Scenarii amuzante pentru petreceri reușite de Halloween

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Petrecerea de Halloween din acest an poate fi mai reușită dacă veți organiza și activități precum cele prezentate în articolul de mai jos. În oricare dintre ele pot fi antrenați atât cei mari, cât și cei mici, astfel încât vă veți putea amuza cu toții. Nu mai stați pe gânduri și pregătiți-vă de „Halloween Party"!

Să jucăm bowling cu popice „mumii"

O petrecere de Halloween poate fi mai distractivă dacă atât cei mari, cât și cei mici, se vor implica într-o partidă de bowling cu o „recuzită" cu totul specială: „popice-mumii".
În vederea pregătirii popicelor veți avea nevoie de:
• un set de popice
• o rolă de leucoplast de pânză
• tifon (4 role)
• un set de ochișori de plastic
• panglică portocalie
• un marker negru
• foarfecă
După ce veți strânge materialele, veți lucra astfel:
• Popicele vor fi înfășurate, pe rând, în fâșii de tifon. Aceste fâșii vor fi securizate apoi cu câte o bucată de leucoplast, ce vor fi aplicate pe diagonală.
• Tot din leucoplast veți confecționa și gurile „mumiilor": se va tăia câte un pătrățel de bandaj, pe care se va contura apoi câte o gură.
• Gurile vor fi lipite în partea superioară a popicelor.
• Veți lipi și ochișorii.
• Veți tăia din panglica portocalie și veți face fundițe la „gâtul" popicelor.
• Nu uitați să înfășurați în tifon și bilele
Partida de bowling poate fi organizată atât în interior, cât și în exterior, iar distanța de la care se vor arunca bilele va fi stabilită în funcție de vârsta și de abilitățile participanților.

„Pe ce am pus mâna?"

Următoarea activitate va fi cu siguranță atât pe placul celor mari, cât și a celor mici. În plus, este ideală pentru Halloween, în condițiile în care toți vor avea ocazia să-și imagineze lucruri „de groază".
Mai întâi va trebui ca participanții să aibă în față obiectele care vor trebui ascunse într-o cutie și asociate apoi cu elemente ce țin de Halloween. De exemplu, ei pot vedea: jeleu, boabe de struguri, sticks-uri, dinții unei furculițe de plastic etc.
Fără să fie lăsați să vadă, obiectele respective vor fi ascunse într-o cutie de carton. Fiecare participant va trebui să introducă mâna în cutie, să apuce un obiect și, fără să-l scoată afară, să poată spune despre ce este vorba. De pildă, boabele de strugure pot fi asociate cu globii oculari, sticks-urile cu degetele unei vrăjitoare, dinții furculițelor de plastic cu dinții de vampir etc..

Femeie si copii la o petrecere de Halloween

Citește și: Cele mai infricosatoare dulciuri de Halloween !

„Câte bomboane sunt în borcan?"

Dacă vă plac activitățile mai liniștite, încercați să vă implicați în următoarea: luați un borcan cu bomboane speciale de Halloween (alegeți unele în formă de colți).
Fiecare participant va trebui să spună câte bomboane crede că se află în borcan. Va fi învingător cel ce spune numărul cel mai apropiat de numărul de bomboane.
Recompensa va fi întreg borcanul cu bomboane!

Concurs de înfășurat mumii

Următorul joc va fi ideal la o petrecere de Halloween unde participă și mulți copii.
Tot ce veți avea de făcut va fi să aveți la dispoziție cât mai multă hârtie igienică, în care copiii ce vor dori să se transforme în mumii vor fi înfășurați.
Toată lumea va începe să înfășoare mumiile când se va da startul. Câștigătorul va fi cel care va finaliza cel mai repede să-și finalizeze mumia, astfel încât aceasta să fie  cât mai bine acoperită de hârtia igienică.
Dacă vreți, activitatea poate continua după cum urmează: copiii vor fi rugați să se ascundă în diferite locuri, iar „misiunea" celorlalți va fi să-i găsească datorită unor indicii notate pe bilețele. La fel, cine își va găsi cel mai repede „mumia" va fi câștigător și recompensat cu niște delicatese de Halloween (precum fursecuri, bomboane etc.).

