Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu

Dacă ai un copil născut în primele două luni din an, gândește-te că poate avea mai multe șanse de a deveni un adult de succes. Așa cum vei descoperi și parcurgând articolul de mai jos, studiile derulate în ultimii ani au sesizat că bebelușii născuți în acest interval au, din diverse motive, mai multe posibilități de a obține, pe viitor, dacă nu faima, cel puțin cariere remarcabile.

De ce bebelușii născuți în luna ianuarie sunt speciali- Concluziile unor studii

Studiul american inclus în „Journal of Social Science"
Un grup de experți din SUA a reușit să demonstreze că bebelușii născuți în luna ianuarie au mai multe șanse să devină faimoși decât aceia născuți în alte perioade ale anului. Pentru a realiza acest demers, ei au selectat 100 de celebrități, din mai multe domenii de activitate (precum politicieni, scriitori, actori, sportivi, oameni de televiziune, oameni de afaceri etc.). Concluzia a fost că celebritățile făceau parte mai ales din nativii zodiei vărsător. Extinzând cercetarea cu încă 100 de persoane, de două ori, s-a evidențiat același aspect: majoritatea celor cu cariere succes erau născuți în luna ianuarie. Inclusiv în rândul starurilor de la Hollywood s-a observat aceeași tendință: o mare parte dintre ele sunt născute în intervalul 20 ianuarie- 18 februarie.

Cei care au coordonat studiul au ținut să menționeze că legătura dintre capacitatea celor născuți în prima lună din an și realizarea unei cariere de succes ține de unele dintre calitățile zodiei Vărsător: imaginația puternică, energia, curiozitatea, toate acestea fiind însușiri utile pentru a deveni faimos.

Baietel ce se joaca, imaginandu-si ca piloteaza un avion

Citește și: 15 lucruri fascinante despre copiii născuți în ianuarie

Studiul Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie
În baza colectării de date privitoare la 19 profesii diferite, specialiștii au putut să observe că o mare parte dintre cei care și-au construit cariere frumoase fac parte dintre cei născuți în primele două luni ale anului. Spre exemplu, o proporție ridicată a medicilor din Marea Britanie s-au născut pe parcursul lunii ianuarie. De asemenea, în urma analizării datelor avute la dispoziție s-a sesizat că printre persoanele care lucrează în domeniul finanțelor, o proporție însemnată îl ocupă cele născute în ianuarie.
Mai mult, un studiu desfășurat tot la inițiativa Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, în intervalul 1992-2009, a adus în prim-plan următorul aspect: aproximativ 10% dintre directorii marilor companii se născuseră în luna ianuarie.

Alt studiu, desfășurat în Scoția acum doi ani, a arătat că inteligența copiilor este moștenită în primul rând de la mame. Pentru a se formula o concluzie elocventă, cercetătorii au analizat un grup de 12686 persoane, cu vârsta cuprinsă între 14 și 22. Ei au fost urmăriți de-a lungul timpului pentru a li se observa dezvoltarea intelectuală și ulterior pregătirea academică. La finalul perioadei de observație, s-a putut afirma că nivelul de inteligență al mamelor este determinant în stabilirea nivelului de inteligență al bebelușului.

Ce îi face pe bebelușii născuți în luna februarie să fie mai predispuși spre succes- Concluziile unor studii de la „Harvard University" (SUA)

Studiul din 2006
În anul menționat, cercetătorii de aici și-au dat seama că acei copii care sunt născuți în primele două luni ale anului au obținut scoruri mai ridicate la testele de inteligență decât aceia născuți în alte luni.

Studiul din 2015
În urma analizării unui număr de 300 de celebrități, s-a observat că lunile ianuarie și februarie sunt cele mai potrivite luni pentru ca bebelușii să devină personalități faimoase, grație unor însușiri precum imaginația și o bună capacitate de a găsi soluții pentru rezolvarea unor probleme.

Studiu american întins pe durata a 7 ani
Prin colaborarea cu „Universitatea din Queensland" (Australia), experții americani de la „Harvard" au urmărit, timp de 7 ani, 21.000 de copii din mai multe colțuri ale lumii pentru a se vedea cum au evoluat din punct de vedere al dezvoltării mentale și fizice. Ei au început să fie urmăriți încă de la vârsta de 4 luni.
Prin comparație cu aceia născuți în alte perioade din an, copiii născuți în lunile ianuarie-februarie s-au bucurat de o dezvoltare fizică mai bună și au reușit să obțină scoruri mai bune la testele de inteligență. În același timp, ei erau mai calmi și mai puțin predispuși fluctuațiilor de dispoziție decât restul.

