×
© 2018 NaturalPowerz. All rights reserved.

Învață-l pe copilul tău despre plante și copaci cu plușații Plantela și Copăcescu

9 Oct 2018

Cine a spus că plantele sunt de când lumea și pământul, nu s-a înșelat deloc. Ei bine, da, primele forme vizibile de viață din urmă cu 2 miliarde de ani au fost plantele, mai exact algele, ce s-au dezvoltat treptat și în mediul terestru sub forma plantelor verzi. De-a lungul sutelor de ani, plantele au evoluat într-o formă din ce în ce mai complexă, ajungând, în prezent, la un număr de 300.000 de specii diferite. Ți se pare interesant? Atunci îți dai seama care ar fi reacția celor mici la aflarea acestor informații inedite despre plantele și copacii pe care îi văd zilnic. Nu uita că mintea lor este un burete însetat permanent de cunoaștere, ceea ce înseamnă că trebuie să le furnizezi tot timpul noțiuni ce-i stimulează intelectual.

plusati petromÎnainte să îți spunem mai multe despre plante, vrem să îți facem cunoștință cu Plantela și Copăcescu, doi simpatici plușați, ce abia așteaptă să intre în casa voastră. Aceștia fac parte din campania "Împrietenește-te cu natura la drum", organizată de Petrom. Jucăriile sunt disponibile în stațiile Petrom (în perioada septembrie-noiembrie) și intră în casa ta după ce vei strânge punctele bonus (pe care le primești când cumperi benzină ori alte produse de la branduri partenere). Până când ajungi la cele 15 puncte de care ai nevoie, predă-i copilului tău o lecție de răbdare și învață-l cât mai multe lucruri despre natură. După acest pas, cu doar 19.99 lei îi vei putea cumpăra o jucărie adorabilă. 

Știai că...

 1.  Dintr-un copac de mărime medie se pot face aproximativ 170.000 de creioane. Oare din arborele Sequoia din SUA, cel mai bătrân și înalt copac din lume (3,200 de ani şi aproximativ 75 de metri înalţime), câte creioane s-ar putea produce?
 2. Copacii sunt cele mai vechi organisme vii de pe Pământ.
 3. Pădurea tropicală din Amazon este responsabilă pentru 20% din oxigenul existent în toată lumea.
 4. Morcovul, bogat în calciu, vitamina K și acid folic, a fost de culoare mov până în secolul al XVII-lea. Varianta portocalie, cunoscută de noi toți, este rezultatul combinației făcută de poporul olandez dintre o rădăcină mov, una albă și una galbenă.
 5. Există copaci care emit substanțe ce îi atrag pe inamicii dăunătorilor lor. Cercetătorii au descoperit că cei mai mulți arbori au dezvoltat un sistem propriu de apărare împotriva insectelor. De asemenea, reușesc să emită substanțe ce atenționează copacii învecinați de o posibilă invazie de insecte. Asta nu este tot! Mărul, de exemplu, eliberează unele substanțe ce atrag păsările pentru a-l elibera de omizi.

  copaci

 6. Mirosul de iarbă proaspăt tăiată te face mai fericit și mai relaxat. Conform cercetătorilor, în timp ce este tăiată, iarba elimină o substanță ce acționează pozitiv asupra creierului omului, mai exact asupra memoriei și emoțiilor.

 7. Unele plante sunt folosite pe post de coloranți naturali. Foile de ceapă, sfecla roșie, frunzele de nuc, ceaiul verde, cacao sunt doar câteva dintre plantele pe care le găsim în natură și care dau culoare țesăturilor.
 8. 90% din alimentația noastră provine de la doar 30 de specii de plante, deși în toată lumea există aproximativ 20.000 de plante comestibile, cu valoare nutritivă mare și delicioase.
 9. Peste 70.000 de plante diferite sunt folosite pentru pregătirea medicamentelor.
 10. 80% din pădurile inițiale de pe Pământ au fost distruse.

Jucarii de plus din campania Petrom, „Natural Powerz”

Surse: secretsofgreen.com, sciencekids.co.nz, ecowatch.com, precisiontreemn.com.

×
×

Vrei sa câștigi jocul Echipa Căpitanului Pământ și să îl ajuți pe copilul tău să afle mai multe despre natură?

Fă-ți un cont de erou și începe misiunea de cunoaștere a Planetei.