Sindrom premenstrual? Dismenoree? Descoperă plantele ayurvedice pentru sănătatea femeii!

Corina Naftanaila

Îți amintești momentul primei menstruații? A fost încărcat de emoții, de mândria că ești deja „femeie", poate de teamă că nu vei ști ce să faci sau de toate la un loc. Iar mama ta te privea și ea ușor pierdută, speriată că fetița ei a crescut atât de repede.

Au urmat momente în care ai detestat acele zile din lună, dar ai înțeles rapid că fac parte din viața ta și că poți găsi soluții pentru a nu fi nevoită să iei niciodată pauză de la ceea ce îți place să faci. Ți-au venit în ajutor prietenele, poate profesoara de sport de la școală, mama sau bunica, revistele tale preferate din adolescență. Ai învățat că ești unică și că organismul tău are nevoi specifice, dar și că cele mai bune sfaturi sunt cele ce țin de mici schimbări în stilul tău de viață, de alegeri simple ce permit organismului tău să își găsească starea de bine în mod natural.

organic india

Tulsi, Guduchi, Lodhra și Shatavari - plante medicinale ayurvedice pentru starea de bine a femeii în toate etapele vietii

Menstruatia se declanșează pe la vârsta de 12-15 ani și se termină abia odată cu intrarea la menopauză, în jurul vârstei de 50 de ani. Așadar, marchează aproape jumătate din viața noastră de femei adulte. De aceea găsirea de soluții pentru confortul nostru în perioada menstruală este foarte importantă. Cum ne poate afecta perioada menstruală? De cele mai multe ori din aceste 3 direcții majore:

Sindrom premenstrual

Sindromul premenstrual este cauzat de fluctuațiile hormonale ce se petrec odată cu ovulația. Simptomele sunt diverse - iritabilitate, oboseală, stări schimbătoare, depresie sau anxietate, balonare, retenție de apă, pofte, insomnii, acnee, dureri în zona abdomenului inferior sau a spatelui - și se manifestă de obicei pentru aproximativ o săptămână, încep după ovulație și dispar, de regulă, odată cu declanșarea menstruației. Se estimează că aproximativ 80% dintre femei se confruntă cu o formă a sindromului premenstrual, iar în cele mai multe cazuri acesta se declanșează după vârstă de 20-30 de ani și se accentuează pe măsură ce ne apropiem de menopauză.

În această privință, una dintre plantele ayurvedice cu cele mai bune rezultate este Shatavari. Aceasta acționează direct asupra cauzei sindromului premenstrual: dezechilibrele hormonale. Shatavari menține echilibrul hormonal și preîntâmpină, astfel, apariția simptomelor caracteristice.

shatavari

Pentru reducerea stărilor de depresie, revigorare și calmare se recomandă Tulsi (Busuiocul sfant), planta adaptogenă cu efect antistres. Tulsi este energizant, are efect antiinflamator și îți conferă o stare de bine. În asociere cu Lodhdra, planta cu acțiune benefică în afecțiuni ale pielii precum acneea, Tulsi protejează, de asemenea, sănătatea pielii prin acțiunea sa detoxifiantă. Pentru limitarea retenției de apă, foarte benefică este Guduchi, plantă cu acțiune ușor diuretică.

Dismenoree

Dismenoreea este asociată adesea cu sindromul premenstrual și, deși în multe cazuri îl însoțește, desemnează o problemă distinctă. Dismenoreea este durerea intensă resimțită de regulă în perioada menstruală, dar uneori și înainte sau puțin după. Se manifestă prin crampe și dureri de intensitate variabilă în zona abdomenului inferior, e mai accentuată în adolescență și se reduce, de regulă, odată cu înaintarea în vârstă. Și, în acest caz, se recomandă combinația de Shatavari, Tulsi, Lodhra și Guduchi datorită acțiunii complexe ce include reglare hormonală, reducerea contracțiilor uterine și efect antiinflamator.

Menstruație neregulată

Cel mai adesea menstruația neregulată este o manifestare a dereglărilor hormonale. E nevoie întotdeauna de consultul unui specialist pentru o diagnosticare corectă, însă poți interveni în siguranță cu ajutorul plantelor ayurvedice pentru susținerea echilibrului hormonal. Iar cum în multe cazuri menstruația neregulată se asociază cu menoragia (menstruație abundentă), vei găsi un dublu sprijin în Lodhra, planta folosită în medicina ayurvedica și pentru stoparea sângerărilor.

Descoperă ORGANIC INDIA WWB, supliment din plante ayurvedice pentru Sănătatea Femeii!

