Dana Rogoz a fost aspru criticată pentru mesajul ei de Ziua Educației. Ce le spune ea internauților care au pus-o la zid

Dana Rogoz a fost aspru criticată pentru mesajul ei de Ziua Educației. Ce le spune ea internauților care au pus-o la zid

Bianca Geica - Redactor Senior

În fiecare an, pe 5 octombrie, este sărbătorită Ziua Educației. De regulă, în această zi nu se țin cursuri, însă fiecare unitate de învățământ poate organiza diverse activități pentru a marca această sărbătoare.

Școala la care învață Vlad, fiul Danei Rogoz, a fost închisă cu acest prilej, iar actrița a ținut să posteze pe Facebook un mesaj cu care, în mod sigur, rezonează mulți părinți care nu cu cine să își lase copiii în astfel de zile. Alții, în schimb, au perceput mesajul Danei ca o ironie la adresa profesorilor și au criticat-o dur pe aceasta pentru ceea ce a scris. Iată cum sună postarea care a împărțit internauții în două:

„Azi școlile au fost închise, pentru a sărbători Ziua Educației acasă. Logic. Doar nu la școală. Așa cum și de 1 Mai e zi liberă de la serviciu. Plus că educația se face acasă, domne’. Eu m-am mirat că nu ne-au dat teme.

Lăsând gluma la o parte, chiar m-am distrat azi cu amândoi acasă. Am amânat tot ce aveam de făcut în prima parte a zilei și m-am jucat cu ei. Ba chiar am făcut și un salam de biscuiți împreună, ca în vremurile bune”, a scris actrița, pe 5 octombrie. 

dana rogoz si fiul ei, vlad
Foto: Facebook

Dana Rogoz a fost aspru criticată pentru mesajul ei de Ziua Educației

În timp ce mulți părinți au fost de acord cu mesajul pe care Dana Rogoz a încercat să îl transmită prin postarea sa, alții, inclusiv câteva cadre didactice, au considerat nepotrivit ceea ce a scris și au criticat-o aspru:

„Cred că ar fi bine să lăsați ironiile, că nu noi, profesorii, am cerut zi liberă! După cum le-am declarat și elevilor mei, această zi trebuia să o petrecem împreună, în școală.Cu ani în urmă, pe 5 octombrie desfășuram activități educative cu copiii!”, a scris o profesoară.

„Așa și? Toată ziua aia liberă am corectat teste și am pregătit fișe și materiale tot pentru elevi și pentru școală. Așa m-am săturat de oamenii ăștia care au impresia că muncă profesorului înseamnă strict timpul petrecut în fața elevilor! 😤Nimic mai fals..... Dar a ajuns și domnișiorica abramburica mare vedetă și își dă cu părerea pe internet🙈Noi nu ne dăm cu părerea despre ea, așa că ar fi frumos și decent să se abțină. Dacă nu ar fi trecut prin mâna unor învățători și profesori nu ar ști să scrie acum, așa că ar putea să le mutumeasca!”, a mai scris o altă profesoară.

„Primii profesori ai unui copil sunt mama și tata! Educația se face acasă”, a mai scris cineva.

„Și uite astfel, o altă domnișorică, care, ce să vezi, a fost educată tot în sistemul acesta pe care-l blamează cu atât patos, a ajuns să se plângă de o zi liberă dată profesorilor! Dragii mei, eu nu am văzut atâta implicare educațională și socială când se votează creșteri salariale "de bun simț" la parlamentari, când olimpicii noștri, așa puțini și lipsiți de condiții educaționale cum sunt, părăsesc țara fără regrete, când erori umane de nedescris duc la decesul a sute de oameni. Felicitări, stimată doamnă, Dana Rogoz! Cât despre profesori, faceți ce puteți d-voastră mai bine în condițiile date. Fiind părinte, dar și profesor, înțeleg extrem de bine că educația pleacă întotdeauna de acasă, iar aruncarea pietrei "needucatului"(a nu se citi "needucabilului") doar în grădină școlii nu face cinste nimănui. În rest, multă sănătate tuturor!”, a mai adăugat un cadru didactic.

„Ce exprimare e asta "profesorii și-au luat liber"? Cum vine asta, m-am dus eu la director să îi cer liber in mijlocul săptămânii că așa am vrut eu? Când e liber de 1 Iunie nu se mai plânge nimeni...”, mai scrie o profesoară.

