A născut primul copil la 51 de ani, deși avea șanse de 5% să fie mamă. De ce gurile rele au făcut-o egoistă

A născut primul copil la 51 de ani, deși avea șanse de 5% să fie mamă. De ce gurile rele au făcut-o egoistă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O femeie din SUA a reușit să devină pentru prima dată mamă la vârsta de 51 de ani, după ce s-a confruntat anterior cu experiențe dificile, precum o pierdere de sarcină și cinci încercări eșuate de transfer de ovule. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla povestea lui Jake Leiske Willis, care este acum mama fericită a unei fetițe în vârstă de 4 ani.

Cum a începutul totul

Jake Leiske Williams (din Atlanta, statul american Georgia) a povestit că s-a confruntat cu probleme de fertilitate încă din tinerețe. L-a întâlnit pe Chris, cel care avea să-i devină cel de-al doilea soț, încă din anul 1998, în perioada în care au cântat împreună într-o formație de gospel. Atunci s-au despărțit după 1 an de relație, fiecare construindu-și propriul drum.

În perioada în care a fost căsătorită prima dată, Jake Leiske consultase un specialist în probleme de fertilitate care îi spusese că „nu va funcționa”, de-a lungul anilor începându-se să se întrebe dacă își dorea într-adevăr copii. Lucrurile s-au schimbat când l-a reîntâlnit pe Chris. În anul 2014, acesta i-a spus că ar dori să-și întemeieze o familie alături de ea.

Jake-Willis-si-sotul-ei-Chris-la-o-cafea

Sursă poză: captură instagram.com/jakeleiskewillis/

Din acel moment, s-au hotărât să aibă un copil, iar pentru Jake, care avea 47 de ani, a început „călătoria spre fertilitate”. S-a mutat în Atlanta, menționând, conform „DailyMail”, că a avut îndoieli legate de faptul că ar mai putea deveni mamă: „Am înțeles că am făcut alegeri diferite în viață. În jurul vârstei de 30 de ani, când am fost căsătorită pentru prima dată, eu și fostul meu soț am consultat un specialist în fertilitate, dar lucrurile nu au mers atunci. Nu știu ce m-a făcut să cred că aș putea fi capabilă să port în pântece un copil 15 ani mai târziu.”

Jake Willis și soțul ei Chris au apelat la o clinică de fertilitate din New York

Inițial, cei doi s-au gândit să recurgă la o mamă-surogat, dar s-au răzgândit după ce au aflat că există o șansă ca și Jake să poată ține sarcina. Șansele au fost reduse, după cum a mărturisit aceasta: „La început ne-am gândit la o mamă-surogat, dar după aceea ne-am dat seama că aș putea să duc eu sarcina, iar spiritul meu competitiv a intervenit. Nu ne-a menajat deloc, ne-a spus direct că aveam 5% șansă de reușită...”

La aproximativ o lună după ce au început să caute un donator de ovule, s-au gândit să apeleze la o rudă, iar Jake nu s-a ferit să precizeze că i se părea neobișnuit procesul de donare de ovule: „Procesul de donare de ovule mi se părea ciudat. Ajungi într-o bază de date și vor fi trecute acolo caracteristicile tale- culoarea ochilor, înălțimea, preocupările mele legate de muzică- și încerci să te clonezi...”.

Lui Jake i-a venit ideea ca nepoata ei să-i doneze ovule

Prima rudă care i-a venit în minte lui Jake a fost nepoata ei, Savanah, cu care avea o legătură specială și despre care știa că nu are probleme de sănătate: „..Niciodată nu am iubit mai mult o fetiță ca pe Savanah. Eram foarte apropiate. Îi apreciam toate calitățile. Este frumoasă, blândă, amuzantă, foarte isteață, atletică și foarte sănătoasă. Îi cunoașteam trecutul, moștenirea...- le știi pe toate acestea când este vorba de cineva din familie. ”

La început Chris nu a acceptat ideea de a fi cineva din familie care să doneze ovulele, dar Jake a găsit argumentele pentru a-l convinge: „Este la fel ca și cum ai dona sânge sau un rinichi. Trebuie să te gândești la ovule ca și cum nu ar fi un bebeluș, ci o parte din ADN-ul ei, pe care ți-l dăruiește pentru ca tu să poți face asta.”

