Am fost însărcinată de 12 ori, dar am un singur copil. Povestea mea ar fi putut să fie tristă, dar nu e

Am fost însărcinată de 12 ori, dar am un singur copil. Povestea mea ar fi putut să fie tristă, dar nu e

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pierderea unei sarcini este una dintre cele mai dificile experiențe prin care poate trece o femeie. Cu atât mai mult cu cât acest eveniment trist se repetă, situația devine și mai dificil de suportat. Prin așa ceva a trecut și o femeie din Marea Britanie, care a pierdut numeroase sarcini până când și-a îndeplinit în sfârșit visul de a deveni mamă. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi povestea Laurei Buckingham!

A suferit numeroase pierderi de sarcină

Laura Buckingham (din Marea Britanie) are 37 de ani, este asistentă medicală, autor de carte și mamă. Într-o confesiune pentru „Mirror”, ea a vorbit despre provocările pe care le-a avut de înfruntat până când s-a născut unicul ei fiu, Bertie. Astfel, a avut de suferit din cauza faptului că a pierdut de mai multe ori sarcina:

„Dintotdeauna mi-am dorit să am o familie numeroasă, așa că am plănuit să am patru copii și le-am ales și numele- Bertie, Ted, Connie și Flo. Eu și soțul meu, Scoop, am încercat să avem un copil încă din anul 2012, când eu aveam 27 de ani și, după aproximativ un an, în Ajunul Crăciunului, am aflat că eram însărcinată. Fericirea noastră a durat puțin- după două săptămâni am pierdut sarcina. Am fost distrusă și mi-a fost rușine. Am crezut că era vina mea. Toată lumea îmi spunea să merg mai departe, în condițiile în care urma o perioadă în care mă puteam bucura încă de un nivel ridicat de fertilitate. 

Laura Buckingham si sotul ei, Scoop, la o iesire in naturaNici nu am apucat să îmi gestionez emoțiile întrucât după patru săptămâni eram din nou însărcinată. Dar și de data aceasta a urmat o pierdere a sarcinii. Cei din jurul încercau să mă consoleze spunându-mi: „Cel puțin poți rămâne însărcinată.” Dar eu eram copleșită de sentimente negative. Când eram la serviciu, auzeam adesea anunțuri de sarcină și devenisem geloasă și plină de resentimente. Mai târziu, în același an, am descoperit iar că eram însărcinată. La prima ecografie s-au sesizat bătăile inimii fătului și la fel s-a întâmplat și la cea de-a doua. Când a fost planificată cea de-a treia ecografie, am luat-o cu mine pe mama mea. Cu o seară înainte, ne uitasem la hainele pentru bebeluș. Mama era foarte entuziasmată că va avea primul nepot. Veștile de la ecografie au fost devastatoare. Nu s-a mai putut sesiza nicio bătaie a inimii.

După șase săptămâni, a fost necesar să trec printr-o intervenție de evacuare a produsului de concepție. Testele au arătat că fusese vorba despre o sarcină molară, apărută când doi spermatozoizi fecundează ovulul. Dacă nu este îndepărtată corect, poate provoca o formă rară de cancer. Timp de șase luni am fost monitorizată săptămânal și nu am avut voie să încerc să rămân însărcinată.  Mă simțeam singură și nu mă înțelegeam prea bine cu soțul meu. El evita subiectul și insista asupra ideii că vom avea un copil când va veni momentul potrivit. Eu mă temeam că asta nu se va întâmpla niciodată. Doar disperarea m-a ajutat să merg înainte.” 

