Burtici fericite

Risc de coronavirus în școala în care învață Prințul George și Prințesa Charlotte

La școala în care învață Prințul George și Prințesa Charlotte, câțiva copii au rămas acasă în așteptarea rezultatelor testului specific pentru detectarea infecției cu coronavirus.

4 copii de la „Thomas’s School” din Battersea, Londra, unde studiază și Prințesa Charlotte și fratele ei, Prințul George, rămân acasă până când li se vor da rezultatele la testul pentru coronavirus. Decizia a fost luată după ce aceștia s-au întors după câteva zile petrecute la schi, în nordul Italiei, în condițiile în care regiunile Lombardo și Veneto au fost închise din cauza infecțiilor cu coronavirus. 2 dintre acești copii au prezentat simptome similare gripei la revenirea în Marea Britanie.

Un reprezentant al „Thomas’s School” a declarat că riscul coronavirusului este „luat foarte în serios” și că decizia ca elevii întorși din Italia să rămână acasă se leagă de măsurile pe care și alte școli din Marea Britanie au început să le ia pentru a se evita, pe cât posibil, răspândirea infecției.

Acesta a declarat și că școala i-a informat pe părinții tuturor copiilor despre izolarea la domiciliu a celor 4 și că îi va ține permanent la curent cu evoluția situației. De asemenea, s-a precizat că identitatea celor rămași acasă în așteptarea rezultatelor testului pentru coronavirus nu va fi făcută publică.

La o altă școală din Londra, „Cleeve Park” (din sud-estul Londrei), cursurile nu au fost suspendate după ce mai mulți elevi și cadre didactice de acolo s-au întors dintr-o excursie școlară din Bornio, nordul Italiei, o parte dintre ei spunând că nu se simt bine. Conducerea școlii respective a anunțat că nu închide școala întrucât mesajul venit din partea autorităților a fost că școala trebuie să rămână deschisă dacă elevii nu prezintă probleme de sănătate.

Până în prezent, autoritățile nu recomandă închiderea școlilor din Marea Britanie. În schimb, s-a precizat că se vor autoizola la domiciliu persoanele care au venit în contact cu persoane la care s-a confirmat infecția cu coronavirus sau dacă sunt în așteptarea rezultatelor testului pentru identificarea infecției cu acest virus. Dacă persoanele respective vor avea rezultate negative la test, sunt rugate să revină la școală, a menționat inclusiv Ministrul Sănătății.

Autoritățile au ținut să vină și cu următoarele mențiuni: „În cele mai multe dintre cazuri, închiderea instituțiilor de învățământ și a celor destinate îngrijirii copiilor nu este necesară, dar deciziile vor fi luate la nivel local, în funcție de specificul situației și de sfatul profesioniștilor. Obiectivul nostru este să încercăm să păstrăm școlile deschise atât timp cât nu există pericol. De fapt, scopul nostru cel mai important este să se realizeze cât mai puține discontinuități care ar putea afecta din punct de vedere economic și social...”

Potrivit datelor recente, până în prezent există, la nivel global, peste 82.000 de îmbolnăviri de coronavirus, soldate cu peste 2800 de decese.

În Marea Britanie, până acum au fost confirmate 15 cazuri de infecție cu coronavirus. Cele mai multe cazuri de astfel de infecții, la nivel european, sunt înregistrate în Italia.

Surse: dailymail.co.uk, independent.co.uk, thesun.co.uk

Meghan Markle și prințul Harry și-au concediat bona din a doua seară. Care a fost motivul

Surse foto: facebook.com,gettyimages.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum va fi strigată la școală prințesa Charlotte
  Cum va fi strigată la școală prințesa Charlotte

  Prințesa Charlotte, fiica lui Kate Middleton (Ducesă de Cambridge) și a Prințului William, va începe școala săptămâna aceasta.

  Ce își dorește de Crăciun prințesa Charlotte. Tatăl ei, prințul William, nu este de acord
  Ce își dorește de Crăciun prințesa Charlotte. Tatăl ei, prințul William, nu este de acord

  Perioada favorită din an a tuturor copiilor este din ce în ce mai: Crăciunul! Acum se pregătesc scrisorile către Moș Crăciun și micuții se asigură că sunt foarte cuminți și...

  Prințul George, amenințat de teroriști! Ce măsuri a luat Casa Regală
  Prințul George, amenințat de teroriști! Ce măsuri a luat Casa Regală

  Prințul George a devenit ținta teroriștilor, iar informația a fost dezvăluită chiar de bărbatul care le-a cerut membrilor ISIS să organizeze un atentat asupra fiului Prințului...

  De ce prințesa Charlotte poartă doar rochii baby doll
  De ce prințesa Charlotte poartă doar rochii baby doll

  Fără îndoială, mezinii Casei Regale din Marea Britanie se numără printre cele mai iubite figuri din lume. Sunt adorabili la fiecare apariție iar stilul lor vestimentar face...

  De ce prințesa Charlotte nu stă cu părinții ei în timpul vizitelor regale
  De ce prințesa Charlotte nu stă cu părinții ei în timpul vizitelor regale

  Cine nu visează măcar o dată la o viață regală, fără griji materiale, fără stres cotidian, fără nervi în transportul comun, fără târguiala de la piață și fără...

  Secretul pe care Kate Middleton și Prințul William îl țin față de George
  Secretul pe care Kate Middleton și Prințul William îl țin față de George

  Prințul William și Kate Middleton țin un secret față de fiul lor cel mai mare, George: nu i-au spus că într-o zi va regele Angliei.

  © 2021 Qbebe