Google classroom în România: aplicația pe care o folosesc elevii noștri pentru cursuri

Irina Olteanu - Redactor Senior

Google classroom este o aplicație care a câștigat popularitate în ultima perioadă în rândul cadrelor didactice și al elevilor, ușurând atât predarea, cât și învățarea și efectuarea temelor de acasă. Află în continuare mai multe despre această aplicație și cum o poți folosi.

Google Classroom este un program gratuit conceput de Google pentru școli, având obiectivul de a simplifica cererea, distribuirea și clasificarea sarcinilor online, dar și să eficientizeze procesul de partajare al fișierelor între profesori și elevi. Acesta funcționează împreună cu alte aplicații dezvoltate anterior de Google, precum Meet sau Drive. O alternativă aproape la fel de populară și de frecvent utilizată ca acesta este reprezentată de Zoom, un program gratuit dezvoltat de o companie din China; a fost însă criticat pentru diverse probleme de securitate, însă alături de profesori și elevi, companii și persoane private apelează la el pentru a organiza teleconferințe. Alte aplicații similare sunt Google Meet, EasyClass, ClassDojo, SQ, Kahoot, Quizziz, Wordwall, Padlet, Twinkl sau Digitaliada.

Cum te ajută Google classroom online

Acest serviciu este disponibil nu doar pentru școli, ci și pentru organizații non-profit sau orice persoană cu un cont Google personal și îi ajută pe cei care învață să se conecteze mai ușor cu cei care predau, atât în cadrul școlilor, cât și în afara acestora. Economisește timp și hârtie și ușurează crearea cursurilor, repartizarea temelor, comunicarea și organizarea.

Iată ce beneficii oferă pentru utilizatori:


• Este ușor de configurat – Profesorii pot să adauge studenți direct sau să le trimită un cod de înscriere. Configurarea durează doar câteva minute.
• Economisește timp – Datorită fluxului simplu de teme, care nu implică folosirea hârtiei, profesorii pot să creeze, să verifice și să noteze temele repede și centralizat.
• Îmbunătățește organizarea – Studenții își pot vedea toate temele pe pagina dedicată, iar toate materialele cursului (de exemplu, documente, fotografii și videoclipuri) sunt organizate automat în dosare în Google Drive.
• Stimulează comunicarea – Classroom le oferă profesorilor posibilitatea să trimită anunțuri și să înceapă imediat discuțiile la curs. Studenții pot să-și trimită reciproc resurse sau să răspundă la întrebările din flux.
• Convenabil și sigur – Ca și celelalte servicii G Suite for Education, Classroom nu conține anunțuri, nu folosește niciodată conținutul tău sau datele studenților în scopuri publicitare și este gratuit.

Structura Google classroom

Google Classroom conectează Google Drive, Google Docs, Sheets and Slides și Gmail pentru a ajuta instituțiile educaționale să se bucure de un sistem de educație fără hârtii. Google Calendar a fost integrat ulterior pentru a ajuta la termenele limită atribuite, excursii și prezentări. Studenții pot fi invitați în clase prin intermediul bazei de date a instituției, cu ajutorul unui cod privat care poate fi apoi adăugat în interfața de utilizator a studentului sau poate fi importată automat dintr-un domeniu al școlii. Fiecare clasă creată cu Google Classroom creează un fișier distinct în Google Drive al utilizatorului respectiv, unde studentul poate să înscrie ce a lucrat pentru a fi notat de un profesor.

Classroom.google.com student sign in sau cum te poți loga

Cu ajutorul acestei aplicații, profesorii și studenții se pot înregistra de pe orice computer sau dispozitiv mobil ca să acceseze temele de clasă, materialele de curs și feedback-ul. În funcție de setarea de învățare, te poți înscrie în Google Classroom cu unul dintre următoarele tipuri de cont de utilizator:

• Cont de școală – cunoscut și cont G Suite pentru Educație, este un cont creat de o școală acreditată, de forma you@yourschool.edu. Dacă nu cunoști detaliile contului tău G Suite pentru Educație, cere-l profesorului sau administratorului TIC al școlii.
• Cont Google personal—acesta este creat de tine, părintele sau gardianul tău. De obicei folosești un Cont Google în afara unei unități școlare, precum școala de acasă, având forma you@example.com.
• Cont G Suite— Acesta este creat de administratorul organizației tale, fiind de forma you@yourcompany.com.
De reținut faptul că nici părinții și nici tutorii nu pot accesa Google Classroom sau temele copiilor lor ca urmare a unor interdicții legale. Tutorii pot primi pe e-mail rezumate ale activității dacă profesorul copilului respectiv permite acest lucru.

Google classroom: cum se face conectarea

În cazul în care folosești Family Link ca să gestionezi un Cont Google pentru copil, poți să-l conectezi la Google Classroom pe dispozitivul Android folosind contul său de școală. Când este conectat, poți în continuare să îi gestionezi contul personal folosind Family Link. Poți și să conectezi copilul la Google Classroom pe dispozitivul cu sistem de operare Chrome cu contul său de școală, însă nu poți să îi gestionezi contul de școală folosind Family Link.

