20 de Profesori care și-au dus meseria pe alte culmi

20 de Profesori care și-au dus meseria pe alte culmi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În prag de început de an școlar ne aducem adesea aminte, cu nostalgie și cu bucurie totodată, de dascălii noștri preferați. Aceștia nu numai că ne-au transmis cu răbdare, cu dragoste și cu generozitate, o parte dintre cunoștințele lor, dar au contribuit și la formarea noastră, în ansamblul ei. Așa cum vom vedea și din exemplele de mai jos, profesorii buni sunt cei care știu să transmită și alt fel de „lecții", care predau mereu cu pasiune și sunt gata să rămână la școală până la adânci bătrâneți. Cunoscându-i, chiar puțin, ne vom da seama că sunt într-adevăr capabili să-și ducă meseria pe alte culmi!

Profesorii buni predau orice lecție cu pasiune, iar pentru a le transmite elevilor măcar o părticică din această pasiune sunt gata inclusiv să intre în pielea unor eroi sau personaje.
De exemplu, acest profesor de istorie nu s-a lăsat până când nu a îmbrăcat ținuta specifică unui cavaler medieval. Cu siguranță că elevilor a început să le crească interesul pentru studiul Evului Mediu după ce în fața lor a stat un „cavaler”!

Profesor de istorie deghizat in cavaler medieval

Nici acest profesor de microbiologie nu s-a lăsat mai prejos când a fost vorba să-și introducă elevii în tainele diferitelor microorganisme.
Încercând să le predea despre bacterii, a ajuns să îmbrace o costumație cel puțin inedită. Dar cine ar îndrăzni să spună că nu este potrivit să porți mască, sabie și pelerină pentru ca nicio bacterie periculoasă să nu se poată apropia de tine?

Profesorii buni sunt capabili oricand '''sa intre in pielea

Anatomia poate deveni mai fascinantă pentru orice copil dacă profesoara sa va purta o costumație precum cea din imagine.
Nu numai că elevii vor avea ocazia să învețe despre diferite organe văzându-le chiar la locul lor, dar se vor și distra!

 Anatomia poate fi predata si asa daca eexista multa pasiune

Se știe că fizica nu este la îndemâna tuturor. Dar un profesor bun va ști să introducă noile noțiuni în exerciții care să stârnească, dacă nu interesul, măcar râsul elevilor. Astfel, totul ar putea părea mai ușor.
Iată cum o problemă la fizică poate deveni mai interesantă prin simpla introducere a numelui unei vedete îndrăgite de către adolescenți.

Profrsorii buni stiu oricand sa ''reinventeze

Când vine vorba despre prezentarea stărilor obiectelor din natură, definițiile le pot pune unele dificultăți elevilor.
Acesta este motivul pentru care acest profesor a decis să formuleze o definiție cu totul originală pentru lichide. Urmăriți imaginea de mai jos și cu siguranță veți fi de acord că oricine poate reține mai ușor definiția corectă a stării lichide, raportându-se pur și simplu la definiția imposibilă, dar foarte amuzantă, din slide-ul prezentat.

 Definitie neobisnuita a starii lichide

Profesorii buni știu că noțiuni abstracte sunt mai ușor de înțeles grație experimentelor concrete.
Nu-i așa că nimic nu este imposibil atunci când vrei să-ți faci elevii să înțeleagă reacțiile dintre diverse elemente chimice? Desigur că nu, iar cea mai clară dovadă în acest sens o va face profesorul din imaginea de mai jos. Pentru a se face mai bine înțeles, el a ales să se „joace cu focul” (la propriu!) 

 Profesorii buni aleg si '' sa se joace

Nici profesoara din exemplul următor nu s-a lăsat mai prejos și a riscat să „se joace cu focul” pentru a le pregăti elevilor ei un dovleac de Halloween cum nu s-a mai văzut!

Profesoara ce a pregatit un dovleac de Halloween cu totul special

Pentru a face ora de chimie mai frumoasă, în contextul venirii Sărbătorilor de iarnă, această profesoară le-a pregătit elevilor ei un brad cu totul și cu totul special.
Nimeni nu poate spune că nu este o idee extraordinară, dacă ne gândim că „globurile-eprubetă” pot ascunde combinații de substanțe pe care elevii trebuie să le rețină.

Profesorii buni incearca mereu sa le pregateasca surprize elevilor

Matematica nu este nici ea una dintre materiile favorite ale elevilor.
Dar cu puțină încurajare și cu amuzament, chiar și exercițiile mai dificile pot fi făcute mai „digerabile” pentru aceștia. Iar dacă apare și promisiunea unui „bonus", cine nu s-ar încumeta să rezolve chiar și exercițiul din imagine?

