Cum trebuie sa arate educatia in Romania

QBebe

Sa dezbatem subiectul educatiei in Romania este un drum lung, intortocheat si mult prea obositor. Asa ca vom dezbate un alt subiect: cum trebuie sa arate educatia in Romania, cum trebuie sa fie impulsionati copiii nostri sa isi dezvolte abilitati natural si armonios, intr-un mediu placut in care invata sa se adapteze cat mai bine situatiilor din viata de zi cu zi.

Ne-am obisnuit sa privim catre Occident si sa ne dorim, daca nu pentru noi, atunci pentru copiii nostri, un stil de viata care sa le permita sa fie fericiti din toate punctele de vedere, atat intelectual si emotional, cat si financiar. Ne-am obisnuit asa. Insa, iata, ca exista in Romania, oameni care aduc Occidentul la noi, si ofera copiilor nostri posibilitatea de a cuceri cu succes viitorul.

Lumea iKEDOO

Cand distractia e in toi, la fel este si puterea de concentrare a copiilor. Faptele, experienta, practica sunt cele care educa mult mai bine decat cuvintele. Copiii exploreaza, creeaza, interactioneaza, asimileaza informatii si le transforma in experienta. Pornind cu ideea ca cu cat experienta se apropie mai mult de realitate cu atat retinerea informatiilor va fi mai mare, iKEDOO ofera copiilor o gama vasta de materiale de constructie de jucarie de la caramizi pana la scripeti, grinzi si stalpi de rezistenta.

Conceptele iKEDOO vor ramane experiente fantastice si de neuitat pentru copii, vise care sa ii calauzeasca tot restul vietii lor.
Fiecare program iKEDOO este menit sa imbratiseze intelectul copiilor si sa ii ajute in dezvoltarea increderii de sine, a curajului, a gandirii independente, a puterii de intelegere, a inteligentei emotionale si a puterii de adaptare la lume. In cadrul programelor experientiale copiii lucreaza in echipe, discuta, evalueaza, negocieaza si creeaza.

iKEDOO te invita in luna decembrie sa faci cunostinta cu programele sale, programe care sigur il vor cuceri pe micutul tau:

 

Program practic de constructii si arhitectura

Sambata 1.12.2012, ora 10:30, durata 2h, 8 participanti, Pret: 100 lei

In cadrul acestui program copiii vor invata despre diferite tipuri de case, retele de apa si curent electric, in timp ce vor construi o casa cu ajutorul materialului didactic Ikedoo. Programul urmareste dezvoltarea abilitatii de lucru in echipa.

Program de relationare sociala - construieste si cucereste

Sambata 1.12.2012 ora 14:00 durata 2h, 12 participanti, Pret: 100 lei

Jocul are loc pe un teren impartit in patru. Fiecare teren se imparte la randul lui in mai multe patrate, fiecare cu diverse proprietati. Cu ajutorul caramizilor Ikedoo, copiii isi construiesc granitele, castelul, fermele, depozitul si scoala de inginerie. La fiecare tura concurentii pot ataca terenurile adversarilor cu mingi de cauciuc, pot repara structurile distruse sau pot construi alte structuri pentru bonusuri de caramizi, ghiulele si optiuni suplimentare in joc.

Program de comunicare vizuala

Duminica 2.12.2012 ora 10:30 durata 2h, 8 participanti, Pret: 100 lei

Acest program si propune dezvoltarea laturii creative si intuitive a copiilor cu ajutorul imaginilor. Pe durata programului copii vor invata sa se exprime cu ajutorul simbolurilor, conceptelor si imaginilor. Vor invata metode de desen, grafica si compozitie vizuala cu ajutorul gandirii creative.

Program de relationare sociala - cetatea Blidaru

Duminica 2.12.2012 ora 14:00 durata 2h, 28 de participanti, Pret redus: 70 lei

Pe un material de 9x12 m sunt desenate contururile cetatii, modalitatile de asezare a caramizilor, locul depozitelor si sensul de miscare al constructorilor. Echipele se impart in doua grupuri de lucru care vor aborda jumatate din portiunea de cetate atribuita. Prin rotatie se va stabili un constructor, un magazioner si un caraus. Fiecare echipa este incurajata sa lucreze cat mai organizat si eficient posibil, in ritm sustinut si fara pierderi de timp. Acest joc urmareste dezvoltarea spiritului de echipa, a autocontrolului si a capacitatii de concentrare si organizare.

