Din grija pentru copilul tau

Guma de guar, soluţia naturală eficientă în combaterea constipaţiei

Guma de guar este un produs natural obținut din guar, o plantă bogată în substanțe nutritive care susțin sănătatea omului, dar și a animalelor. Originea acestei plante, cunoscută botanic sub numele de Cyamopsis Tetragonoloba, este necunoscută, dar se presupune că provine din specia africana Cyamopsis senegalensis, domesticită în India și Pakistan, unde se cultivă de secole întregi. Aproximativ 80% din producția mondiala de guar provine din aceste zone, ea fiind importată de numeroase alte ţări.

Guarul are numeroase proprietăți, dar cea mai importanta funcție este data de agentul de gelifiere prezent în semințele sale, cunoscut ca guma de guar. Conținutul redus de calorii și compoziția ridicata de fibre fac din guma de guar soluția naturala eficienta în combaterea constipației. Aceasta absoarbe o cantitate mare de apa în sistemul digestiv, accelerând mișcarea prin tractul digestiv. Consumul de guma de guar a fost asociat și cu îmbunătățirea texturii scaunelor și a frecventei mișcării intestinului.

Mai mult decât atât, guma de guar acționează și că prebiotic, stimulând înmulțirea bacteriilor bune și scăderea bacteriilor rele în intestin. Un studiu  efectuat în anul 2012, la care au participat 60 de persoane, a relevat faptul că suplimentul pe baza de guma de guar a condus la o scădere semnificativa a bacteriilor dăunătoare pentru sistemul digestiv.

supa 

Graţie proprietății sale de a îmbunătăți tractul digestiv, guma de guar poate ajuta și în tratamentul sindromului de colon iritabil. Un studiu efectuat în 2015 a confirmat efectul benefic al gumei de guar în tratarea sindromului de colon iritabil. La unii pacienți, administrarea acestui produs a redus balonarea și a crescut frecventa scaunelor.

Datorită acestor proprietăți, experții Nestlé s-au gândit să folosească boabele de guar, să le prelucreze într-un proces special de hidroliză și să le introducă într-un produs care ajută la reglarea tranzitului intestinal: OptiFibre .

Optifibre conține guma de guar parțial hidrolizată sub formă de pudră, fară gust, inodoră, incoloră și solubilă, putând fi folosită atât de către adulți, cât și de către copiii mai mari de 3 ani, femei însărcinate sau persoane în vârstă. OptiFibre este un produs care conține 100% fibre vegetale, nu conține coloranți, arome sau conservanți și nu are nici efecte adverse. Acest produs a fost creat tocmai pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care suferă de anumite tulburări digestive și care ar trebui să consume zilnic o contitate optimă de fibre.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum de aproximativ 25 de grame de fibre în fiecare zi, acestea putând fi luate din diverse fructe și legume sau semințe. Din păcate însă, stilul de viață mult prea haotic, programul de lucru încărcat și timpul liber aproape inexistent nu ne permite întotdeauna să acordam atenția necesara alimentației. Suplimentarea dietei cu OptiFibre, începând cu o doza pe zi, care conține 4.3g de fibre și crescând dacă este nevoie cu câte o măsură la fiecare 3 zile, te poate ajuta să atingi necesarul zilnic recomandat.

Fibrele solubile din gumă de guar conținute în Optifibre te ajută să reglezi tranzitul intestinal. Rezultatele se văd deja după 2-3 zile de folosire, însă, pentru rezultate pe termen lung se recomandă introducerea produsului OptiFibre cel puțin 3 săptămâni în alimentație. OptiFibre este un produs ce poate fi consumat pe o perioadă îndelungată de timp fară nicio problemă, deoarece nu are efecte adverse și nici nu produce dependenţă, fiind un produs din 100% fibre din plante. 

Introdu și tu Optifibre în rutina ta zilnică și observă beneficiile pe care guma de guar le are asupra organismului tău!

 

Soluții preventive pentru combaterea oboselii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Gama SantaDerm ParasiteS împotriva păduchilor, o soluție naturală, sigură și eficientă
  Gama SantaDerm ParasiteS împotriva păduchilor, o soluție naturală, sigură și eficientă

  Primele zile de școală sau grădiniță, după vacanța cea mare, le aduc copiilor și părinților multe emoții și motive de bucurie. Este momentul în care cei mici își...

  APC: Românii au mâncat de 1 Mai mititei ce conțin carmin, muștar cu gumă xantan și pâine cu zahăr și aditivi
  APC: Românii au mâncat de 1 Mai mititei ce conțin carmin, muștar cu gumă xantan și pâine cu zahăr și aditivi

  Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 25 tipuri de mititei, 34 tipuri de muştar şi 52 tipuri de pâine,...

  17 remedii naturale contra constipației la copii
  17 remedii naturale contra constipației la copii

  Constipația nu este o problemă neplăcută doar pentru noi, cei mari, ci și pentru cei mici. Din fericire, îți poți ajuta copilul să nu se mai confrunte cu o astfel de problemă...

  Cum faci acasă bomboane împotriva constipației
  Cum faci acasă bomboane împotriva constipației

  Constipația este una dintre probleme cu care se va confrunta cel mic. Aceasta se manifestă prin eliminarea rară a scaunelor, dureri mari în timpul acestui proces și crampe...

  Lactoferina şi rolul acesteia în combaterea răcelii de sezon
  Lactoferina şi rolul acesteia în combaterea răcelii de sezon

  În sezonul călduros, spre deosebire de perioada de iarnă, sunt prezente mult mai multe bacterii care pot cauza faringite sau mai grav, amigdalite purulente.

  “Fără Ură, cu toleranţă”: Salvați Copiii lansează un concurs școlar pentru combaterea fenomenului de bullying
  “Fără Ură, cu toleranţă”: Salvați Copiii lansează un concurs școlar pentru combaterea fenomenului de bullying

  Trei din 10 copii sunt marginalizați de colegii de școală, fiind excluși din grupuri și astfel izolați. Mai grav chiar, unul din patru copii a fost umilit public, în fața...

  De ce au nevoie bebelușii de o îngrijire naturală?
  De ce au nevoie bebelușii de o îngrijire naturală?

  Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie din viața părinților, dar tototdată este și momentul în care grija pentru cel mic devine o prioritate: bebelușul...

  © 2019 Qbebe