A descoperit posibilele cauze responsabile de pierderile de sarcină

Laura a precizat că a consultat mai mulți medici pentru a afla de ce pierdea sarcinile. I s-a spus că are uter bicorn, în formă de inimă și a suferit o intervenție chirurgicală, după cum a relatat pentru sursa citată:

„Inițial nu mi s-a spus că aș avea o anumită problemă- dar pierderile de sarcină au continuat. După cea de-a cincea, am mers la un specialist în fertilitate, o persoană îngrozitoare, care mi-a zis să iau medicamente pe care le luam deja și mi-a dat acest sfat: „Revino după câțiva ani în cazul în care nu ai succes.” Alt specialist la care am fost mi-a spus că am uterul în formă de inimă, ceea ce conduce la complicații. Am suferit o intervenție chirurgicală, dar tot am avut curând o nouă pierdere de sarcină. Atunci a fost momentul în care am fost într-adevăr distrusă. Ne străduiam de cinci ani să avem un copil și avusesem șase pierderi de sarcină. Cuplurile pe care le știam din perioada în care făcusem primele încercări de a concepe erau căsătorite și aveau deja doi copii. Am simțit că viața era nedreaptă. Mi s-a refuzat fertilizarea in vitro întrucât puteam rămâne însărcinată. Ne-am gândit și la adopție, dar eu tot nu puteam renunța la ideea de a avea un copil al meu. Eram sigură că sistemul meu imunitar avea o problemă, că organismul meu respingea sarcina, așa că mi-am făcut o programare la un imunolog. În cele șase luni cât am așteptat până să ajung la el, am rămas iar însărcinată. A fost însă o sarcină extrauterină.”

Visul de a deveni mamă i s-a împlinit acum 3 ani

După ce a urmat un tratament pentru o afecțiune rară a sistemului imunitar, Laura a rămas din nou însărcinată. Se temea că iar va pierde sarcinile, dar nu s-a întâmplat așa. În anul 2019, s-a născut fiul ei, Bertie, prin cezariană. Mama nu s-a ferit să-și exprime recunoștința pentru bucuria de care are parte după atât de multe pierderi de sarcină. Potrivit sursei citate anterior, a venit cu următoarele detalii: „În sfârșit, după șapte pierderi de sarcină dureroase, a venit pe lume Bertie, în anul 2019. S-a dovedit că aveam într-adevăr o afecțiune rară a sistemului imunitar, pentru care mi s-a prescris un tratament ce a dat rezultate. Nu m-am putut bucura nicio clipă în perioada sarcinii. Eram foarte speriată. Când cineva îmi spunea „când” bebelușul se va naște, corectam pe dată persoana respectivă, folosind „dacă”. Nu îmi îngăduiam să simt că se va întâmpla asta, că voi avea un copil. Îmi amintesc faptul că mă pregăteam pentru cezariană și îmi imaginam că bebelușul meu se va naște mort. Nici nu știu cum să descriu momentul în care l-am văzut pentru prima dată și mi-am dat seama că trăiește. 

Bertie reprezintă o mare bucurie, dar am mai avut pierderi de sarcină și ulterior. Când am mers la medicul imunolog, am crezut că așa voi găsi răspunsul pentru problemele noastre- dar luam aceleași medicamente și am mai trecut printr-o sarcină extrauterină și prin trei sarcini chimice (sarcini depistate printr-un test de sarcină sau printr-o analiză pentru determinarea gonadotropinei corionice umane, dar care se pierd până când pot fi identificate la o ecografie). Infertilitatea secundară m-a făcut să trec prin diverse emoții. Înainte, era vorba despre durerea resimțită la fiecare pierdere de sarcină. Acum, pot spune că sufăr din cauza faptului că nu am o familie atât de numeroasă pe cât aș vrea și că fiul meu nu are un frate sau o soră. A fost o perioadă îndelungată în care am trăit practic sub un „nor” negru. Soțul meu își dorește să mai încercăm să avem copii, dar eu aș fi bucuroasă dacă ar renunța la această idee. Bertie va merge la grădiniță toamna viitoare și, dacă nu voi rămâne însărcinată până atunci, nu voi mai face o asemenea încercare. Nu va fi ușor să fac asta, dar cel puțin îmi voi lua o povară de pe umeri- în plus, sunt atât de recunoscătoare pentru că am un fiu.” 

