Alăptarea: 5 semne că ai nevoie să folosești o pompă de sân

Alăptarea: 5 semne că ai nevoie să folosești o pompă de sân

Corina Naftanaila

Nu este un secret pentru nimeni faptul că alăptarea este principala modalitate de hrănire a bebelușului. Ei bine, este mai mult decât atât! Alăptarea este și un bun prilej prin care se continuă conexiunea dintre mamă și copil, inițiată în timpul dezvoltării intrauterine. Desigur, aceasta se poate realiza în mod normal, cu un minim de efort, dar la fel de bine, poate începe puțin mai greu, urmând să devină în cele din urmă o experiență benefică. În cel de-al doilea scenariu este necesară prezența unei pompe de sân. Dar când știi care este momentul exact în care ai nevoie de acest produs? Asta urmează să descoperi în rândurile imediate.

Alăptarea este un proces natural, pe care cele mai multe dintre femei îl experimentează atunci când devin mame. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni și, dacă este posibil, continuarea până la vârsta de 2 ani a copilului. Motivul? Laptele matern reprezintă cea mai bună sursă de hrană pentru un început de viață optim, din toate punctele de vedere. Specialiștii sunt de părere că, în principiu, toate femeile pot alăpta, însă situația se poate schimba în funcție de organismul fiecăreia. Și totuși, care este rolul unei pompe de sân în tot acest proces? De ce unele mame au nevoie de acest produs? Cum se folosește eficient? Sunt întrebări pe care multe dintre voi, dragi mămici, le aveți și ale căror răspunsuri urmează să le aflați. Mai mult decât atât, vă facem cunoștință și cu două produse din această gamă variată, care vă vor fi de un real ajutor.

Așa cum am amintit anterior, toate femeile pot alăpta; unele mai simpu, altele mai greu. De ce mai greu? Pentru că unele dintre ele au probleme cu atașarea corectă la sân a copilului, ori fluxul laptelui matern este prea slab, astfel încât parcursul acestui proces nu este unul tocmai lin. Ei bine, aici intervine rolul pompei de sân. Indiferent că este vorba despre una manuală sau una electrică, specialiștii au ajuns la concluzia că pompa de sân poate stimula lactația. De asemenea, atașarea repetată la sân este un alt factor stimulator pentru lactație, însă uneori chiar trebuie să folosești o pompă de sân. Iată, așadar, cele 5 semne care îți spun că ai nevoie de acest produs în timpul procesului de alăptare!

pompa de san

Lapte matern insuficient

Da, aceasta este cea dintâi situație ce necesită ajutorul pompei de sân. Din câte se pare, imediat după naștere hormonul "vinovat" cu secreția laptelui matern (prolactina) începe să-și regleze funcția, astfel încât receptorii prolactinei să se multiplice productiv. Pompa de sân te ajută să-ți golești complet sânii; senzația aceasta funcționează ca un transmițător pentru glandele mamare, astfel încât să crească producția de lapte matern.

Lactație abundentă

Un alt semn care necesită o pompă de ajutor este lactația abundentă. Se poate întâmpla ca producția de lapte să nu fie direct proporțională cu cererea bebelușului, ci considerabil mai mare. Asta nu înseamnă altceva decât că trebuie să folosești pompa pentru a extrage laptele pe care micuțul nu l-a putut consuma. Foarte important! După fiecare masă trebuie să golești complet sânii pentru a evita angorjarea sânilor, sau înfundarea canalelor.

"Furia laptelui"

Este o problemă ce apare de regulă la începutul alăptării, caracterizată printr-un dezechilibru între cererea copilului și producția glandelor mamare. Bebelușul nu mănâncă suficient, iar cantitatea considerabilă de lapte rămas în sâni provoacă așa numita "furie a laptelui". Sânii devin sensibili, dureroși la atingere și au temperatură ridicată. Un bun ajutor pentru ameliorarea simptomelor este golirea completă a sânilor cu ajutorul unei pompe de sân manuală sau electrică, evitând astfel blocarea glandelor mamare.

extragerea laptelui matern

Mameloane sensibile și dureroase

Orice mămică își dorește să-și alăpteze cât mai mult micuțul, dat fiind faptul că laptele matern are în compoziție o combinație specială de vitamine, minerale și nutrimente mult necesare creșterii armonioase a copilului. În ciuda acestei dorințe, procesul de alăptare devine este îngreunat odată cu apariția primilor dințișori ai copilul și din ce în ce mai dificil pe măsură ce dentiția se dezvoltă. Mameloanele devin sensibile la atingere și pot prezenta leziuni dureroase ce au nevoie de o îngrijire atentă pentru a evita apariția infecțiilor. Și de acestă dată intervine ajutorul pompei de sân, prin intermediul căreia extragi dozele de lapte matern de care piticul tău are nevoie, continuând cu succes hrănirea cu laptele pe placul copilului.