Google classroom în România

Aplicația Google Classroom este un serviciu gratuit de care pot beneficia profesorii și elevii din orice școală, făcând parte din pachetul de aplicații Google pentru educație. Interfața sa este accesibilă, intuitivă, prietenoasă și sigură, poate fi configurată în doar câteva minute de administratorul TIC al școlii și poate fi utilizată și de pe dispozitivul pentru educație Chromebook. Deoarece este disponibil gratuit, nu generează costuri suplimentare pentru școală. Un alt avantaj oferit constă în economia de timp pentru profesori datorită utilizării la clasă a instrumentelor digitale moderne de predare și colaborare oferite de această platformă. Cu ajutorul său, profesorii își eficientizează timpul, își organizează mai bine lecțiile și comunică în timp real cu elevii. Crearea, colectarea și notarea temelor se realizează în mediul online, iar profesorii pot afla din timp elevii care au finalizat tema, oferind feedback direct fiecăruia, pot posta anunțuri și întrebări. În acest mod comunicarea la clasă devine mai eficientă și se extinde și în afara orelor. În ceea ce privește avantajele oferite părinților și copiilor, temele devin mai interesante și mai plăcute deoarece prin aplicație pot accesa printr-un singur click toate informațiile și materialele de care au nevoie. Este facilitată interacțiunea și colaborarea profesor-elev, elevii având posibilitatea de a iniția conversaii cu profesorul și de a adresa întrebări la care pot primi răspuns în timp real. Temele pot fi predate de pe orice dispozitiv utilizat de elevi (smartphone, tabletă, desktop). Elevii au prin intermediul Google Classroom posibilitatea de a insera imagini la întrebări și răspunsuri multiple în formularele Google. Părinții pot primi rezumate ale activității copiilor pentru a fi informați permanent despre evoluția și rezultatele lor la școală.

google classroom romania

Google classroom download: cum descarci google classroom

Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată din toate magazinele virtuale de aplicații, inclusiv Google play, App Store si chiar direct din Google.
https://apps.apple.com/us/app/google-classroom/id924620788
https://classroom.google.com/u/0/h
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.classroom&hl=en

Google classroom în română

Pentru setarea aplicației în limba română trebuie în primul rând să te conectezi pe contul Google, să introduce e-mail-ul, apoi parola primită. După ce introduci parola primită de la administrator/informatician, ți se va cere să schimbi parola cu una personală. Apoi vei putea vizualiza pagina de pornire a contului Google, care va fi probabil în limba engleză. Accesând secțiunea setări poți selecta limba română, iar apoi vei căuta aplicația Classroom.

Surse:www.mediafax.ro, https://en.wikipedia.org, https://support.google.com,www.eduapps.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Google a publicat topul căutărilor în 2020. Google Classroom și „Când începe școala” pe primele locuri în România
  Google a publicat topul căutărilor în 2020. Google Classroom și „Când începe școala” pe primele locuri în România

  Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta asupra căutărilor pe care oamenii le-au făcut, anul acesta, pe Google. În cazul în care ai crezut că cel mai căutat cuvânt...

  Am 2 familii, cu 2 bărbați diferiți și mă folosesc de Google Calendar să plănuiesc vacanțele în mod egal
  Am 2 familii, cu 2 bărbați diferiți și mă folosesc de Google Calendar să plănuiesc vacanțele în mod egal

  O femeie din SUA care se află într-o relație poliamoroasă cu 2 bărbați, are 2 familii diferite cu aceștia. În articolul următor ne dezvăluie modalitatea prin care...

  Vești bune din Israel! A apărut aplicația care îți spune dacă ai intrat în contact cu un bolnav de coronavirus
  Vești bune din Israel! A apărut aplicația care îți spune dacă ai intrat în contact cu un bolnav de coronavirus

  Un pas înainte uimitor de important realizat de către autoritățile din Israel: a apărut aplicația care anunță oamenii când intră în contact cu o persoană...

  A fost lansată aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying!
  A fost lansată aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying!

  Numărul elevilor care devin victime ale bullying-ului în școli continuă să fie unul semnificativ. Potrivit unui studiu Salvați Copiii România realizat pe 4.449 de elevi, cu...

  Serviciile Google au picat! Gigantul tehnologic are probleme majore
  Serviciile Google au picat! Gigantul tehnologic are probleme majore

  Nu se întâmplă în fiecare zi ca serviciile unui gigant tehnologic precum Google să pice. Azi, pe 14 decembrie 2020 iată că utilizatorii Google sunt luați prin...

  Aur pentru România la Campionatul Mondial de Robotică! Invenția elevilor noștri a uimit juriul
  Aur pentru România la Campionatul Mondial de Robotică! Invenția elevilor noștri a uimit juriul

  Echipa de robotică a unui liceu din Hunedoara a câştigat aurul la Campionatul Mondial de Robotică. Elevii au inventat un robot care sterilizează saloanele spitalelor cu ajutorul...

  Acestea sunt școlile care vor face cursuri numai online
  Acestea sunt școlile care vor face cursuri numai online

  24 de școli din București rămân închise din 14 septembrie și vor începe cursurile exclusiv online, conform scenariului roșu. Decizia aparține Comitetului Municipal...

  Câte școli au trecut la scenariul roșu în România după numai 10 zile de cursuri cu prezența în clase
  Câte școli au trecut la scenariul roșu în România după numai 10 zile de cursuri cu prezența în clase

  La câteva săptămâni de la începerea noului an școlar, numărul de îmbolnăviri printre elevi și cadre didactice a crescut foarte mult. Prin urmare, tot mai multe...

  © 2023 Qbebe