„Nu ma așteptăm la Dana Rogoz la asa atitudine! A uitat c- a crescut pe platourile Studiourilor Buftea cu Marian Ralea? Unde trebuia sa fie când era la filmări? Probabil frustrarea din copilărie și -a pus amprenta!Dana,parintii te- au luat de la scoala ,nu profesorii! Discuta cu Ministrul,nu cu noi ! Sa te vad la iarna când vom fi OBLIGATI sa predam online pe banii noștri și ai parintilor copiilor,ce vei mai avea de spus!Ce atitudine ai când citești ca nu ne- am primit drepturile salariale câștigate în instanta?Dar de mărirea de salariu promisa de ani ?Pacat! Actorii erau vocea noastră! Tu ești doar o mama suparata ca ai stat cu copilul tău!”, mai scrie cineva.

Ce le-a răspuns actrița internauților care au criticat-o: „Tuturor celor care jignesc o mamă în mediul online, pe care nu o cunosc, dar pe care o acuză că nu își îngrijește copiii... să le fie rușine”

Dana Rogoz nu a rămas indiferentă la ceea ce s-a scris despre ea în urma mesajului transmis, așa că a ținut să le răspundă celor care au criticat-o:

„Pentru că mulți ați întrebat, numele meu este Dana Rogoz, sunt actrița, am terminat ca șefă de promoție Colegiul Național Gheorghe Lazăr și sunt absolventă a facultății UNATC - secția Actorie, a facultății SNSPA - Comunicare și Relații Publice și a școlii Mod'Spe Paris. Și sunt mama a doi copii minunați. Am un profund respect pentru profesori și, dacă ați fi căutat direct sursă comentariului meu, ați fi înțeles care a fost poziționarea mea de la bun început. Așa cum am mai spus, m-am amuzat pe seama faptului că această zi liberă în mijlocul săptămânii i-a pus pe părinți în situația de a-și schimbă planurile, unii luându-și copiii după ei la serviciu, alții cerând concediu etc. O zi liberă dată și părinților ar fi simplificat mult lucrurile. Dar este o situație pentru care, în mod evident, nu profesorii sunt cei responsabili. Unii dintre ei au organizat activități extra-școlare, alții s-au bucurat de o zi alături de copiii lor - nimic de judecat în asta. Într-un final, așa cum am specificat de la bun început, a fost o zi de care eu și copiii mei ne-am bucurat foarte tare. Îmi pare rău dacă mesajul a fost altfel recepționat. DA, educația se face și la școală, dar mai ales acasă. Din păcate, foarte multe dintre mesajele pe care le-am citit aici, pline de agresivitate, ura, jigniri gratuite, nu va fac cinste nici vouă, dar nici dascălilor sau părinților care au fost responsabili pentru educația voastră.

Pentru cei care nu mă cunosc, dar își doresc să își facă poate o impresie mai clară decât cea pe care o pagină de Facebook o poate lasă, va invit oricând alături de copiii voștri să mă vedeți la teatru - căci educația se face și acolo”, a scris Dana Rogoz. Însă nici acest mesaj nu a fost bine primit de către internauți, stârnind un nou val de comentarii negative.

A doua zi, actrița a revenit cu un alt mesaj:

„Am făcut greșeala ca azi-noapte să intru să citesc o parte dintre comentariile voastre. Unii profesori au vrut neapărat să îmi transmită că sunt "proastă" sau "vedetă de kk" și alte astfel de mesaje vulgare. Pentru mine e șocant să citesc aceste mesaje venite din partea unor profesori. Public, în ochii tuturor, de pe profiluri în care își adaugă cu mândrie funcția de cadre didactice. Aș vrea și eu să le transmit că mesajele lor nu mă jignesc atât de tare pe mine, cât îi jignesc - în mod indirect - pe toți profesorii minunați pe care eu i-am întâlnit că elevă, dar și că mama. Nicio clipă comentariul meu inițial nu a fost ironic la adresa profesorilor, nici nu am pomenit vreodată cuvântul "profesor", nicio clipă nu am folosit expresii precum "și-au luat liber" sau altele care mi-au fost atribuite. Dată viitoare insist să căutați și să verificați sursă unei informații, credibilitatea platformei pe care ea a fost comunicată, să detectați mecanismele unui clickbait și să evitați "jurnaliștii" care fac "știri" senzaționale, menite să va provoace, pornind de la niște simple comentarii în social media. Iar după aceea, dați-le aceeași "temă" mai departe și elevilor, că ei să învețe cum pot fi mai bine informați și cum pot evita să ajungă să jignească, în mod gratuit, alți oameni. Repet, în caz că nu e clar, acest mesaj le este adresat acelor cadre didactice care m-au jignit. Mi-e ciuda, sincer, că am citit comentariile voastre, care afectează, pe nedrept, imaginea altor profesori cu har din țară noastră.

Ultima oară când mi-am întâlnit o parte dintre profesori a fost chiar la începutul anului școlar, în curtea liceului. I-am îmbrățișat cu lacrimi în ochi, așa de mare a fost emoția și bucuria. Și aceeași admirație o am și pentru profesorii copilului meu, care sunt cu adevărat dedicați profesiei alese.

