10 reguli de igiena intima care nu trebuie incalcate

 10 reguli de igiena intima care nu trebuie incalcate

Alexandra Ion

Fiecare femeie isi doreste sa arate cat mai bine, sa se simta bine in pielea ei si sa fie cat mai atragatoare. Insa, frumusetea si sanatatea sunt in directa concordanta cu respectul pe care il acorzi propriului tau organism, mai ales in ceea ce priveste ingrijirea intima. Iata cateva reguli de igiena intima pe care ar trebui sa le respecti pentru un corp bine ingrijit, sanatos si frumos.

Regula numarul 1: Igiena intima se face...des!

Medicii specialisti recomanda ca fiecare femeie sa-si faca toaleta intima de cel putin 2 ori pe zi. Ideal ar fi ca de fiecare data cand folosesti toaleta sa urmeze ritualul de spalare temeinica. Cum nu ai mereu timp suficient la dispozitie pentru a face asta, specialistii recomanda folosirea unor servetele intime speciale, impregnate cu solutie antiseptica, ce curata si protejeaza zona intima impotriva contaminarii cu bacterii. Alege servetele care sa nu contina alcool, pentru a nu cauza iritatii ale mucoasei.

Regula numarul 2: Foloseste corect tampoanele si absorbantele

Alege corect absorbantele si tampoanele in functie de fluxul menstrual si de capacitatea lor de absorbtie. Medicii ginecologi recomanda folosirea tampoanelor doar in primele zile ale menstruatiei si schimbarea lor la fiecare 2 ore. Depasirea acestui termen provoaca adesea uscarea mucoasei si poate conduce la aparitia unor infectii si inflamatii in zona genitala. Aceeasi regula se aplica si in cazul absorbantelor. Alege absorbante cu capacitate diferita de absorbtie, de la cele cu 2 picaturi pana la cele cu 6 picaturi, ce se pot folosi in timpul noptii. Schimbarea regulata a absorbantelor previne reproducerea microbilor si raspandirea lor in organism.
Atentie! Nu folosi tampoane interne daca te confrunti cu boli inflamatorii ale vaginului si colului uterin.

Regula numarul 3: Nu folosi bureti de baie sau lufe pentru curatarea zonei intime

Desi fiecare femeie isi doreste sa pastreze o curatenie absoluta a zonei genitale, nu este cazul sa exagerezi. Folosirea produselor abrazive precum manusile, buretele de baie sau lufa pentru curatare lezeaza pielea sensibila a zonei intime. Nu folosi, asadar, produse ce pot provoca leziuni in zona intima.

Regula numarul 4: Nu folosi sapun obisnuit sau gel de dus pentru zona intima.

Sapunul obisnuit sau gelul de dus pe care il folosesti pentru maini, ten sau corp nu sunt potrivite pentru igiena intima. Ele sunt create special pentru a mentine PH-ul natural al pielii, care este de 5,5. In zona intima, PH-ul scade catre 3,3, asadar folosirea unui produs destinat ingrijirii corporale si nu celei intime poate provoca distrugerea florei naturale a organismului, ceea ce va favoriza aparitia si inmultirea bacteriilor daunatoare.
Medicii ginecologi recomanda folosirea produselor de igiena intima ce nu contin sapun, parfumuri si conservanti.
MultiGyn Femiwash este un gel de curatare intima ce contine complexul 2OR care impiedica alipirea bacteriilor de tesutul vaginal. MultiGyn previne disconfortul vaginal si este recomandat chiar si pentru pielea uscata si sensibila. Contine acid lactic, extrem de important pentru formarea si imbunatatirea florei vaginale.

Regula numarul 5: Nu folosi lenjeria intima a altor persoane

Oricat de evidenta ti s-ar parea aceasta regula, nu trebuie sa uiti ca nici membrii familiei nici persoanele cele mai apropiate nu au acelasi organism cu noi, asadar este imperios necesar sa eviti folosirea in comun a lenjeriei intime, prosoapelor sau altor obiecte de uz intim. Aceasta interdictie este valabila si pentru spalarea in comun a lenjeriei intime.

Regula numarul 6: Foloseste doar lenjerie intima din fibre naturale

Fiecare femeie isi doreste sa fie cat mai sexy atunci cand este imbracata numai cu lenjeria intima, dar sanatatea ta este mult mai importanta. Lenjeria tanga si string-urile favorizeaza transportul bacteriilor de la anus catre vagin, in timp ce mergi. Totodata, daca este prea lipita de piele, ea stopeaza accesul oxigenului si intrerupe circulatia sangelui. Lenjeria intima de calitate ar trebui sa fie facuta din materiale naturale precum bumbacul, lana sau inul. Incearca, pe cat posibil, sa folosesti lenjerie intima din fibre naturale. Boxerii din microfibre sunt confortabili, nu aduc prejudicii sanatatii si pot arata foarte bine.                            

Regula numarul 7: Nu folosi toaletele publice ca pe toaleta proprie!

Colacul scaunului de toaleta contine nenumarati germeni si bacterii, chiar si la tine acasa. In spatiile publice sau chiar in baile prietenilor, rudelor sau cunostintelor, numarul de bacterii este la fel de ridicat. Diferenta consta in faptul ca, in ceea ce priveste toaleta proprie, este posibil ca acele bacterii sa provina chiar de la tine, sa fi intrat deja in contact cu ele si sa fii imunizata. Evita asadar sa te asezi pe toalete folosite de alte persoane, iar atunci cand este imperios necesar sa faci asta foloseste husele de plastic sau orice alta protectie ai la indemana (hartia igienica, servetelele etc.).

 Regula numarul 8: Igiena intima inainte si dupa actul sexual este obligatorie!

