9 sfaturi înțelepte pentru mame de la Prințesa Diana

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Prințesa Diana a devenit un simbol și este în continuare îndrăgită nu numai pentru strălucirea, naturalețea sa sau pentru actele de caritate, ci și pentru modul în care a reușit să se implice în viața fiilor ei. Din articolul de mai jos veți afla nu numai despre lucrurile mai puțin convenționale pe care le-a făcut în legătură cu aceștia, ci și despre cum privea ea familia, statutul de mamă și viața în general.

Care sunt lucrurile inedite pe care le-a făcut, ca mamă, Prințesa Diana

Prințesa Diana a rămas atât de îndrăgită și datorită demersurilor, ieșite din comun în Familia Regală, pe care le-a făcut de când a devenit mamă. Iată prin ce a uimit:

A ales ea însăși numele mic pentru cei doi fii
Tradiția Familiei Regale era ca numele fiilor să fie alese de tatăl lor sau de altă rudă, mai în vârstă. Din acest punct de vedere, Diana a mărturisit ca Charles ar fi dorit ca fiii săi se numească Albert și Arthur.
Până la urmă, Diana a acceptat aceste nume, care au devenit însă cel de-al doilea nume al băieților. Astfel, numele complet al lor este format și din numele mici alese de către ea : William Arthur Philip Louis și Henry Charles Albert David.

Diana și-a alăptat copiii pe cale naturală
Prințesa a rupt tradiția Familiei Regale și din acest punct de vedere: a decis să-și alăpteze băieții pe cale naturală. Până la ea, nicio regină nu a mai acceptat așa ceva, nici chiar cele ce au avut mulți copii. De exemplu, Regina Victoria (ce a domnit în secolul al XIX-lea)  avut 9 copii, dar  a considerat că alăptarea la sân era ceva „dezgustător".

Prințesa a dorit să fie mereu o mamă cu „normă" întreagă
Înainte de venirea Prințesei Diana în Familia Regală, grija față de copii nu a fost o ocupație a capetelor încoronate. Dimpotrivă, peste tot erau prezente guvernante sau bone, micuții având vieți singuratice.
Diana nu a vrut acest stil de viață pentru băieții ei. Astfel, ea a anagajat o bonă doar pe perioada cât nu era la Palatul Regal, iar în restul timpului prefera să aibă ea grijă de ei.
Nu a ezitat nici să le facă un program zilnic, cât mai bine organizat, dar din care să nu lipsească momentele petrecute împreună și distracția.

Prințesa Diana s-a străduit permanent să-și stimuleze copiii pentru ca aceștia să aibă curajul să spună ce simt
Deși ambii băieți erau timizi, rezervați și foarte politicoși, mama lor le spunea mereu cât este de important să se exterioreze, să-și exprime sentimentele. Din acest punct de vedere, ea îi lăsa, de exemplu, să o îmbrățișeze strâns când erau triști.
În numeroasele interviuri pe care le-au dat după moartea mamei lor, prinții au povestit despre cât de multe i-a învățat mama lor, despre cât de norocoși au fost că au avut șansa să aibă o asemenea mamă, chiar și pentru scurt timp.
Însuși William a declarat de foarte multe ori că „Mama ne-a pregătit pentru viață" și că a simțit o durere enormă după dispariția ei.

Printesa Diana alaturi de unul dintre fiii ei

Și-a învățat copiii că nu sunt cu nimic mai speciali decât cei din jur
Cei care i-au scris povestea au relatat că de multe ori Diana a fost auzită cum le spunea copiilor ei că nu sunt cu nimic mai speciali decât cei din jur.
Efortul ei a fost să-i învețe să fie modești, să accepte punctul de vedere al celorlați, să-i respecte, să nu-i trateze cu un aer de superioritate.

Prințesa Diana le-a dat voie copiilor ei să vină în camera ei, dimineața, pentru a-i alinta
Și acest gest al prințesei a fost criticat de către tradiția regală britanică. Ea nu a ținut cont de acest aspect și le dădea voie fiilor ei să vină în fiecare dimineață în camera ei pentru a-i răsfăța.

Ea însăși a angajat o bonă pentru copiii ei
Cei ce au relatat despre viața Prințesei Diana spun că ea însăși a lucrat o perioadă ca bonă.
Deși a sperat că va reuși ea însăși să se ocupe permanent de copii, viața solicitantă a determinat-o ca până la urmă să decidă ca aceștia să aibă și  bonă. Chiar ea a angajat bona pentru William și Harry (numele ei este Jessie Webb).
Recent, Jessie Webb s-a ocupat de Prințul George și de sora sa, Prințesa Charlotte.