Echipa iKEDOO

Frumusetea jocului cucereste inimile si intelectul copiilor, iar echipa iKEDOO este responsabila cu aceasta frumusete. Dorinta lor de a oferi copiilor toate "armele" pentru a se dezvolta spre un adult de maine valoros este apreciata mai mult ca oricand de parintii romani. Echipa iKEDOO este pasionata de ceea ce face, formata fiind din oameni care pot deveni un model pentru copiii nostri: arhitecti, psihologi, psihoterapeuti, oameni cu inima si mintea deschisa care deschid la randul lor inimi si minti.

Asa trebuie sa arate educatia in Romania: plina de pasiune, nonconformista, dedicata viitorului copilului tau si hotarata! 

www.ikedoo.com

http://ikedoo.com/calendar

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Educația din România se axează pe numerologie și paranormal? Ce spune Ministrul Educației
  Educația din România se axează pe numerologie și paranormal? Ce spune Ministrul Educației

  În urmă cu câteva săptămâni, profesorii din Galați au fost îndemnați să participe la un curs de numerologie numit „Numerologia - o 9 legătură...

  Temperatura optimă în casă: câte grade trebuie să arate termometrul, în funcție de cameră
  Temperatura optimă în casă: câte grade trebuie să arate termometrul, în funcție de cameră

  Temperatura din locuință reprezintă unul dintre factorii care contează mai mult decât crezi în menținerea sănătății, în prevenirea apariției diferitelor...

  Ai tacâmuri din argint în casă? Iată cum le poți curăța, ca să arate ca noi
  Ai tacâmuri din argint în casă? Iată cum le poți curăța, ca să arate ca noi

  Indiferent cât de mult ai grijă de tacâmurile tale din argint, în mod natural ajung să își piardă luciul specific în timp. Pentru că nu este plăcut nici...

  Rolul părinților în educația financiară a copiilor! Află ce trebuie să faci
  Rolul părinților în educația financiară a copiilor! Află ce trebuie să faci

  Știm cu toții că părinții sunt direct responsabili de educația copiilor; dacă nu ei, atunci cine, nu-i așa? Nu numai că sunt direct răspunzători de modelarea personalității...

  Mirela Vaida este revoltată! Cere redeschiderea școlilor: „Cum să lăsăm în ultimă instanță educația copiilor noștri?”
  Mirela Vaida este revoltată! Cere redeschiderea școlilor: „Cum să lăsăm în ultimă instanță educația copiilor noștri?”

  Mirela Vaida pune mare preț pe educația copiilor săi și cere redeschiderea scolior! Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct” este nemulțumită din cauza măsurilor luate...

  10 mame curajoase care nu se tem să își arate corpul după naștere
  10 mame curajoase care nu se tem să își arate corpul după naștere

  Printre marile provocări de proaspătă mămică se numără și cea legată de acceptarea transformărilor corpului după naștere. De aceea, poți fi tentată să te „ascunzi”...

  Educația financiară este simplă și distractivă! Iată cum îți înveți copilul să facă economii
  Educația financiară este simplă și distractivă! Iată cum îți înveți copilul să facă economii

  „Educație financiară pentru copii? Nu, sunt prea mici pentru a înțelege valoarea banilor”, sunt de părere unii părinți. Ei bine, trebuie să știi că aceasta este...

  Educația financiară pe înțelesul copilului - Cum îl ajuți să aprecieze valoarea banilor?
  Educația financiară pe înțelesul copilului - Cum îl ajuți să aprecieze valoarea banilor?

  „Mami, vreau o jucărie nouă!”, „Tati, am nevoie de un telefon nou!”, „Mami, tati, vreau să mergem mai des în vacanțe” - îți sună...

  © 2022 Qbebe