7 criterii de selecție pentru un scaun de masă perfect

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe măsură ce bebelușul crește, devine tot mai independent și capabil să treacă la alimentația solidă, se va impune să-i faci rost și de un scaun de masă. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a vedea după ce ar trebui să te ghidezi pentru a face investiția cea mai bună.

Scaun de masa pentru bebelusi Trebuie să fie sigur

Siguranța bebelușului este esențială, iar un scaun de masă care o poate oferi ar trebui să fie dotat cu:
• Centuri de siguranță, ajustabile, care să-l împiedice să cadă- Ideal este ca acestea să fie confecționate din materiale de calitate pentru a fi și cât mai confortabile
• Un despărțitor pentru picioare- Fiecare picioruș al bebelușului ar trebui să aibă locul său pentru o stabilitate mai bună pe scaun

Pentru ca puiul tău să fie permanent în siguranță și  să se simtă în largul său, alege un scaun de masă de la „Primii Pași” . Ideal este unul care are o centură de siguranță în 5 puncte, o înclinare a spătarului ajustabilă 3 poziții,  dar și o tavă ajustabilă (tot 3 poziții). În plus, el este și ultracompact la pliere, astfel încât îți va fi oricând la îndemână să-l depozitezi sau să-l iei cu tine când plecați de acasă. 

Indiferent de cât de sigure sunt dotările scaunului de masă al bebelușului, cel mai important este să-l supraveghezi permanent!

Să fie adecvat vârstei bebelușului

Primul aspect de care ar trebui să ții seama este: cât timp vrei să folosești scaunul? Dacă vrei să fie o investiție pentru un termen mai lung, poți alege o variantă care să poată fi transformată în scaun obișnuit potrivit și pentru un copil de 1-2 ani.
Înainte de a cumpăra varianta aleasă, nu uita să te uiți câte kg poate suporta scaunul respectiv. În funcție de această indicație vei putea ști dacă este sau nu potrivit pentru nevoile voastre.

Să fie ușor de manipulat

Având în vedere că scaunul de masă va fi mutat în diferite locuri, este foarte important să poți face acest demers cât mai simplu. Pe de o parte, uită-te să vezi dacă scaunul ales ar putea fi deplasat doar folosindu-ți una dintre mâini. De asemenea, ar trebui să verifici dacă are centuri de siguranță care se încheie și se desfac rapid pentru a ține pasul chiar și cu un bebeluș foarte energic.
Pe de altă parte, roțile sunt și ele un factor important în alegerea scaunului de masă. Ar trebui să fie confecționate dintr-un material ușor, care să alunece bine, dar care să poaă adera perfect pe suprafețe, creând stabilitate. Preferabil este să nu fie doar din plastic, întrucât plasticul poate să alunece mult prea repede.
Nu în ultimul rând, scaunul ar trebui să fie ușor, luând în calcul faptul că poate va trebui să-l iei cu tine când vei pleca pentru mai multe zile cu bebelușul.

Scaun de masa bebelusi, cu reazem pentru picioare Să fie confortabil

Gândește-te că scaunul nu va fi folosit doar la masă, ci și când vei dori să-l ții pe bebeluș antrenat în activități ludice. De aceea, ar trebui să fie o plăcere pentru bebeluș să-și petreacă timpul în el.
Spre exemplu, urmărește să existe o pernuță realizată din materiale plăcute la atingere, dar care să nu-l încingă prea tare pe bebeluș. Un scaun de masă de calitate va avea și un suport pe care bebelușul va putea să își țină picioarele. Acest aspect nu trebuie omis, întrucât așa va fi mai dispus să stea să mănânce, având un plus de stabilitate.

Un astfel de scaun, care îi va oferi bebelușului confort și siguranță, vei găsi la „Primii Pași” . Acesta are o tavă rabatabilă, un reazem pentru picioare, o centură de siguranță în 5 puncte, sistem de siguranță dublu și este ultracompact la pliere. 

Să fie ușor de curățat

În special în primele săptămâni de după ce începi să-ți hrănești bebelușul cu ajutorul scaunului de masă vei fi nevoită să-l cureți permanent. De aceea, ar trebui să te orientezi către un model care să aibă un material ce se va putea spăla fără probleme, dar și tava pe care va mânca bebelușul va trebui să fie rabatabilă, preferabil din material plastic, astfel încât să se poată șterge oricând cu o cârpă, să se poată spăla complet și să se poată dezinfecta.