Shatavari, Tulsi, Lodhra și Guduchi, formula de plante ayurvedice pentru starea de bine a femeii, sunt disponibile în România prin suplimentul ORGANIC INDIA WWB | Sănătatea femeii, Sindrom premenstrual.

organic india 2

Plantele din compoziția acestui supliment acționează benefic atât în perioada fertilă din viața femeii, cât și în trecerea de la o etapă la alta a vieții (susțin organismul stresat de schimbările intrării la pubertate și preîntâmpină simptomele asociate cu menopauza):

• Refac echilibrul hormonal;

• Reglează ciclul menstrual;

• Calmează durerile menstruale;

• Reduc inflamațiile din organism;

• Împiedică retenția apei;

• Au acțiune benefică în tulburările asociate cu sindromul premenstrual;

• Au acțiune benefică în tulburările asociate cu premenopauză și menopauză.

ORGANIC INDIA WWB conține plante 100% certificate organic, ceea ce înseamnă că nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici în niciun stadiu al producției. Plantele sunt recoltate exclusiv de la agricultorii ORGANIC INDIA, iar metodele unice de cultivare, recoltare și procesare le protejează integritatea nutrițională.

ORGANIC INDIA WWB | Sănătatea femeii, Sindrom premenstrual este disponibil în România prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a îmbunătăți viețile oamenilor și de a proteja planetă prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.

Afla mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA România pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Rugăciunea femeii înainte și după naștere, pentru sănătatea pruncului din pântece
  Rugăciunea femeii înainte și după naștere, pentru sănătatea pruncului din pântece

  Aducerea pe lume a unui copil este o minune de la Dumnezeu. Mamele trebuie să se roage pentru pruncii lor pe toată perioada sarcinii, cât și după naștere, pentru a crește...

  Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down
  Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down

  In urma cu multa vreme, nu te-ai fi asteptat sa vezi intr-un catalog de moda fotografia unui copil cu sindrom Down.

  Povestea fascinantă a Yasminei, psihologul cu sindrom Down din Constanța care ajută copiii cu autism
  Povestea fascinantă a Yasminei, psihologul cu sindrom Down din Constanța care ajută copiii cu autism

  Yasmin Ismail face parte dintre copiii cu Sindrom Down care au reușit să termine o facultate și să aibă un loc de muncă. Astfel, ea a absolvit „Facultatea de Psihologie”...

  Cum a devenit model o fetiță cu sindrom Down, căreia medicii nu-i dădeau nicio șansă
  Cum a devenit model o fetiță cu sindrom Down, căreia medicii nu-i dădeau nicio șansă

  O adolescentă de 15 ani născută cu sindromul Down le-a demonstrat doctorilor care nu îi dădeau nicio șansă la naștere că se înșală amarnic!

  „Nu cred că am văzut o dragoste mai pură”. Un cuplu cu sindrom Down devine simbolul iubirii
  „Nu cred că am văzut o dragoste mai pură”. Un cuplu cu sindrom Down devine simbolul iubirii

  Un fotograf a surprins dragostea necondiționată dintre un cuplu cu Sindrom Down. „În cei 28 de ani, de când exist pe acest Pământ, nu cred că am văzut o dragoste...

  Acest bărbat a fost crescut de un tată cu sindrom Down. A ajuns mare, iar asta datorită părintelui său! Iată ce a învățat de la el!
  Acest bărbat a fost crescut de un tată cu sindrom Down. A ajuns mare, iar asta datorită părintelui său! Iată ce a învățat de la el!

  Sader Issa este un student sirian care studiază stomatologia. La prima vedere este ca oricare alt tânăr de vârsta lui, dar ceva îl diferențiază de colegii lui. El a...

  Toți medicii mi-au spus că bebelușul meu cu sindrom Down nu va trăi, dar iată-l acum!
  Toți medicii mi-au spus că bebelușul meu cu sindrom Down nu va trăi, dar iată-l acum!

  Unul din 1.000 de copii se naște cu sindrom Down, o afecțiune care se manifestă prin întârzieri în dezvoltarea mentală și fizică. Este important de precizat că...

  Prințesa cu Sindrom Down: cum a fost tratată Alexandrine a Prusiei de familia Hohenzollern
  Prințesa cu Sindrom Down: cum a fost tratată Alexandrine a Prusiei de familia Hohenzollern

  Despre familia regală Hohenzollern, una dintre cele mai importante dinastii din Europa, s-a scris mult și s-au aflat diferite secrete. Cu toate acestea, nu s-a vorbit adesea despre faptul...

  © 2022 Qbebe