Jucării din lemn: exemple și beneficii în dezvoltarea copilului

Corina Naftanaila

Jocul face parte din viața copiilor încă din primele luni de viață. Acesta nu este doar o formă de distracție ci și o metodă prin care copiii își dezvoltă capacitatea cognitivă, socială și emoțională. Copiii au nevoie de jucării amuzante, sigure și care să le permită să-și folosească imaginația. Astfel de jucării sunt puse la dispoziția juniorilor de către magazinul online IQbebe.ro, paradisul jucăriilor din lemn!

Timpul trece, dar lemnul rămâne. Asta se poate spune și despre jucăriile din lemn care au viață lungă și pot bucura mai multe generații de copiii. Într-o societate inundată de tehnologie și noi descoperiri s-ar putea spune că jocurile din lemn sunt învechite și nu își mai au locul lângă tablete, calculatoare, sau jucării de ultimă generație. Iată că există încă un loc plin cu iubitori de copii și de jucării de lemn și anume, IQbebe.ro!

Beneficiile jucăriilor din lemn

De ce să alegi jucării din lemn pentru copilului tău? Pentru că pot aduce mai multe beneficii copilului tău decât jucăriile din plastic, cu fel și fel de piese și accesorii. Pentru că jucăriile din lemn îi fac pe micuți să-și pună mintea la lucru, să gândească mai complex și să descopere singuri soluții. Pentru că sunt fabricate și vopsite doar cu produse naturale, care nu pun astfel în pericol sănătatea și dezvoltarea copiilor.

Despre jucăriile din lemn se poate spune că trăiesc veșnic pentru că sunt durabile. Acestea asigură distracția multor copii, fiind date mai departe din tată în fiu, în timp ce mai sofisticatele lor rude high-tech sunt predispuse accidentelor de la prima întâlnire cu micuții. Mai mult decât atât, sunt silențioase și nu pun în pericol sănătatea copiilor, pentru că nu conțin piese mici care pot fi ușor înghițite. 

Jucăriile din lemn nu oferă totul pe tavă. Designul lor destul de simplu le permite copiilor să pornească pe un drum al imaginației, al gândirii logice și ulterior spre educație. Aceste tipuri de jucării cresc odată cu micuțul și trec de la jocurile simple la scenarii complexe, desprinse din realitate.

Un alt beneficiu al acestor jucării este faptul că micuțul poate învăța să interacționeze mai mult cu ceilalți copii. Cum jucăriile de lemn nu au lumini și accesorii cu mai multe funcții, juniorii sunt nevoiți să comunice pentru a pune la cale un plan de joc. Acestea sunt minunate și pentru activitățile părinte-copil, în care adultul se poate transforma în partenerul de joacă al copilului său. Astfel, reușesc să petreacă timp de calitate împreună, în care pot învăța împreună lucururi noi.  

Iată câteva exemple de jucării din lemn care îi pot face pe micuți să se îndrăgostească iremediabil de ele!

Recomandări de jucării din lemn

Joc din lemn cu șoricei

EJOC DIN LEMN CU SORICEIste un joc care antrenează gândirea micuților. Conține un zar, 12 șoricei, o pisică și 3 movile din lemn. Scopul jocului este ca șoriceii să ajungă la hambar, însă mai întâi trebuie să aleagă unul dintre cele două drumuri. Unul este mai scurt dar este păzit de pisică, iar celălalt este mai lung și plin de tuneluri. Poate fi jucat de copiii cu vârsta de peste 6 ani, câștigător fiind primul șoricel care ajunge la hambarul cu cașcaval.

Joc donkey Joc donkey

Este fabricat în totalitate din lemn și vopsit în culori ecologice, pe bază de apă. Acesta conține un măgăruș și 60 de bețe colorate. Este potrivit pentru micuții de peste 5 ani, care trebuie să construiască un turn cât mai înalt pe spatele măgarului.

JOC DIN LEMN TURN INSTABIL COLORAT Joc turn instabil

Conține 45 de piese colorate, pe care copiii de 4 ani le pot folosi pentru a înalța cel mai mare turn. După ce au terminat de așezat piesele, pot începe să scoată una câte una, rând pe rând, ceea ce face ca turnul să devină instabil. Scopul jocului este acela de a scoate cât mai multe piese, fără ca turnul să se darâme.

Turn din lemn urs Turn din lemn Urs

Turnul urs dezvoltă motricitatea și abilitățile practice ale copilului. Acesta are o bază din lemn, peste care se adaugă cele 10 cercurile din lemn colorate în ideea de a forma o piramidă. Jucăria din lemn urmează principiile educației Montessori, prin care se urmărește ca mintea copilului să absoarbă cât mai multă informație și dezvoltarea coordonării mână-ochi. 

HAMMER GAME CACHT THE MOUSE Hammer Game

Conține 8 piese din lemn, vopsite în culori pe bază de apă. Este potrivit pentru micuții de peste 1 an, care își vor pune la încercare toate abilitățile în speranța că vor putea prinde șoricelul ascuns printre bilele colorate.

Xylofon din lemn XYLOFON DIN LEMN

IQbebe s-a gândit și la micuții de peste 3 ani care se dau în vânt după sunete muzicale. Pentru aceștia, reprezentanții magazinului online au făcut un colorat xylofon din lemn în miniatură, care copiază perfect aspectul și sunetele instrumentului muzical.