„Păianjenii se întrec!"

Următorul joc va testa forța și răbdarea participanților. Va fi ideal de jucat în echipe, formate din adulți și copii.
Pentru a vă juca veți avea nevoie de:
• un set cu păianjeni de plastic, mici, de diverse culori
• paie de plastic
• câte o tavă de plastic/de lemn
Jocul se va derula astfel: fiecare echipă va primi un anumit număr de păianjeni. Aceștia vor trebui deplasați, doar cu ajutorul suflatului printr-un pai mai gros, dintr-o parte în alta a tăvii pe care stau. Va fi interzis să se folosească mâinile!
Va câștiga echipa care-și va deplasa cel mai repede păianjenii.

Baietel pictat pe fata ce sufla intr-un pai sa deplaseze paianjeni

Citește și: 10 Jocuri in familie de Halloween

„Să pescuim merele"

Este o activitate tradițională de Halloween, care va fi binevenită oricând la o petrecere organizată cu ocazia acestei sărbători.
În vederea unei desfășurări optime a „pescuitului" merelor va trebui să aveți grijă de următoarele detalii:
• Fixați-vă un recipient adecvat- Acesta poate fi o găleată, un lighean, un coș de gunoi etc.
• Apa în care vor pluti merele nu va trebui să fie nici prea caldă, nici prea rece- Este necesar să nu se neglijeze nici acest aspect în condițiile în care participanții vor intra cu fața în apă
• Plasați recipientul cu apă și mere la o înălțime confortabilă pentru participanți- Acesta poate fi plasat pe un suport sau pus direct la nivelul solului, dacă aceștia vor sta în genunchi.
• Alegeți sortimente de mere variate- Pentru copii, alegeți mere mai mici, care să poată fi mai ușor apucate cu gura, iar pentru adulți puteți avea mere mai mari.
După aceea, jocul se va defășura în felul următor:
• Se va stabili ordinea în care particpanții vor porni să „pescuiască" mere
• Se va fixa un număr de mere pentru fiecare, preferabil 1-2 ouă.
• Se va stabili timpul acordat pentru „pescuitul" fiecărui măr: cam 2 minute
• Regula de bază este aceasta: Merele vor trebui apucate doar cu gura, fără a se folosi deloc mâinile. De altfel, acestea ar trebui ținute la spate.
• Va câștiga participantul care și-a „pescuit" cel mai repede merele.

„Prinde gogoașa"

Și acest joc este numai bun pentru a vă distra la o petrecere de Halloween, mai ales dacă veți avea la dispoziție gogoși speciale, tip „donnut". Acestea vor fi agățate (cu sfoară) de crengile unui copac sau de diverse obiecte din casă. Aveți însă grijă ca gogoșile să fie prinse la înălțime variate, astfel încât să ajungă la ele și adulții și copiii.
Scopul jocului va fi ca participanții să reușească să-și mănânce gogoașa în timp ce aceasta este agătață, fără a-și folosi deloc mâinile. Vor câștiga cei ce vor reuși primii să realizeze acest demers.

Copii la o petrecere de Halloween

Să sărim pe baloanele-dovleci!

În special cei mici vor fi încântați să audă pocnetele baloanelor sparte când vor sări pe ele. Această activitate se va desfășura în aer liber, într-un spațiu cât mai larg, lipsit de obstacole.
Baloanele portocalii vor fi umplute cu monede de ciocolată sau cu bomboane, iar la „gură" vor fi legate cu panglică verde și vor avea și o frunzuliță confecționată din carton.
„Misiunea" participanților va fi să sară pe un traseu marcat de baloanele-dovleci, astfel încât acestea să se spargă. Câștigător va fi cel care va sparge cele mai multe baloane!
La sfârșit, toată lumea va fi recompensată cu ceea ce s-a găsit în baloane.