Prinților William și Harry li s-a permis să se joace precum niște copii obișnuiți
Ceea ce a făcut remarcabilă pe Prințesa Diana a fost că ea niciodată nu insista să fie tratată ca o prințesă, că făcea lucruri firești, cu o naturalețe ieșită din comun. Inclusiv ca mamă ea a încercat să se comporte obișnuit și să le permită băieților ei să facă lucruri pe care le-ar face orice copil.
De pildă, ea îi lăsa să se ducă la un loc de joacă după programul de școală și să se murdărească. Le- a dat de multe ori voie inclusiv să se joace în nisip!

Printesa Diana si copiii ei pe plaja

William și Harry erau verificați la teme chiar de către mama lor
Cât a fost în viață, Prințesa Diana nu a ratat nicio ocazie de a-i controla pe cei doi băieți la teme. Uneori, ea le verifica lecțiile chiar și de două ori pentru a se asigura că aceștia au lucrat corect sau încerca să-i ajute.
De asemenea, ea a rămas cunoscută și pentru faptul că încerca să-și ducă și să-și aducă fiii de la școală.

Prințesa Diana a încercat să-și învețe copiii să cânte la pian
Diana a vrut să le împărtășească și băieților ei pasiunea pentru muzică, așa că a început să-i dea primele „lecții" de pian Prințului William pe când acesta avea doar 3 ani. Ea nu era însă deloc deranjată când și Prințul Harry, pe atunci în vârstă de 1 an, li se alătura și totul se transforma într-o adevărată joacă.

Printesa Diana la pian, alaturi de fiii ei

Prinții William și Harry au fost învățați și cu ceea ce înseamnă „junk food"
Ca oricare mamă ce îi permite copilului ei, din când în când, să se „răsfețe" și cu mâncare nesănătoasă, Prințesa Diana nu a ezitat să-și pună copiii în contact cu ceea ce înseamnă „junk food".
Adesea ea a fost surprinsă în afara Palatului, cum își ducea fiii la McDonald's și cum îi învăța cum să comande de acolo. Ea însăși nu s-a sfiit să recunoască faptul că îi plăcea mult mâncarea tip fast-food, mai ales hamburgerii și „Big Mac".
Din mărturisile ei, avea momente când reușea să strecoare în șosetele de la fotbal ale acestora și alte alimente „interzise" (cum ar fi batoane de ciocolată, bomboane etc.)

Diana a ținut să-și învețe copiii să fie recunoscători pentru ceea ce au și să înțeleagă greutățile celor din jur
Prințesa a încercat adesea să-i învețe să fie empatici pe fiii ei. De exemplu, pe când William avea 12 ani și Harry avea 10, ea i-a dus la un adăpost pentru oamenii străzii.
Chiar și când aceasta a dispărut, William a continuat să continue actele ei de caritate și a ajuns adesea în adăpostul respectiv, cu ajutoare pentru cei aflați în dificultate. De asemenea, a uimit o lume întreagă când a încercat să doarmă o noapte sub cerul liber, pe stradă, pentru a vedea cum este să fii fără adăpost.

Citește și: 5 Activitati care sa iti invete copilul empatia

Exemple de sfaturi despre maternitate, dar și de concepții de viață venite din partea Prințesei Diana

Încă din primele momente de când a devenit mamă, Prințesa Diană și-a dorit mai mult ca orice să fie o mamă obișnuită, care să-i învețe de toate pe copiii ei și să-i lase să trăiască o copilărie cât mai normală.
Din acest motiv, ea nu s-a ferit să-și exprime concepțiile legate de viața de mamă, dar și pe cele legate de existență în ansamblul ei. Așa cum veți vedea și din exemplele de mai jos, acestea sunt simple, dar profunde și sincere, transmițând, de fapt, viziunile unei mame devotate, ce ar fi făcut totul pentru copiii ei.

Printre cele mai cunoscute sfaturi ale ei se numără:
„Familia este cel mai important lucru din lume".

„Trăiesc pentru copiii mei. Aș fi pierdută fără ei".

„Vreau ca băieții mei să fie capabili să înțeleagă emoțiile, necazurile, sentimentele și speranțele oamenilor".

„Nu urmez reguli din nicio carte. Prefer să mă conduc după inimă, nu după minte".

„În brațele mamei îți găsești alinare mai mult decât în orice alt loc".

 „Când vine vorba de copii, cantitatea de îmbrățișări ar trebui să fie nelimitată".

Printesa Diana imbratisandu-si copiii

Citește și: Cele 8 dovezi de afecțiune fizică de care copilul tău are nevoie zilnic

„Nu mă mai priviți ca pe o icoană. Sunt doar o mamă care vrea să ajute".

