O listă cu copiii geniali ai lumii pe care trebuie să o știi

Isabela Polnar

Ca părinte îți vezi copilul că fiind cel mai frumos și cel mai deștept din lume. Te-ai întrebat însă dacă nu cumva copilul tău ar putea fi un adevărat geniu? Cei mici tind să aibă pasiuni ascunse și trebuie să încerci să-i ajuți să le descopere. Astfel, copilul tău poate ajunge să schimbe lumea! Copiii geniali ai lumii uimesc nu numai prin inteligența lor, ci și prin modul în care aleg să își folosească acest dar al lor. Așa că hai să descoperim împreună povești uimitoare… 

1. Heidi Hankins 

Această fetiță frumoasă are un IQ de 159. Recent a fost admisă la Mensa, societatea oamenilor cu IQ ridicat. Heidi desena prințese și animale la doar 14 luni, iar la 18 luni deja știa să citească și să folosească computerul. Uimitor este că a învățat aceste lucruri singură, fără ajutorul nimănui.
poza

2. Aelita Andre 

La doar patru anișori, Aelita Andre este deja pictoriță. De fapt, ea este cea mai tânără pictoriță profesionistă din lume. Criticii de artă i-au comparat lucrările cu cele semnate de Picasso, Salvador Dali, Wassily Kandinsky și Jackson Pollock. Cel mai scump tablou realizat de Aelita s-a vândut în Hong Kong cu 24.000 de dolari. Recent, fetița a avut parte de prima expoziție solo în New York.
 
ae

3. Marko Calasan 

Are doar 10 ani și este din Skopje, Macedonia. Atunci când avea 8 ani, Marko Calasan era deja recunoscut drept unul dintre cei mai tineri administratori de sisteme. Cunoscut în multe locuri drept un Mozart al computerelor, băiatul a trecut de numeroase examene de la Microsoft, examene care de regulă sunt pentru profesioniști. „Cei de la Microsoft mi-au dat mai multe jocuri pentru calculator și DVD-uri atunci când am trecut examenele. A fost drăguț, dar nu sunt tocmai interesat de aceste lucruri. Aș vrea să fiu un om de știință în domeniul calculatoarelor când voi crește și vreau să creez un nou sistem operațional", a declarat Marko.
 
poza

4. Eesha Khare 

Astăzi, tinerii sunt foarte preocupați de propriile telefoane și se simt de parcă toată viață lor se află în telefon. Însă o tânără a decis să facă o schimbare. Eesha Kare, o adolescentă de 18 ani era frustrată mai mereu pentru că bateria telefonului ei se termină foarte repede, așa că a realizat un o super-baterie pentru telefon. Astfel a câștigat un premiu în valoare de 50.000 de dolari și titlul de „Cel mai tânăr om de știință" din partea Intel. Mai mult, acum telefonul ei nu se mai descarcă atât de repede. O veste și mai bună este că invenția tinerei ar putea fi aplicată și laptopurilor, dar și altor gadgeturi.
În continuare, Eesha va urmă cursurile Universității Harvard și cu siguranță vom mai auzi de ea.

 

poza5. Carrisa Yip

Deși are o vârstă fragedă, Carrisa Yip este un geniu într-ale șahului. A început să iubească acest joc acum aproximativ trei ani, iar în prezent este mai bună decât 93% dintre cei 51.000 de jucători care sunt înregistrați în Federația de Șah din Statele Unite ale Americii. 

poza

6. Ethan Bortnick 

Pianist, compozitor și nu numai, Ethan Bortnick este unul dintre copiii geniali ai lumii. Deși are doar 11 ani, a reușit până acum să strângă mai bine de 25 de milioane de dolari, bani care vor fi utilizați în scopuri caritabile. Cum a făcut asta? Cântând la pian. A început să învețe pianul când avea doar trei ani, iar la 5 ani deja compunea. Acest minunat și talentat copil poate cânte orice melodie după ureche, iar capacitatea lui de a compune a uimit deja mari nume ale scenelor mondiale.

poza7. Jacob Barnett 

A fost diagnosticat cu autism sever la vârsta de doar doi ani. Nimeni nu se aștepta că Jacob Barnett să poată vorbi, însă copilul a uimit pe toată lumea din jurul lui, iar mai apoi aproape tot Globul. Micuțul a devenit un matematician foarte bun și a ajuns la liceu la vârstă de 10 ani. Acum are 16 ani și își face doctoratul în Fizică Cuantică.