Bebelus ce sta in scaunelul sau si mananca niste capsuni

Să se poată depozita fără dificultate

Când vei merge în căutarea unui scaun de masă va trebui să fii atentă și să alegi unul care să se poată plia și să se poată depozita inclusiv în spații restrânse. Totodată, pentru o pliere care să se desfășoare în cele mai bune condiții, scaunul va trebui să nu fie greu.

Scaun de bebelus cu jucarii atasate Să aibă toate dotările pe care le dorești

Spre exemplu, poate îți dorești un scaun de masă care să aibă o tavă rabatabilă, unul care să fie compact (bun de luat în călătorii) sau pur și simplu unul care să aibă și jucării.
Dacă vrei să ai un scaun care să îndeplinească toate aceste criterii, poți opta și pentru un model disponibil la „Primii Pași" .Acesta dispune de următoarele dotări:
• 2 jucării aflate la îndemâna bebelușului, în preajma tăvii
• O tavă cu acoperitoare, detașabilă și ajustabilă pe orizontală
• Reglaj scaun pe 5 nivele de înălțime
• Înclinare scaun ajustabilă 3 poziții
• O centură de siguranță în 5 puncte
• 4 roți pivotante cu frâne
• Este compact la pliere

 

 

Logo Primii Pasi

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  3 criterii care te ajută să alegi cel mai bun scaun auto pentru cel mic
  3 criterii care te ajută să alegi cel mai bun scaun auto pentru cel mic

  Alegerea unui scaun auto pentru copilul tău nu este întotdeauna cea mai simplă misiune. Trebuie să ai în vedere câteva criterii importante atunci când cumperi un...

  8000 de dolari! Atât a cheltuit acest artist pe un scaun auto pentru fiica sa!
  8000 de dolari! Atât a cheltuit acest artist pe un scaun auto pentru fiica sa!

  Compozitorul şi rapper-ul american Offset i-a dăruit fiicei sale în vârstă de 2 ani un scaun auto scump. Vezi cum arată acesta!

  În funcție de ce criterii alegem mașinile de familie
  În funcție de ce criterii alegem mașinile de familie

  Ca în multe alte aspecte ale vieții noastre de părinți, copiii joacă un rol important și în alegerea viitoarelor mașini de familie. Dacă până la apariția acestora,...

  Sănătatea familiei tale contează! 5 criterii care te ajută să alegi săpunul potrivit pentru iarnă
  Sănătatea familiei tale contează! 5 criterii care te ajută să alegi săpunul potrivit pentru iarnă

  În sezonul rece, din cauza scăderii temperaturii și a umidității aerului, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu o piele excesiv de uscată și deshidratată. Pielea...

  Mai mulți bani pentru elevi: ce criterii impune noua lege a educației
  Mai mulți bani pentru elevi: ce criterii impune noua lege a educației

  Potrivit unui nou proiect de lege, care vizează modificarea consistentă a Legii educației, regulile actuale pentru acordarea burselor școlare vor suferi o serie de schimbări. Mai exact,...

  La plimbare cu bebe! Ce model de scaun auto trebuie să alegi pentru siguranța și confortul copilului
  La plimbare cu bebe! Ce model de scaun auto trebuie să alegi pentru siguranța și confortul copilului

  Scaunul auto nu trebuie să lipsească din mașina niciunui părinte și trebuie să respecte toate criteriile de siguranță astfel încât copilul să fie în siguranță...

  9 motive pentru care poți avea scaun verde
  9 motive pentru care poți avea scaun verde

  Scaunul verde apare atunci când în organism se produc anumite dezechilibre sau din cauza unor boli care afectează funcționarea normală a întregului sistem metabolic....

  Bun venit Marie 2, cel mai intuitiv scaun auto pe care îl vei întâlni vreodată
  Bun venit Marie 2, cel mai intuitiv scaun auto pe care îl vei întâlni vreodată

  Elegant. Inteligent. Sigur.Scaunul auto Marie 2 a fost premiat cu prestigiosul premiu iF Design 2020 pentru eleganța design-ului și experiența intuitivă de utilizare.

  © 2022 Qbebe