Printesa Diana alaturi de fiii ei„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca ai mei copii să-și dobândească maximul lor potențial și să învețe să-și facă datoria așa cum trebuie ca persoane publice".

„Nu îmi doresc daruri scumpe, nu vreau să fiu cumpărată. Am tot ce îmi doresc. Cel mai mult aș vrea să fie pentru mine cineva care să mă facă să mă simt în siguranță, protejată."

„Dacă ai norocul să găsești în viață pe cineva pe care să-l iubești și care să te iubească, atunci nu-i da drumul și protejează-l".

„Aș vrea ca toate mamele, toți tații și toți copiii din lume să știe cât de mult îi apreciez și cât de multă nevoie am de ei".

Voi ați auzit până acum despre sfaturile legate de maternitate, dar și despre concepția despre viață, a Prințesei Diana?

Surse:
www.babygaga.com, www.vogue.com.au, www.people.com

Surse poze:
www.gettyimages.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Scrisori emoționante pentru Prințesa Diana de la copiii Prințului William: „Buni Diana, lui tati îi este dor de tine”
  Scrisori emoționante pentru Prințesa Diana de la copiii Prințului William: „Buni Diana, lui tati îi este dor de tine”

  Ziua Mamei se sărbătorește în Marea Britanie pe 14 martie, iar copiii prințului William au profitat de această ocazie pentru a-i face lui Kate Middleton diverse surprize. Nu au...

  Cele mai înțelepte zodii! Nu pot fi înșelate niciodată
  Cele mai înțelepte zodii! Nu pot fi înșelate niciodată

  Infidelitatea este unul dintre cele mai dezbătute subiecte când vine vorba de relații. S-au făcut chiar și studii pe această temă, în urma cărora s-a descoperit inclusiv...

  Suferințele neștiute ale prințesei Diana în relația cu Charles: cuvintele și gesturile acestuia i-au adus moartea
  Suferințele neștiute ale prințesei Diana în relația cu Charles: cuvintele și gesturile acestuia i-au adus moartea

  Cuvintele rostite de Prințul Charles către Diana au fost de multe ori dureroase pentru prințesă. Înainte de nuntă i-a spus că nu o iubeste iar la nașterea fiului său, Harry,...

  Regina este din nou străbunică! Prințesa a născut o fetiță perfect sănătoasă
  Regina este din nou străbunică! Prințesa a născut o fetiță perfect sănătoasă

  Bucurie mare la Casa Regală a Marii Britanii! Prințesa Beatrice, nepoata reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a devenit mamă. Potrivit unui anunţ publicat luni pe conturile de...

  Ce își dorește de Crăciun prințesa Charlotte. Tatăl ei, prințul William, nu este de acord
  Ce își dorește de Crăciun prințesa Charlotte. Tatăl ei, prințul William, nu este de acord

  Perioada favorită din an a tuturor copiilor este din ce în ce mai: Crăciunul! Acum se pregătesc scrisorile către Moș Crăciun și micuții se asigură că sunt foarte cuminți și...

  Diana Senteș, atac dur la adresa mămicilor care alăptează: „Nimeni nu vrea să vadă așa ceva!”
  Diana Senteș, atac dur la adresa mămicilor care alăptează: „Nimeni nu vrea să vadă așa ceva!”

  Diana Senteș, fosta concurentă Exatlon și viitoare mămică vine în atenția tuturor cu o afirmație care lasă toate mămicile mute: „În cu@# gol și în ț@#le...

  Prințesa cu Sindrom Down: cum a fost tratată Alexandrine a Prusiei de familia Hohenzollern
  Prințesa cu Sindrom Down: cum a fost tratată Alexandrine a Prusiei de familia Hohenzollern

  Despre familia regală Hohenzollern, una dintre cele mai importante dinastii din Europa, s-a scris mult și s-au aflat diferite secrete. Cu toate acestea, nu s-a vorbit adesea despre faptul...

  A rămas văduvă, cu doi copii, la 23 de ani: „5 lei cât dau pe microbuz, pun deoparte pentru casă”. Cum o putem ajuta pe Diana
  A rămas văduvă, cu doi copii, la 23 de ani: „5 lei cât dau pe microbuz, pun deoparte pentru casă”. Cum o putem ajuta pe Diana

  Viața nu a fost ușoară pentru Diana Condurache, o tânără mămică din Iași, care a rămas văduvă în urmă cu 10 luni, după ce soțul ei și-a pierdut viața în...

  © 2022 Qbebe