Tinctura de propolis la copii: sfaturi utile

Tinctura de propolis la copii: sfaturi utile

Roxana Cristea

Tinctura de propolis la copii este izvor de sanatate. Trebuie sa stii ca tinctura de propolis este un amestec de extras de propolis cu alcool alimentar. Acest amestec este bogat in proteine, vitamine si flavonoide care fac din tinctura de propolis cel mai bun remediu naturist pentru o varietate de afectiuni intalnite la copii si adulti. Afla cum poti face in casa tinctura de propolis, dar si ce boli trateaza acest amestec.

Proprietatile curative ale tincturii de propolis

Propolisul este colectat de albine din seva copacului sau din diverse alte plante. Acesta contine o varietate de vitamine si minerale si este considerat a fi un bun antioxidant. De asemenea, propolisul este considerat a fi un antibiotic natural si un „medicament" antifungic cu multe beneficii pentru sanatate. Multi oameni inghit periodicproduse apicole tinctura de propolis, un amestec format din propolis si alcool alimentar, deoarece cred ca pot preveni si chiar vindeca o varietate de afectiuni, de la simple raceli la cancer. De asemenea, tinctura de propolis poate fi aplicata extern, local, pe taieturi, acnee si chiar cicatrici. De multe ori efectele benefice sunt vizibile.

Tinctura de propolis poate fi luata zilnic, in conditii de siguranta, ca supliment alimentar de persoanele care nu au alergii. Acest remediu naturist contine proteine, vitamine si flavonoide (un tip de metabolit produs de plante, care are proprietati antioxidante. Antioxidantii au capacitatea de a reduce numarul de radicali liberi in organism. Radicalii liberi sunt vinovati de producerea anumitor boli si chiar a cancerului.

Din batrani, oamenii cred in puterile tincturii de propolis, in mod special atunci cand vorbesc de o boala virala, cum ar fi o raceala, o tuse sau o gripa la copii. Cateva picaturi de tinctura pot fi dizolvate in apa sau suc, sau puse pe o bucata de paine. Acest supliment va ajuta organismul copilului sa lupte impotriva acestor boli, inainte ca ele sa se agraveze, sa devina severe.
De asemenea, diareea la copii poate fi contracarata prin consumul de produse pe baza de propolis, deoarece ar putea reduce acumularea de lichid in intestine.

Daca piticul tau sufera de boli parazitare, precum infectia cu Geardia, o lingurita de tinctura, de 3 ori pe zi ar putea elimina parazitul din organism. Tratamentul trebuie sustinut 7 zile si se poate relua la nevoie.
Produsele pe baza de propolis ajuta si in hipertensiune si arteroscleroza, este adjuvant in hepatita si in meningita. Tinctura de propolis previne si trateaza infectiile urinare.

Propolisul sub forma de tinctura poate fi aplicat direct pe piele. O rana deschisa s-ar putea vindeca mult mai repede si sunt mult mai putine sanse sa se infecteze zona respectiva daca tinctura se foloseste cu regularitate.
Multe persoane au tratat cu succes acneea cu tinctura de propolis. Chiar si cicatricile dispar dupa mai multe aplicari.

Cum se face tinctura de propolis acasa?

Iata o reteta de tinctura de propolis pe care o poti face si tu acasa:
Se amesteca 260 g de propolis bine maruntit si un litru de alcool dublu rafinat de 98 de grade. Amestecul se tine la loc ferit de lumina timp de 14 zile, agitandu-se de cateva ori pe zi. In ziua a-14-a se strecoara prin tifon si se poate folosi ca supliment alimentar dar se poate aplica si direct pe piele.
Tinctura de propolis se pastreaza in sticle mici, inchise la culoare intr-un spatiu aerisit. A se feri de lumina. Din ceea ce a ramas in tifon poti face o crema, cu ajutorul untului sau a seului de porc.
Daca nu ai timp sau ingredientele necesare sa faci acasa tinctura de propolis, o gasesti in toate farmaciile naturiste.

Atentie! Cei care au alergii la polen nu ar trebui sa folosesaca produsele pe baza de propolis. De asemenea, bebelusii nu trebui tratati cu miere, propolis sau produse derivate. In mod special tinctura de propolis, avand in vedere ca are un continut mare de alcool nu se administreaza ca supliment alimentar copiilor mici. In schimb o puteti folosi extern, in cazul in care copilul (de orice varsta) are o rana sau o cicatrice.
Nu renuntati la medicamentele prescrise de medic pentru tratarea anumitor afectiuni. De multe ori copilul are nevoie de un ajutor mai puternic in lupta cu boala.

Surse: sfatulmedicului.ro; wisegeek.org; bee-pollen-buzz.com.
Articolul urmator
20 de sfaturi pentru o viață sănătoasă
20 de sfaturi pentru o viață sănătoasă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sfaturi utile pentru ora de baie a micuțului de la o mamă de 7 copii
    Sfaturi utile pentru ora de baie a micuțului de la o mamă de 7 copii

    Crezi că este greu să îi faci baie unui singur copil? Stai să vezi cum se descurcă această mamă când vine momentul să se ocupe de cei șapte copii ai săi! Jackie B., o...

    10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii
    10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii

    Momentul nașterii este unul cel puțin emoționant, atât pentru viitoarea mămică, dar mai ales pentru mândrul tătic căruia îi revine sarcina de a fi alături de...

    111 afirmații utile pentru orice situație de la Niculina Gheorghiță
    111 afirmații utile pentru orice situație de la Niculina Gheorghiță

    Am folosit zi de zi afirmații în ultimii ani, iar viața mea este schimbată la 180 de grade. Simt că trăiesc, că mă bucur de viață și că sunt cu adevărat creatorul...

    Sfaturi de la experți: Ce poți face pentru a evita ca cel mic să fie agresiv cu alți copii?
    Sfaturi de la experți: Ce poți face pentru a evita ca cel mic să fie agresiv cu alți copii?

    Probabil ți s-a întâmplat să descoperi că piticul tău a fost lovit de alți copii, fie la grădiniță, la școală, fie în parc, poate chiar sub ochii tăi. Copiii au...

    8 trucuri utile în alăptare pentru mamele care revin la serviciu după concediul de creștere a copilului
    8 trucuri utile în alăptare pentru mamele care revin la serviciu după concediul de creștere a copilului

    Revenirea la serviciu după concediul de creștere a copilului reprezintă o provocare pentru cele mai multe mămici, care și-ar dori să stea cât mai mult timp în preajma...

    Imunitate puternică, copil fericit
    Imunitate puternică, copil fericit

    Odată cu noul an școlar, vine și toamna cu schimbări de temperatură și, bineînțeles, răceli de care parcă nu mai scăpăm. Soluția de a ține copiii departe de viroze este...

    Copilul nu vrea să mănânce micul dejun? 6 sfaturi pentru a-l convinge
    Copilul nu vrea să mănânce micul dejun? 6 sfaturi pentru a-l convinge

    Una dintre cele mai la îndemână modalități de a te asigura că micuțul tău va avea parte de un start bun într-o nouă zi este să-i oferi micul dejun. Uneori...

    6 semne ale adolescentului îndrăgostit. Sfaturi de la psihologul Lenke Iuhos
    6 semne ale adolescentului îndrăgostit. Sfaturi de la psihologul Lenke Iuhos

    Adolescenţii sunt acei copii mari, care se îndrăgostesc repede, pe sistemul aici şi acum. Nu e de ajuns că părinţii se obişnuiesc destul de greu cu schimbările fizice bruşte,...

    © 2024 Qbebe