Alături de aceste studii, și specialiștii din domeniul astrologiei și-au dat seama, de-a lungul timpului, că micuții care sunt născuți în luna februarie au mai multe șanse să ajungă personalități faimoase. Explicațiile lor pentru această oportunitate este legată în primul rând de două dintre cele mai importante calități ale nativilor din zodia Peștilor:
• Sunt persoane foarte creative- Imaginația unui copil născut în zodia Peștilor poate atinge cote foarte înalte, ceea ce îl face apt să construiască scenarii excelente având la bază ficțiunea
• Sunt pasionați de ceea ce fac- Odată ce un copil își descoperă pasiunea pentru un anumit domeniu, el se va concentra numai pe acesta și i se va dedica trup și suflet.

Baietel ce sculpteaza lemn

Ambele însușiri, consideră specialiștii, le pot da copiilor născuți în luna februarie o șansă în plus de a obține succesul inclusiv în viața de adult.

Citește și: 17 lucruri fascinante despre copiii născuți în februarie

Tu te-ai gândit vreodată la faptul că luna în care este născut copilul tău poate să-i influențeze drumul spre succes?

Surse:
www.goodhousekeeping.com, www.independent.co.uk, www.ladbible.com, www.mom365.com, www.mother.ly, www.mirror.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD
  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD

  Un nou studiu aduce la iveală informații șocante: copiii născuți prin cezariană au cu până la 33% mai multe șanse de a dezvolta autism sau ADHD față de copiii născuți pe...

  O baie fierbinte poate arde mai multe calorii ca o alergare, conform unui studiu
  O baie fierbinte poate arde mai multe calorii ca o alergare, conform unui studiu

  Un studiu recent a arătat că o baie fierbinte poate fi la fel de utilă pentru sănătate precum o sesiune de activitate fizică, arzând la fel de multe calorii și protejând...

  Tăticii sunt părinți mai fericiți decât mamele, conform unui studiu
  Tăticii sunt părinți mai fericiți decât mamele, conform unui studiu

  Cercetătorii au ajuns la concluzia că tații se simt mai fericiți decât mamele atunci când petrec timp cu ai lor copii!

  Copiii concepuți astfel au mai multe șanse să fie diagnosticați cu cancer, spun cercetătorii
  Copiii concepuți astfel au mai multe șanse să fie diagnosticați cu cancer, spun cercetătorii

  Specialiștii vin cu o descoperire șocantă. Aparent, copiii concepuți prin fertilizare in vitro prezintă risc mai mare de a dezvolta o formă de cancer decât cei concepuți pe cale...

  Gravidele diagnosticate cu Covid-19 nu transmit virusul bebelușilor la naștere, conform unui studiu
  Gravidele diagnosticate cu Covid-19 nu transmit virusul bebelușilor la naștere, conform unui studiu

  Un nou studiu ne oferă o rază de speranță: cercetătorii afirmă faptul că infecția cu COVID-19 nu se poate transmite de la mamă la făt!

  Noul coronavirus se transmite de la mamă la copil în sarcină, conform unui nou studiu
  Noul coronavirus se transmite de la mamă la copil în sarcină, conform unui nou studiu

  Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, cercetătorii fiind acum îngrijorați în legătură cu femeile însărcinate....

  Ce au mâncat la ultima masă cei mai faimoși oameni din lume
  Ce au mâncat la ultima masă cei mai faimoși oameni din lume

  Nimeni nu poate ști când îi va fi servită ultima masă, iar celebritățile nu fac excepție. Pentru că nu vorbim de oameni de rând, desigur și alimentele consumate nu...

  STUDIU: Tăticii cu chelie au șanse mai mari să se îmbolnăvească de o formă mai gravă de COVID-19. Iată explicațiile!
  STUDIU: Tăticii cu chelie au șanse mai mari să se îmbolnăvească de o formă mai gravă de COVID-19. Iată explicațiile!

  Un nou studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea Brown arată că bărbații care suferă de calviție au șanse semnficativ mai ridicate de a contracta Covid-19. Se pare...

  © 2022 Qbebe