Mi-am retras copiii de la școală și natura i-a învățat mai mult decât orice alt profesor

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Din dorința de a-și stimula copiii să îndrăgească natura și să învețe lucruri noi într-un mod inedit, unii părinți fac tot posibilul ca micuții lor să petreacă foarte mult timp în aer liber. Așa a procedat și mama a patru copii care, pe fondul restricțiilor din perioada pandemiei, a luat decizia să-i retragă pe aceștia de la școală și să-i ducă în diverse locuri. Parcurgând articolul de mai jos vei afla detalii despre această experiență unică!

Patru copii au fost retrași de la școală în pandemie

Pe fondul restricțiilor din perioada pandemiei, responsabile și de trecerea școlilor în sistem online, o mamă a hotărât ca, pentru o perioadă, să-și retragă cei patru copii de la școală și să-i ducă să petreacă timpul în mijlocul naturii. Potrivit „Insider”, ea a povestit cum a ajuns să ia o asemenea decizie:

„Dacă în ianuarie 2020, într-o zi liniștită, pe când copiii mei se aflau la școală, mi-ai fi spus că un an mai târziu aș fi stat alături de ei în mijlocul unui lac înghețat de 480 acri pentru a învăța să pescuim la copcă într-o zi de miercuri, aș fi început să râd. 

Nu eram o mamă care să mizeze pe homeschool. Cred că școlile publice sunt unele dintre bunurile cele mai valoroase ale societății noastre și ador școala elementară.

La fel ca majoritatea părinților, nici eu nu am prezis cum ne va lovi pandemia COVID-19. Învățatul de la distanță a fost un coșmar pentru familia mea...În timp ce ne ocupam de școală și ne luptam toți și cu infecția cu noul coronavirus în noiembrie 2020, am hotărât să ne retragem copiii de la școală. 

Fiind eu părintele care avea programul de lucru mai flexibil, am fost însărcinată să mă ocup de homeschooling bazându-mă pe activitățile obișnuite- muzee, centre de joacă, diverse activități în grup- și nu mă simțeam în largul meu din cauza riscurilor.

mama-care-lucreaza-pe-laptop-in-timp-ce-isi-tine-in-brate-copilul

Sursă poză: instagram.com/megstesprit/

Așa că am ales să-mi duc copiii în pădure. La propriu. Chiar dacă acest demers nu era în planurile mele, a fost cea mai bună decizie pentru copiii noștri. Adventurile pe care le-am trăit împreună vor dăinui veșnic în amintirea mea.” 

Mama celor 4 copii și-a dorit ca aceștia să învețe lucruri noi din natură

Cea care a dezvăluit că și-a retras copiii de la școală a precizat ce a motivat-o să le ofere copiilor ei posibilitatea de a petrece timp în natură. Din confesiunea mamei din sursa citată, aceasta a venit cu următoarele explicații:

„Am crescut la o fermă și mi-am petrecut copilăria, alături de frații mei, în aer liber. Pentru noi, natura a fost muzeu și loc de joacă.

Copiii mei trăiesc într-un oraș. Putem să mergem la școală, la dentist, la cursuri de dans și la magazin. Pe strada noastră, au posibilitatea să hoinărească de la o curte la alta. Copiii mei sunt fără îndoială „copii de oraș”, ne place acest lucru și nu l-am schimba.

Dar oportunitatea de a transforma zona naturală din jurul Pittsburgh într-o clasă a fost totuși de nerefuzat. 

În următoarele câteva luni, am călătorit alături de copiii mei pe nouă trasee diferite. Am explorat și numeroase zone din preajma casei noastre. Știu că am avut parte de un privilegiu extraordinar.

La început a fost dificil să călătoresc singură cu copiii. La ora de culcare se dădeau adevărate bătălii, iar ei s-au confruntat cu numeroase emoții în plină perioadă de pandemie.”

Copiii au avut posibilitatea să învețe lucruri noi fără să consulte cărți

Mama care a mărturisit că și-a retras copiii de la școală în pandemie a ajuns la concluzia că aceștia au putut să învețe din natură lucruri inedite și că acea perioadă le va rămâne pentru întotdeauna în memorie. Ea își continuă confesiunea dând exemple de activități în care s-au implicat împreună:

„În cea mai mare parte a timpului am fost singură, soțul meu lucrând într-un spital. Nu sunt prea pricepută în a-i învăța pe copii cuvinte sau operații matematice, dar am văzut cum se construiește un iglu- și am făcut și noi unul.

