- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Carne de porc, Aperitive, Carne de curcan, Mic dejun copii, Aperitive cu branza, Sunca de porc, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, Aperitive rapide, Fara foc, Smantana, Branza, Cascaval, Carne, Lactate, Legume, Oua, Sfecla, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Oua fierte, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- crema de branza, sunca de curcan
Ingrediente pentru aperitiv cu crema de branza si sunca de curcan:
1 paine feliata (poti folosi felii de paine de mai multe tipuri: cu seminte, graham, integrala)
500 g de crema de branza
500 g de sunca de curcan feliata (poti folosi orice alt tip de sunca)
1 sfecla rosie
300 g de cascaval
100 ml de smantana grasa
3 galbenusuri de oua fierte
sare, piper alb
1 ardei gras rosu sau masline pentru decor
Cum prepari aperitiv cu crema de branza si sunca de curcan:
Amesteca smantana cu galbenusuld e ou, sare si piper dupa gust, pana ce se omogenizeaza. Alege o tava sau un platou pe care sa asezi aperitivul. Practic, trebuie sa stratifici toate ingredientele. Vom folosi 3 randuri de felii de paine. Pui cate doua sau trei felii pe lungime. Le ungi cu crema de branza. Pui felii subtiri de sfecla rosie, apoi felii de sunca, o felie groasa de cascaval, apoi un alt strat de felii de paine. Ungi acest ultim strat cu smantana cu galbenusuri. Mai pui un strat de felii de sfecla rosie, cascaval, sunca, crema de branza. Inca un strat de felii de paine. Apoi acoperi tot "checul" cu un strat gros de crema de branza, decorezi cu ardei gras, masline, verdeturi si lasi la frigider cel putin 2 ore. Serveste aperitivul taiat in felii groase. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!