Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

“Familia mea este acum completă". Povestea coordonatoarei IVF Zlin din România

"Infertilitate nu este un capăt de drum", ne spune chiar Adina Vochin, coordonatoarea IVF Zlin pentru România. Aceasta nu este doar omul de legătură dintre specialiști și cuplurile care visează să devină părinți, ci și fostă pacientă, care a reușit să devină mamă după ani întregi de luptă și suferință. Povestea ei poate fi și povestea ta!

1. Ce a însemnat infertilitatea pentru familia ta?

A fost o perioadă foarte grea pentru noi. Când am descoperit că am probleme de fertilitate eram foarte tânără și șocul a fost mare, mai ales că în familia mea sau a soțului nu au existat asemenea probleme. A fost o perioadă lungă, de aproximativ 6 ani, de investigații incomplete, tratamente făcute fără logică, neavând toate informațiile necesare, mergând de la medici necunoscuți până la cei mai cunoscuți. Din păcate, au fost 6 ani de luptă inutilă, timp prețios pierdut, tensiune, stres, disperare.

2. De ce ai ales tocmai clinica Ivf Zlin și cum ai descoperit-o?

Aș putea zice că ei m-au ales pe mine. La acel moment, după 6 ani de luptă, în care aproape renunțasem la gândul de a mai avea copii, nu ne gândeam că soluția ar putea veni de afară. Am cunoscut o familie la un eveniment social și cei care ne-au făcut cunoștință știau de lupta noastră. Acel cuplu ne-a povestit de clinica IVF Zlin și de experiența lor acolo. I-am contactat ulterior și prima discuție cu ei ne-a readus speranța.

Adina-Vochin

3. Ce te-a determinat să rămâi în acest domeniu și să accepți colaborarea cu clinica?

Când am fost prima dată la ei, pentru primul meu tratament, am stat o perioadă lungă de timp acolo și vorbeam zinic cu ei, în special cu Petra Kucerova, actuala mea colegă și prietenă și fosta mea coordonatoare la acel moment. Auzind povestea noastră și limitările din domeniul reproducerii umane din România mi-au propus să colaborăm, să devin coordonatoarea lor pentru România și toți românii din întreaga lume. Sincer, la început am acceptat de rușine, eu neștiind ce anume trebuie să fac, cum ajut, cum ajung să cunosc cupluri care se confruntă cu infertilitatea. Apoi, m-am mobilizat și am început să învăț, am făcut traininguri cu ei si când am început să văd primele rezultate m-am bucurat enorm. Cu fiecare bebeluș născut mă încearcă un sentiment de bucurie că am ajutat pe încă cineva să învingă infertilitatea.

coordonatoare-IVF-Zlin-România

4. Ai devenit mamă cu ajutorul specialiștilor de la clinică. Povestește-ne puțin despre întreaga ta experiență în acest rol.

După cei 6 ani de experiențe, unele traumatizante din România, am ajuns la IVF Zlin și îmi era teamă. Îmi era teamă că nu mă voi înțelege cu ei, deși vorbesc fluent mai multe limbi străine. Îmi era teamă de un nou eșec, știind că nimic nu poate fi garantat în acest domeniu. Am ales însă să le acord încrederea mea și totul a meritat.

A fi mamă, nu este ușor, mai ales la primul copil, însă instinctul matern își spune cuvântul și pur și simplu știi ce să faci. Fiecare etapă a bebelușului are părți bune și rele, însă la finalul unei zile, când îl vezi cum doarme linștit, știi că totul a meritat.

5. Cum reușești să împaci viața de familia cu cea profesională? Care este cheia pentru echilibrul perfect?

Destul de greu. Munca îmi ocupă foarte mult timp; uneori trebuie să răspund la mailuri sau telefoane și în timpul liber. Este o muncă ce nu se termină niciodată. Acum este și mai dificil când am doi copii. Anul acesta a fost cu adevărat provocator din foarte multe puncte de vedere. Nu există echilibru perfect, trebuie să alegi și să faci compromisuri. De multe ori, familia se simte neglijată deoarece lucrez foarte mult timp, însă înțelege că trebuie să o fac și mă sprijină în acest sens.