Nu am deschis o carte de geografie, dar am folosit o hartă pentru a găsi drumul prin Parcul Național Allegheny. Am stat pe malurile râului Susquehanna, înconjurați de bâzâitul cicadelor Brood X și a celor care pot fi văzute doar o dată la 17 ani.

Am sărit de pe o platformă, ne-am dat pe un cablu și am țipat în timp ce coboram spre linia trasată pe pământ.

Am adunat scoici și oase și frunze și am făcut sute de fotografii. 

grup-de-copii-fericiti-stand-pe-niste-trepte-de-piatra-intr-o-padure

Sursă poză: instagram.com/megstesprit/

Am petrecut trei zile pentru a admira un cuib de prundăraș cu coadă ascuțită și ne-am îndrăgostit de puișorii pufoși și de părinții lor dramatici. 

Ne-a prins o furtună într-o cabană și ne-am cufundat în apele reci ale Lacului Erie. 

În Munții Pocono, într-un resort de acolo, când am stat într-un cort, eu și copiii am avut parte de cea mai frumoasă priveliște pe care am văzut vreodată. Fără curent electric, o toaletă tip găleată și un foc de tabără. Am fost complet singuri. 

obiecte-pentru-drumetie-intr-o-zona-cu-corturi-din-Blue-Mountains-SUA

Sursă poză: instagram.com/megstesprit/

În acea seară, copiii mei au stat afară cuibărindu-se unul în celălalt, în timp ce eu m-am delectat cu un pahar de vin în timp ce priveam apusul din spatele focului de tabără. 

Nu a fost un an pe care l-aș fi planificat vreodată. Multe părți din el au fost dificile, traumatizante, devastatoare. Cu toate acestea, a fost vorba și despre momente care vor rămâne veșnic întipărite în memoria mea- acelea în care copiii mei de la oraș s-au cufundat în natură ca și cum ar fi fost sala lor de clasă.”

Articolul reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe site-ul insider.com, scris de Meg St-Esprit

Surse: businessinsider.in, ca.news.yahoo.com, insider.com

Sursă poză principală: instagram.com/megstesprit/

Surse foto: instagram.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce am retras copiii de la școală ca să călătorim prin lume timp de 2 ani
  De ce am retras copiii de la școală ca să călătorim prin lume timp de 2 ani

  Pasiunea de a călători poate fi atât de puternică în anumite cazuri, încât va deveni practic un stil de viață. Un asemenea exemplu este oferit de o familie din...

  Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații
  Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații

  Pandemia de coronavirus presupune restricții și sacrificii pentru toată lumea, în special pentru femei, arată o analiză publicată pe platforma europeană Eurydice. Aceasta...

  Copiii săraci se descurcă mai greu în orice etapă din școală
  Copiii săraci se descurcă mai greu în orice etapă din școală

  Cercetătorii au descoperit în urma unor studii recente faptul că micuții care provin din familii fără posibilitate materială au dificultăți mult mai mari în ceea ce...

  O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală
  O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală

  „Minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap că altul”, „la școală specială cu ăștia care nu învață!”. Îți vine să nu să...

  Declarația radicală a unui psiholog de top: Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afecțiune
  Declarația radicală a unui psiholog de top: Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afecțiune

  Un psiholog renumit precizează faptul că, pentru a fi cât mai bine pregătit pentru viața de adult, un copil are nevoie mai mult de „structură" decât de...

  Tații din ziua de azi petrec de trei ori mai mult timp cu copiii decât cei din generațiile anterioare
  Tații din ziua de azi petrec de trei ori mai mult timp cu copiii decât cei din generațiile anterioare

  Studiile realizate în ultimele decenii au ajuns la concluzia că, în prezent, tații au ajuns să petreacă mult mai mult timp cu copiii lor decât o făceau cei din secolul...

  Clipe de groază într-o școală din România: un profesor a fost găsit spânzurat
  Clipe de groază într-o școală din România: un profesor a fost găsit spânzurat

  Miercuri seara, un profesor de educație fizică de la „Colegiul Național Pedagogic Ștefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin a fost găsit spânzurat în sala de...

  De ce femeile plang mai mult decat barbatii: Ce spune stiinta
  De ce femeile plang mai mult decat barbatii: Ce spune stiinta

  Stim cu totii tendinta femeilor de a fi mai emotionale si de a-si exprima mai des trairile si sentimentele, spre deosebire de barbati, care incearca mai mult sa-si reprime anumite emotii....

  © 2022 Qbebe