Mulți au crezut că o femeie este infertilă doar pentru că se afla într-un scaun cu rotile. Soțul ei avea, de fapt, probleme de fertilitate

Mulți au crezut că o femeie este infertilă doar pentru că se afla într-un scaun cu rotile. Soțul ei avea, de fapt, probleme de fertilitate

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre marile provocări pe care le au de înfruntat persoanele cu dizabilități care își doresc să devină părinți se numără și aceasta: stigmatizarea venită din partea societății. Astfel, de multe ori aceste persoane sunt criticate pentru că au o asemenea dorință. Prin așa ceva a trecut și o înotătoare paralimpică din SUA, care a aflat că nu ea, ci soțul ei avea probleme de fertilitate. În final însă, cuplul și-a împlinit visul de a avea un copil. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste despre curaj și determinare.

A rămas paralizată din cauza unei injecții

Mallory Weggemann face parte din echipa paralimpică de înot a SUA. Originară din Minnesota, Mallory a rămas paralizată de la brâu în jos la vârsta de 18 ani, în urma unei injecții care ar fi trebuit să-i amelioreze durerile de spate. La șase săptămâni de la injecție, a paralizat. 

Despre ce a simțit în acea perioadă, a vorbit într-un interviu acordat acum câțiva ani pentru „CNN”: „Habar nu aveam cum urma să arate viața mea fiind paralizată sau ce mă aștepta pe viitor. Totul în jurul meu se schimbase...modul în care mă deplasam, felul în care arătam, imaginea pe care o vedeam în oglindă.”

Pentru a încerca să-și dea seama ce urma să facă, Mallory a revenit la bazinul de înot. Ajunsă acolo, și-a dat seama că trebuia să-și urmeze în continuarea pasiunea, întrucât acolo se simțea în largul ei. Pentru sursa citată, a adăugat că: „Când m-am întors la bazin, am realizat că era un lucru care nu se schimbase: apa era tot apă, clorul tot clor. Practic, vizita acolo m-a ajutat să mă împac cu trecutul și mi-a deschis calea spre viitor.”

Inotatoarea paralimpica Mallory Weggemann dupa o medalie de aur castigata

Și-a dorit să devină mamă, iar din acest motiv a avut de înfruntat și stigmatizarea venită din partea societății

Acordând un interviu pentru un cunoscut podcast, „Pregnantish”, cea care se află într-un scaun cu rotile a mărturisit că nu i-a fost deloc la îndemână să treacă peste stigmatizarea venită din partea celor din jur. Potrivit „Insider”, a declarat că: „Nu numai că ți se spune că nu ești capabilă să rămâi însărcinată, să duci până la capăt o sarcină și să aduci pe lume un copil, dar majoritatea oamenilor se întreabă: „Ce fel de mamă poți fi, având în vedere situația în care te afli?” Cred că așa ceva a reprezentat o mare povară pe care am avut-o.”

Inclusiv într-o postare de pe contul ei de Instagram, Mallory a insistat asupra următoarelor idei:

„Ani de zile am crezut că maternitatea nu era pentru mine.

Peste tot, societatea își proiecta asupra mea discriminarea, ignoranța și lipsa conștientizării unor lucruri și, din nefericire, am crezut-o pentru mult timp.

O relație serioasă? Societatea îmi transmitea că „nu era pentru cei ca mine”.

O căsnicie? Potrivit celor din jur, soțul meu ar trebui să fie un sfânt ca să poată sta lângă mine- implicând faptul că eu reprezentam mai degrabă o povară, nu un partener de cuplu egal cu el.

