O mamă asistentă medicală și-a învățat copilul de 4 ani să sune la salvare, iar asta i-a salvat viața a doua zi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre abilitățile de care un copil are nevoie se regăsește și aceasta: să știe cum să reacționeze în situații de criză. În acest scop, este necesar să îl înveți de la o vârstă fragedă pe cine să sune în cazul în care el însuși sau cineva din preajma sa s-ar afla în pericol. Așa a procedat și o mamă din Tasmania, care și-a învățat băiețelul de 4 ani să sune la ambulanță. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi cum s-a descurcat acesta când mama lui a avut convulsii și a chemat salvarea.

O mamă și-a învățat fiul să sune la ambulanță

Wendy Cocker (din Tasmania) este asistentă medicală și, într-o zi, după ce a fost cu fiul ei, Monty (4 ani), la festivalul agricol „Agfest”, a hotărât să-l ducă pe acesta să viziteze și stația de ambulanțe de acolo. După aceea și-a dat seama că era necesar să-l învețe cum să sune la salvare. Pentru „abc.net.au”, mama a venit cu următoarele precizări: „Am fost cu școala la „Agfest” și am vizitat stația de ambulanțe de acolo întrucât se afla printre locurile în care trebuia să mergem, apoi am plecat acasă și mi-am zis „trebuie să-l învăț neapărat pe Monty cum să procedeze ca să poată chema ambulanța.”

femeie fericita alaturi de cei trei fii

În condițiile în care știa că avea și probleme de sănătate, a considerat că era cu atât mai important ca fiul ei să învețe ce să facă. Pentru sursa citată, a menționat: „Având convulsii, trebuia să-l învăț cum să reacționeze”. Nu a stat pe gânduri și i-a arătat copilului cum să apeleze ambulanța atât de pe un telefon mobil blocat, cât și de pe unul care nu este blocat. 

A doua zi, copilul a chemat ambulanța chiar pentru mama lui

Wendy a povestit, în intervenția pentru sursa citată anterior, că a doua zi după ce îi arătase lui Monty cum să procedeze pentru a chema salvarea, i s-a făcut rău chiar în casa lor din Launceston. A încercat mai întâi să-și sune soțul, însă a intrat mesageria vocală: „Nu mă simțeam prea bine și am încercat inițial să-l sun pe soțul meu, chiar înainte să am convulsii. Însă a intrat mesageria vocală.”

S-a confruntat cu convulsii, dar și-a amintit cum băiețelul ei a reușit să sune la ambulanță. Curând și-a pierdut cunoștința, așa cum a relatat pentru sursa menționată: „La câteva minute după ce am încercat să-mi sun soțul, Monty a sunat la salvare și cam asta este tot ce îmi aduc aminte...”

Monty le-a spus operatorilor că mama lui căzuse pe jos și, de asemenea, i-a avertizat despre câinele familiei, care lătra mult, însă era prietenos cu oamenii.  

Paramedicul Danielle Masters, care a făcut parte din echipa de intervenție care a ajuns la Wendy, a dat detalii despre ce s-a întâmplat atunci. Potrivit sursei citate, a relatat: „Când am intrat în casă, l-am văzut pe micul Monty; ne-a întâmpinat acolo, era la telefon cu operatorii noștri, am găsit-o pe mama lui întinsă pe podea, iar el ne-a explicat că leșinase.”

Familia este mândră de fapta copilului

Wendy și-a revenit și nu a ezitat să laude gestul fiului ei de 4 ani: „Sunt atât de mândră de el. Este micul meu erou; cu siguranță că el a fost cel care a salvat acea zi. Este foarte special; este un băiețel foarte inteligent.” De asemenea, bunica lui l-a văzut ca pe un „super-erou”, însă Monty i-a dat următorul răspuns, așa cum reiese din aceeași sursă: „Nu sunt super-erou, sunt doar erou.”

Wendy Cocker fericita alaturi de cativa membri ai familiei ei

Paramedicii au fost impresionați de modul în care s-a descurcat băiețelul

Danielle Masters a dezvăluit, în intervenția pentru „abc.net.au”, că nu mai întâlnise până atunci, în cei 15 ani de activitate, un copil de 4 ani care să sune la salvare. A fost impresionată de modul în care a reacționat acesta și cum a făcut față situației: „Am fost uimită că și-a dat seama că era vorba despre o situație ce impunea solicitarea unei ambulanțe, iar după aceea a știut cum să sune. Când am ajuns acolo, el era calm și urma instrucțiunile primite de la operator, ceea ce a fost uimitor. A reușit să răspundă la toate întrebările pe care i le-am pus, ne-a spus ce se întâmplase și așa ne-am dat seama că mama lui avea convulsii.”