Profesorii buni stiu sa-si incurajeze mereu elevii

Că tot suntem la capitolul matematică, ne aducem cu siguranță aminte de interminabilele exerciții cu funcții.
Acest profesor a ales, alături de formularea unor cerințe, să adauge mici imagini amuzante. Iar când acestea nu i s-au părut de ajuns, nu s-a ferit să glumească cu elevii pe tema „eliberării" de după test!

 Test de matematica, cu comentarii si desene simpatice

Cine a spus că profesorii de matematică nu pot fi creativi? Imaginea următoarea ne dovedește faptul că profesorii buni, chiar de matematică fiind, vor găsi mereu modalitatea de a preda noțiuni atât de abstracte, precum ecuațiile, ajutându-se de elemente din universul cu care oricine este familiar.
În mod sigur că nu v-ați imaginat că un profesor poate născoci inclusiv o ecuație de Crăciun!

 Chiar si profesorii de matematica pot fi creativi

Și tot pentru ca matematica să pară mai frumoasă, o profesoară a pregătit niște creioane speciale pentru elevele sale.
Cum să nu vrei să lucrezi dacă ai niște creioane pe care vezi numele unui idol al adolescentelor?

 Creioanele speciale ale unei profesoare de matematica

Elevilor nu prea le place să primească teme.
Profesorii buni știu că, în formarea elevilor, nu sunt suficiente doar temele bazate pe rezolvarea unor sarcini. De aceea, ei aleg să le propună acestora și teme menite să-i provoace să reflecteze asupra unor probleme diverse.
Așa a procedat și acest profesor, care nu a formulat o „temă” propriu-zisă, ci a redactat un fel de „îndrumar”.

 Profesorii buni stiu sa formuleze teme cu adevarat speciale

Ca să-și facă orele mai frumoase, unii profesori se străduiesc să îmbine talentul artistic cu simțul umorului. Imaginea de mai jos vă va convinge pe deplin de acest lucr.

Desen cu creta, ce contine si un mesaj inedit

Desigur, pasiunea pentru desen va ieși la iveală tot timpul. Este imposibil ca elevii să nu fie impresionați de talentul acestui profesor!

Desen artistic cu creta

Simțul umorului, dar poate și dorința de a le da o „lecție" elevilor fără a apela la prelegeri plictisitoare și inutile probabil, se văd clar în această fotografie.
Un tânăr profesor s-a lăsat fotografiat alături de unul dintre elevii săi, care a adormit în timpul orei.

 Profesor ce s-a fotografiat cu un elev ce dormea in timpul orei

Un profesor bun trebuie să-și iubească elevii și să-i încurajeze permanent.
Scrisoarea celor trei profesori din exemplul următor este o dovadă clară a faptului că cei ce sunt cu adevărat dedicați meseriei lor știu să vadă mereu părțile bune ale elevilor, indiferent de rezultatele pe care le-ar obține, la un moment dat, la diferite testări.

Scrisoarea unor profesori buni catre elevii lor

Citește și: Cum iti pregatesti copilul pentru scoala

Dragostea pentru cărți, pentru copii și pentru comunitate au făcut-o pe această profesoară dintr-o mică localitate din SUA (numită Elk Ridge) să înființeze o „mini-librărie” gratuită, întrucât aici nu exista niciuna.
Ideea i-a venit după ce a aflat că membrii comunității din care face parte erau dornici să citească și, pentru a folosi biblioteca din localitatea învecinată, erau nevoiți să plătească o taxă. Așa că nu stat pe gânduri și a selectat o serie de cărți, pe care le-a pus într-un fel de „cutie de scrisori sau căsuță pentru păsărele” din fața locuinței sale.
Inițiativa sa este foarte apreciată și se pare că autoritățile din localitate doresc să mai fie deschise și alte astfel de „mini-librării”.