8. Jack Andraka 

Majoritatea adolescenților abia așteaptă să-și ia permisul de conducere și să petreacă. Nu este și cazul lui Jack Andraka. El este deja un inventator recunoscut și totodată om de știință și cercetător în domeniul cancerului. Întrucât unchiul sau a murit de cancer pancreatic, tânărul a decis că vrea să facă ceva în privința acestei boli. Așa că a scris e-mailuri către 200 de profesori universitari, cerându-le ajutor.

Din cei 200, numai un profesor i-a răspuns. Este vorba de doctorul Anirban Maitra de la Școală de Medicină Johns Hopkins. El îl numește pe Jack „Un Edison al timpurilor noastre". În timp, cu multă muncă și sârguință, Jack a reușit să găsească antidotul pentru cancerul pancreatic, un antidot care ar putea salva milioane de vieți din întreagă lume. Până acum, Jack s-a întâlnit cu președintele Obama, dar și alt președinte, Bill Clinton. Ține discursuri la diferite evenimente și se poate spune că într-adevăr este un model demn de urmat!

poza

9. Gregory Smith 

Câți copii ați auzit să fie nominalizați pentru Premiul Nobel pentru Pace? Ei bine, Gregory Smith a fost nominalizat de patru ori până acum, deși are doar 25 de ani. Tânărul a primit prima nominalizare pe când avea doar 12 ani. Gregory a absolvit liceul Orange Park la doar 10 ani, iar trei ani mai târziu absolvea cu brio Colegiul Randolph-Macon, acolo unde a studiat intens matematică.

poza10. Tanishq Matthew Abraham 

Tanishq Matthew Abraham a început să studieze la Mensa, cea mai mare școală pentru persoane foarte dezvoltate din punct de vedere al inteligenței la vârstă de doar...4 ani. Este unul dintre cei mai tineri membri de la Mensa. Acum are 8 ani, dar deja urmează cursuri foarte avansate și a publicat articole pe site-ul NASA.  

poza11. Ainan Celeste Cawley 


A venit pe lume foarte hotărât să nu piardă timpul deloc. Ainan Celeste Cawley a început să meargă la doar șase luni. Până la opt luni...deja alerga. Iar la vârstă de un an vorbea atât de clar și răspicat cum nu mulți dintre adulți vorbesc.

A început să iubească știință la o vârstă extrem de fragedă, pentru ca la doar șase ani să urmeze deja cursurile școlii Singaporean. Mai apoi, la șapte ani, Ainan trecea cu ușurință examene la chimie pe care ar fi trebuit să le dea abia în liceu, iar în 2008 a devenit cel mai tânăr student care își îndreaptă atenția către chimie la un nivel foarte ridicat.
A învățat singur biologie și cum să scrie coduri pentru computer. În același timp, tânărul este și pianist.
În 2012 a scris un musical care durează 15 minute. Minunat este că Ainan are doi frați. Se pare că aceștia îl urmează, fiind la fel de inteligenți și talentați.

12. Kathryn DiMaria

De cele mai multe ori, fetele își îndreaptă atenția către modă, cosmetice și alte astfel de subiecte. Însă nu și Kathryn DiMaria. Tânăra de doar 14 ani este ocupată să-și construiasca mașina visurilor, chiar dacă nu va putea avea permis decât peste doi ani. Oameni din întreagă lume au auzit de această fată, așa că îi trimit diferite părți din mașinile lor, pentru a o ajută.

La doar 12 ani, Kathryn și-a convins părinții să o lase să cumpere un Pontiac Fiero din 1986 la mână a două. Fata a plătit cu proprii bani, pe care i-a câștigat având grijă de alți copii. Pentru mașina respectivă a cheltuit 450 de dolari. Iar de atunci a început să o restaureze. Nu se știe cum, dar tânără este foarte îndemânatica atunci când vine vorba de mecanică și este foarte încrezătoare că va termină mașina la timp!