Întoarcerea la viața profesională

Ei bine, da, vine și acest moment în viața oricărei mămici. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să te întorci la locul de muncă. Dacă schimbarea se produce înainte ca cel mic să renunțe la mesele cu lapte matern, vei avea cu adevărat nevoie de o pompă de sân, prin care să-i asiguri în continuare hrana mezinului familiei. Poți alege cu încredere pompa de sân manuală sau setul de pompă electrică Primii Pași, pentru a te bucura de cele mai bune experiențe în extragerea laptelui matern.

Pompa manuală este predispusă cu o cupă din silicon ce cuprinde delicat sânul, astfel încât să-ți permită mai mult control asupra golirii sânului. Setul de pompă electrică conține o cupă moale din silicon ce protejează sânii, poate fi folosită cu o singură mână și are două programe speciale pentru extragerea laptelui.

pompa de san manuala
 Set pompa electrica pentru san

Așadar, indiferent de situația în care te regăsești dintre cele prezentate anterior, nu-ți rămâne de făcut altceva decât să vizitezi PrimiiPași.ro pentru a te informa despre produsele care îți sunt necesare. Printr-o simplă vizită, bifezi lista produselor de puericultură de care ai nevoie pentru ca experiența noului rol de mămică să fie una pozitivă și fericită.

http://www.primiipasi.ro/index.php

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O femeie a participat la ultramaraton în timp ce pompa lapte la sân
    O femeie a participat la ultramaraton în timp ce pompa lapte la sân

    Dacă credeați că există ceva ce mamele nu pot face, vă spunem că o femeie din Marea Britanie a participat la un maraton de 100 de kilometri în timp ce pompa lapte la sân...

    Am folosit pompa de alăptare în public și am fost mustrată. Ce mi-aș fi dorit să știe toți oamenii
    Am folosit pompa de alăptare în public și am fost mustrată. Ce mi-aș fi dorit să știe toți oamenii

    Alăptarea în public este un subiect controversat, care generează două tabere mari și late: pro și contra. Această mămică de peste Ocean povestește experiența sa cu alăptarea...

    Care sunt primele 3 semne că un copil are nevoie de logoped
    Care sunt primele 3 semne că un copil are nevoie de logoped

    În ultimul timp, tot mai mulţi copii manifesta tulburări de atenţie şi de învăţare din cauza expunerii lor la ecrane (televizoare, telefoane, tablete etc.) de la...

    Vești bune! Este posibil să alăptezi după ce ai suferit de cancer la sân!
    Vești bune! Este posibil să alăptezi după ce ai suferit de cancer la sân!

    Femeile care suferă de cancer la sân pot alăpta, dar numai în anumite condiții și cu acordul medicului oncolog. Cancerul la sân este una din cele mai des...

    Tu stii cand ar trebui sa incepi sa folosesti creme antirid?
    Tu stii cand ar trebui sa incepi sa folosesti creme antirid?

    Majoritatea oamenilor cred ca folosirea unei creme antirid este primul semn de batranete – si cum nimeni nu vrea sa constientizeze ca inainteaza in varsta, o astfel de crema este rar...

    Pot sa alaptez bebelusul daca…? 6 situatii in care poti continua alaptarea
    Pot sa alaptez bebelusul daca…? 6 situatii in care poti continua alaptarea

    Sunt multe mituri legate de alaptare. Cele mai multe dintre ele sunt despre continuarea alaptarii atunci cand mama are o problema de sanatate. Multe mamici se intreaba “Pot sa alaptez...

    STUDIU: Alăptarea previne declinul cognitiv al mamelor la bătrânețe
    STUDIU: Alăptarea previne declinul cognitiv al mamelor la bătrânețe

    Știm deja faptul că alăptarea este benefică, din multe puncte de vedere, atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă. Cel mic își primește toți nutrienții de care...

    Ce se întâmplă când bebelușul alăptat preferă numai un sân? Șocul unei mame: ”Nimeni nu mi-a spus asta”
    Ce se întâmplă când bebelușul alăptat preferă numai un sân? Șocul unei mame: ”Nimeni nu mi-a spus asta”

    Postarea unei mame de pe TikTok a devenit virală după ce a arătat ce se întâmplă când bebelușul preferă să fie alăptat numai dintr-un singur sân.

    © 2024 Qbebe