
-
Timp preparare:
- 3 ore
-
Varsta:
- Familie
-
Nivel dificultate:
- dificil
-
Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Primavara, Prajituri, Cereale, Prajituri de Craciun, Craciun, Pasti, Pranz, Cina, Faina, Gustoase
-
Ingrediente principale:
- faina, oua, drojdie, zahar, ulei, lapte, mirodenii, stafide, nuci, unt, cacao, coaja de lamaie, portocala
Ingrediente pentru 2 Cozonaci de casă pufoși, cu nucă și cacao
1 kg făină60 g drojdie
200 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
5 gălbenușuri
500 ml lapte cald
100 ml ulei
100 g unt
1/2 linguriță sare
1 linguriță coajă de lămâie rasă
esență de vanilie
Ingrediente pentru umplutura de Cozonac de casă pufos
2 linguri cacao
250 g nuci
100 g stafide
150 g zahăr
2 albușuri
1 linguriță rom
1/2 linguriță scorțișoară
Ingrediente pentru glazura Cozonacului de casă pufos
2 albușuri
150 g zahăr pudră
1 portocală
Timp de preparare: 3 ore
Cum se prepară aluatul Cozonacului pufos
Pasul 1: Cernem făina într-un vas adânc, facem un „cuib" în care punem drojdia (topită cu zahăr într-o farfurie), 1 ou și 1 ceașcă mare de lapte călduț. Amestecăm aceste ingrediente bine, obținând un aluat. Se adaugă și uleiul, frământând aluatul pentru aproximativ 5 minute.
Pasul 2: Aluatul va fi lăsat la dospit și cât acesta va sta așa vom freca 5 gălbenușuri și 2 albușuri cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până când acestea se topesc.
Pasul 3: Turnăm această compoziție peste aluat, împreună cu laptele călduț rămas și frământâm aluatul cam 30 de minute.
Pasul 4: Încălzim untul și uleiul pe care le adaugăm în aluat. Frământăm în continuare. Nu uitați să puneți și coaja rasă de lămâie. Puneți aluatul la crescut, într-un loc cât mai cald.
După ce lăsăm aluatul la crescut, ne ocupăm și de umplutura cozonacilor.
Cum se prepară umplutura pentru Cozonacul pufos
Pasul 1: Nucile se dau prin mașină.
Pasul 2: După aceea nucile se amestecă cu zahărul, albușurile, stafidele, romul și scorțișoara.
Cum finalizăm prepararea Cozonacului pufos
Pasul 1: După ce am lăsat aluatul la crescut pentru aproximativ 1 oră, îl vom împărți în două.
Pasul 2: Întindem aluatul și punem pe el umplutura.
Pasul 3: Aluatul va fi împletit, pentru fiecare cozonac, ce va fi uns cu amestecul de albușuri, zahăr și zeamă de portocală.
Pasul 4: În funcție de tipul de cuptor, cozonacii vor fi dați la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute.
Poți comanda un Cozonac pufos cu nucă și cacao de la bucateperoate.ro.
Pentru Crăciun, comenzile se vor livra între 20 și 23 decembrie, în următoarele intervale orare: 10.00-13.00, 12.00-15.00, 14.00-17.00. Comanda minimă este de 2 cozonaci. De asemenea, cozonacul poate fi comandat online sau telefonic.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!