Jake-Leiske-Williams-alaturi-de-sotul-ei-si-de-nepoata-Savanah

Sursă poză: captură instagram.com/jakeleiskewillis/

Savanah a acceptat să-și ajute mătușa

Tânăra a fost de acord cu propunerea mătușii sale, bucurându-se că îi putea fi de ajutor: „Când am fost întrebată, am fost mai mult decât fericită și entuziasmată. Știam într-un fel ce va urma întrucât în trecut am glumit pe tema aceasta. Știam deja că răspunsul la acea „glumă” va fi evident „DA”. 

Ea s-a mutat din Canada în Atlanta ca să îi fie alături mătușii sale pe parcursul lunilor în care s-a efectuat donarea de ovule. Primele cinci transferuri de ovule au eșuat, după cel de-al doilea Jake ajungând la pierderea sarcinii. După cum se poate afla din „DailyMail”, Savanah a relatat: „A fost foarte dureros să văd cum transferurile de ovule ale mătușii mele au eșuat. Nici nu am încercat să mă gândesc la dezamăgirea simțită după fiecare eșec și la presiunea de a reuși...”.

În urma acestor insuccese, Jake și Chris au început să se întrebe dacă ar fi trebuit să mai încerce: „Începi să-ți pui întrebări. „Ar trebui să mai facem asta? Dar și eu și Chris am continuat să credem.”

Cel de-al șaselea transfer de ovule a adus reușita mult așteptată

În vara anului 2016, Jake a aflat că este însărcinată. Despre experiența sarcinii a ținut să precizeze că: „După primul trimestru, sarcina a fost o binecuvântare. Făceam yoga în fiecare zi.”.

Jake-Leiske-Willis-in-perioada-sarcinii-alaturi-de-sotul-ei-Chris

Sursă poză: captură instagram.com/jakeleiskewillis/

Pe blog-ul ei, cea care avea să nască primul ei copil la  51 de ani, a explicat ce a ajutat-o să reușească să ducă la capăt sarcina la această vârstă: „Sunt încăpățânată, perseverentă, curioasă, rezistentă. Sunt o persoană care a învățat despre asta pregătindu-mă în ceea ce privește cunoștințele de medicină occidentală, de medicină orientală, de acupunctură, de relația corp-spirit, de modul în care funcționează energia...”. Vorbind despre ceea a făcut în acest scop, a venit și cu sfaturi pentru cele aflate într-o situație similară: „Sunt femeia care a fost în aceeași situație ca tine și sunt aici pentru a-ți spune că nu se va dărâma cerul. Sunt aici pentru a-ți spune ce a funcționat pentru mine pentru a mă ajuta să cred, să rămân sănătoasă și să mă bucur de această călătorie.”

Fiica lui Jake și a lui Chris, Avalon, s-a născut prin cezariană în ianuarie 2017 la un spital din Atlanta. Despre cum a decurs nașterea, fericita mamă a dezvăluit că: „A fost cea mai liniștită experiență de naștere pe care mi-aș fi imaginat-o. Ea era perfectă. A venit cu noi acasă după trei zile”.

Jake-Leiske-Williams-alaturi-de-fetita-ei-nou-nascuta

Sursă poză: captură instagram.com/jakeleiskewillis/

Jake Willis a vorbit și despre experiența maternității

Una dintre marile bucurii ale celei care născut primul ei copil la vârsta de 51 de ani a fost că a reușit să-și alăpteze fiica în primul ei an de viață: „Mi s-a spus că, din cauza vârstei mele, este posibil să nu pot alăpta. Norocul nostru a fost că alăptarea a mers excelent și am putut să o alăptez pe Avalon în primul ei an de viață.”

Potrivit „DailyMail”, Jake a insistat asupra ideii că maternitatea a făcut-o să cunoască „o altfel de dragoste”: „Este o existență diferită și o altă dragoste. Sunt atât de recunoscătoare că acest drum a funcționat pentru mine...”. Nu a ezitat să aducă în discuție că a primit și critici întrucât a ales să devină mamă la 51 de ani: „Au existat discuții în mediul online cu privire la egoism, dar le-am ignorat. Noi ne știam motivele...”

Jake-Leiske-Williams-alaturi-de-fiica-si-de-sotul-ei-in-fata-unui-afis-pictat

Sursă poză: captură instagram.com/jakeleiskewillis/

Cuplul format din Chris și Jake și-ar mai dori să aibă un copil cu ajutorul ultimului ovul rămas de la Savanah, dar au spus că vor recurge la o mamă-surogat: „Așteptăm să mai avem un copil, dar de data aceasta vom merge pe calea de a avea o mamă-surogat.”