Să fiu mamă? Nici nu putea fi vorba. Oamenii încă nu pot înțelege cum eu aș fi putut fi capabilă să rămân însărcinată sau, dacă aș fi reușit, le-ar fi fost greu să creadă că o femeie „ca mine” s-ar descurca în calitate de mamă...”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mallory Weggemann (@malloryweggemann)

Sunt imobilizată de la gât în jos, dar asta nu mă împiedică să vreau să devin mamă

A aflat că nu ea avea probleme de fertilitate, ci soțul ei

În anul 2011, Mallory l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină soț, Jay Snyder. Cuplul a consultat mai mulți specialiști în probleme de fertilitate și au primit o veste la care nu s-ar fi așteptat: Mallory nu era infertilă, ci Jay avea asemenea probleme în urma unei intervenții chirurgicale prin care trecuse în copilărie. Astfel, acesta a fost diagnosticat cu azoospermie: absența spermatozoizilor din spermă. Tot în cadrul interviului pentru podcastul menționat, Jay a povestit că: „Nu vom uita asta niciodată. Eram în avionul către Salt Lake City pentru a participa la un eveniment și am primit rezultatul unui test. Pe măsură ce ne uitam la el, am început să ne uităm și unul la altul și eram pur și simplu distruși.”

În ciuda unei asemenea vești, cuplul nu a renunțat la visul de a avea copii. Și-au propus ca, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, să înceapă un parcurs care să le permită să devină părinți. Pentru același podcast, așa cum reiese și din materialul pus la dispoziție de „Insider”, Mallory a declarat: „Mergând spre Tokyo, motto-ul nostru a devenit „să facem visul nostru să devină realitate”. De fapt, ne-am spus: „Tokyo reprezintă o călătorie pe care o facem ca familie. Chiar dacă Micuțul nostru nu există încă din punct de vedere fizic, de fapt se află în toate deciziile pe care le vom lua de acum înainte...”

După ce Mallory a câștigat la Tokyo două medalii de aur și una de argint, soțul ei a trecut printr-o intervenție chirurgicală despre care li s-a spus că avea aproximativ 40% șanse de reușită. În cazul lui Jay, procedura a dat rezultate. 

Mallory Weggemann pe plaja alaturi de sotul ei, Jay

A reușit să rămână însărcinată

Pentru a deveni mamă, Mallory a trecut prin numeroase tratamente, așa cum a povestit într-un interviu acordat „People”: 18 luni de tratamente de fertilizare in vitro, incluzând 707 injecții, două cicluri de stimulare ovariană, două luni de tratament hormonal pentru o suspiciune de endometrioză și două transferuri de embrioni.

În august 2022, Mallory și Jay au anunțat că vor avea un copil. Potrivit sursei citate, au anunțat că: „Suntem extrem de fericiți! Să auzim bătăile inimii copilului nostru este un adevărat miracol.” 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mallory Weggemann (@malloryweggemann)

Și-a adus pe lume fiica prin cezariană

Inițial, medicii i-au explicat lui Mallory că nașterea urma să aibă loc pe cale naturală, cu ajutorul unei injecții epidurale. Aflând așa ceva, a fost copleșită de gândul că tocmai din pricina unei asemenea injecții rămăsese paralizată. Cu toate acestea, a ținut cont de sfatul medicilor, însă injecția nu a dat rezultatele așteptate. Pentru sursa citată anterior, a venit cu următoarele detalii: „Mi-am luat inima în dinți și mi-am zis că amintirea acelei zile din 2008 nu trebuia să domine totul și că trebuia să o înfrunt pentru a-mi aduce pe lume fetița. Am avut dureri abdominale puternice și dureri în spate și în alte zone și nu ar fi trebuit să le simt fiind paralizată și având și o injecție epidurală. Medicii au spus că probabil leziunile create când am rămas paralizată nu lăsau substanța să se împrăștie adecvat.”

După ce ritmul cardiac al bebelușului s-a intensificat, medicii au hotărât să efectueze o cezariană, dar cu anestezie parțială. Astfel, Mallory a putut să rămână trează, iar soțul ei i-a fost permanent alături și a încurajat-o.

Fiica lor, Charlotte, s-a născut în martie 2023. Cuplul își face deja planuri să-și mărească familia, însă preferă să aștepte încheierea Jocurilor Paralimpice de la Paris, de anul viitor. Mallory a vorbit despre intențiile lor tot în interviul pentru „People”: „Sportivele ar trebui să aibă opțiunea de a-și continua cariera și după ce devin mame. Când mă uit la micul nostru miracol, care a luptat atât de mult ca să vină pe lume, îi trimit toată dragostea lui Jay și sper că această dragoste va proteja și visul și lupta de a ne lărgi iar familia.”

