  Hai să fim clari, tătici: se numește parenting, nu babysitting!
  Hai să fim clari, tătici: se numește parenting, nu babysitting!

  Cu toate că mamele ajung să se ocupe de tot ceea ce înseamnă creșterea copilului, începând de la schimbatul scutecelor și până la participarea la ședințele cu...

  Fiica Andei Adam este o mică vedetă pe Instagram! La doar 5 ani este copia fidelă a mamei sale!
  Fiica Andei Adam este o mică vedetă pe Instagram! La doar 5 ani este copia fidelă a mamei sale!

  Anda Adam este extrem de mândră de fetița ei, Evelin. Și pe bună dreptate! Micuța e copia fidelă a mamei sale - frumoasă, talentată și extrem de cochetă. Unde mai pui și...

  Șoc în lumea showbiz! O vedetă din România este însărcinată la 50 de ani pentru prima oară
  Șoc în lumea showbiz! O vedetă din România este însărcinată la 50 de ani pentru prima oară

  Veste șoc în showbizul românesc - vedeta care va deveni mamă la 50 de ani ne-a uimit pe toți!

  Momente teribile pentru o vedetă din România. Fiul ei a ajuns la terapie intensivă: ”Urlu, Doamne, la tine, sfâșiată de durere, și cu inima aproape moartă!”
  Momente teribile pentru o vedetă din România. Fiul ei a ajuns la terapie intensivă: ”Urlu, Doamne, la tine, sfâșiată de durere, și cu inima aproape moartă!”

  Vedeta trece prin momente cumplite, pe care nicio mamă nu și-ar dori vreodată să le trăiască! Andreea Podărescu a ajuns de urgență cu fiul ei la spital, după ce acesta s-a simțit...

  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă
  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă

  Simona Halep vorbește deschis despre perioada copilăriei sale și cum era ea atunci în turnee, cum făcea față competițiilor de tenis și cum a evoluat în acești ani. La...

  Adevărata față a maternității. Cum s-a pozat vedeta la 5 zile după ce a născut
  Adevărata față a maternității. Cum s-a pozat vedeta la 5 zile după ce a născut

  La nici o săptămâna după ce a născut, Katy Perry a postat pe contul ei de Instagram o fotografie care a stârnit deja controverse în rândul fanilor săi.

  © 2022 Qbebe