Mini-librarie gratuita, infiintata de o profesoara din SUA

Acest exemplu ne demonstrează încă o dată faptul că profesorii buni rămân dedicați meseriei lor indiferent de vârstă.
Madeline Scotto a împlinit în 2014 vârsta de 100 de ani, dar a continuat să se ocupe de un cerc de matematică pentru clasa I dintr-un orășel din SUA.
Deși s-a oprit să predea la clasele 1-4 în anul 2003, când a constatat că nu mai aude bine, s-a reîntors ulterior la școală și a avut grijă numai de cei din clasa I, care veneau cu drag la activitățile suplimentare desfășurate alături de Madeline.
Prezentă la serbarea de sfârșit de an școlar din vara anului 2014, profesoara a declarat că a ajuns să predea „printr-o întâmplare", dar că i-a plăcut atât de mult să facă acest lucru, încât nu și-a mai imaginat viața fără școală și elevi. În plus, a spus că va mai continua să vină la școală atâta timp cât va mai putea, veste care i-a bucurat nespus pe locuitorii acelui orășel.
Madeline a decedat în decembrie 2015.

 Profesorii buni raman dedicati meseriei lor, indiferent de varsta

Cea mai mare răsplată a unui dascăl este să aibă parte de recunoștința și dragostea elevilor săi.
Nu de puține ori se întâmplă ca profesorii buni să fie căutați de foștii elevi după mai mulți ani sau pur și simplu să primească de la aceștia scrisori în care să li se mulțumească pentru ceea ce au făcut pentru ei.
O dovadă în acest sens este scrisoarea de mai jos, ce îi este destinată unei profesoare, căreia i se mulțumește pentru răbdare, înțelegere și generozitate.

Rasplata unui profesor bun este dragostea elevilor sai

Citește și: Cum alegi invatatoarea copilului tau

Voi mai știți și alte exemple de profesori buni, care își duc/și-au dus meseria pe alte culmi?

Surse:
www.boredpanda.com; www.9gag.com; www.heraldextra.com

Surse poze:
www.s3.amazonaws.com;www.boredpanda.com; www.9gag.com; www.heraldextra.com; www.imgur.com; www.mile2herald.files.wordpress.com;www.theawesomedaily.com;www.vinescope.com
 

Articolul urmator
„Sunt o profă a naibii”. Cum își motivează o profesoară elevii să învețe?
„Sunt o profă a naibii”. Cum își motivează o profesoară elevii să învețe?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Un elev este agresat la școală de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați
    Un elev este agresat la școală de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați

    Un alt caz de violență în școlile din România: un elev de 13 ani este agresat în mod constant de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați și au apelat la...

    Zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii!
    Zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii!

    În fiecare an, pe data de 5 octombrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Educației. Potrivit ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de...

    Ce frumos vorbește Crina Mardare despre fiul ei. „Bubu e un tip făcut pentru meseria asta”
    Ce frumos vorbește Crina Mardare despre fiul ei. „Bubu e un tip făcut pentru meseria asta”

    Crina Mardare, jurat în emisiunea „Vedeta familiei”, un talent show în care copiii sunt vedete, are numai cuvinte de laudă la adresa băiatului ei. Așa cum probabil...

    Educația online în România - peste 140.000 de elevi și 20.000 de profesori nu dispun de dispozitive digitale
    Educația online în România - peste 140.000 de elevi și 20.000 de profesori nu dispun de dispozitive digitale

    Zeci de mii de elevi și profesori din aproape 30 de județe nu au dispozitive digitale pentru o educație de calitate. Ministerul Educației nu a reușit să furnizeze încă...

    O mamă a sărit goală din duș și a împușcat un intrus care îi amenința copiii în propria casă
    O mamă a sărit goală din duș și a împușcat un intrus care îi amenința copiii în propria casă

    O femeie, mamă a doi copii, a împușcat mortal un bărbat care a intrat în casa ei. Aceasta a fost arestată, însă eliberată de către poliție după ce a fost...

    Zi liberă pentru elevi și profesori pe 2 decembrie! Când se va recupera
    Zi liberă pentru elevi și profesori pe 2 decembrie! Când se va recupera

    În luna ianuarie 2022, Guvernul României a stabilit o hotărâre potrivit căreia cadrele didactice au liber în data de 2 decembrie. Totuși, ziua trebuie recuperată.

    Decizie radicală a vedetelor în plin sezon de gripă, nu și-au dus copiii la grădiniță. „Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți"
    Decizie radicală a vedetelor în plin sezon de gripă, nu și-au dus copiii la grădiniță. „Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți"

    Cazurile de gripă sunt în creștere, iar părinții încearcă să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja copiii. Printre aceștia se numără și Anca Serea și...

    De ce apare mâncărimea pielii după duș
    De ce apare mâncărimea pielii după duș

    În cele mai multe cazuri, dușul este o experiență pozitivă, după care ne simțim mai bine. Însă, există și cazuri în care anumite persoane experimentează...

    © 2025 Qbebe