Mallory Weggemann tinandu-si in brate fetita, alaturi de sotul ei

Surse foto: instagram.com/jaysnyder_tfa/, instagram.com/malloryweggemann/

Surse articol: edition.cnn.com, insider.com, people.com

Articolul urmator
Mi s-a spus că trebuie să slăbesc ca să pot avea copii. Am descoperit că nu eu eram infertilă…
Mi s-a spus că trebuie să slăbesc ca să pot avea copii. Am descoperit că nu eu eram infertilă…

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un tată își crește singur gemenii, în ciuda faptului că este imobilizat într-un scaun cu rotile
  Un tată își crește singur gemenii, în ciuda faptului că este imobilizat într-un scaun cu rotile

  Auzim des de mame eroine, dar de tați eroi, mai rar. Terry Pavlou a fost pe punctul de a-și pierde viața într-un accident care l-a lăsat imobilizat într-un scaun cu rotile....

  Vârsta e doar un număr! O femeie de 61 de ani și soțul ei de 24 de ani anunță că vor avea un copil
  Vârsta e doar un număr! O femeie de 61 de ani și soțul ei de 24 de ani anunță că vor avea un copil

  Cheryl McGregor are 61 de ani și un iubit cu 37 de ani mai tânăr decât ea, căruia urmează să îi dăruiască un copil! În ciuda prejudecăților, cei doi nu se...

  „În doar câteva secunde devenise inconștientă și avea fața albastră”. Coșmarul unor părinți care au crezut că și-au pierdut fiica
  „În doar câteva secunde devenise inconștientă și avea fața albastră”. Coșmarul unor părinți care au crezut că și-au pierdut fiica

  Un cuplu din Australia a trecut prin cel mai negru coșmar al unui părinte. Cei doi au crezut că și-au pierdut fiica, pentru că micuța în vârstă de 5 săptămâni nu...

  Am crezut că trăiesc într-o căsnicie abuzivă, dar acum simt că atât eu, cât și soțul meu scoatem ce e mai rău din noi
  Am crezut că trăiesc într-o căsnicie abuzivă, dar acum simt că atât eu, cât și soțul meu scoatem ce e mai rău din noi

  Timp de 10 ani am crezut că trăiesc cu o persoană abuzivă lângă mine. În ultima vreme, însă, m-am tot gândit la căsnicia mea și am ajuns la concluzia că...

  O femeie a realizat că soțul ei este căsătorit și cu altă femeie, după ce a descoperit o poză de la nunta acestora
  O femeie a realizat că soțul ei este căsătorit și cu altă femeie, după ce a descoperit o poză de la nunta acestora

  Cu toții am auzit de povești despre înșelat, însă unele dintre ele trec peste limitele imaginației. Astăzi vorbim despre cazul unei femei din Marea Britanie care a...

  O femeie susține că a reușit să rămână însărcinată cu ajutorul manifestării, deși era infertilă
  O femeie susține că a reușit să rămână însărcinată cu ajutorul manifestării, deși era infertilă

  Inbaal Honigman, în vârstă de 47 de ani se consideră medium și dezvăluie că deși i s-a spus că este infertilă, a reușit să rămână însărcinată prin...

  O femeie susține că și-a văzut soțul într-un restaurant, 9 ani după ce acesta a murit
  O femeie susține că și-a văzut soțul într-un restaurant, 9 ani după ce acesta a murit

  Nu este o noutate faptul că anumite persoane dezvăluie că, la un moment dat, au văzut într-un loc pe cineva drag, decedat cu mai mult timp în urmă. Un exemplu în acest...

  Irina visează să se dea într-un roller coaster. Cum un screening făcut la timp ar fi putut s-o salveze din „brațele” scaunului cu rotile
  Irina visează să se dea într-un roller coaster. Cum un screening făcut la timp ar fi putut s-o salveze din „brațele” scaunului cu rotile

  Irina are 14 ani și e diagnosticată cu atrofie musculară spinală de la vârsta de 3 ani, așa că își petrece mult timp internată în spital, alături de mama sa....

  © 2023 Qbebe