După ce l-a cunoscut pe Monty, Danielle a înțeles că trebuia să-și învețe și ea copilul în vârstă de 4 ani să sune la ambulanță. Conform sursei citate, a declarat: „Și copilul meu avea 4 ani, iar când am ajuns acasă în acea seară i-am zis „știi cum să suni la salvare?” și apoi m-am gândit la pașii prin care să-l învăț să facă asta.”

Ulterior, Monty a primit din partea paramedicilor o diplomă de apreciere pentru ceea ce a făcut pentru mama lui. 

Wendy Cocker tinandu-si in brate fiul, dupa ce acesta a primit o diploma de merit din partea paramedicilor

Fapta acestui copil a ajuns cunoscută și în mediul online

Numeroase persoane au fost uimite de curajul lui Monty și îl admiră pentru că a reușit să-și salveze mama chemând ambulanța. Câteva comentarii de apreciere se regăsesc și în materialul disponibil pe „news.amomama.com”:

 • „Ador ceea ce a făcut! Te-ai descurcat excelent, Monty. Sper că acum ești bine, Wendy”;
 • „Ce băiețel extraordinar!!! Monty, ești fabulos”;
 • „Ai făcut o treabă grozavă, Monty. Wendy, sper că te simți bine”;
 • „Am auzit de dimineață știrea. Sper că acum ți-ai revenit, Wendy. Avem printre noi o mică legendă”. 

Surse foto:

Surse articol: abc.net.au, mymodernmet.com, news.amomama.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum
  Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

  Anja Ringgren Lovén, o asistentă socială daneză, a salvat în urmă cu 4 ani un băiețel nigerian, abandonat de părinții săi întrucât era considerat vrăjitor....

  O fetiță a fost abuzată de către mama ei ani de zile. Până când mătușa ei i-a salvat viața
  O fetiță a fost abuzată de către mama ei ani de zile. Până când mătușa ei i-a salvat viața

  Mama a abuzat-o ani de zile, până când a fost salvată de "clopoțel"; mătușa ei a salvat-o și i-a dăruit o nouă viață. O femeie de peste hotare a simțit nevoia să...

  Acest bărbat a fost crescut de un tată cu sindrom Down. A ajuns mare, iar asta datorită părintelui său! Iată ce a învățat de la el!
  Acest bărbat a fost crescut de un tată cu sindrom Down. A ajuns mare, iar asta datorită părintelui său! Iată ce a învățat de la el!

  Sader Issa este un student sirian care studiază stomatologia. La prima vedere este ca oricare alt tânăr de vârsta lui, dar ceva îl diferențiază de colegii lui. El a...

  Mama eroină: a salvat viața fiului ei, strangulat de centura de siguranță a mașinii
  Mama eroină: a salvat viața fiului ei, strangulat de centura de siguranță a mașinii

  Siobhan Sherbovich, o mamă din Massachusetts, SUA, și-a salvat băiatul în vârstă de 8 ani după ce acesta se încurcase în centura de siguranță a mașinii și...

  O mamă cățelușă a salvat viața unui bebeluș abandonat, îngrijindu-l ca pe propriul pui
  O mamă cățelușă a salvat viața unui bebeluș abandonat, îngrijindu-l ca pe propriul pui

  Nu degeaba câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor. Instinctul lor este să protejeze specia umană, iar o cățelușă este dovada cea mai clară în acest sens....

  Am născut primul meu copil la vârsta de 45 de ani. Iată ce am învățat din asta
  Am născut primul meu copil la vârsta de 45 de ani. Iată ce am învățat din asta

  În ultimul deceniu, auzim tot mai des despre femei care devin mame după vârsta de 40 de ani. Un exemplu în acest sens este și o mamă care a avut primul copil la 45 de...

  Copiii i-au salvat viața! Cum au descoperit că mama lor are o tumoră cerebrală
  Copiii i-au salvat viața! Cum au descoperit că mama lor are o tumoră cerebrală

  O mămică a fost diagnosticată cu tumoră pe creier, după ce soțul și copiii ei au observat ceva ciudat la ochiul ei stâng în timp ce făceau niște fotografii.

  O fetiță salvează viața unui copil dupa ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube
  O fetiță salvează viața unui copil dupa ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube

  Internetul poate fi util pentru copii! Pe lângă faptul că îi ajută să se familiarizeze, încă de la vârste foarte fragede, cu mediul digital, internetul abundă...

  © 2022 Qbebe