Saheela Ibraheem13. Saheela Ibraheem

La doar 15 ani, Saheela Ibraheem a fost acceptată la Harvard, devenind unul dintre cei mai tineri studenți de aici. Însă tânăra nu a fost acceptată doar la Harvard, ci și la alte 12 universități de top, printre care se număra MIT, Universitatea Pennsylvania, Cornell, Brown, Princeton și Columbia. „Daca ești pasionat de ceea ce faci, iar eu sunt pasionată de multe lucruri, în special matematică și științe, atunci totul va fi bine", spune tânără. A absolvit Harvardul la 20 de ani,  iar președintele Obama a spus despre ea că este ca "Departamentul de Stat și Institutul Național de Sănătate la un loc. Tineri ca ea ne inspiră spre un viitor mai bun." Saheela a absovit neurobiologia și IT, ca specializare secundară și sigur vom mai auzi de ea. 

poza14. Isha Jain

În clasa a cincea a mers într-o tabără de matematică. Iar în clasa a VI-a deja era de nivelul universității. În clasa a VIII-a a urmat cursuri de calcule, iar un an mai târziu deja lucra într-un laborator de biologie la Universitatea Lehigh. Este vorba despre Isha Jain, o tânără căreia ziarul „Developmental Dynamics" i-a publicat lucrările, iar unul dintre proiectele ei a fost cel mai bun din competiția „Siemens Competition Math, Science and Technology".  Așa primit un premiu de 100.000 de dolari.

 

 

 

 

Surse:
http://www.kidspot.com.au/amazing-child-prodigies/
http://www.huffingtonpost.com/heather-spohr/the-most-brilliant-kids-o_b_4220820.html
http://www.quickbulletin.com/most-brilliant-children-of-the-world
http://www.teachthought.com/interest/smartest-kids-in-the-world-50-brilliant-students-model-love-learning/ 
 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sfatul de parenting al Angelinei Jolie în pandemie care a făcut înconjurul lumii. Toți trebuie să îl urmăm
  Sfatul de parenting al Angelinei Jolie în pandemie care a făcut înconjurul lumii. Toți trebuie să îl urmăm

  Angelina Jolie a demonstrat în numeroase ocazii că este o mamă grozavă, dedicată copiilor săi, pe care îi crește cu iubire și responsabilitate. Actrița are o rubrică...

  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie
  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie

  Școlile se deschid oficial din 8 februarie și toți copiii se vor întoarce în bănci. Dar cum, unde și în ce formă?

  10 lucruri pe care trebuie să le știi în primele 72 de ore de la naștere
  10 lucruri pe care trebuie să le știi în primele 72 de ore de la naștere

  Fericire. Emoție. Frică. Încântare. Speranță. Îngrijorare. Extaz. Tristețe. Lacrimi. Toate experimentate chiar și în aceeași zi. Despre ce vorbim? Despre...

  Lista de cumpărături pentru nașa de botez: ce trebuie să bifezi obligatoriu
  Lista de cumpărături pentru nașa de botez: ce trebuie să bifezi obligatoriu

  Ce ar trebui să conțină lista de cumpărături pentru nașa de botez? Botezul este un eveniment deosebit de important în viața unei familii. Totul trebuie atent organizat și bine...

  Zodiile care vor supraviețui chiar și sfârșitului lumii
  Zodiile care vor supraviețui chiar și sfârșitului lumii

  Situații de criză, care de care mai serioase, pot surveni când nici nu te aștepți. În funcție de zodia în care te-ai născut, dispui de anumite abilități menite să...

  Gravidele trebuie să fie primele pe lista vaccinarii anti-Covid, spun experții
  Gravidele trebuie să fie primele pe lista vaccinarii anti-Covid, spun experții

  Chiar dacă anumite state precum New York și New Jersey au făcut o treabă destul de bună în a controla actuala pandemie de COVID-19, nu toate țările stau la fel de bine....

  Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit
  Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit

  Fie că este vorba despre o mini-vacanță sau un concediu ce durează mai mult de o săptămână, să faci bagajele pentru toată familia este o adevărată provocare. Chiar dacă...

  Ce trebuie să știi despre sprijinul financiar pe care îl primesc familiile în 2020
  Ce trebuie să știi despre sprijinul financiar pe care îl primesc familiile în 2020

  Pasul către întemeierea unei familii implică, în multe cazuri, o decizie pe care trebuie să o ia ambii părinți, cu gândul la aspectele economice și în funcție...

  © 2023 Qbebe