La rândul ei, nepoata lui Jake a declarat (potrivit „DailyMail”) că a fost cea mai fericită pentru că și-a ajutat mătușa și a afirmat că ar mai face încă o dată acest gest: „Va rămâne cel mai grozav și mai minunat lucru pe care l-am făcut vreodată. Aș face-o din nou fără să stau pe gânduri. Nimic nu m-ar bucura mai mult decât să văd că Avalon are un frate. Spun să se folosească de acel ovul și să avem iar un super bebeluș.”

Surse: a1.ro, dailymail.co.uk, muvelife.com, thejaketake.com

Sursă poză principală: captură instagram.com/jakeleiskewillis/

Surse foto: instagram.com

Articolul urmator
A rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. A născut gemeni, deși au fost concepuți la distanță de trei săptămâni
A rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. A născut gemeni, deși au fost concepuți la distanță de trei săptămâni

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Medicii nu îi dădeau șanse să fie mamă! Ce sacrificii a făcut Simona Pătruleasa pentru a rămâne însărcinată, acum 12 ani
  Medicii nu îi dădeau șanse să fie mamă! Ce sacrificii a făcut Simona Pătruleasa pentru a rămâne însărcinată, acum 12 ani

  Simona Pătruleasa este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare de știri. Puțini știu însă că, înainte de a ajunge în televizune, vedetă a fost...

  I s-a spus că are forme prea voluptuoase pentru a fi profesoară. Uite ce răspuns a avut pentru gurile rele
  I s-a spus că are forme prea voluptuoase pentru a fi profesoară. Uite ce răspuns a avut pentru gurile rele

  Întrucât face parte dintre modelele pe care le are un copil, un cadru didactic este adesea în atenția celor din jur. Așa se întâmplă și cu o tânără...

  O mamă a fost sfătuită să facă întrerupere de sarcină când medicii au aflat că va naște un copil fără mâini: „Mi-au spus că sunt egoistă dacă nu avortez”
  O mamă a fost sfătuită să facă întrerupere de sarcină când medicii au aflat că va naște un copil fără mâini: „Mi-au spus că sunt egoistă dacă nu avortez”

  Mariaan și Hendrik Strauss s-au bucurat enorm când au descoperit că vor fi părinți. Însă bucuria a venit la pachet și cu teamă și mai ales cu multe prejudecăți din...

  Am născut primul meu copil la vârsta de 45 de ani. Iată ce am învățat din asta
  Am născut primul meu copil la vârsta de 45 de ani. Iată ce am învățat din asta

  În ultimul deceniu, auzim tot mai des despre femei care devin mame după vârsta de 40 de ani. Un exemplu în acest sens este și o mamă care a avut primul copil la 45 de...

  Mama mea avea 14 ani când m-a născut. Am crescut contribuind la creșterea fraților meu și nu mai știu cine sunt cu adevărat
  Mama mea avea 14 ani când m-a născut. Am crescut contribuind la creșterea fraților meu și nu mai știu cine sunt cu adevărat

  Shaqueia a fost adusă pe lume de o mamă adolescentă, în vârstă de 14 ani. Până la 18 ani, mama ei a mai născut încă doi copii, care au fost crescuți de ea,...

  Într-un sat de lângă Sighișoara s-a născut primul copil după 47 de ani. De ce nu a putut fi botezat acolo
  Într-un sat de lângă Sighișoara s-a născut primul copil după 47 de ani. De ce nu a putut fi botezat acolo

  Șapartoc este un cătun din Transilvania, aflat la 13 kilometri de Sighișoara. În acest sat, care a mai rămas cu 25 de locuitori din 800, nu s-a mai născut nici un copil de aproape...

  Am făcut copilul la 41 de ani și sunt considerată „mamă bătrână”. Da, uneori este ciudat să am copil mic la vârsta asta
  Am făcut copilul la 41 de ani și sunt considerată „mamă bătrână”. Da, uneori este ciudat să am copil mic la vârsta asta

  Este mai neobișnuit să naști după 40 de ani, însă asta nu înseamnă că nu poți să o faci, nu-i așa? Parcurge articolul și descoperă mărturia unei mămici care a...

  „Am făcut un copil la 13 ani și m-am săturat să explic de ce”. Povestea unei femei care a devenit mamă în adolescență
  „Am făcut un copil la 13 ani și m-am săturat să explic de ce”. Povestea unei femei care a devenit mamă în adolescență

  O femeie care a devenit mamă la doar 13 ani a povestit, pe TikTok, că s-a săturat să le explice mereu celorlalți de ce a rămas însărcinată la o vârstă atât de...

  © 2023 Qbebe