Adina-Vochin-IVF-Zlin

6. Care sunt principalele calități ale clinicii, prin care o recomanzi pacientelor din România?

Clinica are o echipă fantastică, formată din oameni tineri extrem de talentați. Felul lor de a fi, de a te face să te simți om și nu un obiect sau un număr pe o listă, la finalul căreia numeri profitul, m-au făcut să am încredere în ei. În toată această perioadă mi-au devenit prieteni. Faptul că te întâmpină cu zâmbetul pe buze te ajută să treci peste emoții și stres și să simți că ai ajuns în locul potrivit. Personalul medical este în continuă perfecționare profesională, specialiștii noștri fiind la curent cu tot ce este nou în acest domeniu. Clinica deține aparatură de ultimă generație și folosește cele mai noi tehnici și metode care sporesc șansele de reușită ale unui tratament.

specialisti-IVF-Zlin

7. Ce le sfătuiești pe cititoarele noastre, care poate se confruntă cu aceeași problemă?

În primul rând, să pună întrebări, să vorbească cu noi despre problemele lor și despre posibilitățile de tratament la clinica IVF Zlin. Le sfătuiesc să aibă încredere că totul va fi bine. În mine găsesc o prietenă, o femeie care înțelege ce înseamnă infertilitatea. Infertilitatea nu este un capăt de drum.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Secrete ies la iveală: de ce Meghan Markle este "dezgustată" de familia regală
  Secrete ies la iveală: de ce Meghan Markle este "dezgustată" de familia regală

  După plecarea lui Meghan Markle şi a Prinţului Harry din Marea Britanie, au fost dezvăluite mai multe amănunte care au arătat de ce cuplul a hotărât să-şi crească fiul...

  Îţi mai aduci aminte de Ana Maria, cea care cânta "Ochii tăi"? Acum este mama unei fetiţe
  Îţi mai aduci aminte de Ana Maria, cea care cânta "Ochii tăi"? Acum este mama unei fetiţe

  S-a bucurat de succes în lumea muzicii în adolescenţă, dar a renunţat treptat la cariera muzicală. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla cu ce se ocupă acum Ana Maria...

  "Am ținut-o ascunsă până acum!". Poză rară cu fata Iuliei Albu. Este atât de frumoasă!
  "Am ținut-o ascunsă până acum!". Poză rară cu fata Iuliei Albu. Este atât de frumoasă!

  Iulia Albu este foarte discretă în ceea ce privește viața ei personală. Lucrurile devin și mai serioase când vine vorba de fetița ei, Mikaela, pe care s-a străduit ani la...

  Povestea neştiută a Sofiei Vicoveanca: a fost "vândută" de mamă în timp ce tatăl ei se afla în lagăr
  Povestea neştiută a Sofiei Vicoveanca: a fost "vândută" de mamă în timp ce tatăl ei se afla în lagăr

  Una dintre cele mai iubite voci ale muzicii populare româneşti a vorbit despre întâmplările din copilărie care i-au marcat viaţa. Parcurge articolul de mai jos pentru a...

  Sfâșietor! Cum arată viața unei asistente medicale, care s-a mutat de acasă pentru a-și proteja familia: "Îmi văd copiii prin geam"
  Sfâșietor! Cum arată viața unei asistente medicale, care s-a mutat de acasă pentru a-și proteja familia: "Îmi văd copiii prin geam"

  Viețile oamenilor din toată lumea s-au schimbat radical de la apariția pandemiei de coronavirus. O asistentă medicală, care luptă în prima linie pentru combaterea virusului, ne...

  Se extinde familia? Lista completă cu produse de care orice proaspăt părinte va avea nevoie
  Se extinde familia? Lista completă cu produse de care orice proaspăt părinte va avea nevoie

  Amenajarea camerei bebelușului merge strună atunci când știi care sunt produsele de care sigur vei avea nevoie. Noi ți-am pregătit o lista completă cu produsele care îți...

  Declaraţie uimitoare la Măruţă: "Sunt însărcinată! A început acum doi ani. Prima dată am fost suspectă de cancer"
  Declaraţie uimitoare la Măruţă: "Sunt însărcinată! A început acum doi ani. Prima dată am fost suspectă de cancer"

  O fostă vedetă TV a venit în platoul unei cunoscute emisiuni şi a făcut un anunţ foarte important. Află despre cine este vorba şi ce veste a dat!

  © 2019 Qbebe