Igiena intima este necesara inainte si dupa fiecare act sexual. Regula este valabila si pentru partenerul tau. Si in cazul in care folosesti o metoda chimica de contraceptie (ovule, gel sau spuma cu efect spermicid), regula ramane valabila. 
MultiGyn Vaginal Douche Combipack este un irigator special, ideal pentru igiena vaginala si prevenirea infectiilor vaginale. MultiGyn este singurul irigator ce are un design ce respecta anatomia femeii. MultiGyn Vaginal Douche vine la pachet cu 10 tablete efervescente pentru igiena zonei intime. Irigatorul este indicat a fi folosit o singura data pe saptamana, impreuna cu tabletele efervescente. Usor de folosit si usor de curatat, irigatorul este aliatul perfect impotriva infectiilor.

Regula numarul 9: Nu uita cum trebuie sa te stergi

Hartia igienica, servetelele intime sau orice altceva folosesti pentru stergerea zonei intime trebuie sa fie moi si fine. Sensul in care te stergi trebuie sa fie, fara exceptie, din fata spre spate. In caz contrar, toate bacteriile care se gasesc in zona anusului vor fi transportate catre vagin, ceea ce poate conduce la infectii grave ale aparatului genital.

Regula numarul 10: Foloseste produse intime pentru protectie suplimentara

Protejeaza-te impotriva bacteriilor folosind creme si geluri create special pentru zona intima. Medicii ginecologi recomanda aplicarea cremelor si gelulilor intime protectoare chiar si inainte de baia in mare sau piscina.
MultiGyn Flora Plus este foarte eficient in prevenirea si tratarea candidozei vaginale. Gelul amelioreaza simptomele vaginale ca mancarimea, usturimea, scurgerile si mirosurile anormale si optimizeaza PH-ul vaginal.

Multi-Gyn este gama completa de produse bio-active pentru igiena intima, ingrijirea si tratamentul unei game largi de afectiuni/disconforturi ale zonei intime.

Toate produsele au la baza ingrediente naturale si nu contin conservanti. Se pot folosi in timpul medicatiei si sunt sigure in perioada sarcinii si alaptarii.

Disconfortul vaginal cum ar fi: pruritul, usturimea, arsura, inflamatia, secretia vaginala anormala sunt simptome comune si deseori, recurente. Adesea ele nu sunt suficient de serioase pentru a necesita un tratament medicamentos (antibiotice sau antimicotice), insa nu trebuie nici ignorate deoarece pot avea efecte secundare nedorite. In acest caz, Multi-Gyn poate fi solutia.      

                                              Produsele Multi-Gyn pot fi achizitionate din magazinul online:

www.magazinvavianpharma.ro

 

 

Articolul urmator
Cei mai cool părinți de la Hollywood: ce reguli de parenting au Blake Lively și Ryan Reynolds

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    5 promisiuni pe care mi le-am făcut înainte de copil și care acum sunt deosebit de încălcate
    5 promisiuni pe care mi le-am făcut înainte de copil și care acum sunt deosebit de încălcate

    Toți părinții sunt perfecți până ce devin părinți. Și eu am fost un părinte perfect, până acum 11 ani când a venit pe lume Anya. Și totul s-a dus de râpă,...

    Sfatul terapeutului: 7 reguli pe care orice cuplu trebuie să le urmeze
    Sfatul terapeutului: 7 reguli pe care orice cuplu trebuie să le urmeze

    Terapeuții în probleme de cuplu își oferă sfaturile prețioase cuplurilor care visează la o viață lungă împreună, la o relație frumoasă, bazată pe respect și...

    NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Ce trebuie sa stie parintii si elevii
    NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Ce trebuie sa stie parintii si elevii

    Scolile vor incepe in curand, 13 septembrie 2021, iar ministrii Sanatatii si Educatiei au prezentat NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Astfel, potrivit regulilor prezentate de...

    7 sfaturi pentru igiena personală a copilului
    7 sfaturi pentru igiena personală a copilului

    Să îi repeți permanent copilului tău să nu atingă anumite lucruri nu reprezintă o soluție, în special în situațiile în care nu ești lângă el. De...

    "Mami" și "tati" nu au ce căuta în pat! Află TOTUL despre cele două cuvinte care îți sabotează viața intimă
    "Mami" și "tati" nu au ce căuta în pat! Află TOTUL despre cele două cuvinte care îți sabotează viața intimă

    După apariția copiilor în viața de cuplu, flacăra pasiunii din dormitor nu mai e așa aprinsă ca la început. Motivul? Ni-l dezvăluie un celebru terapeut al cuplurilor...

    5 „reguli de parenting” pe care este perfect în regulă să le încalci
    5 „reguli de parenting” pe care este perfect în regulă să le încalci

    Atunci când vine vorba despre parenting, pare că mereu apar lucruri noi de știut. Dacă ești copleșită de valul de informații pe acest subiect, îți arătăm 5 reguli de...

    Cum vorbim cu fetițele despre igiena din timpul menstruației la școală
    Cum vorbim cu fetițele despre igiena din timpul menstruației la școală

    Trăim într-o perioadă în care subiecte care odinioară erau tabu, încep să devină unele obișnuite, despre care putem vorbi deschis. Cel puțin, suntem pe acel drum,...

    Cele 4 reguli de parenting ale unei mame care au dat internetul peste cap
    Cele 4 reguli de parenting ale unei mame care au dat internetul peste cap

    Ce înseamnă, de fapt, parentingul? În cultura noastră, cel puțin, este un termen nou, care cuprinde setul de reguli și de directive pe care părinții le urmează pentru...

    © 2024 Qbebe