„Dovleacul vomită"

Copiii adoră ca de Halloween să facă lucruri dezgustătoare. Așa că pregătiți-i să participe la o activitate care cu siguranță îi va uimi, fiind totodată și un mic experiment științific.
Dacă sunt mai mulți participanții se vor forma echipe de câte doi: un adult și un copil. Fiecare echipă va primi câte un dovleac sculptat („jack-o-lantern"), câte un pliculeț de bicarbonat și câte o sticluță de colorant alimentar.
Adulții din fiecare echipă vor proceda așa: vor turna bicarbonatul în gaura de la cap a dovlecilor și după aceea, treptat, vor începe să adauge și colorant. Fenomenul care se va petrece este următorul: compușii chimici din bicarbonat vor intra în reacție cu cei din coloranți, iar amestecul obținut va avea tendința să „erupă", să dea pe-afară din dovleci. Lăsați-i pe cei mici să se bucure din plin de acest spectacol, pe măsură ce spuma creată va ieși tot mai mult din dovleci.
În cazul în care vreți să obțineți un efect cât mai horror, încercați să aveți la dispoziție mai ales coloranți în nuanțe de verde, care să ducă la crearea unei substanțe similare vomei.

Voi mai aveți și alte idei de activități amuzante, numai bune pentru o petrecere de Halloween?

Surse:
www.deliacreates.com; www.goodhousekeeping.com;www.porch.com;www.stillplayingschool.com; www.thechicsite.com; www.themumsyblog.com;www.thedatingdivas.com; www.wikihow.com

Surse poze:

www.instagram.com; www.youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Halloween: 10 idei de machiaj pentru copii, ușor de făcut de părinți
  Halloween: 10 idei de machiaj pentru copii, ușor de făcut de părinți

  Sărbătorirea Halloween-ului a devenit tot mai populară și la noi în ultimul deceniu, fiind așteptată cu nerăbdare mai ales de către cei mici. Alături de alegerea celor mai...

  3 motive care te vor convinge să închiriezi animatori de petreceri
  3 motive care te vor convinge să închiriezi animatori de petreceri

  Se apropie ziua de naștere a prichindelului tău și ai vrea să îi organizezi cea mai tare petrecere? O petrecere este întotdeauna un prilej de bucurie de încântare...

  Trucurile incredibile ale unei bunici pentru sculptarea dovlecilor de Halloween
  Trucurile incredibile ale unei bunici pentru sculptarea dovlecilor de Halloween

  Poate că Halloween-ul nu este o sărbătoare românească, dar trebuie să recunoaștem că este extrem de distractivă! Cei mici o adoră, mai ales pentru că au ocazia să se...

  Un expert în științe explică de ce bomboanele de Halloween sunt benefice pentru creierul copiilor
  Un expert în științe explică de ce bomboanele de Halloween sunt benefice pentru creierul copiilor

  Poate că dulciurile sunt rele pentru dinții copiilor tăi, dar pot fi foarte benefice pentru creierul lor. Dar nu așa cum îți imaginezi! Dr. Deanna McLennan, o educatoare din...

  Top 10 cele mai amuzante poze cu elevi care învaţă online
  Top 10 cele mai amuzante poze cu elevi care învaţă online

  Pentru a înţelege mai bine cum reacţionează copiii din întreaga lume la învăţarea în sistem online, parcurge şi articolul de mai jos. Cu siguranţă că te vei...

  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei
  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei

  Pregătirile pentru Halloween au intrat pe ultima sută de metri și de aceea, cu mic, cu mare, încercăm să ne punem la punct ultimele detalii din „recuzita” de care vom...

  Cele mai amuzante jocuri cu ghicitori pentru copii
  Cele mai amuzante jocuri cu ghicitori pentru copii

  Ți-am pregătit cele mai distractive jocuri cu ghicitori pentru copii, numai bune pentru a testa istețimea prichindelului tău. În termeni populari, ghicitorile sunt cunoscute și...

  © 2023 Qbebe