Iar tuturor celor care jignesc o mamă în mediul online, pe care nu o cunosc, dar pe care o acuză că nu își îngrijește copiii, că nu le acordă atenție, că nu e o mama bună... să le fie rușine. Suntem multe mame care am fost jignite aici și care să știți că ne educăm copiii zi de zi, nu doar în zilele libere, vorbindu-le cu tot respectul despre profesori și importantă educației. Respectul, responsabilitatea și recunoștință sunt valorile esențiale pe care vreau să i le transmit copilului meu. Iar când jignești în felul în care ați făcut-o mulți dintre voi, nu există niciuna dintre ele.”, a scris actrița.

 

„ Școlile au fost inchise, de Ziua Educatiei…educatia se face acasa, domne’. Eu m-am mirat ca nu ne-au dat teme”

Posted by Romani Buni on Thursday, October 6, 2022

Citește și:

Surse foto: Facebook Dana Rogoz

Surse articol: romani-buni.info, facebook.com/RomaniBuni

Articolul urmator
7 fotografii cu fetița Danei Rogoz care te vor topi pe loc

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  A mai trecut un an! Ce mesaj plin de emoție i-a transmis Dana Rogoz lui Vlad, a cărui aniversare este astăzi
  A mai trecut un an! Ce mesaj plin de emoție i-a transmis Dana Rogoz lui Vlad, a cărui aniversare este astăzi

  Ziua de 1 martie a fost cu adevărat specială pentru Dana Rogoz! Actrița și-a sărbătorit fiul, care a împlinit vârstă de 9 ani. Cu această ocazie, Dana i-a transmis...

  Zodiile care te judecă aspru la orice pas. Te pun la zid pentru cea mai mică greșeală
  Zodiile care te judecă aspru la orice pas. Te pun la zid pentru cea mai mică greșeală

  Fie că tind permanent spre ceea ce este mai bun, fie că sunt perfecționiste sau pur și simplu nu suportă să vadă cum cei din jur greșesc, anumite persoane au obiceiul să-i judece...

  Dana Rogoz, pusă în dificultate de fiica ei: „Lia îl vrea doar pe Radu... și mă doare!”
  Dana Rogoz, pusă în dificultate de fiica ei: „Lia îl vrea doar pe Radu... și mă doare!”

  Fiica Danei Rogoz trece printr-o etapă normală a copilăriei, în care își dorește să-și petreacă timpul doar cu tatăl său. Artista a împărtășit cu urmăritorii...

  Am fost judecată aspru în grupul de mămici pentru faptul că am fost nevoită să opresc alăptarea. Cum rămâne cu solidaritatea și grija pentru alte mame?
  Am fost judecată aspru în grupul de mămici pentru faptul că am fost nevoită să opresc alăptarea. Cum rămâne cu solidaritatea și grija pentru alte mame?

  În loc să primească sprijin de la alte mame pe un grup de socializare, o femeie a primit sfaturi contradictorii și critici. După ce s-a luptat să își hrănească...

  Fiica mea de 15 ani mi-a consumat șamponul scump, așa că am pus-o să-mi cumpere unul nou din banii pe care i-a primit de ziua ei
  Fiica mea de 15 ani mi-a consumat șamponul scump, așa că am pus-o să-mi cumpere unul nou din banii pe care i-a primit de ziua ei

  O mamă din Marea Britanie vrea să o învețe pe fiica ei de 15 ani să fie mai responsabilă cu lucrurile ei, dar mai ales cu lucrurile altora. Pentru că i-a consumat șamponul...

  Se desființează inspectoratele școlare. Ce spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu
  Se desființează inspectoratele școlare. Ce spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

  Inspectoratele școlare județene vor fi desființate, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a făcut astăzi declarații de presă în legătură cu proiectele...

  Se introduce sau nu uniforma obligatorie în școli? Ce spune noul Ministru al Educației
  Se introduce sau nu uniforma obligatorie în școli? Ce spune noul Ministru al Educației

  Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală? În timp ce fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, declara, în luna august, că nu susține...

  Fiul Ancăi Țurcașiu s-a însurat la doar 23 de ani! Ce spune mama lui: „Tineretul din ziua de astăzi nu prea...”
  Fiul Ancăi Țurcașiu s-a însurat la doar 23 de ani! Ce spune mama lui: „Tineretul din ziua de astăzi nu prea...”

  Radu Cristian, fiul Ancăi Țurcașiu și al lui Cristian Georgescu s-a căsătorit cu aleasa inimii lui, Andreea! Cununia civilă a avut loc pe 29 aprilie la Primăria Sectorului 6, din...

  © 2024 Qbebe