Și-a împărtășit experiențele scriind o carte

Pentru a dezvălui experiențele prin care ea și soțul ei au trecut până când au reușit să devină părinți, Laura a scris cartea „It Will Happen”. Totul a pornit de la un blog pe care l-a creat ca să-și poată împărtăși gândurile avute în unele dintre cele mai dificile perioade din viață. Ulterior, în timp ce se afla în concediul de maternitate, s-a gândit că poate folosi informațiile de pe blog pentru a scrie o carte. „It Will Happen” dezvăluie durerea și frustrările pe care le-a trăit alături de soțul ei până când s-a născut fiul lor, Bertie. 

cartea Laurei Buckingham 

Surse foto: facebook.com/It-Will-Happen-160849761296975/

Surse articol: goodreads.com, mumforce.co.uk, mirror.co.uk

Articolul urmator
Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată
Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soția mea a ales să fie mamă surogat de 3 ori. La început, nu eram de acord, dar acum înțeleg de ce face asta
  Soția mea a ales să fie mamă surogat de 3 ori. La început, nu eram de acord, dar acum înțeleg de ce face asta

  Atunci când soția sa i-a spus pentru prima dată că își dorește să devină mamă surogat, Kyle a fost sceptic cu privire la decizia ei și la început, nu a...

  Soacra mea ma învață cum să-mi cresc copiii, dar fiul ei nu-și spală singur hainele
  Soacra mea ma învață cum să-mi cresc copiii, dar fiul ei nu-și spală singur hainele

  Încă de când devii mamă, cei din jur te „bombardează” cu tot felul de sfaturi despre cum (cred ei că) ar trebui să îți crești copilul. Chiar dacă ești...

  Mi-a fost frică să nasc un copil cu sindrom Down, dar fetița mea e cea mai mare binecuvântare de care puteam să am parte vreodată
  Mi-a fost frică să nasc un copil cu sindrom Down, dar fetița mea e cea mai mare binecuvântare de care puteam să am parte vreodată

  O femeie în vârstă de 40 e ani a aflat că este însărcinată cu un copil care are sindrom Down. Deși nu era sigură dacă să păstreze sarcina, acum fetița ei este cel...

  Nu pot avea copii, dar iubita mea m-a mințit că este însărcinată, crezând că face o glumă bună
  Nu pot avea copii, dar iubita mea m-a mințit că este însărcinată, crezând că face o glumă bună

  Nimănui nu-i place să fie „ținta” unei glume nu tocmai inspirate pe seama unei probleme foarte serioase. Prin așa ceva a trecut și un tânăr de 28 de ani, care știa...

  Sunt entuziasmat că o să fim părinți, dar nu mă mai simt atras de soția mea însărcinată în 7 luni
  Sunt entuziasmat că o să fim părinți, dar nu mă mai simt atras de soția mea însărcinată în 7 luni

  Uneori, minciunile mici învelite în cuvinte blânde, cu scopul de a proteja sentimentele celuilalt, pot salva o relație. Nu te juca cu sentimentele partenerei tale, mai...

  Am fost copil singur la părinți și mi-a revenit mie sarcina de a avea grijă de mama mea. Am detestat faptul că am fost nevoită să fac asta
  Am fost copil singur la părinți și mi-a revenit mie sarcina de a avea grijă de mama mea. Am detestat faptul că am fost nevoită să fac asta

  A fi unicul copil al părinților este o binecuvântare în copilărie și un "blestem" la maturitate. Acest lucru este confirmat de o femeie care dezvăluie provocările prin care...

  Povestea de viață a Rodicăi Popescu Bitănescu. A fost greu încercată încă din copilărie, dar nu și-a pierdut o clipă speranța
  Povestea de viață a Rodicăi Popescu Bitănescu. A fost greu încercată încă din copilărie, dar nu și-a pierdut o clipă speranța

  Rodica Popescu Bitănescu este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi, începând să joace pe scena „Teatrului Național din București” încă...

  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele
  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele

  Anumite persoane visează dintotdeauna să devină mame. Pentru altele însă, a avea copii nu reprezintă unul dintre scopurile vieții. Așa gândea acum câțiva ani și o...

  © 2024 Qbebe