Cutie muzicala Calut Cutie muzicală

Este perfectă pentru micile prințese care au întotdeauna nevoie de muzică. Cutiuța are dublă întrebuințare, fiiind o minunată cutie muzicală viu colorată și în același timp, poate depozita bijuteriile și accesoriile pentru păr ale fetițelor.

Set de construit dinosaur SET DE CONSTRUIT- DINOZAUR

Dinozaurii s-au întors din nou pe Pământ? Se pare ca da, și sunt aduși de magazinul IQbebe. Setul cu 23 de piese de construit este perfect pentru micuții de peste 4 ani, a căror imaginație poate da naștere unui veritabil dinozaur.

BARCA DE CONSTRUIT DIN LEMN Barcă de construit din lemn

Micuții au ocazia să pornească într-o călătorie pe mările imaginației. Barca de construit din lemn este potrivită pentru copiii de peste 3 ani. Cu ajutorul celor 20 de piese din lemn juniorii pot deveni căpitanii unui vapor sau a unei bărcuțe colorate.

Jucărie de împins rățușcă Jucarie de impins-Ratusca

Rățusca din lemn de împins este potrivită pentru copiii de peste 1 an care au nevoie de un mic ajutor în încercările lor de a merge. Jucăria din lemn este colorată cu vopsea ecologică, pe bază de apă care nu va provoca alergii pielii sensibile a copiilor.

Jucarie de tras - Oita Suse Jucărie de tras oiță

Dacă micuții învață de la vârsta de 1 an să împingă jucăriile, trebuie să încerce să le și tragă. Oița din lemn de pe IQbebe.ro se poate transforma în așa-zisul "animal de companie" al copiilor, care îi va urma oriunde.

Casă din lemn cu accesorii CASA DIN LEMN CU ACCESORII

Prin intermediul acestei căsuțe din lemn copiii pot deprinde treburile casei și toate responsabilitățile pe care le au adulții. Jucăria este dotată cu două păpuși (băiat, fată), bucătărie, baie și dormitor și dau copilor ocazia să-și imagineze viața lor de familie. Accesoriile, ca și casa sunt fabricate din lemn și vopsite ecologic.

CASUTA RULOTA DIN LEMN CU ACCESORII Căsuță rulotă din lemn cu accesorii

La prima vedere, jucăria pare doar o mică rulotă, însă la o cercetare mai amănunțită se poate descoperi un interior complet mobilat și plin de viață. Rulota conține două paturi suprapuse, masă, dulap și soba, care sunt oricând gata de călătorie. Atât căsuța, cât și elementele din interior sunt fabricate din lemn și pot fi folosite cu încredere de copiii de peste 3 ani.

Despre IQbebe.ro

IQbebe.ro

Magazinul online a apărut din dragoste pentru copii și pentru jucăriile din lemn. Reprezentanții IQbebe sunt în primul rând părinți, care așa cum se gândesc zilnic la siguranța copiilor lor, tot așa au început să se gândească și la ceilalți micuți. Așa au apărut jucăriile produse 100% naturale, vopsite în culori pe bază de apă, realizate de firma Gollnest & Kiessel KG. Jucăriile din lemn IQbebe sunt special concepute pentru copiii de la 0 la 7 ani, care au nevoie de jocuri interactive, motrice, logice și educative.

www.iqbebe.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce legătură există între muzică, joc și dezvoltarea și creșterea copilului
  Ce legătură există între muzică, joc și dezvoltarea și creșterea copilului

  Cântecele și jocurile sunt esențiale în dezvoltarea și creșterea copilului. Cu ajutorul acestor instrumente, copilul dobândește abilități esențiale pentru a face...

  Board games și modalitățile prin care ajută la dezvoltarea copilului
  Board games și modalitățile prin care ajută la dezvoltarea copilului

  Board games - jocurile de societate sau de masă au efecte benefice in dezvoltarea cognitiva a copilului, îl ajută să interacționeze cât mai mult cu cei din jur, să...

  I-am cumpărat fetiței mele de 3 ani doar 4 jucării de când s-a născut. Iată de ce și cum
  I-am cumpărat fetiței mele de 3 ani doar 4 jucării de când s-a născut. Iată de ce și cum

  Cunoscând pagubele pe care consumerismul le aduce mediului, am decis că îmi doresc să am un stil de viață minimalist când vine vorba de jucăriile fiicei mele. Decizia...

  Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie
  Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie

  Să alegi jucăriile adecvate pentru copilul tău nu este tocmai ușor, având în vedere că trebuie să ţii cont de numeroase aspecte, precum calitatea, versatilitatea,...

  6 jucării pentru copii care au scandalizat o lume întreagă
  6 jucării pentru copii care au scandalizat o lume întreagă

  Pe piață există o mulțime de jucării ciudate pentru copii, însă unele dintre ele au reușit să scandalizeze o lume întreagă. Iată câteva dintre cele mai...

  Ce rol au călătoriile în dezvoltarea copiilor
  Ce rol au călătoriile în dezvoltarea copiilor

  Călătoriile cu copiii, în special cu cei mici, pot fi intimidante, deoarece nu știi cum se vor comporta pe drum, trebuie să iei cu tine un bagaj voluminos care să includă toate...

  De ce este bine să lași copiii fără jucării
  De ce este bine să lași copiii fără jucării

  Poate să fie un copil fără jucării un copil fericit? Studiile demonstrează că este nu doar posibil acest lucru, ci chiar că privarea copiilor de jucării le poate aduce o serie de...

  © 2023 Qbebe