Cum trebuie sa arate educatia in Romania

Sa dezbatem subiectul educatiei in Romania este un drum lung, intortocheat si mult prea obositor. Asa ca vom dezbate un alt subiect: cum trebuie sa arate educatia in Romania, cum trebuie sa fie impulsionati copiii nostri sa isi dezvolte abilitati natural si armonios, intr-un mediu placut in care invata sa se adapteze cat mai bine situatiilor din viata de zi cu zi.

Ne-am obisnuit sa privim catre Occident si sa ne dorim, daca nu pentru noi, atunci pentru copiii nostri, un stil de viata care sa le permita sa fie fericiti din toate punctele de vedere, atat intelectual si emotional, cat si financiar. Ne-am obisnuit asa. Insa, iata, ca exista in Romania, oameni care aduc Occidentul la noi, si ofera copiilor nostri posibilitatea de a cuceri cu succes viitorul.

Lumea iKEDOO

Cand distractia e in toi, la fel este si puterea de concentrare a copiilor. Faptele, experienta, practica sunt cele care educa mult mai bine decat cuvintele. Copiii exploreaza, creeaza, interactioneaza, asimileaza informatii si le transforma in experienta. Pornind cu ideea ca cu cat experienta se apropie mai mult de realitate cu atat retinerea informatiilor va fi mai mare, iKEDOO ofera copiilor o gama vasta de materiale de constructie de jucarie de la caramizi pana la scripeti, grinzi si stalpi de rezistenta.

Conceptele iKEDOO vor ramane experiente fantastice si de neuitat pentru copii, vise care sa ii calauzeasca tot restul vietii lor.
Fiecare program iKEDOO este menit sa imbratiseze intelectul copiilor si sa ii ajute in dezvoltarea increderii de sine, a curajului, a gandirii independente, a puterii de intelegere, a inteligentei emotionale si a puterii de adaptare la lume. In cadrul programelor experientiale copiii lucreaza in echipe, discuta, evalueaza, negocieaza si creeaza.

iKEDOO te invita in luna decembrie sa faci cunostinta cu programele sale, programe care sigur il vor cuceri pe micutul tau:

 

Program practic de constructii si arhitectura

Sambata 1.12.2012, ora 10:30, durata 2h, 8 participanti, Pret: 100 lei

In cadrul acestui program copiii vor invata despre diferite tipuri de case, retele de apa si curent electric, in timp ce vor construi o casa cu ajutorul materialului didactic Ikedoo. Programul urmareste dezvoltarea abilitatii de lucru in echipa.

Program de relationare sociala - construieste si cucereste

Sambata 1.12.2012 ora 14:00 durata 2h, 12 participanti, Pret: 100 lei

Jocul are loc pe un teren impartit in patru. Fiecare teren se imparte la randul lui in mai multe patrate, fiecare cu diverse proprietati. Cu ajutorul caramizilor Ikedoo, copiii isi construiesc granitele, castelul, fermele, depozitul si scoala de inginerie. La fiecare tura concurentii pot ataca terenurile adversarilor cu mingi de cauciuc, pot repara structurile distruse sau pot construi alte structuri pentru bonusuri de caramizi, ghiulele si optiuni suplimentare in joc.

Program de comunicare vizuala

Duminica 2.12.2012 ora 10:30 durata 2h, 8 participanti, Pret: 100 lei

Acest program si propune dezvoltarea laturii creative si intuitive a copiilor cu ajutorul imaginilor. Pe durata programului copii vor invata sa se exprime cu ajutorul simbolurilor, conceptelor si imaginilor. Vor invata metode de desen, grafica si compozitie vizuala cu ajutorul gandirii creative.

Program de relationare sociala - cetatea Blidaru

Duminica 2.12.2012 ora 14:00 durata 2h, 28 de participanti, Pret redus: 70 lei

Pe un material de 9x12 m sunt desenate contururile cetatii, modalitatile de asezare a caramizilor, locul depozitelor si sensul de miscare al constructorilor. Echipele se impart in doua grupuri de lucru care vor aborda jumatate din portiunea de cetate atribuita. Prin rotatie se va stabili un constructor, un magazioner si un caraus. Fiecare echipa este incurajata sa lucreze cat mai organizat si eficient posibil, in ritm sustinut si fara pierderi de timp. Acest joc urmareste dezvoltarea spiritului de echipa, a autocontrolului si a capacitatii de concentrare si organizare.

Echipa iKEDOO

Frumusetea jocului cucereste inimile si intelectul copiilor, iar echipa iKEDOO este responsabila cu aceasta frumusete. Dorinta lor de a oferi copiilor toate "armele" pentru a se dezvolta spre un adult de maine valoros este apreciata mai mult ca oricand de parintii romani. Echipa iKEDOO este pasionata de ceea ce face, formata fiind din oameni care pot deveni un model pentru copiii nostri: arhitecti, psihologi, psihoterapeuti, oameni cu inima si mintea deschisa care deschid la randul lor inimi si minti.

Asa trebuie sa arate educatia in Romania: plina de pasiune, nonconformista, dedicata viitorului copilului tau si hotarata! 

www.ikedoo.com

http://ikedoo.com/calendar

Cum te impiedica judecarea celorlalti parinti in educatia copiilor tai

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum trebuie să arate o cameră modernă pentru bebelușul tău
  Cum trebuie să arate o cameră modernă pentru bebelușul tău

  Nimic nu se compară cu pregătirile pentru venirea pe lume a bebelușului. Lista cu cele necesare și, desigur, camera micului îngeraș devin subiectele de interes pe durata celor 9...

  Cum trebuie să arate meniul pentru o petrecere de copii acasă
  Cum trebuie să arate meniul pentru o petrecere de copii acasă

  Atunci când planifici meniul pentru o petrecere de copii acasă îți dorești cu siguranță ca acesta să includă alegeri cât mai sănătoase, dar și pe gustul celor...

  Învățătoarea care a reușit să revoluționeze educația din România
  Învățătoarea care a reușit să revoluționeze educația din România

  Cristina Iliescu este unul dintre dascălii care, prin metoda de predare în clasă, reușesc să revoluționeze școala în România și reușesc să le arate copiilor că...

  Modern Dad's Challenges, ed.13 - Educația copilului și provocările colectivității
  Modern Dad's Challenges, ed.13 - Educația copilului și provocările colectivității

  11 aprilie | ora 18:30 | Hotel Internațional București Crezi în importanța educației și îți dorești un mediu stimulant pentru dezvoltarea micuțului tău? Atunci vino...

  O mamă apelează la operații de 30 de mii de euro ca să arate ca Meghan Markle
  O mamă apelează la operații de 30 de mii de euro ca să arate ca Meghan Markle

  O mamă a recurs la operații estetice pentru a arăta ca și idolul ei, Meghan Markle!

  Investiția în educația timpurie, cheia pregătirii noilor generații pentru profesiile viitorului
  Investiția în educația timpurie, cheia pregătirii noilor generații pentru profesiile viitorului

  Ministerul Educației Naționale, Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, Aspen Institute România, ReadyNation România și UNICEF în România au...

  Olanda, campioana Europei la educația sexuală în școli și grădinițe
  Olanda, campioana Europei la educația sexuală în școli și grădinițe

  Discuțiile legate de sexualitate sunt încă tabu în multe culturi din lume, lucru care îi liniștește pe unii părinți sau, dimpotrivă, stârnește critici aprinse...

  © 2019 Qbebe